WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa wam powiem że ostatnio skarżyłam się na bóle w kręgosłupie piersiowym zwłaszcza po prawej stronie. Miałam mocne przykurcze prostownika grzbietu. Winowajca chyba okaże się .... Poduszka w kształcie C. Druga noc bez poduchy i jest lepiej! Jednak zbyt długie spanie w wymuszonej pozycji na lewym boku też nie jest dobre.
-
nick nieaktualnyHedgehog wrote:Ja wam powiem że ostatnio skarżyłam się na bóle w kręgosłupie piersiowym zwłaszcza po prawej stronie. Miałam mocne przykurcze prostownika grzbietu. Winowajca chyba okaże się .... Poduszka w kształcie C. Druga noc bez poduchy i jest lepiej! Jednak zbyt długie spanie w wymuszonej pozycji na lewym boku też nie jest dobre.
Hmmm ja od pewnego czasu też narzekam na mocny ból w odcinku piersiowym po prawej stronie jakby pod łopatką. Na początku myślałam że to wątroba. Nasila się przy długim siedzeniu w niewygodnej pozycji. Też śpię na poduszce C ale niestety nie zaobserwowałam fenomenalnej poprawy mojego zdewastowanego kręgosłupa.. -
mitaka wrote:A propo boli bioder przypomnialo mi sie lezenie nawet po 40 min pod ktg, na jednym boku, na twardej kozetce, koszmar brrr
o moim wstawaniu z kozetki nie wspomnę
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Hmmm ja od pewnego czasu też narzekam na mocny ból w odcinku piersiowym po prawej stronie jakby pod łopatką. Na początku myślałam że to wątroba. Nasila się przy długim siedzeniu w niewygodnej pozycji. Też śpię na poduszce C ale niestety nie zaobserwowałam fenomenalnej poprawy mojego zdewastowanego kręgosłupa..
Tak dokładnie to! Promieniujący do łopatki i dokucza najgorzej gdy usiądę do kompa lub w aucie. Jeśli masz to samo co ja to będzie mięsień a nie wątroba . Masaż mięśnia i ćwiczenia rozciągające przynosiły ulgę, choć na chwilę.
Jeśli chcesz to zdecyduj się jednak pozbyć poduszki C na kilka nocy. Mnie boli mniej odkąd przestałam na. Niej spać.
Zamierzam jeszcze powrócic do poduszki ale będę wtedy spać raz na prawym a raz na lewym boku. -
Idę za godzinę do lekarza na NFZ po skierowanie na darmowe badania krwi, zrobię też od razu chyba wymaz. Zobaczymy co tam siedzi. W lutym E Coli i gronkowiec był. Wspomnę też o moich spuchniętych kostkach. Byłam dziś z psem nad jeziorem, więc nachodziłam się trochę. Byłby dłuższy spacer ale straszna meszka u nas na dzikim wschodzie więc spacer tylko 45 min trwał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 14:11
-
nick nieaktualnyHedgehog wrote:Tak dokładnie to! Promieniujący do łopatki i dokucza najgorzej gdy usiądę do kompa lub w aucie. Jeśli masz to samo co ja to będzie mięsień a nie wątroba . Masaż mięśnia i ćwiczenia rozciągające przynosiły ulgę, choć na chwilę.
Jeśli chcesz to zdecyduj się jednak pozbyć poduszki C na kilka nocy. Mnie boli mniej odkąd przestałam na. Niej spać.
Zamierzam jeszcze powrócic do poduszki ale będę wtedy spać raz na prawym a raz na lewym boku.
Już wiem że to nie watroba aczkolwiek fakt problemu z odcinkiem piersiowym mnie zmartwił, gdyż mam już na koncie dyskopatię odcinka lędźwiowego i szyjnego....właśnie zobaczę kilka dni bez rogala. Fakt jak śpię na nim to budzę się dalej w tej pozycji ale często ucho mnie boli. Niby powinno się na tym lewy. A to moja najmniej ulubiona pozycja eh. -
nick nieaktualnyJa najczesciej spie na prawym boku, tez nie lubie za bardzo na lewym. Ale ostatnio czytałam, ze wcale nie trzeba. A tym bardziej we wczesnej ciazy. Moze w bardziej zaawansowanej- trzecim trymestrze trochę lepiej spac na lewym, ale tak naprawde nie trzeba sie do tego ciagle przymuszac. https://m.facebook.com/mamaginekolog/posts/646202958872301:0
Czy Wy bierzecie regularnie dodatkowy magnez oprocz tego z witamin ciazowych? -
nick nieaktualnyKas_ia wrote:Zauwazylam ze mimo duzego lozka lepiej mi sie spi bez meza
w nocy ciagle sie budze i wierce... on idzie rano do 7 a ja wtedy spie do 13 i dopiero sie wysypiam... nie chce go wywalac do innego pokoju ale tez szkoda mi tych dni, ktore przesypiam...
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:No tak, ale przecież z chwilą zajścia w ciążę przerywasz macierzyński/wychowawczy i znów masz 100% płatne w czasie kolejnej ciąży
Więc zachodząc szybciutko w kolejną ciążę wiele nie tracisz no ale różnie to może być ze staraniami. Ja w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu, skończona poronieniem. później musiałam odbyć dwa kursy specjalistyczne w pracy, więc starania podjęliśmy po pół roku, w trzecim cyklu zaskoczyło
Jak jest po porodzie z powrotem do płodności? Nawet nie wiem jak to wygląda.
Ja nawet nie będę wypowiadać się na temat swojej pracy i jej oceny przez społeczeństwo, traktowania przez przełożonych i relacji ze współpracownikami. Sznurek na szyję, tylko ciąża mnie ratuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 15:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Ja najczesciej spie na prawym boku, tez nie lubie za bardzo na lewym. Ale ostatnio czytałam, ze wcale nie trzeba. A tym bardziej we wczesnej ciazy. Moze w bardziej zaawansowanej- trzecim trymestrze trochę lepiej spac na lewym, ale tak naprawde nie trzeba sie do tego ciagle przymuszac. https://m.facebook.com/mamaginekolog/posts/646202958872301:0
Czy Wy bierzecie regularnie dodatkowy magnez oprocz tego z witamin ciazowych?
Ja biorę od początku dodatkowo profilaktycznie asmag 2 tabletki czasem na noc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mimo poduchy C odwracam się w nocy z boku na bok.
Magnez biorę osobno,jabłczan magnezu - łyżeczkę dziennie podzieloną na dwie porcje, używam też oliwki magnezowej,świetna na bóle stawów wszelkiego rodzaju w tym kręgosłupa
Jeśli chodzi o pracę,to ja nie wiem czy będę chciała wrócic do mojej. Chyba się trochę wypaliłam. Na wychowawczy pozwolic sobie nie mogę...Nie wiem,może poszukam czegos blizej domu. Chciałabym pracę, z ktorej wychodzę i nie myślę...marzenia -
Oj ja taką wizję przed mężem roztaczałam nie dalej jak wczoraj, o tym że nie chciałabym wracać do starej pracy, że to nie dla mnie i że jak mała bedzie z nami to najlepiej byłoby mieć pracę blisko domu i taką, z której wychodzę i o niej zapominam...
Warto marzyć!!!)))
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc