X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Dziewczyny a co do tej glukozy jeszcze mam pytanie czy trzymacie się sztywno tego badania żeby zrobić je po skończonym 24 tygodniu? Mi lekarka tak kazała a w moim laboratorium pobierają krew tylko dwa razy w tygodniu i żeby wyrobić się na wizytę muszę zrobić albo w 23+4 albo już w skończymy tym 24 ale na dzień przed wizytą i boję się że wyniku nie będzie...

Ja będę robić na pewno między 24 a 28. Może nie ma to znaczenia jak się zrobi ciut wcześniej ale wolę potem nie zastanawiać się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kasia1518 zrób próby wątrobowe, bilirubine i będziesz wiedzieć na czym stoisz ;)
    Ja syncia czuję ciągle nisko, bo nadal jest w ułożeniu miednicowym. I już zaczynam schizować,ze trzeba będzie kombinować żeby się obrócił, bądź szukać szpitala w którym zgodzą się na sn. A z drugiej strony dobrze wiem, że do czasu porodu to on się jeszcze milion razy obróci.
    W przeciwieństwie do pierworodnego rusza się mało, ma czasy snu i czasy aktywności, ale nie jakies wydłużone. Natomiast pierworodny to był aktywny aż nadto. Czułam go non stop i dzień i noc.

Dostałam z aplikacji ciążowej powiadomienie że aktywność maluszka w brzuszku może się przełożyć na aktywność po urodzeniu. To ja bym miała szczęście bo w nocy syneczek śpi słodko a aktywność ujawnia się rano i wieczorem. Nawet jak to bujda to chce w nią wierzyć.

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wszedzie czytałam ze dzidzius obraca sie dopiero w 28 do 32 tygodnia, nie? A czasem i pozniej potrafi. Mamy jeszcze dużo czasu.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Dziewczyny a co do tej glukozy jeszcze mam pytanie czy trzymacie się sztywno tego badania żeby zrobić je po skończonym 24 tygodniu? Mi lekarka tak kazała a w moim laboratorium pobierają krew tylko dwa razy w tygodniu i żeby wyrobić się na wizytę muszę zrobić albo w 23+4 albo już w skończymy tym 24 ale na dzień przed wizytą i boję się że wyniku nie będzie...
    Ja będę robić w 26 tc,akurat tydzien przed wizytą u gina.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w tamtym tygodniu, chciałam mieć już to za sobą, wyniki mam idealne więc nie sądzę, żeby się coś nagle zmieniło. Poza tym mam w domu aparat do mierzenia cukru więc mogę sprawdzać kiedy mam potrzebę.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dostałam z aplikacji ciążowej powiadomienie że aktywność maluszka w brzuszku może się przełożyć na aktywność po urodzeniu. To ja bym miała szczęście bo w nocy syneczek śpi słodko a aktywność ujawnia się rano i wieczorem. Nawet jak to bujda to chce w nią wierzyć.
    Nie załamuj mnie :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest różnie. Najbardziej aktywna jest wieczorem kiedy kładę sie spać. Są dni ze w ciągu dnia poczuje ja zaledwie pare razy a wieczorem są szaleństwa. Są dni też że co godzine coś czuje w ciągu dnia i wieczorem. Jeśli chodzi o miejsca to jak chodzę albo siedzę to czuję ja na dole. Jak leżę na plecach to czuję ją koło pępka.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały najbardziej uaktywnia się wieczorem jak kładę się spać, ale generalnie ruchy czuję cały dzień. Kopie w różnych miejscach ostatnio upodobał sobie okolice pępka, dziś rano dostałam soczystego kopniaka prawie pod prawym żebrem więc dość wysoko ;)

Ja glukoze robiłam w 23+6 rano bo akurat tego dnia popołudniu wypadała mi wizyta.

82doj48arfknt48q.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mnie też w nocy podeszwy stóp swędziały :D

Dziewczyny a jak u was z aktywnością maluszka?? Bo ja mam wrażenie, że moje jest z tych leniwych i spokojnych.

Moja jest chyba najbardziej aktywna wieczorem:D jeszcze jak zasypiam daje niezłe popisy;), po przebudzeniu też mi daje stanowczo znać, że trzeba coś zjeść;) ale w ciągu dnia dużo się ruszam więc jeszcze trudno jest mi stwierdzić co ona wtedy robi:P

milka87 lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki znowu
    czy któraś z was na morfologii miała kiedykolwiek podwyższone MCV? czyli średnią objętość erytrocytów? Trochę przestraszyła mnie moja endokrynolog, która na to zwróciła uwagę, a mój lekarz nie. Ona twierdzi, że albo błąd badania (oby), ale na wszelki wypadek kazała zrobić następnym razem poziom kwasu foliowego i witaminy B12. Mój wynik 96,42 fL a norma 77,0-95,0.
    Mam nadzieję, że to nic poważnego...

w4sq43r85k8egy8f.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mnie też w nocy podeszwy stóp swędziały :D

Dziewczyny a jak u was z aktywnością maluszka?? Bo ja mam wrażenie, że moje jest z tych leniwych i spokojnych.

U mnie różnie- jest dzień że czuje ja kilka razy A jest taki że bombarduje mnie co chwilę, ale za to uciska na pęcherz- ogólnie jest nisko usadowiona ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jest średnio aktywna, oczywiście najbardziej daje o sobie znać po jedzeniu :) Ale wtedy porusza sie z 5 minut i znowu jest spokój. Ostatnio mnie wystraszyła bo nawet po jedzeniu była cisza, gdyby nie detektor to chyba dostałabym zawału :D Na szczęście wieczorem pokazała co potrafi :P

Jeśli chodzi o lokalizację ruchów to różnie ale najczęściej w okolicy pępka. Mała od początku ułożona jest główkowo więc pewnie w tym miejscu ma nóżki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 09:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Dziewczyny tak z innej beczki znowu
    czy któraś z was na morfologii miała kiedykolwiek podwyższone MCV? czyli średnią objętość erytrocytów? Trochę przestraszyła mnie moja endokrynolog, która na to zwróciła uwagę, a mój lekarz nie. Ona twierdzi, że albo błąd badania (oby), ale na wszelki wypadek kazała zrobić następnym razem poziom kwasu foliowego i witaminy B12. Mój wynik 96,42 fL a norma 77,0-95,0.
    Mam nadzieję, że to nic poważnego...
    Szczerze mowiac to nawet nie wiem za co ten parametr odpowiada? Ja mam 91 jak teraz patrze.

lena86 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Coś w tym musi być- moja koleżanka mówi że jedno dziecko było spokojne i po urodzeniu to samo , a drugie mega aktywne - po urodzeniu nie mogła dac sobie rady- nie chciała jej mała spać- drzemki po 15min, ruchliwe, ciągle się wiercila i marudna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 09:21

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Szczerze mowiac to nawet nie wiem za co ten parametr odpowiada? Ja mam 91 jak teraz patrze.

to oznacza w skrócie, że krwinki są zbytnio powiększone (tak mi tłumaczyła lekarka)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    to oznacza w skrócie, że krwinki są zbytnio powiększone (tak mi tłumaczyła lekarka)
    Aaa ok. Dalej mi to malo mowi:D ale wyczytałam ze w ciazy nawet do 99 jest norma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie normy w ciąży są inne. Ja mam leukocyty 14 l. Norma chyba do 10 a w ciąży do 15. Poza tym morfo skacze a najważniejszą jest hemoglobina.

• lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wysokie MCV to niby niedobór kwasu foliowego i wit B12, co mnie dziwi bo cały czas biorę suplementy.

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Moja mama potwierdza ;P Ponoc wiercilam sie caly czas i bylam rozdartym niegdy nie spiacym dzieckiem. Teraz moj dzieciak kopie i wierci sie non stop i mama śmieje sie że bede miec za swoje. Mnie troche mniej do smiechu...

Natalia1984, kasia1518 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony moja mama mówiła że ja z bratem się strasznie rozpychalismy a oboje spaliśmy od 20.00 do 7 rano już po urodzeniu.

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ