WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa jak masz możliwość do polecam psycholog Dorotę Gromnicką. Ona jest z Warszawy, ale udziela też konsultacji przez Skype. Potrzebujesz pomocy psychoterapeuty, który się Tobą zajmie, bo inaczej się zamęczysz. Życzę powodzenia :)

82doj48arfknt48q.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno: nie chcę Cię urazić, tylko otworzyć oczy, że z pewnością w życiu czekają nas jeszcze trudniejsze sytuacje. Dlaczego to piszę: moja pierwsza ciąża łatwa nie była, była walka o każdy dzień, bo syn ważył zbyt mało. Jak się urodził trzeba było go rehabilitować, ale inni ludzie mają tak wielkie nieszczęścia. Czym to więc było w porównaniu do innych... Jak miał rok okazało się, że ma przepuklinę i musi iść na operację, dla matki to okropnie trudne, ale wiedzieliśmy, że trzeba. Niewiele później okazało się, że mam wielką torbiel na jajniku i guza piersi - nowotwór łagodny. 2 lata temu mieliśmy dwie wizyty: ja rano u onkologa, by sprawdzić czy guz rośnie, syn u hematologa, bo tydzień wcześniej podczas kwalifikacji do operacji anestezjolog stwierdził u niego białaczkę. To był okropny dzień, ale na szczęście u syna okazało się to "tylko" pomyłką lekarza. Uwierz więc, że życie to jedna wielka niewiadoma i jako mamy musimy byc silne dla tych dzieci. Zarówno teraz, jak i później one bardzo czują nasz stres. Mój syn do dziś (ma 4 lata) płacze gdy widzi moje łzy. Nie wolno Ci nigdy powiedzieć,że żałujesz ciąży - to Wasz największy cud!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:28

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki moczu. Na szczęście nie ma w nim białka, ale pojawiły się inne cuda, o których wcześniej nawet nie słyszałam: nabłonki płaskie, nabłonki okrągłe i jakieś fosforany bezpostaciowe... nie wiem. Wizyta już w poniedziałek więc na spokojnie.

Ja właśnie mam nadzieje, że nie będę miała ciąży przenoszonej bo w szpitalu, w którym chcę rodzić często doprowadzają do takiej ostateczności. Potem szybko cesarka, bo spada tętno, bo wody zielone itp. Dlatego od 37 tygodnia będę sprzątać cały dom :P

• cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam gorszy dzień. Wczoraj na wieczór pojadłam lodów i w nocy zgaga, ból żołądka, jakieś koszmary, masakra normalnie :/ Zgaga dalej trzyma, do tego jestem niewyspana i boli mnie głowa. Próbowałam się zdrzemnąć, ale jak na złość nie mogę zasnąć...

Z lepszych wiadomości dzisiejsza wizyta ok, Ernest waży ok. 1088 g. AFI 12 cm, tylko zastanawia mnie, że mam już łożysko 2 stopnia, ale lekarz nic nie mówił, że coś nie tak więc sama nie wiem... A Wy jaki macie stopień dojrzałości łożyska?

ola_g89 lubi tę wiadomość

82doj48arfknt48q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Ja dziś mam gorszy dzień. Wczoraj na wieczór pojadłam lodów i w nocy zgaga, ból żołądka, jakieś koszmary, masakra normalnie :/ Zgaga dalej trzyma, do tego jestem niewyspana i boli mnie głowa. Próbowałam się zdrzemnąć, ale jak na złość nie mogę zasnąć...

Z lepszych wiadomości dzisiejsza wizyta ok, Ernest waży ok. 1088 g. AFI 12 cm, tylko zastanawia mnie, że mam już łożysko 2 stopnia, ale lekarz nic nie mówił, że coś nie tak więc sama nie wiem... A Wy jaki macie stopień dojrzałości łożyska?

Ja też mam II stopień i zrobiłam wielkie oczy jak mi lekarz o tym powiedział, a on skomentował, że na tym etapie to norma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:41

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, podziwiam Cię za Twą siłę!
    Naprawdę wiele przeszłaś...

Ale rozumiem, że teraz już sytuacja jest opanowana. Synek jest zupełnie zdrowy a Ty wygrałaś walkę z nowotworem, tak?

natalinka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Ale rozumiem, że teraz już sytuacja jest opanowana. Synek jest zupełnie zdrowy a Ty wygrałaś walkę z nowotworem, tak?
    Nie wiem czy mogę się wypowiedzieć bo nie udzielalam się u Was długi czas ale...To samo chciałam napisać. Ogromny szacunek natalinka. My matki musimy być silne dla swoich dzieci. Przypomniał mi się filmik krążący jakiś czas temu na fb. Kiedy matka dowiaduje się o chorobie swojego dziecka, wychodzi w osobne pomieszczenie by się wykrzyczeć, wypłakac i za chwilę wrócić do dziecka i WALCZYĆ, WALCZYĆ, WALCZYĆ. Bo kto jak nie matka? Płakałam jak bóbr oglądając to i dziekowalam Bogu, że mam zdrowe dziecko (oby bliźniaki też były zdrowe) ale sytuacje w życiu są różne i nie raz mogą nas zaskoczyć. Krasnalowa nic nie jest przesądzone przecież, żaden lekarz jasno i wyraźnie nie potwierdził Twoich obaw więc GŁOWA DO GÓRY I WALCZ!

asese, natalinka lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Eh wy macie takie ładne wystające brzuszki a ja mam taki rozlany wielki jak Janusz z Grażyna na plaży.
    Przy takich wystających brzuchach łatwiej o rozstępy-tak mi powiedziała kosmetyczka jak byłam w pierwszej ciąży. Także wiesz, może dzięki innemu kształtowi unikniesz rozstępów :P

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to tak jest. Odwracamy twarz,żeby dzieci nie widziały naszych łez. Potem zagryzamy zęby i stajemy do boju. Żaden tata nie zastapi dziecku mamy,więc trzeba się ogarnąć
    Natalinka,szacun dla Ciebie.

Margoo,jak wyszły dodatkowo bakterie,leukocyty i erytrocyty,to możesz mieć infekcję układu moczowegi.

Mi niestety rozeszła się przepuklina w bliżnie po operacji. Prawdopodobnie po porodzie będę musiała operować ją raz jeszcze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 14:41

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Myślę, że część z nas rozpakuje się już w sierpniu :P Ja ciążę donoszoną mam od 17 sierpnia i się z Hanką dogadałam, że urodzi się 18 sierpnia :D
    Też bym chciała, żeby moja Hanka wykluła się już w sierpniu, a termin mam na 17 września
    Czy Wasze dzidziusie też są takie delikatne? Wystarczy, że gumka od majtek lub spodni delikatnie uciska brzuch, już od razu jest awantura i kopniaki. Pas w aucie zapięty, to samo, nogę na nogę założę, albo siedząc na łóżku podciągnę nogi bliżej ciała, że dotknę nimi brzucha - awantura znów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 14:52

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrggo ja przy takich wynikach moczu miałam zapalenie układu moczowego i infekcję intymną, której w ogóle nie odczuwałam, skończyło się na antybiotyku i prawie dwóch tygodniach globulek dowcipnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki moczu. Na szczęście nie ma w nim białka, ale pojawiły się inne cuda, o których wcześniej nawet nie słyszałam: nabłonki płaskie, nabłonki okrągłe i jakieś fosforany bezpostaciowe... nie wiem. Wizyta już w poniedziałek więc na spokojnie.

Ja właśnie mam nadzieje, że nie będę miała ciąży przenoszonej bo w szpitalu, w którym chcę rodzić często doprowadzają do takiej ostateczności. Potem szybko cesarka, bo spada tętno, bo wody zielone itp. Dlatego od 37 tygodnia będę sprzątać cały dom :P

Powtorz badanie. Ja czesto mam mylne wyniki pomimo podmycia bo w nocy wstaje często siusiu i ten niby poranny mocz jest taki dość świeży.

• natalinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Guz usunięty rok temu, na szczęście nie wymagał już większej ingerencji, ale z uwagi na skłonności jestem pod kontrolą. Lekarze przypuszczają, że ciążowa burza hormonów może doprowadzić do rozwoju kolejnych guzów, ale teraz najważniejsze jest dziecko - o nie walczyliśmy! Syn równiez przeszedł zabieg, chociaż nie powiem - widok tak małego dziecka po narkozie i jego ogromny płacz był dla mnie okropnym przeżyciem. Oby nigdy więcej. Ludzie jednak mają ogromne tragedie, choroby i to dopiero jest okropne. Czasami dobrze, że spotyka nas "tylko tyle"....

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem z mojego punktu widzenia duża krzywdę wyrządza nam Internet i czytanie wszystkiego co tam jest napisane... czytamy zaczynamy myśleć przemyśleć porównywać... nawet ja wczoraj tak z głupoty trafiłam na artykuł niepokojące objawy III teatru... I już oczywiście zaczęłam sobie szukać niepokojących objawów... I momentalnie wylaczylam to bo bym sobie zaczęła wkrecac wszystkie objawy... Tak że dziewczyny ograniczcie do minimum czytanie głupot w Internecie A jak coś Was niepokoi to trzeba zapytać lekarza...pozdrawiam

Camilla13, Hedgehog, ola_g89 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Jeden z lekarzy stwierdził
    Córka koleżanki teraz na polowkowym w 22+2 wazyla 308 gram, to co ona ma powiedzieć? A lekarz powiedział, że to normalne, do kontroli za 2 tygodnie. I nie jakiś tam sobie lekarz tylko profesor z dużym doświadczeniem. Piszesz że Twoja córka wazyla w 26 tygodniu 730 gram, nasz synek w 27 ważył o 150 gram wiecej. Czyli Twoja córka ma odpowiednią wagę, a pozostałe pomiary to normalne że maja odchylenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Czytanie to zmora. Ja płakałam dwa dni bo kilka osób - też z wyczuciem widząc kobietę w ciąży- snulo mi historie że ich znajome urodziły dzieci z zd a wszystko było książkowe. To ja zaraz te moje odchylenia z badań dopasowalam. Strach czt będzie zdrowe dziecko jest w każdej matce. Ja odkad nie czytam jestem zdrowsza. Mam czasem przeblyski negatywnego myślenia np. Po krzywej że mnie wszystko zło dotyka i pech. Ale z drugiej strony to częste a zdrowe jedzenie mi nie zaszkodzi. Dzisiaj pierwszy dzień na glukometrze. Potem przerwa bo muszę do rodzinnej bo paski. Póki co 72-134-124 bez trzymania jakoś diety bo chce wyjesc z lodowki co nie moge np. Jogurt owocowy i obiad był bardzo nie - cukrzycowy. Zobaczymy jak pomiar po kolacji. Ale od wczoraj zero słodkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę wyniki lekarzowi w poniedziałek, ale pewnie będzie kazał powtórzyć bo jak kiedyś wyszły mi jakieś cuda to robiłam jeszcze raz. W ogóle wg mojego lekarza dobre pobranie moczu to:
    1. Podmycie się
    2. Wytarcie ręcznikiem papierowym
    3. Zabezpieczenie pochwy gazikiem jałowym
    4. Pobranie moczu ze środkowego strumienia

Powiem szczerze, że przed ciążą nigdy tak nie robiłam a wyniki zawsze miałam w normie, dopiero teraz buble się pojawiają :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo u mnie to samo ale przed ciążą wstawalam rano z pełnym pecherzem i siku. A teraz w nocy kilka razy siku i ten niby poranny to czesto taki wymeczony.dlatego teraz oddaje np o 4 jak sikam jak mam pełny i mocz idealny. Tylko o tej 4 na śpiocha podmywam się. Bez gazikow ze środkowego strumienia.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przykładzie krasnalowej widać jakie zło może wyrządzić czytanie Internetu... gdyby nie to że porównywalna wszystkie swoje pomiary to pewnie teraz cieszyła by się swoją zdrowa ciaza... A teraz co przeżywa... żal mi jej strasznie:( A dzisiejszy post o tym że żałuję że jest w ciazy był wstrząsający i bardzo przykry :( tak że trzeba uważać w jakich ilościach i co się czyta

jatoszka, Vlinder, Camilla13, Camilla13, Wesoła89, Hedgehog, ola_g89, agaafabka lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez szkoda krasnalovej, bo nie ma podstaw a sie nakrecila. Ja w tej ciazy prawie nic nie czytam. Po poprzedniej i ogolnie calej sytuacji mam dosc stresu i nawet ten objaw niche to konsultowalam z lekarzem smsowo, nie z internetem, staram sie nie myslec i dzialac na zwolnionych obrotach.
    Natalinka duzo przezyc za Toba, jestes dzielna.

Hedgehog, agaafabka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ