WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia1518 wrote:Natalia ja ostatnio dostałam w prezencie z firmy Gerlach - dobre i ostre.
Ale co do noży to lepiej zainwestować w dobra ostrzałkę ( tak ok 250-300zl) bo jakich byś nie kupiła super ekstra to one i tak będą po jakimś czasie tępeChciałabym jakiś porządny nóż ceramiczny, one się nigdy nie tępią i nie ostrzy się ich.
-
Natalia1984 wrote:Mam ostrzałki nawet dwie
Chciałabym jakiś porządny nóż ceramiczny, one się nigdy nie tępią i nie ostrzy się ich.
-
Ja od wczoraj testuję glukometr i wsio jest jak na razie oki. Dostałam kartkę co można a co nie ale nie wariuję bo chcę obadać co i jak. W sumie z 70% tego co na liście zabronione i tak nie jadam. Dzisiaj śniadanie "dietowe" ale obiad zrobiłam już normalny (sos grzybowy z piersią z indyka + biały ryż z marchewka i groszkiem)i po godzinie cukier 99 więc ok. Najwięcej miałam wczoraj 103 po kolacji ale to też w normie.
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Krasnalowa1 wrote:No właśnie tez tego nie rozumiem za bardzo, ze do lekarza nie mozna sie umowic. Ja wchodze na serwis znany lekarz i wpisuje miasto jakie mnie interesuje i przeglądam jaki gin najszybciej przyjmuje i sie umawiam albo, w moim miescie albo jakimś obok. Jak bardzo chce to na ten sam dzien. Ja chodze teraz co 2 tygodnie, a ze wzgledu na ostatnie komplikacje to mialam 3 usg w przeciągu tygodnia. Gdybym byla tylko na usg polowkowym a potem dopiero w 30tygodniu to chyba przezylabym niezly szok co sie podzialo w tym czasie.
), albo poproszę prowadzącego, do tej pory się nie odzywałam, bo zazwyczaj wychodzę z założenia, że lekarz wie co robi, do tej pory prywatnie miałam 3 usg, 2 w I trymestrze i połówkowe, plus w I trymestrze jeszcze usg prenatalne na NFZ, mnie to wystarcza, nie mam potrzeby mieć dokładnych pomiarów co 2 tyg., ale na pewno przed 30 tyg. jeszcze jakieś wykonam.
jeszcze przycisnę prowadzącego, może faktycznie robi takie pomiary tylko się poprosi, na tym etapie nawet na gorszym sprzęcie chyba jest to możliwe, bez przesady, z drugiej strony ma dużo pacjentek i za każdym razem dużo czasu traci na czytanie całej historii, bo nie pamięta pacjentek, muszę go przycisnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 15:16
Antoś
-
Ciemnowlosa wrote:Ja mam czasem mokre sutki troszke. Moj maz z 2 razy podczas przytulanek mowil ze "coś" mam na sutkach i ze dziwnie smakuje xd
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie. Co do wyniku ogtt, dostałam skierowanie do diabetologa, może jutro w szpitalnej przychodni uda mi się odbyć wizytę, jeśli nie to dopiero za tydzień. Póki do wizyty mam stosować dietę. Lekarz pocieszyl, że są dużo gorsze wyniki ogtt, dodatkowo nadciśnienie i duże opuchlizny. Z synkiem wszystko dobrze, pomiary w normie, waga 900g
Pytałam o odchylenia dwutygodniowe, nie powinno się na to zwracać uwagi na tym etapie ciąży bo każde dziecko rośnie w swoim tempie.
Marrgoo, Izabelle, Angel1988, Mum2b, ola_g89, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
Kas_ia wrote:Dziewczyny czy produkujecie juz siare albo jakas inna wydzieline z piersi?
Póki co nie.
Byliśmy wczoraj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Pierwsze zajęcia były organizacyjne, ale jestem średnio zadowolona. Przede wszystkim sala jest dość mała, a jest ponad 15 par. Bez klimatyzacji strasznie dusznoSam program wygląda ok, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, więc staram się nie zniechęcać za szybko
Izabelle, Paulla89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie raz widziałam białawy nalot, ale nie powtórzyło się, wiec nie wiem.
Jesteśmy po wizycie. Lekarz stwierdził, ze wynik krzywej go zupełnie zadowala.mała wazy 840g i powiedział, ze kawał dziewczyny z niej. Jest zadowolony z przepływów, z mojego przyrostu masy, z wagi dziecka. Także jestem zupełnie spokojna
a w drodze powrotnej wyjechałam do bobowozkow i jestem zakochana w bebetto tito!
jest cudny, łatwo się wypina, łatwo się składa i myśle, ze to będzie nasz ostateczny wybór
Lunitari, Asiaf, kasia1518, Angel1988, cziqitka89, Camilla13, Natalia1984, Izabelle, promyczek 39, GuBo lubią tę wiadomość