X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Za wysokie MCV to niby niedobór kwasu foliowego i wit B12, co mnie dziwi bo cały czas biorę suplementy.
    Może nie przyswajasz witamin,bierzesz metylowane czy zwykłe?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę potwierdzić Mój synek w ciąży mało się ruszał Nie był strasznie wiercącym się maluszkiem I po urodzeniu byrz był bardzo grzeczny Spał i jadł :) Za to jak zaczął chodzić jak miał 8 miesięcy to aż strach jak się rozbrykał i broi za 3 teraz ;)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Może nie przyswajasz witamin,bierzesz metylowane czy zwykłe?

Biorę Pregnę Plus (tam jest kwas foliowy) a witaminę B12 w suplemencie który nazywa się Vegevit. To byłoby dziwne, że organizm nagle nie przyswaja tego, zawsze te wskaźniki były ok. A robię morfologię co miesiąc. Skomplikowane to wszystko;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 10:48

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pomyślałam o tym nieprzyswajaniu jak przeczytałam ze to sie wiaze z niedoborem kwasu foliowego. Jesli jeszcze bys zrobila poziom kwasu i wyszedlby Ci poza norme to prawdopodobnie tak jest i Twoj organizm zmaiast go wchlaniac to nie ma co z nim zeobic i tak naprawde mu szkodzi a nie pomaga.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nosicie obraczki? Mnie moja od 2 dni strasznie denerwuje i chyba ja sciagne... :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 10:59

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dziewczyny nosicie obraczki? Mnie moja od 2 dni strasznie denerwuje i chyba ja sciagne... :|
    My nie nosimy. Ja z racji tego, ze po slubie zrobila sie troche za luzna i juz raz w pracy prawie bym ja zgubila, a maz pracuje w laboratorium wiec tez nie bardzo. Leza u nas na honorowym miejscu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu nie noszę. Jak wychodzę to ubieram ale czasami mi puchna palce. Mój mąż czasem nosi czasem nie, zależy jakie ma zajęcia w pracy.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:

U nas nosimy cały czas- prawie w ogóle jej nie ściągam- jedynie jak ciasto gniote i już wtedy dziwnie się czuje ze jej nie mam- ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dotarł dziś do nas upał. Udręka! Nie mam nawet u rodziców sukienki żadnej, a jestem u nich od niedzieli. Wracam dziś do domu a jutro na obiad żeberka w miodzie i zupa z botwinki :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, dotarł dziś do nas upał. Udręka! Nie mam nawet u rodziców sukienki żadnej, a jestem u nich od niedzieli. Wracam dziś do domu a jutro na obiad żeberka w miodzie i zupa z botwinki :D
    Zupa z botwinki <3 mam taka ochote na nią ostatnio. Muszę zrobić chyba. U nas tez dzisiaj piekny dzień, zamierzam w końcu wykorzystać swoją ciążowa kiecke :D

Mój mąż obrączki nigdy nie ściąga, ja ubieram tylko, jak wychodzę z domu. Pewnie nosiłabym cały czas, ale nosze razem z pierścionkiem zaręczynowym, który mi przeszkadza jednak. Trochę puchną mi palce, ale nie na tyle żeby przeszkadzało to w noszeniu obrączki :) mam nadzieje, ze będę mogła do końca ciąży ja nosić.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zawsze nosilam obraczke... niezaleznie od tego co robilam, teraz zaczela mi strasznie przeszkadzac :( dobrze, ze mam dlon tak opalona, ze mam bialy slad po obraczce :p

Ja wczoraj mialam botwinke :) ale wczoraj sie naczytalam o tych czeresniach i w nocy do meza gadalam, ze musi je gdzies kupic ^^ u nas na pomorzu sa troche pozniej owoce wiec pewnie z tydzien albo dwa poczekam... :(

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w poniedziałek truskawki kosztowały 12 zł, dziś już 9 zł ale ja i tak za darmo mam piękne od teściowej, tyle dobrego!
    Mam jeszcze ogromną ochotę na chłodnik litewski z młodymi ziemniakami mniam, jak super że już wiosna i mogę rozpieszczać mojego dzidziusia smakołykami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 12:28

Camilla13, kasia1518 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:

Ja odkąd 6 lat temu ją założyłam to może kilka razy na chwilę ściągnęłam jak robiłam jakieś ciasto:) na razie mi nie przeszkadza, palce też na razie jakoś nie spuchły czy coś.

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Tez pomyślałam o tym nieprzyswajaniu jak przeczytałam ze to sie wiaze z niedoborem kwasu foliowego. Jesli jeszcze bys zrobila poziom kwasu i wyszedlby Ci poza norme to prawdopodobnie tak jest i Twoj organizm zmaiast go wchlaniac to nie ma co z nim zeobic i tak naprawde mu szkodzi a nie pomaga.

Kolejną morfologię zrobię pewnie dopiero przed samą wizytą u mojego lekarza (na początku czerwca) ciekawe co za kwiatki wtedy wyjdą:/ mam nadzieję, że jednak wyniki będą ok

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Ja odkąd 6 lat temu ją założyłam to może kilka razy na chwilę ściągnęłam jak robiłam jakieś ciasto:) na razie mi nie przeszkadza, palce też na razie jakoś nie spuchły czy coś.
    ja tak samo od 9 lat :) tylko że ja mam takie palce śmieszne że stawy szerokie a pozniej obraczka lata więc zawsze przy zakupie jakiegos pierscionka patrzymy żeby przeszło przez staw a pozniej juz i tak nie spadnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzisiaj kupiłam truskawki za 7zl, czeresnie widzilam za 10, ale byly brzydkie wiec nie bralam. Zaczyna sie sezon :-)jeszcze niedlugo powinien byc bób, ktory tez uwielbiam.a moze juz jest?

• cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:

My w przyszłą sobotę bierzemy ślub i było trochę zachodu z moją obrączką :P W ciągu ostatniego 1,5 mięsiąca była zmniejszana, potem dwa razy powiększana, a i tak są dni, że jak przymierzam to mam problem żeby ją założyć. Palce mi puchną jak jest cieplej, a poza tym nie jestem przyzwyczajona do noszenia pierścionków. Oby tylko na ślubie weszła i potem zeszła bez problemu, ale póki jestem w ciąży to raczej nie będę nosić ;)

82doj48arfknt48q.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja juz dzisiaj kupiłam truskawki za 7zl, czeresnie widzilam za 10, ale byly brzydkie wiec nie bralam. Zaczyna sie sezon :-)jeszcze niedlugo powinien byc bób, ktory tez uwielbiam.a moze juz jest?
    Nie widziałam bobu nigdzie jeszcze, fasolka szparagowa po 10 zł jest już

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obrączki to ja też noszę cały czas, mąż z racji swojej pracy zostawia w domu ale po powrocie zakłada bo mówi, że dziwnie się czuje bez :)

Ja czekam na sezon na kukurydzę bo uwielbiam!

Dziewczyny czy miewacie bóle podbrzusza? Mi doskwiera taki bardzo delikatny ból szczególnie gdy wstaję albo chodzę. Do tego dochodzi też delikatny ból krzyża. Wszystko mija gdy się położę. Mam te bóle od ok dwóch tygodni, w tym czasie byłam badana w szpitalu i wszystko było ok, ale jakoś nie daje mi to spokoju...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aktywności dziecka w brzuchu i poza nim to ja Niestety potwierdzam-PRAWDA! Młody kręcił się non stop, nigdy nie spał i tak mu zostało(zresztą wiecie jak jeat bo nie raz już pisałam), bratowej niunia dawała o sobie baaaaardzo mało znać i to złote dziecko, przesypia noce odkąd skończyła miesiąc, może ze dwa razy słyszałam jak płacze, a widujemy się czesto, no takie małe love to jest, koleżanki córka tak jak mój Tymul całą ciążę w ruchu, tak samo i później, drzemki po kwadransie i rozdziopa. Między naszymi dziećmi jest dwa tygodnie różnicy i zawsze się śmiejemy, że zachowują się jak bliźniaki :)

Obrączki nie zdejmuje od trzech lat, nie wyobrażam sobie jej nie nosić, dla mnie to zaraz po łańcuszku z medalikiem najważniejsza rzecz na ciele. Palce mi nie puchną, w pierwszej ciąży spuchlam przed samym porodem, ale jakoś nie tak bardzo, zresztą to była zima to też inaczej.

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ