X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj,dziś w aptece też miałam sytuację. Baba pcha się i pcha na mnie,kolejka,że hej. Syn pyta,mamo co ta pani robi, ja,że próbuje się wepchnąc przed nas. Baba opryskliwie pyta,do którego okienka czekam. Kolejka jedna.... Ja jej na to,że tam gdzie będzie szybciej. Wstrętne babsko :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 19:38

Hedgehog lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef1c9f159757.jpg

Mój brzuszek w 28 tygodniu i 7kg na plusie

ola_g89, kasia1518, Izabelle, Angel1988, agaafabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cukier robiony z palca na wizycie , raz miałam po jedzeniu 4.5 mmol bo akurat wizyta tak wypadł A że nie byłam na czczo a raz na czczo na wizycie miałam 3.7 mmol żadnych objawów cukrzycy też nie mam więc tutaj nie ma takich wskazań na robienie badań . W Holandii nie nadają też krwi co miesiąc ani moczu . I jakoś kobiety rodzą więc nie jest tak strasznie

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef1c9f159757.jpg

Mój brzuszek w 28 tygodniu i 7kg na plusie
    U Ciebie to samo - gdzie się ukryło te 7kg?! Super wyglądasz :)

KatarzynaCarmen, 86Monia lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe chyba na udach i tyłku

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    Ja miałam cukier robiony z palca na wizycie , raz miałam po jedzeniu 4.5 mmol bo akurat wizyta tak wypadł A że nie byłam na czczo a raz na czczo na wizycie miałam 3.7 mmol żadnych objawów cukrzycy też nie mam więc tutaj nie ma takich wskazań na robienie badań . W Holandii nie nadają też krwi co miesiąc ani moczu . I jakoś kobiety rodzą więc nie jest tak strasznie

Ja wszystko rozumiem tylko nie rozumiem rozbieżności pomiędzy krajami co do profilaktyki ciążowej. Ja cukier na czczo mam rewelacyjny a jednak mam cukrzycę ciążowa. Skutki nieleczonej cukrzycy są też dość przykre. Od dramatycznych po pogorszeniu startu maluszka w życiu pozałonowym.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na czczo glukozę w normie. Cyrk zaczyna się po jedzeniu.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tylko że u mnie po jedzeniu też bym w normie pobierany z palca . Tutaj jest inny system i niestety ja jako polka nie jestem w stanie tego zmienić. Napewno jak będzie się coś dziać niepokojącego to zgłoszę to swojej położnej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy test sprawdza stężenie glukozy we krwi na czczo. Prawidłowy wynik to mniej niż 100 mg/dl. Jeśli test wykazuje wyższe stężenie niż ustalona dla kobiet ciężarnych norma, na przełomie drugiego i trzeciego trymestru kobieta wysyłana jest na wykonanie testu obciążenia glukozą.

Znalazłam artykul na temat tej cukrzycy i objawy , ja nie mam żadnego z tych objawów więc narazìe nie panikuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja wiem i nie mam zarzutu wobec Ciebie tylko skoro cukrzyca ciążowa jest niebezpieczna wg PTD i PTG to dlaczego na Zachodzie tak się nie uważa. Ja dzisiaj bylam na edukacji i też wyszło mi dobrze po jedzeniu. Ale muszę zacząć regularnie mierzyć i zauważyć czy jest poważniej czy to delikatne zaburzenia. Glukometr już mam ale muszę kupić paski więc dopiero w pon pójdę do rodzinnej po receptę i od wtorku ogień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę w poniedziałek u mojej położnej zapytam jej jeszcze raz o to badanie . Dam wam znać co zadecydowali . Ale znam kilka znajomych które tutaj rodziły i nie miały wykonywane tego badania.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen, a możesz to zrobić na własną rękę gdzieś prywatnie? Czy za duży koszt? Jak to jest w Holandii? :) tak jak Monia napisała - cukrzyca ciążowa jednak jest uznana za niebezpieczną i jeśli masz się martwić to lepiej jest zrobić to na własną rękę nawet :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:12

jatoszka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie bardzo mało prawdopodobne żeby ktokolwiek z ZUS przyszedł na kontrolę do ciężarnej. W razie czego po prostu piszesz wyjaśnienie, dlaczego nie było Cię w domu. Wizyta u lekarza, apteka, cokolwiek :) i najczęściej na tym się kończy postępowanie. Tylko nie dodawaj fotek z wakacji na portalach ogólnodostępnych, bo podobno nowa praktyka w ZUS to przeglądanie facebooka w poszukiwaniu dowodów zbrodni :D natomiast nigdy nie słyszałam żeby się zorientowali, że ktoś leciał samolotem albo wyjechał za granicę. Chociaż w sumie mogą niby ściągnąć dane z NFZ, czy ktoś się starał o ubezpieczenie na wyjazd zagraniczny, więc ma to sens.

jatoszka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny Wy to naprawdę malutkie jesteście- tyle na plusie i takie brzuszki. Ja mam na plusie 0.5kg ( od wagi sprzed ciąży) A brzuch mam taki jak Wy.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71cffa7977cc.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b67615b8fd9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 21:25

ola_g89, KatarzynaCarmen, Hedgehog, susełek, agaafabka, Izabelle, cziqitka89, Angel1988 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    KatarzynaCarmen, a możesz to zrobić na własną rękę gdzieś prywatnie? Czy za duży koszt? Jak to jest w Holandii? :) tak jak Monia napisała - cukrzyca ciążowa jednak jest uznana za niebezpieczną i jeśli masz się martwić to lepiej jest zrobić to na własną rękę nawet :)

W Holandii nie ma możliwości nic zrobić na własną rękę niestety . Dzięki dziewczyny wszytko się dowiem w poniedziałek .

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:12

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    Będę w poniedziałek u mojej położnej zapytam jej jeszcze raz o to badanie . Dam wam znać co zadecydowali . Ale znam kilka znajomych które tutaj rodziły i nie miały wykonywane tego badania.
    Moje znajome po 2 razy w ciąży były i też nie robiły krzywej i wszystko ok. Jeśli nie ma żadnych objawów to po co się martwić. Obserwować siebie i będzie ok

KatarzynaCarmen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 faktycznie pół kg na plusie a taki brzuch no nie do wiary . A ile wazylas przed ciąża i jaki wzrost?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Katarzyna ja wiem i nie mam zarzutu wobec Ciebie tylko skoro cukrzyca ciążowa jest niebezpieczna wg PTD i PTG to dlaczego na Zachodzie tak się nie uważa. Ja dzisiaj bylam na edukacji i też wyszło mi dobrze po jedzeniu. Ale muszę zacząć regularnie mierzyć i zauważyć czy jest poważniej czy to delikatne zaburzenia. Glukometr już mam ale muszę kupić paski więc dopiero w pon pójdę do rodzinnej po receptę i od wtorku ogień.
    A co z igłami ? Bo ja dostałam glutometr za darmo i receptę na paski, ale już igły musże sama kupować. A za 24 igły zapłaciłam 11 zł co przy kuciu 6 razy dziennie starcza na 4 dni. Ciekawa jestem czy rodzinny może wystawić na nie również receptę ?

86Monia lubi tę wiadomość

‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ