WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymilka87 wrote:Dziewczyny a co do tej glukozy jeszcze mam pytanie czy trzymacie się sztywno tego badania żeby zrobić je po skończonym 24 tygodniu? Mi lekarka tak kazała a w moim laboratorium pobierają krew tylko dwa razy w tygodniu i żeby wyrobić się na wizytę muszę zrobić albo w 23+4 albo już w skończymy tym 24 ale na dzień przed wizytą i boję się że wyniku nie będzie...
Ja będę robić na pewno między 24 a 28. Może nie ma to znaczenia jak się zrobi ciut wcześniej ale wolę potem nie zastanawiać się. -
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Kasia1518 zrób próby wątrobowe, bilirubine i będziesz wiedzieć na czym stoisz
Ja syncia czuję ciągle nisko, bo nadal jest w ułożeniu miednicowym. I już zaczynam schizować,ze trzeba będzie kombinować żeby się obrócił, bądź szukać szpitala w którym zgodzą się na sn. A z drugiej strony dobrze wiem, że do czasu porodu to on się jeszcze milion razy obróci.
W przeciwieństwie do pierworodnego rusza się mało, ma czasy snu i czasy aktywności, ale nie jakies wydłużone. Natomiast pierworodny to był aktywny aż nadto. Czułam go non stop i dzień i noc.
Dostałam z aplikacji ciążowej powiadomienie że aktywność maluszka w brzuszku może się przełożyć na aktywność po urodzeniu. To ja bym miała szczęście bo w nocy syneczek śpi słodko a aktywność ujawnia się rano i wieczorem. Nawet jak to bujda to chce w nią wierzyć.Camilla13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
milka87 wrote:Dziewczyny a co do tej glukozy jeszcze mam pytanie czy trzymacie się sztywno tego badania żeby zrobić je po skończonym 24 tygodniu? Mi lekarka tak kazała a w moim laboratorium pobierają krew tylko dwa razy w tygodniu i żeby wyrobić się na wizytę muszę zrobić albo w 23+4 albo już w skończymy tym 24 ale na dzień przed wizytą i boję się że wyniku nie będzie...
-
86Monia wrote:Dostałam z aplikacji ciążowej powiadomienie że aktywność maluszka w brzuszku może się przełożyć na aktywność po urodzeniu. To ja bym miała szczęście bo w nocy syneczek śpi słodko a aktywność ujawnia się rano i wieczorem. Nawet jak to bujda to chce w nią wierzyć.
-
U mnie jest różnie. Najbardziej aktywna jest wieczorem kiedy kładę sie spać. Są dni ze w ciągu dnia poczuje ja zaledwie pare razy a wieczorem są szaleństwa. Są dni też że co godzine coś czuje w ciągu dnia i wieczorem. Jeśli chodzi o miejsca to jak chodzę albo siedzę to czuję ja na dole. Jak leżę na plecach to czuję ją koło pępka.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mój mały najbardziej uaktywnia się wieczorem jak kładę się spać, ale generalnie ruchy czuję cały dzień. Kopie w różnych miejscach ostatnio upodobał sobie okolice pępka, dziś rano dostałam soczystego kopniaka prawie pod prawym żebrem więc dość wysoko
Ja glukoze robiłam w 23+6 rano bo akurat tego dnia popołudniu wypadała mi wizyta. -
86Monia wrote:Mnie też w nocy podeszwy stóp swędziały
Dziewczyny a jak u was z aktywnością maluszka?? Bo ja mam wrażenie, że moje jest z tych leniwych i spokojnych.
Moja jest chyba najbardziej aktywna wieczorem:D jeszcze jak zasypiam daje niezłe popisy;), po przebudzeniu też mi daje stanowczo znać, że trzeba coś zjeśćale w ciągu dnia dużo się ruszam więc jeszcze trudno jest mi stwierdzić co ona wtedy robi:P
milka87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak z innej beczki znowu
czy któraś z was na morfologii miała kiedykolwiek podwyższone MCV? czyli średnią objętość erytrocytów? Trochę przestraszyła mnie moja endokrynolog, która na to zwróciła uwagę, a mój lekarz nie. Ona twierdzi, że albo błąd badania (oby), ale na wszelki wypadek kazała zrobić następnym razem poziom kwasu foliowego i witaminy B12. Mój wynik 96,42 fL a norma 77,0-95,0.
Mam nadzieję, że to nic poważnego...
-
86Monia wrote:Mnie też w nocy podeszwy stóp swędziały
Dziewczyny a jak u was z aktywnością maluszka?? Bo ja mam wrażenie, że moje jest z tych leniwych i spokojnych.
U mnie różnie- jest dzień że czuje ja kilka razy A jest taki że bombarduje mnie co chwilę, ale za to uciska na pęcherz- ogólnie jest nisko usadowiona ☺kasia1518
-
nick nieaktualnyMoja mała jest średnio aktywna, oczywiście najbardziej daje o sobie znać po jedzeniu
Ale wtedy porusza sie z 5 minut i znowu jest spokój. Ostatnio mnie wystraszyła bo nawet po jedzeniu była cisza, gdyby nie detektor to chyba dostałabym zawału
Na szczęście wieczorem pokazała co potrafi
Jeśli chodzi o lokalizację ruchów to różnie ale najczęściej w okolicy pępka. Mała od początku ułożona jest główkowo więc pewnie w tym miejscu ma nóżki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 09:08
-
nick nieaktualnylena86 wrote:Dziewczyny tak z innej beczki znowu
czy któraś z was na morfologii miała kiedykolwiek podwyższone MCV? czyli średnią objętość erytrocytów? Trochę przestraszyła mnie moja endokrynolog, która na to zwróciła uwagę, a mój lekarz nie. Ona twierdzi, że albo błąd badania (oby), ale na wszelki wypadek kazała zrobić następnym razem poziom kwasu foliowego i witaminy B12. Mój wynik 96,42 fL a norma 77,0-95,0.
Mam nadzieję, że to nic poważnego...lena86 lubi tę wiadomość
-
86Monia wrote:Dostałam z aplikacji ciążowej powiadomienie że aktywność maluszka w brzuszku może się przełożyć na aktywność po urodzeniu. To ja bym miała szczęście bo w nocy syneczek śpi słodko a aktywność ujawnia się rano i wieczorem. Nawet jak to bujda to chce w nią wierzyć.
Coś w tym musi być- moja koleżanka mówi że jedno dziecko było spokojne i po urodzeniu to samo , a drugie mega aktywne - po urodzeniu nie mogła dac sobie rady- nie chciała jej mała spać- drzemki po 15min, ruchliwe, ciągle się wiercila i marudnaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 09:21
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Dostałam z aplikacji ciążowej powiadomienie że aktywność maluszka w brzuszku może się przełożyć na aktywność po urodzeniu. To ja bym miała szczęście bo w nocy syneczek śpi słodko a aktywność ujawnia się rano i wieczorem. Nawet jak to bujda to chce w nią wierzyć.
Moja mama potwierdza ;P Ponoc wiercilam sie caly czas i bylam rozdartym niegdy nie spiacym dzieckiem. Teraz moj dzieciak kopie i wierci sie non stop i mama śmieje sie że bede miec za swoje. Mnie troche mniej do smiechu...Natalia1984, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny