WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
mitaka wrote:Monitora nie kupuje, nigdy nie mialam,prawda jest taka, ze i tak spi sie jak na szpilkach i kazde stekniecie budzi (przynajmniej mnie), albo inaczej: budze sie akurat w momencie kiedy moje 1,5 roczne dziecko przekreca sie i spada z lozka, bo zapomnialam je zastawic, a ja z wielkim brzuchem wyskakuje ze swojego lozka i lapie je w locie
To prawda, ja mimo monitora i tak czuwalam i podnosiłam głowę jak tylko mały wydał jakiś dźwięk czy cokolwiek więc chyba taka natura nasza że i tak będziemy czuwać mimo monitorów...ja mówię szczerze że dla mnie to zbędny gadżet.
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Jeśli Twoj gin ma dobry sprzęt,to rób u niego. Ja zrobię tam,gdzie robiłam prenatalne,bo sprzęt był super.
-
nick nieaktualnymilka87 wrote:To prawda, ja mimo monitora i tak czuwalam i podnosiłam głowę jak tylko mały wydał jakiś dźwięk czy cokolwiek więc chyba taka natura nasza że i tak będziemy czuwać mimo monitorów...ja mówię szczerze że dla mnie to zbędny gadżet.
-
krasnalowa wrote:No tak, ale przeciez nie da sie nie spać 24h/ dobę i byc w stanie czuwania przez miesiące bo chyba byśmy umarły z wyczerpania. Ja tez dlatego kupuje dostawke zeby miec małą kolo siebie w lozeczku i czuwac, ale no nie wyobrazam sobie nie miec czegos co moze uratowac jej zycie.
do tej pory jestem nie wyspana, bo wybudzam sie jak moj 3,5 latek sie przekreca (mam go w jednym pokoju). Ale jak komus ma ulatwic zycie taki sprzet to wiadomo nie ma sie co zastanawiac, tylko trzeba wziac na poprawke, tak jak dziewczyny pisaly, ze potrafi niezlego stracha napedzic tez
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Jeszcze zobaczysz jak to wyglada
do tej pory jestem nie wyspana, bo wybudzam sie jak moj 3,5 latek sie przekreca (mam go w jednym pokoju). Ale jak komus ma ulatwic zycie taki sprzet to wiadomo nie ma sie co zastanawiac, tylko trzeba wziac na poprawke, tak jak dziewczyny pisaly, ze potrafi niezlego stracha napedzic tez
, ja mam bardzo lekki sen i budzi mnie doslownie kazdy szmer, ale chyba akurat jak dziecko zapadnie sie glowa w poduszke i przestaje oddychac to dzieje sie to bezglosnie, przybajmniej tak to sobie wyobrazam. Dla mnie to numer jeden na liscie moich zakupow i nie zasnelabym bez niego. Ale jak ktos czuje sie bez niego bespiecznie, no to jest zbedny
-
Ale poduszek to chyba sie takim malym nie daje nawet wiec w materacyk raczej sie nie zapadnie to chyba jest bardziej na zasadzie gdyby zapomnialo oddychac czy smierc lozeczkowa (choc to chyba to samo?). Tak pisze, a sama przy 1 pierwszym dziecku pierdol nakupowalam
, teraz nie bedzie ani bujaka,ani maty edukacyjnej (sprzedane i niepotrzebne jak dla mnie wiec nie szukam)
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo nie daje, nie daje. Spiworek najlepiej. Ale nie wiem w co on sie tam moze zapaść, wole sobie tego nawet nie wyobrazac. Ja chyba kupie przenosny monitor. Taki przypinany do pieluszki, ktory przyda sie tez za dnia jak spi w kołysce np. Ale musze jeszcze poczytac opinie.
-
Wiecie co, jak tak Was czytam to mam wrażenie, ze jestem okropnie w tyle z kupowaniem, a nawet z myśleniem o kupowaniu rzeczy dla maluszka
nie widzieliśmy jeszcze żadnego wózka na żywo, łóżeczko zero. O monitorach oddechu nawet nie zaczęłam jeszcze myśleć. Remont pokoju dopiero za miesiąc. Do tego musimy wymienić samochód
zaczynam panikować chyba
mam tylko trochę ubranek i to koniec. Czy ktos jeszcze nie ogarnia aż tak bardzo, jak ja?
kasia1518, Left_ie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaha. My jutro jedziemy odebrac 2 komody- jedna na ciuszki a druga z przewijakiem na kosmetyki. Ciuszki mam juz prawie wszystkie. No i pokoik w trakcie urządzania tez juz prawie. A tak to tez nic nie mam. Wozka, łóżka, bujaka, kosmetykow, sprzetow itd. Ale chce do lipca miec. Wychodze z zalozenia ze od 30 tugodnia trzeba byc gotowym bo nigdy nic nie wiadomo:-)
-
Tez nie mam nic oprocz tego co mi zostalo po starszaku, a czego nie zdarzylam sprzedac
czyli wozek, karuzela i butelki,bo mam szklane aventa. Ubranek zero. Dopiero jak pomalujemy pokoj pod koniec lipca i minie sądne usg 30 tyg to zaczne to ogarniać. Ale dzień...wypiłam kawę i co z tego, dalej siedze i robie nic
evitkagg85 lubi tę wiadomość
-
Głowa do góry Olu,
U mnie też brak wyposażenia dla maluszka a trzeba wybrać szafę i zamówić łóżeczko (remont był rok temu w sierpniu wiec tyle na plus). Z ubranek mam razem z 10 sztuk, skupiam się ma rozmiarze 56 i 62 - ktoś tu pisał że 62 niby ekstra ale nawet duże noworodki często potrzebują do nich dorosnąć. Co do większych, to będzie moje pierwsze dziecko i planuje kupować na biezaco gdy już się zorientuje które najbardziej mi odpowiadają.
W przyszłym tygodniu jedziemy z mężem nad morze i przyznam, że tam planujemy pozwiedzać sklepy w Trójmieście by wybrać wózek, potem pewnie zamówię na allegro. Na szpitalnej szkole rodzenia nowa tura zacznie się pod koniec czerwca, wiec będę się na nią już toczyć
Myślę, że spokojnie damy rade. Każda w swoim tempie się zorganizujeola_g89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które chcą kupić wózek przez neta - w Smykolandzie za zapisanie się do ich newslettera dają 10% zniżki, czyli przy wózku za 2000 zł to 200 zł mniej
Znacie jeszcze sklepy, gdzie dają rabaty? Ja już wiem, że kupię Bebetto Bresso, wcześniej byłam zdecydowana na Anex Sport. Nie chce mi się nawet już oglądać tych wózków, mam dość
W dwa dni tak się obkupiłam na H&M i w 5.10.15, że hej
Szafę ostatnio kupiłam i wnętrze prezentuje się narazie tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 12:38
Izabelle, ola_g89, krasnalowa, kasia1518, Camilla13, Angel1988, Hedgehog lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz jakos tak do tego usg III trymestru nie czekam i nie przezywam jak prenatalnego i polpowkowego skoro to jest zwykle usg u tego samego lekarza. Ja mam usg co 3tygodnie wiec jestem na biezaco z rozwojem małej:-)ale u Ciebie mitaka dopiero wyszlo cos w 30 tygodniu? To rozumiem obawe. Ja tak mialam do prenatalnych bo w poprzedniej ciazy sie na nie umowilam i chwilę przed zatrzymalo sie serduszko:-(
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Dziewczyny, które chcą kupić wózek przez neta - w Smykolandzie za zapisanie się do ich newslettera dają 10% zniżki, czyli przy wózku za 2000 zł to 200 zł mniej
Znacie jeszcze sklepy, gdzie dają rabaty? Ja już wiem, że kupię Bebetto Bresso, wcześniej byłam zdecydowana na Anex Sport. Nie chce mi się nawet już oglądać tych wózków, mam dość
W dwa dni tak się obkupiłam na H&M i w 5.10.15, że hej
-
Nadulek zycze Wam duzo spokoju. Pamietaj, ze zawsze mozesz do nas pisac. Trzymaj sie Kochana!
Jeny.... piszecie juz o usg III trymestru a ja jeszcze na polowkowe czekam. Mam madzieje ze bd ok... Mala jakos slabo sie rusza dzisiaj ale staram sie nie panilowac bo jeszcze nie czulam ruchow regularnie i w innej pozycji jak lezacej...
Jakas dzisiaj bez energii jestem