X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że ostatnio skarżyłam się na bóle w kręgosłupie piersiowym zwłaszcza po prawej stronie. Miałam mocne przykurcze prostownika grzbietu. Winowajca chyba okaże się .... Poduszka w kształcie C. Druga noc bez poduchy i jest lepiej! Jednak zbyt długie spanie w wymuszonej pozycji na lewym boku też nie jest dobre.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo boli bioder przypomnialo mi sie lezenie nawet po 40 min pod ktg, na jednym boku, na twardej kozetce, koszmar brrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 13:53

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Ja wam powiem że ostatnio skarżyłam się na bóle w kręgosłupie piersiowym zwłaszcza po prawej stronie. Miałam mocne przykurcze prostownika grzbietu. Winowajca chyba okaże się .... Poduszka w kształcie C. Druga noc bez poduchy i jest lepiej! Jednak zbyt długie spanie w wymuszonej pozycji na lewym boku też nie jest dobre.

Hmmm ja od pewnego czasu też narzekam na mocny ból w odcinku piersiowym po prawej stronie jakby pod łopatką. Na początku myślałam że to wątroba. Nasila się przy długim siedzeniu w niewygodnej pozycji. Też śpię na poduszce C ale niestety nie zaobserwowałam fenomenalnej poprawy mojego zdewastowanego kręgosłupa..

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A propo boli bioder przypomnialo mi sie lezenie nawet po 40 min pod ktg, na jednym boku, na twardej kozetce, koszmar brrr
    Na boku to pal licho ale jak kazali na plecach i człowiek miał wrażenie że zaraz się udusi z takim mega brzuchem :/ o moim wstawaniu z kozetki nie wspomnę :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Hmmm ja od pewnego czasu też narzekam na mocny ból w odcinku piersiowym po prawej stronie jakby pod łopatką. Na początku myślałam że to wątroba. Nasila się przy długim siedzeniu w niewygodnej pozycji. Też śpię na poduszce C ale niestety nie zaobserwowałam fenomenalnej poprawy mojego zdewastowanego kręgosłupa..

Tak dokładnie to! Promieniujący do łopatki i dokucza najgorzej gdy usiądę do kompa lub w aucie. Jeśli masz to samo co ja to będzie mięsień a nie wątroba . Masaż mięśnia i ćwiczenia rozciągające przynosiły ulgę, choć na chwilę.

Jeśli chcesz to zdecyduj się jednak pozbyć poduszki C na kilka nocy. Mnie boli mniej odkąd przestałam na. Niej spać.

Zamierzam jeszcze powrócic do poduszki ale będę wtedy spać raz na prawym a raz na lewym boku.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę za godzinę do lekarza na NFZ po skierowanie na darmowe badania krwi, zrobię też od razu chyba wymaz. Zobaczymy co tam siedzi. W lutym E Coli i gronkowiec był. Wspomnę też o moich spuchniętych kostkach. Byłam dziś z psem nad jeziorem, więc nachodziłam się trochę. Byłby dłuższy spacer ale straszna meszka u nas na dzikim wschodzie więc spacer tylko 45 min trwał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 14:11

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Tak dokładnie to! Promieniujący do łopatki i dokucza najgorzej gdy usiądę do kompa lub w aucie. Jeśli masz to samo co ja to będzie mięsień a nie wątroba . Masaż mięśnia i ćwiczenia rozciągające przynosiły ulgę, choć na chwilę.

Jeśli chcesz to zdecyduj się jednak pozbyć poduszki C na kilka nocy. Mnie boli mniej odkąd przestałam na. Niej spać.

Zamierzam jeszcze powrócic do poduszki ale będę wtedy spać raz na prawym a raz na lewym boku.

Już wiem że to nie watroba aczkolwiek fakt problemu z odcinkiem piersiowym mnie zmartwił, gdyż mam już na koncie dyskopatię odcinka lędźwiowego i szyjnego....właśnie zobaczę kilka dni bez rogala. Fakt jak śpię na nim to budzę się dalej w tej pozycji ale często ucho mnie boli. Niby powinno się na tym lewy. A to moja najmniej ulubiona pozycja eh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczesciej spie na prawym boku, tez nie lubie za bardzo na lewym. Ale ostatnio czytałam, ze wcale nie trzeba. A tym bardziej we wczesnej ciazy. Moze w bardziej zaawansowanej- trzecim trymestrze trochę lepiej spac na lewym, ale tak naprawde nie trzeba sie do tego ciagle przymuszac. https://m.facebook.com/mamaginekolog/posts/646202958872301:0

Czy Wy bierzecie regularnie dodatkowy magnez oprocz tego z witamin ciazowych?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się tez dołączam to boli bioder. Nie potrafię w nocy znaleźć odpowiedniej pozycji. Dopiero nad ranem dobrze zasypiam.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam ze mimo duzego lozka lepiej mi sie spi bez meza :( w nocy ciagle sie budze i wierce... on idzie rano do 7 a ja wtedy spie do 13 i dopiero sie wysypiam... nie chce go wywalac do innego pokoju ale tez szkoda mi tych dni, ktore przesypiam... :/

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Zauwazylam ze mimo duzego lozka lepiej mi sie spi bez meza :( w nocy ciagle sie budze i wierce... on idzie rano do 7 a ja wtedy spie do 13 i dopiero sie wysypiam... nie chce go wywalac do innego pokoju ale tez szkoda mi tych dni, ktore przesypiam... :/
    Haha ja mojego juz wywalilam dawno :p wiem, patologia, ale ja nienawidze z kims spac, tym bardziej ze mamy kompletnie rozny tryb zycia. Ja chodze spac bardzo wcześnie i budzi mnie kazdy szmer. Wstaje bardzo wczesnie. Z kolei moj mąż chodzi spać pozno, uwielbia zasypiac przy tv i nie budzi go nawet wybuch. No i spi dłużej. Wiec ulzylismy sobie i nie spimy razem. I kazdy czuje sie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    No tak, ale przecież z chwilą zajścia w ciążę przerywasz macierzyński/wychowawczy i znów masz 100% płatne w czasie kolejnej ciąży :P Więc zachodząc szybciutko w kolejną ciążę wiele nie tracisz no ale różnie to może być ze staraniami. Ja w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu, skończona poronieniem. później musiałam odbyć dwa kursy specjalistyczne w pracy, więc starania podjęliśmy po pół roku, w trzecim cyklu zaskoczyło ;) Jak jest po porodzie z powrotem do płodności? Nawet nie wiem jak to wygląda.
    Ja nawet nie będę wypowiadać się na temat swojej pracy i jej oceny przez społeczeństwo, traktowania przez przełożonych i relacji ze współpracownikami. Sznurek na szyję, tylko ciąża mnie ratuje.
    Mundurowka? Jeśli tak to wiem czym to "pachnie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 15:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mundurowka?

Stawiam straż graniczna albo straż miejska :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 15:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja najczesciej spie na prawym boku, tez nie lubie za bardzo na lewym. Ale ostatnio czytałam, ze wcale nie trzeba. A tym bardziej we wczesnej ciazy. Moze w bardziej zaawansowanej- trzecim trymestrze trochę lepiej spac na lewym, ale tak naprawde nie trzeba sie do tego ciagle przymuszac. https://m.facebook.com/mamaginekolog/posts/646202958872301:0

Czy Wy bierzecie regularnie dodatkowy magnez oprocz tego z witamin ciazowych?

Ja biorę od początku dodatkowo profilaktycznie asmag 2 tabletki czasem na noc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Stawiam straż graniczna albo straż miejska :d
    Straż miejska nie jest mundurowka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 miesięcy 3x1 magnez, a od 1,5 miesiąca jeszcze 2x1 aspargin. Bez tego skurcze by mnie wykonczyly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To duzo bierzecie. Ja w ogole nie biore dodatkowego. Ale chyba musze zaczac bo ostatnio tez mi sie lekko zaczela stawiac, chociaz wiem, że to normalne.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo poduchy C odwracam się w nocy z boku na bok.

Magnez biorę osobno,jabłczan magnezu - łyżeczkę dziennie podzieloną na dwie porcje, używam też oliwki magnezowej,świetna na bóle stawów wszelkiego rodzaju w tym kręgosłupa ;)

Jeśli chodzi o pracę,to ja nie wiem czy będę chciała wrócic do mojej. Chyba się trochę wypaliłam. Na wychowawczy pozwolic sobie nie mogę...Nie wiem,może poszukam czegos blizej domu. Chciałabym pracę, z ktorej wychodzę i nie myślę...marzenia ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja taką wizję przed mężem roztaczałam nie dalej jak wczoraj, o tym że nie chciałabym wracać do starej pracy, że to nie dla mnie i że jak mała bedzie z nami to najlepiej byłoby mieć pracę blisko domu i taką, z której wychodzę i o niej zapominam...

Warto marzyć!!! :))))

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ