WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całymi dniami siedzę zamknięta w domu, z pieskiem tylko rano i wieczorem, ona sama wyskakuje na siku bo mamy zejście z tarasu do ogrodu i też zwiewa do domu, zasłaniam żaluzje, zamykam okna i siedzimy w chłodku ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki
    77 nadczo
    126 po godzinie
    99 po dwoch
    Wiec chyba sa ok
    Zobaczymy co powie lekarz w srode :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja nadal calutkie dnie na nogach latam wszedzie bo niestety nie usiedze. Wczoraj 3h latalam po zoo od 14 a wczesniej sprzatanie gotowanie, wieczorem na rower z malym (on jechal ja lecialam za nim i sie darlam). Nie wiem kiedy troche przystepuje ale raczej nie predko..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze Wy juz w wiekszosci macie ttg za soba. Ja dopiero gdzies za 3 tyg bede robila z dzien, dwa przed wizyta

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak w poprzedniej ciąży , że po godzinie glukoza spadła, a po dwóch wzrosła i mnie moja gin skierowała już do specjalisty, musiałam co miesiąc jeździć na wizyty i mierzyć cukier i zapisywać co jem :/ Ale wystarczyła zwykła dieta bez insuliny :) Ale jak wypiłam tą glukozę to po godzinie mi się tak zrobiło słabo i niedobrze że się położyłam na ławce a podobno nie wolno leżeć ani chodzić...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Ja miałam tak w poprzedniej ciąży , że po godzinie glukoza spadła, a po dwóch wzrosła i mnie moja gin skierowała już do specjalisty, musiałam co miesiąc jeździć na wizyty i mierzyć cukier i zapisywać co jem :/ Ale wystarczyła zwykła dieta bez insuliny :) Ale jak wypiłam tą glukozę to po godzinie mi się tak zrobiło słabo i niedobrze że się położyłam na ławce a podobno nie wolno leżeć ani chodzić...
    To mi było tak samo pierwsza godzina masakra a w 2 już czułam się normalnie. To dobrze ze bez insuliny ja i taj już się kuje clexane od pol roku. A teraz już badalas krzywa? Stosujesz jakaś specjalna dietę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    A ile ma Twoja szyjka? Ja bym sie tak długością nie martwila tylko jej stanem czy jest twarda i zamknieta. Mi moj lekarz nie mierzy juz jedynie wlasnie bada palcami i zawsze slysze "tu sie nic nie dzieje"

Moja szyjka ma teraz niecałe 3 cm. A jeszcze 2 tyg wcześniej miał 4,4. Jak lekarz badał mnie na fotelu to też powiedział tu jest wszystko w porządku.

Co do upałów to ledwo daję radę, wczoraj o 18 była u nas wielka burza i ulewa ale za chwile wszystko zaczęło parować i zrobiło się jeszcze gorzej. Dzisiaj idę do rodziców, mają klimatyzację i spędzę tam cały dzień bo oszaleję w moim mieszkaniu na ostatnim piętrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj we Wrocławiu przyjemny chłodek bez słonca ale się cieszę!!!

Margoo myślę że nie masz co się martwić tą szyjką, ja też przestałam. Na innym wątku dziewczyna ( 28 tydzień) dostała skierowanie na pessar bo szyjka 2,3 cm a za dwa dni kiedy mieli jej zakładać nagle 3,5 cm. Cholera wie o co z tym chodzi. Chyba nie ma co się tak długością martwić. Niektórym nawet nie mierzą jej co wizytę tylko badają palpacyjnie czy nie ma rozwarcia i jest twarda. Będzie dobrze!

Marrgoo lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co też Wam brakuje Krasnalovej? Zawsze wstawałam rano a ona już kilka postów miała wysmarowanych :) a teraz jakoś tak inaczej. Przyzwyczaiłam się do jej czarnowidztwa ale też była taką małą encyklopedią :) i teraz jakoś tak dziwnie :/ Szkoda że nas tak opuściła.

Krasnalova jeśli czytasz jeszcze forum pamiętaj że zawsze możesz do nas wrócić bo smutno bez Ciebie

Asiaf, Kitkat lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    To mi było tak samo pierwsza godzina masakra a w 2 już czułam się normalnie. To dobrze ze bez insuliny ja i taj już się kuje clexane od pol roku. A teraz już badalas krzywa? Stosujesz jakaś specjalna dietę?
    Ja dopiero się wybieram na krzywą , ale jak wyjdzie źle to na pewno powtórzę jeszcze raz. Teraz wiem, że jak będzie mi niedobrze to może wyjść źle krzywa i powtórzę :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Wiecie co też Wam brakuje Krasnalovej? Zawsze wstawałam rano a ona już kilka postów miała wysmarowanych :) a teraz jakoś tak inaczej. Przyzwyczaiłam się do jej czarnowidztwa ale też była taką małą encyklopedią :) i teraz jakoś tak dziwnie :/ Szkoda że nas tak opuściła.

Krasnalova jeśli czytasz jeszcze forum pamiętaj że zawsze możesz do nas wrócić bo smutno bez Ciebie
    Oj brakuje jej :/

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:

Brakuje faktycznie :) oprócz tego, ze encyklopedia to zawsze rozpoczynała różne wątki :)
    Krasnalowa, czekamy na Ciebie! :)

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    U mnie deszczowo więc temperatura na szczescie nizsza..
    Wybrałam się na zakupy do lumpa i takie rzeczy upolowalam:)))
    https://tufotki.pl/AVm4E

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo z was ma już imiona wybrane A mi się żadne męskie imię jakoś mega super nie podoba i zostawiłam ta kwestię mężowi.. Dla dziewczynki mam mnóstwo imion ale dla chłopca nic :(

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Brakuje faktycznie :) oprócz tego, ze encyklopedia to zawsze rozpoczynała różne wątki :)
    Krasnalowa, czekamy na Ciebie! :)
    Tez sie pod tym podpisuje :)

Angel1988, ola_g89 lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam... chyba jednak potrzebuje forum. Troche odpoczelam, bo poprzedni tydzien byl koszmarny. Dużo przeplakalam bo nie moglam uwierzyc, ze dziecko moze byc zdrowe. Wczoraj poszlam do innego lekarza na konsultacje a tam pomiary wyszly jeszcze gorsze. Glowa 2 tygodnie za mala, nogi 3tygodnie. Ogolnie calosciowo prawie 2tygodnie za mała. Dostalam skierowanie do szpitala z diagnozą hipotrofia:-( od dzisiaj jestem w szpitalu. Tu pomiary zupełnie inne. Glowa tylko tydzien do tylu, brzuch juz 2 tygodnie, nóżki nie wiem. Ale waga podobna do wczorajszej-630g. Mam tu spedzic podobno co najmniej tydzien. Dostaje jakies kroplowki z glukozy i dostalam tez juz sterydy na płuca dziecka. Nie wiem czy to dobrze, że tak szybko. Wiec ogólnie jest srednio.

Camilla13, Marrgoo, Asiaf, ola_g89, kasia1518 lubią tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa ja jak byłam w szpitalu na badaniach Leżała ze mną dziewczyna w 36 tc idzidzia miała o 3 tyg głowę mniejszą i o 4 kończyny i brzuch. I ona mówiła że już dawno mała była mniejsza, ale nic nie kazali z tym robić i jak dobiła do 36 to podali jej sterydy i w 37 CC Lekarze mówili że dziecko do pół roku dobije do swojej wagi i absolutnie się tym nie martwić hmm

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Tu lekarka mi powiedziała, ze takie są procedury przy hipo, bo jak trzeba bedzie szybciej robic cc bo np maluch przestanie rosnac to przynajmniej bedzie bardziej gotowy. Mialam ktg, usg,sprawdzane przeplywy i wszystko w normie. Teraz leze pod kroplowka. Na szczescie sala jednoosobowa wiec mam cisze i spokoj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, będzie dobrze. Córka mojej szwagierki od 28 tygodnia była ciągle za mała. Lekarze kazali zachować spokój, monitorowali sytuacje. Faktycznie urodziła się malutka bo 48 cm i 2300 wagi. Dziś ma 5 lat i wcale nie jest najmniejsza i zdrowa jak ryba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova cieszę się, że wrocilas!! Dzisiaj rozmawialam z kuzynka jej mala też ma hipotrofie ale u niej jest duzy problem z przeplywami. Mam nadzieję, ze wszystko skończy sie pozytywne :)

‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ