X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    My w przyszłą sobotę bierzemy ślub i było trochę zachodu z moją obrączką :P W ciągu ostatniego 1,5 mięsiąca była zmniejszana, potem dwa razy powiększana, a i tak są dni, że jak przymierzam to mam problem żeby ją założyć. Palce mi puchną jak jest cieplej, a poza tym nie jestem przyzwyczajona do noszenia pierścionków. Oby tylko na ślubie weszła i potem zeszła bez problemu, ale póki jestem w ciąży to raczej nie będę nosić ;)

Oo super:D wszystkiego dobrego na nowej drodze życia:) oby w tym dniu wszystko się odbyło zgodnie z planem i żeby pogoda dopisała:)

cziqitka89 lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi smaka narobilyscie az jutro chyba zajade na targ ;)

Obraczki nie sciagam, nigdy nie puchlam i mam nadzieje, ze teraz tez tak bedzie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nie widziałam bobu nigdzie jeszcze, fasolka szparagowa po 10 zł jest już

Wow gdzie takie ceny:D? w Krakowie fasolka po 30 zł na placu:/ cena czereśni od 18 zł (takie malutkie jakieś) do 45!! oszaleć można

w4sq43r85k8egy8f.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obrączki nie ściągam nigdy :) Mąż też.
    Zostały mi jeszcze dwa tygodnie pracy :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dziewczyny nosicie obraczki? Mnie moja od 2 dni strasznie denerwuje i chyba ja sciagne... :|
    Ja nosze normalnie na jednym palcu razem z pierścionkiem zareczynowym, mam dziecięcy rozmiar 10 i nadal na szczęście nie uwiera mnie.

frezyjciada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, dotarł dziś do nas upał. Udręka! Nie mam nawet u rodziców sukienki żadnej, a jestem u nich od niedzieli. Wracam dziś do domu a jutro na obiad żeberka w miodzie i zupa z botwinki :D
    A ja nie mogłam się doczekać poprawy pogody a teraz opalam się na leżaku, tylko brzuszek oslonilam i głowę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja nosze normalnie na jednym palcu razem z pierścionkiem zareczynowym, mam dziecięcy rozmiar 10 i nadal na szczęście nie uwiera mnie.
    Cieszę się, że nie tylko ja z takimi mikropalcami :D ja mam 9-tke ;) jak kupowaliśmy obrączki to po zamówieniu przybiegł Pan z zaplecza żeby samemu zmierzyć mi obrączkę, bo jak to powiedział "takich małych to nawet komunijnych nie kupują" :D

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebije Was:P ja mam 8 i po slubie jest na mnie za duza:D

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja juz dzisiaj kupiłam truskawki za 7zl, czeresnie widzilam za 10, ale byly brzydkie wiec nie bralam. Zaczyna sie sezon :-)jeszcze niedlugo powinien byc bób, ktory tez uwielbiam.a moze juz jest?

U nas (okolice Lublina) 10zl ale to za łubianke w której jest 2.5kg - więc 4zl/kg ale już widziałam na skupach ceny 2.3zl/ kg więc teraz będzie tańsza z dnia na dzień.

Czereśnie były za 7zl/kg ale też brzydkie.
    Bobu jeszcze nie widziałam A też ho lubię.

A botwinka z jajkiem ... hmmm pycha - ja już w zeszłym tyg gotowałam bo już od dawna miałam na nią ochotę.

Super mamy że tak na wiosnę/lato tyle pysznych rzeczy jest... ciekawe jak później będziemy je przemycac żeby nasze dzieci jadły ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie truskawki po 5,9 Pyszne i wciaz mam chcicę na nie :P
    W pepco dzis sobie pokupowalam ciuszki dla Maluszki :)

frezyjciada lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Cieszę się, że nie tylko ja z takimi mikropalcami :D ja mam 9-tke ;) jak kupowaliśmy obrączki to po zamówieniu przybiegł Pan z zaplecza żeby samemu zmierzyć mi obrączkę, bo jak to powiedział "takich małych to nawet komunijnych nie kupują" :D
    Haha u Nas było podobnie :P;)

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas truskawki kosztuja rozsadnie dopiero jak jest nasza kaszubska... a tak to zdzierstwo :p czeresnie zawsze sa drogie :/ a tak je lubie...
    Moj maz zabronil mi w tym roku chodzic na grzyby :( a mieszkamy pod lasem...
    Tak piszecie o tych ruchach i aktywnosci po narodzinach, wychodzi na to, ze nasza corka bedzie zlotym dzieckiem :p ale ponoc i ja i maz nie dawalismy jakos w kosc. Maz ponoc nie chcial byc kp :p on mowi ze od malego czekal na mnie haha ^^

kasia1518 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Zapraszam Was jeśli posiadać Facebook do wziecia udziału w konkursie do wygrania podusia na dzień mamy https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1615683078530544&id=948648818567310

Również szyję dla dzieci kocyki podusie i inne rzeczy zapraszam Was przyszłe mamuśki :) i pozdrawiam niech ciążę przejdą Wam bez problemow!!

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Wow gdzie takie ceny:D? w Krakowie fasolka po 30 zł na placu:/ cena czereśni od 18 zł (takie malutkie jakieś) do 45!! oszaleć można
    Lubelszczyzna ;) Mama zabroniła mi jeść w tym roku jagody. Jej znajomej córka walczyła o życie w szpitalu w Krakowie po zjedzeniu jagód zakażonych jakimś pasożytem od dzikich zwierząt.
    Mam wyniki krwi i moczu. Wszystko dobrze oprócz tarczycy. FT4 za niskie, tj. 10, przy normie od 12. Niedoczynność?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 16:42

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Co do obrączki to ja też noszę cały czas, mąż z racji swojej pracy zostawia w domu ale po powrocie zakłada bo mówi, że dziwnie się czuje bez :)

Ja czekam na sezon na kukurydzę bo uwielbiam!

Dziewczyny czy miewacie bóle podbrzusza? Mi doskwiera taki bardzo delikatny ból szczególnie gdy wstaję albo chodzę. Do tego dochodzi też delikatny ból krzyża. Wszystko mija gdy się położę. Mam te bóle od ok dwóch tygodni, w tym czasie byłam badana w szpitalu i wszystko było ok, ale jakoś nie daje mi to spokoju...
    Towarzyszy mi ból podbrzusza nieustannie gdy chodzę. Piecze, boli, jakby mięśnie się rozchodziły.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli raczej podbrzusze. Bardziej wiezadla, w nocy szczególnie.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski... w końcu Was nadrobilam :) mialam gości na weekend i jakoś nie mogę się teraz ogarnąć... straszny spadek formy mam ostatnio nic mi się nie chce :) oj ja już też czekam na fasolkę szparagową i bób :) I truskawki i wszystko czym obdarza nas matka natura przez ten letni okres :) widzę że nie jestem sama z tymi bólami...mnie czasami pobolewa podbrzusze tak okresowo ale tak lekko... ma któraś tak?? No i zaczęły boleć krzyże :/ A gdzie tam do końca :( pozdrawiam :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio wyczytalam ze w 24tygodniu dziecko ma 40-70% szans na przeżycie ( w Polsce pewnie 40%) w przypadku porodu przedwczesnego. Jakoś jak to przeczytałam to to wszystko zrobilo sie bardziej realne i bliskie jak sobie pomyślę, ze dzidzius juz bylby w stanie przezyc, a jeszcze niedawno mial kilka cm. W ogole niedługo 3 trymestr sie zaczyna. Zlecialo.

Asiaf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ten ból jest trudny do opisania...trochę rwący, trochę piekący, trochę taki okresowy. Zastanawiałam sie czy to nie od więzadeł bo jak np podtrzymuję brzuch to czuję ulgę. Często też bolą mnie pachwiny ale są to pojedyncze zrywy. Czytam, że te dolegliwości są domeną II trymestru ale nie wiem do końca czy czuję to samo o czym jest napisane w książce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja ostatnio wyczytalam ze w 24tygodniu dziecko ma 40-70% szans na przeżycie ( w Polsce pewnie 40%) w przypadku porodu przedwczesnego. Jakoś jak to przeczytałam to to wszystko zrobilo sie bardziej realne i bliskie jak sobie pomyślę, ze dzidzius juz bylby w stanie przezyc, a jeszcze niedawno mial kilka cm. W ogole niedługo 3 trymestr sie zaczyna. Zlecialo.

Mi się wydaje, że te szanse są jeszcze mniejsze, a dzieci, które przeżyły bardzo często są niepełnosprawne w różny sposób. Syn mojego brata urodził się w 28 tygodniu a i tak toczyli wojnę o to żeby wszystko było ok. Miał operację oczu i uszu, długą rehabilitację. Na szczęście teraz to zdrowy chłopak :)

‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ