WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja już nie mogę się doczekać jak będziemy na forum się chwalić urodzonymi maluszkami naszymi ahhh.
Myślę, że część z nas rozpakuje się już w sierpniuJa ciążę donoszoną mam od 17 sierpnia i się z Hanką dogadałam, że urodzi się 18 sierpnia
-
86Monia wrote:Igły są bez recepty. Ale mi na edukacji powiedziała że wielokrotnie używać kazda a nie jednorazowo. To jak szczoteczka do zębów nikomu nie pożyczać. Jak sie stepi to kolejna i potem kupić.
Taki nakłuwacz mam. Fajny bo nawet siłę ukłucia się ustawia i u mnie wystarcza ustawienie na 1,5-2 więc praktycznie nie czuć tego
https://diabetyk24.pl/nakluwacz-accu-chek-fastclix-6-lancetow.html#!prettyPhoto[gallery1]/2/ -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny a ja mam jeszcze pytanie odnośnie tej immunoglobuliny. Powiedzcie mi może Wam lekarze to jasno wytłumaczyli przed czym dokładnie chroni immunoglobulina skoro po porodzie i tak się dostaje ja do 72 h ? A ta podana w 28 tyg działa od 4-10 tygodni ? Chroni ewentualnie tylko obecną ciążę ? Próbuję to zrozumieć , czytam artykuły i nic. A mój gin też nie potrafił mi tego wytłumaczyć jakbym chciała.
Hej:) mi moja gin to tłumaczyła Tak, że z najnowszych badań wynika, że w 3 trymestrze mogą występować jakieś mikro przecieki między matka i dzieckiem i wtedy jest to zagrożenie dla dziecka dlatego ona poleca podać ta immunologlobine przed porodem bo cytuje: lepiej dmuchać na zimne
-
Marrgoo wrote:Hej! Witam się w rozpoczętym 29 tygodniu. Jakoś tak bezpieczniej się poczułam bo znam dzieci urodzone w tym terminie, które są całkowicie zdrowe
Byłam dzisiaj zrobić badania, niestety mój mocz wyglądał jakbym dolała do niego mleka... aż się boję co tam znajdą.
Dziewczyny macie piękne duże brzuszki ja mam wrażenie, że mój urósł w 20 tyg i teraz stoi w miejscu. Jak się uda to zrobię dzisiaj zdjęcie i wrzucę
Kciuki za dobre wyniki. A może po prostu za mało pijesz i stąd opuchlizna i mętny mocz?
-
Marrgoo wrote:Myślę, że część z nas rozpakuje się już w sierpniu
Ja ciążę donoszoną mam od 17 sierpnia i się z Hanką dogadałam, że urodzi się 18 sierpnia
u mnie donoszona będzie 27.08., ale w mojej rodzinie jest raczej tendencja do przenoszenia ciąży, więc na sierpień w ogóle się nie nastawiam. Mam nadzieję, że wyrobię się we wrześniu w ogóle
ale też już nie mogę się doczekać, kiedy będziemy sobie pisać o maluszkach -
nick nieaktualnyI mnie ciąża dpnoszona będzie na 18 sierpnia będzie to równy 37 tydzień ale bardzo bym chciała żeby Natalia urodziła się 23 sierpnia w dzień urodzin mojej zmarłej MAMY ale zobaczymy jak to będzie.juz za kilka tygodni jutro zaczynam 28 tydzień już...
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Nie wiem. Ja też mam bebenek na 6 sztuk i na głębokość ale ja mam accu chek performa nano. Powiedziała że można ale tylko Ja nikt inny.
-
nick nieaktualnyHej,
U mnie bardzo kiepsko. Jestem w trakcie załatwiania psychologa. Jestem w totalnej dupie i załamaniu. Doszłam do etapu, w ktorym zaluje bycia w ciąży. Tak wiem, jak to brzmi. Jakbym byla potworem. I tak sie czuje. Odcielam sie od mojego dziecka. Nie mogę zniesc widoku brzuchu i ruchow corki. Mam wyrzuty sumienia ze zaszlam w ciaze i dporwadzam na dziecko cierpienie. Poddalam sie. Nie wierze w nie. Trzymajcie sie. -
Witam dziewczyny, podczytuje Was systematycznie ale długo się nie odzywałam. Mam pytanie, czy Wam też dokucza ból bioder w nocy? Ból jest nie do wytrzymania i promieniuje aż do kolan. Z reguły nasila się po tej stronie na której akurat śpię, może wiecie jak sobie z tym radzić?
-
Nat@la wrote:Witam dziewczyny, podczytuje Was systematycznie ale długo się nie odzywałam. Mam pytanie, czy Wam też dokucza ból bioder w nocy? Ból jest nie do wytrzymania i promieniuje aż do kolan. Z reguły nasila się po tej stronie na której akurat śpię, może wiecie jak sobie z tym radzić?
-
Krasnalowa1 wrote:Hej,
U mnie bardzo kiepsko. Jestem w trakcie załatwiania psychologa. Jestem w totalnej dupie i załamaniu. Doszłam do etapu, w ktorym zaluje bycia w ciąży. Tak wiem, jak to brzmi. Jakbym byla potworem. I tak sie czuje. Odcielam sie od mojego dziecka. Nie mogę zniesc widoku brzuchu i ruchow corki. Mam wyrzuty sumienia ze zaszlam w ciaze i dporwadzam na dziecko cierpienie. Poddalam sie. Nie wierze w nie. Trzymajcie sie.
Masz świadomość swojego problemu i podejmujesz działania, by go zwalczyć, to już połowa sukcesu. Obyś trafiła na dobrego specjalistę i terapia przyniosła długotrwały skutek. Nie poddawaj się Krasnalowa! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nat@la wrote:Witam dziewczyny, podczytuje Was systematycznie ale długo się nie odzywałam. Mam pytanie, czy Wam też dokucza ból bioder w nocy? Ból jest nie do wytrzymania i promieniuje aż do kolan. Z reguły nasila się po tej stronie na której akurat śpię, może wiecie jak sobie z tym radzić?
Mam to samo okropny ból biodra polaczony z bólem posladka i krzyża
Mi pomaga rozchodzenia bolu ewentualnie śpię na drugim boku z poducha między kolanami
-
nick nieaktualny
-
U mnie ciąża będzie donoszona 14 sierpnia.
Wiem, że już większość nie może się doczekać kiedy będzie tulić swoje maleństwa ale dajmy im jeszcze pomieszkać w brzuszkuNiech nikt nie rozpakowuje się za szybko.
A to mój brzuszek w 28tc (+6,5kg, Mała ma około 1050g)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb8460b0e234.jpg
KatarzynaCarmen, Av, ola_g89, cziqitka89, cziqitka89, lena86, Izabelle lubią tę wiadomość