X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Monitora nie kupuje, nigdy nie mialam,prawda jest taka, ze i tak spi sie jak na szpilkach i kazde stekniecie budzi (przynajmniej mnie), albo inaczej: budze sie akurat w momencie kiedy moje 1,5 roczne dziecko przekreca sie i spada z lozka, bo zapomnialam je zastawic, a ja z wielkim brzuchem wyskakuje ze swojego lozka i lapie je w locie ;)

To prawda, ja mimo monitora i tak czuwalam i podnosiłam głowę jak tylko mały wydał jakiś dźwięk czy cokolwiek więc chyba taka natura nasza że i tak będziemy czuwać mimo monitorów...ja mówię szczerze że dla mnie to zbędny gadżet.

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek,daj sobie czas na żałobę. Wiele przeszłas,pamiętaj,że masz dla kogo życ,masz dwie cudownie dziewczyny w domu. Trzymaj się dzielna kobieto.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Jeśli Twoj gin ma dobry sprzęt,to rób u niego. Ja zrobię tam,gdzie robiłam prenatalne,bo sprzęt był super.
    Tak ma dobry sprzet. Zreszta prenatalne i polowkowe mialam w tym samym gabinecie, w ktorym przyjmuje moj gin tylko on po prostu nie robi tych badan bo mowi ze nie mial cierpliwosci do nich zeby caly dzien sie tylko w ekran wpatrywac i zrezygnowal na rzecz "normalnych" wizyt:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    To prawda, ja mimo monitora i tak czuwalam i podnosiłam głowę jak tylko mały wydał jakiś dźwięk czy cokolwiek więc chyba taka natura nasza że i tak będziemy czuwać mimo monitorów...ja mówię szczerze że dla mnie to zbędny gadżet.
    No tak, ale przeciez nie da sie nie spać 24h/ dobę i byc w stanie czuwania przez miesiące bo chyba byśmy umarły z wyczerpania. Ja tez dlatego kupuje dostawke zeby miec małą kolo siebie w lozeczku i czuwac, ale no nie wyobrazam sobie nie miec czegos co moze uratowac jej zycie.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No tak, ale przeciez nie da sie nie spać 24h/ dobę i byc w stanie czuwania przez miesiące bo chyba byśmy umarły z wyczerpania. Ja tez dlatego kupuje dostawke zeby miec małą kolo siebie w lozeczku i czuwac, ale no nie wyobrazam sobie nie miec czegos co moze uratowac jej zycie.
    Jeszcze zobaczysz jak to wyglada ;) do tej pory jestem nie wyspana, bo wybudzam sie jak moj 3,5 latek sie przekreca (mam go w jednym pokoju). Ale jak komus ma ulatwic zycie taki sprzet to wiadomo nie ma sie co zastanawiac, tylko trzeba wziac na poprawke, tak jak dziewczyny pisaly, ze potrafi niezlego stracha napedzic tez

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Jeszcze zobaczysz jak to wyglada ;) do tej pory jestem nie wyspana, bo wybudzam sie jak moj 3,5 latek sie przekreca (mam go w jednym pokoju). Ale jak komus ma ulatwic zycie taki sprzet to wiadomo nie ma sie co zastanawiac, tylko trzeba wziac na poprawke, tak jak dziewczyny pisaly, ze potrafi niezlego stracha napedzic tez
    No wyobrazam sobie ze nie spi sie za dobrze :P, ja mam bardzo lekki sen i budzi mnie doslownie kazdy szmer, ale chyba akurat jak dziecko zapadnie sie glowa w poduszke i przestaje oddychac to dzieje sie to bezglosnie, przybajmniej tak to sobie wyobrazam. Dla mnie to numer jeden na liscie moich zakupow i nie zasnelabym bez niego. Ale jak ktos czuje sie bez niego bespiecznie, no to jest zbedny

• mitaka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale poduszek to chyba sie takim malym nie daje nawet wiec w materacyk raczej sie nie zapadnie to chyba jest bardziej na zasadzie gdyby zapomnialo oddychac czy smierc lozeczkowa (choc to chyba to samo?). Tak pisze, a sama przy 1 pierwszym dziecku pierdol nakupowalam :P , teraz nie bedzie ani bujaka,ani maty edukacyjnej (sprzedane i niepotrzebne jak dla mnie wiec nie szukam)

agaafabka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie daje, nie daje. Spiworek najlepiej. Ale nie wiem w co on sie tam moze zapaść, wole sobie tego nawet nie wyobrazac. Ja chyba kupie przenosny monitor. Taki przypinany do pieluszki, ktory przyda sie tez za dnia jak spi w kołysce np. Ale musze jeszcze poczytac opinie.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jak tak Was czytam to mam wrażenie, ze jestem okropnie w tyle z kupowaniem, a nawet z myśleniem o kupowaniu rzeczy dla maluszka :D nie widzieliśmy jeszcze żadnego wózka na żywo, łóżeczko zero. O monitorach oddechu nawet nie zaczęłam jeszcze myśleć. Remont pokoju dopiero za miesiąc. Do tego musimy wymienić samochód :D zaczynam panikować chyba :D mam tylko trochę ubranek i to koniec. Czy ktos jeszcze nie ogarnia aż tak bardzo, jak ja? :D

kasia1518, Left_ie lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam dopiero wrzucać do obserwowanych. Wózek itp mam w zakładkach jeszcze nic na żywo. Ciuszki mam bo dostałam sporo, sporo za 1 zł ze szmateksu.

Za to zapisałam się na sesję brzuszkowa sesese

ola_g89, Angel1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. My jutro jedziemy odebrac 2 komody- jedna na ciuszki a druga z przewijakiem na kosmetyki. Ciuszki mam juz prawie wszystkie. No i pokoik w trakcie urządzania tez juz prawie. A tak to tez nic nie mam. Wozka, łóżka, bujaka, kosmetykow, sprzetow itd. Ale chce do lipca miec. Wychodze z zalozenia ze od 30 tugodnia trzeba byc gotowym bo nigdy nic nie wiadomo:-)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam nic oprocz tego co mi zostalo po starszaku, a czego nie zdarzylam sprzedac :P czyli wozek, karuzela i butelki,bo mam szklane aventa. Ubranek zero. Dopiero jak pomalujemy pokoj pod koniec lipca i minie sądne usg 30 tyg to zaczne to ogarniać. Ale dzień...wypiłam kawę i co z tego, dalej siedze i robie nic

evitkagg85 lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa do góry Olu,

U mnie też brak wyposażenia dla maluszka a trzeba wybrać szafę i zamówić łóżeczko (remont był rok temu w sierpniu wiec tyle na plus). Z ubranek mam razem z 10 sztuk, skupiam się ma rozmiarze 56 i 62 - ktoś tu pisał że 62 niby ekstra ale nawet duże noworodki często potrzebują do nich dorosnąć. Co do większych, to będzie moje pierwsze dziecko i planuje kupować na biezaco gdy już się zorientuje które najbardziej mi odpowiadają.
    W przyszłym tygodniu jedziemy z mężem nad morze i przyznam, że tam planujemy pozwiedzać sklepy w Trójmieście by wybrać wózek, potem pewnie zamówię na allegro. Na szpitalnej szkole rodzenia nowa tura zacznie się pod koniec czerwca, wiec będę się na nią już toczyć :-P

Myślę, że spokojnie damy rade. Każda w swoim tempie się zorganizuje :-)

ola_g89 lubi tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to przy kawie sąsiadka mocno mnie mobilizowala bym spakowała już torbę do szpitala

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które chcą kupić wózek przez neta - w Smykolandzie za zapisanie się do ich newslettera dają 10% zniżki, czyli przy wózku za 2000 zł to 200 zł mniej :) Znacie jeszcze sklepy, gdzie dają rabaty? Ja już wiem, że kupię Bebetto Bresso, wcześniej byłam zdecydowana na Anex Sport. Nie chce mi się nawet już oglądać tych wózków, mam dość :D W dwa dni tak się obkupiłam na H&M i w 5.10.15, że hej :D Szafę ostatnio kupiłam i wnętrze prezentuje się narazie tak :D
    b10a83d51d984b22med.jpg
    eb8429228cf582bemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 12:38

Izabelle, ola_g89, krasnalowa, kasia1518, Camilla13, Angel1988, Hedgehog lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jakos tak do tego usg III trymestru nie czekam i nie przezywam jak prenatalnego i polpowkowego skoro to jest zwykle usg u tego samego lekarza. Ja mam usg co 3tygodnie wiec jestem na biezaco z rozwojem małej:-)ale u Ciebie mitaka dopiero wyszlo cos w 30 tygodniu? To rozumiem obawe. Ja tak mialam do prenatalnych bo w poprzedniej ciazy sie na nie umowilam i chwilę przed zatrzymalo sie serduszko:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, które chcą kupić wózek przez neta - w Smykolandzie za zapisanie się do ich newslettera dają 10% zniżki, czyli przy wózku za 2000 zł to 200 zł mniej :) Znacie jeszcze sklepy, gdzie dają rabaty? Ja już wiem, że kupię Bebetto Bresso, wcześniej byłam zdecydowana na Anex Sport. Nie chce mi się nawet już oglądać tych wózków, mam dość :D W dwa dni tak się obkupiłam na H&M i w 5.10.15, że hej :D
    Ja tyle kupuje ze wydalam juz całą swoją wyplate a jeszcze 2 tygodnie do kolejnej:D teraz sępie od męża a on nie chce juz dawać bo mowi ze przeginam i po co to kupuje:D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do monitora oddechu,to ja niby śpię jak zając. To będzie nasze drugie dziecko. Po porodzie, szpitalu, stresie byłam tak zmęczona,że nie słyszałam jak Mały kwili w nocy,a łóżeczko stalo obok naszego łóżka ;) Wolę kupić i spać spokojnie.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek zycze Wam duzo spokoju. Pamietaj, ze zawsze mozesz do nas pisac. Trzymaj sie Kochana!

Jeny.... piszecie juz o usg III trymestru a ja jeszcze na polowkowe czekam. Mam madzieje ze bd ok... Mala jakos slabo sie rusza dzisiaj ale staram sie nie panilowac bo jeszcze nie czulam ruchow regularnie i w innej pozycji jak lezacej...
    Jakas dzisiaj bez energii jestem :(

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor oddechu dostane od siostry po jej corce, ktora urodzila w 6miesiacu... ehh pomyslec ze mialabym urodzic za 3-4 tygodnie :| chyba bym oszalala z nerwow...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ