WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
krasnalowa wrote:W ciazy sie nie leczy. To badanie nie jest obowiazkowe w ciazy i lekarze maja do niego rozne podjescie i czesc wlasnie nawet go nie zaleca bo i tak nic z tym nie można zrobic. W ciazy na szczescie praktycznie od razu poszlam na l4, bo pozytywny test mialam 2 stycznia a od 15 juz byłam na zwolnieniu i wiecej zadnego kontaktu z dziecmi nie miałam, w ogóle rzadko wychodzilam z domu bo lezalam z krwiakiem. Wiec mam nadzieje, ze bedzie ok.
Pewnie tylko przed ciąża można jakieś leki.
Ale Ty Krasnalowa nie masz się co martwić- myślę że jak miałaś rok wcześniej robione i było że nie przeszłas to pewnie raptownie w ciąży tego nie złapałaś- tym bardziej ze tak jak piszesz nie miałaś kontaktu z dziećmi już od początku. Będzie dobrze - nie ma się co na zapas przejmować.kasia1518
-
nick nieaktualnyO połowie badań co tu piszecie nie mam pojęcia. Toxoi itp robiłam na początku ciąży. Ale w Holandii nawet nie zawsze robią krzywą cukrzycową jeśli nikt z rodziny nie ma cukrzycy. Ale powiem wam że im więcej badań tym więcej niepotrzebnego stresu. Jeśli lekarz nie widzi potrzeby to nie ma się co nakręcać i samemu biegać
jatoszka, Camilla13, Katarzyna89op lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, od wczoraj co jakiś czas czuje jakby ukłucie w macicy, tak od góry. Jest to uczucie średnio przyjemne, ale nie wiem, czy to mała zaczyna mnie raczyć kopniakami (do tej pory nie czułam kopniaków) czy coś się dzieje z szyjką? Wizytę mam dopiero na koniec maja.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
nick nieaktualnyKuwejtonka ja pierwszy raz w niedziele w nocy aż zapiszczalam i w pierwszej chwili się wystraszylam. Później sytuacja powtarzala się przez kolejne dwa dni i to często. Jakby synek kopał mnie od środka w pipke. Zadzwoniłam do lekarz, potwierdził że to dzidzia szaleje, ale gdyby ból się nasilal i był ciagly to od razu na IP. Tak sie nie stało, a dziś rano znowu dostałam kilka razy w to samo miejsce.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCytomegalia nie jest obowiązkowa. Ja miałam robioną na początku, lekarz powiedział tylko że gdyby była dodatnia, to po prostu noworodek jest pod jeszcze większym nadzorem. Leczyć się tego nie da w ciązy.
Co do bóli, czuje je bardzo często, czasami w nocy się nie mogę aż przewrócić na drugą stronę. Staram się nie panikować, dziecko się rusza co mnie uspokaja. Lekarz mówi, że jesli to nie jest ból ciągły to po prostu reakcja macicy na ruchy zazwyczaj. Tego się trzymam bo inaczej można zwariować.agaafabka, kasia1518, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy jest jakaś zalecana dawka magnezu w ciąży albo jakaś maksymalna której nie można przekroczyć? Znowu złapał mnie skurcz łydki w nocy a w dzień jak np stoję i coś robię to czuję jak mi zaczyna palce u nóg wykręcać i że zbliża się skurcz
ale jakoś zmieniam pozycje i odchodzi. Jak leże w łóżku to już nawet się boję wyciągnąć porządnie bo kończy się to skurczem w którejś łydce
a potem cały następny dzień boli mnie ta noga po skurczy jakbym zakwasy miała
Obecnie biorę Penatal classic i Magnez+vit B6 i na tym magnezie pisze że 1 tab dziennie więc nie wiem czy mogę brać po 2?
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:Dziewczyny czy jest jakaś zalecana dawka magnezu w ciąży albo jakaś maksymalna której nie można przekroczyć? Znowu złapał mnie skurcz łydki w nocy a w dzień jak np stoję i coś robię to czuję jak mi zaczyna palce u nóg wykręcać i że zbliża się skurcz
ale jakoś zmieniam pozycje i odchodzi. Jak leże w łóżku to już nawet się boję wyciągnąć porządnie bo kończy się to skurczem w którejś łydce
Obecnie biorę Penatal classic i Magnez+vit B6 i na tym magnezie pisze że 1 tab dziennie więc nie wiem czy mogę brać po 2?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:O połowie badań co tu piszecie nie mam pojęcia. Toxoi itp robiłam na początku ciąży. Ale w Holandii nawet nie zawsze robią krzywą cukrzycową jeśli nikt z rodziny nie ma cukrzycy. Ale powiem wam że im więcej badań tym więcej niepotrzebnego stresu. Jeśli lekarz nie widzi potrzeby to nie ma się co nakręcać i samemu biegać
Agaafabka to znaczy że nie będziemy miały w Holandii glukozy mierzonej czy jak
Powiedz mi jak z mierzenie szyjki mi nie zmierzyli ani razu nie wiem co o tym myśleć. ? Może ty mi powiesz coś na ten temat ? -
nick nieaktualnyDziewczyny w 5 10 15 jest "noc zakupow" ( nie wiem czemu noc w środku dnia) i sa mega wyprzedaze przez najblizsze 24godziny. Ja juz sie obkupilam
https://www.51015kids.eu/wiosenny-outlet?s%5B18%5D%5B%5D=1&order=score+desc%2C+priority&direction=descWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:56
Camilla13, kasia1518, Izabelle, ola_g89, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
Mycha321 wrote:Dziewczyny czy jest jakaś zalecana dawka magnezu w ciąży albo jakaś maksymalna której nie można przekroczyć? Znowu złapał mnie skurcz łydki w nocy a w dzień jak np stoję i coś robię to czuję jak mi zaczyna palce u nóg wykręcać i że zbliża się skurcz
U mnie zalecenie magnez +wit.B6 - 3 razy dziennie po 2 tabletki - póki co żadnych skurczykasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c44ffe283d41.jpg
Ja też ale już tydzień temu było do minus 70 procent wczoraj przyszło.
-
nick nieaktualnyJa kupiłam wszystko do 10 zł oprócz tego kompletu za 20zl. Ogólnie to ostatnie rzeczy jakie kupiłam nowe bo mam zatrzesienie ubrań od znajomych i ze szmateksu. Kupilam coś z lidl i pepco i teraz skupiam się na innych najpotrzebniejszych rzeczach a jest ich sporo ...
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:Dziewczyny w 5 10 15 jest "noc zakupow" ( nie wiem czemu noc w środku dnia) i sa mega wyprzedaze przez najblizsze 24godziny. Ja juz sie obkupilam
https://www.51015kids.eu/wiosenny-outlet?s%5B18%5D%5B%5D=1&order=score+desc%2C+priority&direction=desc
Ja również już po zakupachkasia1518
-
86Monia wrote:Ja kupiłam wszystko do 10 zł oprócz tego kompletu za 20zl. Ogólnie to ostatnie rzeczy jakie kupiłam nowe bo mam zatrzesienie ubrań od znajomych i ze szmateksu. Kupilam coś z lidl i pepco i teraz skupiam się na innych najpotrzebniejszych rzeczach a jest ich sporo ...
Z ciuszkami to nie problem, tak jak Monika piszesz inne rzeczy - akcesoria typu wózek,nosidełko, łóżeczko + wszystkie rzeczy do niego, monitor oddechu itp. to jest dopiero wyzwanie - ja dziś zrobiłam sobie listę- mniej więcej dopisałam ceny i za same akcesoria wyszło mi prawie 5tys zł.kasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny