WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa dobrze, ze wrocilas! Na pewno dobrze sie Wami zaopiekuja i wszystko bedzie dobrze!
    Nika312 ja tez mam imiona dla dziewczynek, ktore bardzo mi sie podobają i bylabym na 100 procent przekonana, dla chlopcow takiego nie mialam, ale gdy dowiedzielismy sie z mezem o plci, to zdecydowalismy bardzo szybko :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu samopoczucie po tych sterydach jest koszmarne. Maz mi przeczytal, ze moga byc problemy z oddechem i uczucie goraca alebja sie czuje jakbym umierala. Cos strasznego. Reka cala mnie pali od wenflonu.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa dobrze ze wrocilas <3 trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo.

Ja tak samo psychicznie masakra... dostalam dzisian wyniki posiewu i wyszedl mi atak Streptococcus agalactiae... wyslalam wyniki do gina i czekam na info... oczywiscie naczytalam sie juz i mam juz pelno w majtkach... maz pojechal na slub a ja mam z nim isc na wesele bo do kosciola sie nie czulam...nastroj mam zaj...sty :/

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa ja po tych sterydach bylam cala czerwona, a serce mi walilo jak po maratonie,maz sie przestraszyl i wyslal mnie do pielegniarek na mierzenie cisnienia, a cisnienie idealne

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Krasnalowa że wróciłaś!

Dziewczyny jakie są pierwsze symptomy że będą rozstępy?

• mitaka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Super Krasnalowa że wróciłaś!

Dziewczyny jakie są pierwsze symptomy że będą rozstępy?
    Swedzenie?
    A tak na serio to mi wyskoczyly jednego dnia na dwa tygodnie przed porodem bez ostrzezenia :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega rozstępy na piersiach :( w 3 mies. Mi wyskoczyly, zawsze bylam plaska a nagle mi urosly z brzuchem mega, smarowanie nie pomogło :(

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na udach i biodrach w okresie dojrzewania i na piersiach. Teraz nie mam rozstępów jeszcze ale swędzi mnie brzuch i piersi i wyskakują wybroczyny czerwone i pękają mi naczynka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi tez nie najlepiej wyglądają. Całe w żyłach a dolna cześć piersi nie jestem pewna nawet co to jest. Czy rozstępy czy popękane naczynka, bo takie czerwone. A rozstępy chyba sa w kolorze skory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy przynajmniej u mnie były sine i czerwone na początku. Kolor cielisty to dopiero po latach.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Krasnalowa dobrze ze wrocilas <3 trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo.

Ja tak samo psychicznie masakra... dostalam dzisian wyniki posiewu i wyszedl mi atak Streptococcus agalactiae... wyslalam wyniki do gina i czekam na info... oczywiscie naczytalam sie juz i mam juz pelno w majtkach... maz pojechal na slub a ja mam z nim isc na wesele bo do kosciola sie nie czulam...nastroj mam zaj...sty :/
    Spokojnie,dostaniesz antybiotyk podczas porodu. Tez jestem nosicielem, raz ona wychodzi w posiewie,czasem nir. Nic Wam nie grozi,tego się nie leczy.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa witaj :) Moj chrześniak urodził się z wagą 2 kg... Teraz na 9 lat i jest największy w klasie.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zrobili juz ten posiew ci sie robi przed porodem, z pochwy i odbytu. Ciekawa jestem jak wyjdzie. Strasznie sie dluzy czas w szpitalu. Nie ma nawet tv. Czlowiek tylko lezy i patrzy w sciane albo siedzi na internecie. Z jednej strony fajnie, bo dostaje te kroplowki i moze cos podtucza,a z drugiej chyba bede tu bezczynnie tydzien lezec po to zeby za tydzien znowu isc na usg i pomierzyc ile urosla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony jesteś w szpitalu więc będziesz porządnie przebadana. Fajnie że jesteś sama ja jak lezalam wiele razy w szpitalu z chrapiacymi starszymi paniami to był koszmar.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainstaluj sobie netflix na telefonie mi ti pomoglo w szpitalu :) zanim wypuszcza cie ze szpitala na bank zrobia usg zeby zobaczyc czy sa postępy. Ja tez umowilam sie na konsultacje do innego lekarza chce zeby ktos jeszcze zobaczył mala i szyjke. Jesli powie,zeok jiz nigdy nie bede marudzic :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Zainstaluj sobie netflix na telefonie mi ti pomoglo w szpitalu :) zanim wypuszcza cie ze szpitala na bank zrobia usg zeby zobaczyc czy sa postępy. Ja tez umowilam sie na konsultacje do innego lekarza chce zeby ktos jeszcze zobaczył mala i szyjke. Jesli powie,zeok jiz nigdy nie bede marudzic :p
    No mi moj powiedział w poniedzialek, ze jeszcze obserwowac, a ten co wczoraj poszlam to.jak zobaczył ze cos mniejsze 2tygodnie to od razu skierowanie do szpitala.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Mi zrobili juz ten posiew ci sie robi przed porodem, z pochwy i odbytu. Ciekawa jestem jak wyjdzie. Strasznie sie dluzy czas w szpitalu. Nie ma nawet tv. Czlowiek tylko lezy i patrzy w sciane albo siedzi na internecie. Z jednej strony fajnie, bo dostaje te kroplowki i moze cos podtucza,a z drugiej chyba bede tu bezczynnie tydzien lezec po to zeby za tydzien znowu isc na usg i pomierzyc ile urosla.
    Cieszę się, ze wróciłaś! :) dobrze, ze jesteś pod opieka. Niech tuczą, niech sprawdzają. Najważniejsze jest zdrowie Twojego maleństwa :) a jeśli się nudzisz w szpitalu to jeszcze lepiej, ze wróciłaś do nas! Trzymamy kciuki! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    No mi moj powiedział w poniedzialek, ze jeszcze obserwowac, a ten co wczoraj poszlam to.jak zobaczył ze cos mniejsze 2tygodnie to od razu skierowanie do szpitala.

Krasnalowa, to wszystko zależy od lekarza.
    To, że ten drugi skierował Cię do szpitala jeszcze niczego nie przesądza.
    Najważniejsze by mała przybierała. :)

Po moim omdleniu od neurologa dostałam skierowanie do szpitala (na patologię ciąży) na obserwację. A gdy konsultowałam temat z ginem to stwierdził, że to bez sensu bo przecież przewróciłam się na plecy a na usg widać, że z małą wszystko w porządku. Dlatego też do szpitala nie pojechałam.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż wlazłam na google wujka i wpisalam hipotrofia to pierwszy link że nawet 10 procent dzieci się rodzi z rozpoznaniem hipotrofii. To bardzo dużo i problem dość powszechny..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza atrakcja szpitalna- obrzeże duzego miasta, ale pod laskiem a tu dziki pod oknem i z okien calego szpitala leci chleb:o no tylko u mnie jak na razie najgorsze, że nie wiadomo czemu bo przepływy mam idealne. Wiec sie zamartwiam, że z dzieckiem cos nie tak:-( mam nadzieje, że nic złego nie wyjdzie. Juz mialam tyle wizyt, tyle usg, moje dziecko widzialo 5roznych lekarzy i nikt nic nie dostrzegl. No ale wiecie jak to z moją głową jest...

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ