WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojoj,dziś w aptece też miałam sytuację. Baba pcha się i pcha na mnie,kolejka,że hej. Syn pyta,mamo co ta pani robi, ja,że próbuje się wepchnąc przed nas. Baba opryskliwie pyta,do którego okienka czekam. Kolejka jedna.... Ja jej na to,że tam gdzie będzie szybciej. Wstrętne babsko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 19:38
Hedgehog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa miałam cukier robiony z palca na wizycie , raz miałam po jedzeniu 4.5 mmol bo akurat wizyta tak wypadł A że nie byłam na czczo a raz na czczo na wizycie miałam 3.7 mmol żadnych objawów cukrzycy też nie mam więc tutaj nie ma takich wskazań na robienie badań . W Holandii nie nadają też krwi co miesiąc ani moczu . I jakoś kobiety rodzą więc nie jest tak strasznie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatarzynaCarmen wrote:Ja miałam cukier robiony z palca na wizycie , raz miałam po jedzeniu 4.5 mmol bo akurat wizyta tak wypadł A że nie byłam na czczo a raz na czczo na wizycie miałam 3.7 mmol żadnych objawów cukrzycy też nie mam więc tutaj nie ma takich wskazań na robienie badań . W Holandii nie nadają też krwi co miesiąc ani moczu . I jakoś kobiety rodzą więc nie jest tak strasznie
Ja wszystko rozumiem tylko nie rozumiem rozbieżności pomiędzy krajami co do profilaktyki ciążowej. Ja cukier na czczo mam rewelacyjny a jednak mam cukrzycę ciążowa. Skutki nieleczonej cukrzycy są też dość przykre. Od dramatycznych po pogorszeniu startu maluszka w życiu pozałonowym. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPierwszy test sprawdza stężenie glukozy we krwi na czczo. Prawidłowy wynik to mniej niż 100 mg/dl. Jeśli test wykazuje wyższe stężenie niż ustalona dla kobiet ciężarnych norma, na przełomie drugiego i trzeciego trymestru kobieta wysyłana jest na wykonanie testu obciążenia glukozą.
Znalazłam artykul na temat tej cukrzycy i objawy , ja nie mam żadnego z tych objawów więc narazìe nie panikuje -
nick nieaktualnyKatarzyna ja wiem i nie mam zarzutu wobec Ciebie tylko skoro cukrzyca ciążowa jest niebezpieczna wg PTD i PTG to dlaczego na Zachodzie tak się nie uważa. Ja dzisiaj bylam na edukacji i też wyszło mi dobrze po jedzeniu. Ale muszę zacząć regularnie mierzyć i zauważyć czy jest poważniej czy to delikatne zaburzenia. Glukometr już mam ale muszę kupić paski więc dopiero w pon pójdę do rodzinnej po receptę i od wtorku ogień.
-
nick nieaktualny
-
KatarzynaCarmen, a możesz to zrobić na własną rękę gdzieś prywatnie? Czy za duży koszt? Jak to jest w Holandii?
tak jak Monia napisała - cukrzyca ciążowa jednak jest uznana za niebezpieczną i jeśli masz się martwić to lepiej jest zrobić to na własną rękę nawet
-
Ogólnie bardzo mało prawdopodobne żeby ktokolwiek z ZUS przyszedł na kontrolę do ciężarnej. W razie czego po prostu piszesz wyjaśnienie, dlaczego nie było Cię w domu. Wizyta u lekarza, apteka, cokolwiek
i najczęściej na tym się kończy postępowanie. Tylko nie dodawaj fotek z wakacji na portalach ogólnodostępnych, bo podobno nowa praktyka w ZUS to przeglądanie facebooka w poszukiwaniu dowodów zbrodni
natomiast nigdy nie słyszałam żeby się zorientowali, że ktoś leciał samolotem albo wyjechał za granicę. Chociaż w sumie mogą niby ściągnąć dane z NFZ, czy ktoś się starał o ubezpieczenie na wyjazd zagraniczny, więc ma to sens.
jatoszka lubi tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny Wy to naprawdę malutkie jesteście- tyle na plusie i takie brzuszki. Ja mam na plusie 0.5kg ( od wagi sprzed ciąży) A brzuch mam taki jak Wy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71cffa7977cc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b67615b8fd9.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 21:25
ola_g89, KatarzynaCarmen, Hedgehog, susełek, agaafabka, Izabelle, cziqitka89, Angel1988 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:KatarzynaCarmen, a możesz to zrobić na własną rękę gdzieś prywatnie? Czy za duży koszt? Jak to jest w Holandii?
tak jak Monia napisała - cukrzyca ciążowa jednak jest uznana za niebezpieczną i jeśli masz się martwić to lepiej jest zrobić to na własną rękę nawet
W Holandii nie ma możliwości nic zrobić na własną rękę niestety . Dzięki dziewczyny wszytko się dowiem w poniedziałek . -
nick nieaktualnyKatarzynaCarmen wrote:Będę w poniedziałek u mojej położnej zapytam jej jeszcze raz o to badanie . Dam wam znać co zadecydowali . Ale znam kilka znajomych które tutaj rodziły i nie miały wykonywane tego badania.
KatarzynaCarmen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Katarzyna ja wiem i nie mam zarzutu wobec Ciebie tylko skoro cukrzyca ciążowa jest niebezpieczna wg PTD i PTG to dlaczego na Zachodzie tak się nie uważa. Ja dzisiaj bylam na edukacji i też wyszło mi dobrze po jedzeniu. Ale muszę zacząć regularnie mierzyć i zauważyć czy jest poważniej czy to delikatne zaburzenia. Glukometr już mam ale muszę kupić paski więc dopiero w pon pójdę do rodzinnej po receptę i od wtorku ogień.
86Monia lubi tę wiadomość