X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Córka koleżanki teraz na polowkowym w 22+2 wazyla 308 gram, to co ona ma powiedzieć? A lekarz powiedział, że to normalne, do kontroli za 2 tygodnie. I nie jakiś tam sobie lekarz tylko profesor z dużym doświadczeniem. Piszesz że Twoja córka wazyla w 26 tygodniu 730 gram, nasz synek w 27 ważył o 150 gram wiecej. Czyli Twoja córka ma odpowiednią wagę, a pozostałe pomiary to normalne że maja odchylenia.
    Dziekuje za pocieszenie. Doprecyzuje, że gdy mowie o 26 tygodniu to mowie o 26+0 a nie 25+0.bo nie wiem czy mówimy o tym samym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. To straszne, że nachodza mnie mysli ze zaluje ciazy. Mam ogromne wyrzuty sumienia. Juz mi sie wlacza jakis mechanizm obronny zeby byc przygotowanym na wszystko. To prawda, żałuję czytania internetu. To największe zle. Tez wyczytywalam mnóstwo historii o ZD niezdiagnozowanym przez całą ciaze a nawet na fb na grupie o hipotrofii natrafilam na dziewczynkę z ZD, ktora diagnozowali dopiero po porodzie a jedynym jej objawem była hipo i sie nakrecilam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Dziekuje za pocieszenie. Doprecyzuje, że gdy mowie o 26 tygodniu to mowie o 26+0 a nie 25+0.bo nie wiem czy mówimy o tym samym.
    Tak, ja tez tak liczę, lekarz od razu uczulil mnie ma to. Dla niego 27+0 to nie 28.

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła dzisiaj w 39 tyg zdrowego chłopca z wagą 1850 ☺

86Monia, kasia1518 lubią tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. Juz nie wiem co myslec o tych wagach. Z jednej strony Wy piszecie, ze Wasu lekarze wage w 27tygodniu 880gram uwazaja za norme, z drugiej strony na tej grupie p hipotrofii dziewczyna, ktora ma prowadzona ciążę w Anglii mi wyslala zdjecie ze swojego usg gdzie w bodajze 27+6 jej dziecko wazy 920gram i tam ma to zaznaczone jako duzo ponizej normy i lekarze tez jej tak mowia. Juz nie wiem co myśleć

• natalinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Ech. Juz nie wiem co myslec o tych wagach. Z jednej strony Wy piszecie, ze Wasu lekarze wage w 27tygodniu 880gram uwazaja za norme, z drugiej strony na tej grupie p hipotrofii dziewczyna, ktora ma prowadzona ciążę w Anglii mi wyslala zdjecie ze swojego usg gdzie w bodajze 27+6 jej dziecko wazy 920gram i tam ma to zaznaczone jako duzo ponizej normy i lekarze tez jej tak mowia. Juz nie wiem co myśleć

A mieszkasz w Polsce czy w Anglii? Przecież wiesz, że w obu krajach inaczej prowadzi się ciążę...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1850 g to trochę za mało raczej ???? Nie wiem ja sama wazyla 2850 jak się urodziłam i teraz jestem wysoką kobieta . Krasnalowa zrobią ci usg koło 32 tygodnia zobaczysz że mała urośnie do tego czasu. W Polsce robią błąd bo robią często te usg i czasami nie dokładnie ...... powinno być robione w 20 tygodniu i w 30 pozniej ewentualnie 36 jakie ulozenie dziecka
    A w Polsce robią co miesiąc a później są takie historie. ..

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie nie mały dostał 10 pkt

KatarzynaCarmen, Camilla13 lubią tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce niby tak badają.
    Krew, mocz ,cukier co miesiąc usg .. I co z tego wychodzi ,?
    Że ostatnio w programie uwaga nawet nie zauważyli na usg że dziecko nie ma kończyn....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Widocznie nie mały dostał 10 pkt
    No to super , krasnalowa masz przykład że dzieciaczki nie muszą być wielkie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym chłopcem bez kończyn to jakaś paranoja. 6 lekarzy i 7 usg....trudno uwierzyć. Czytałam że mogł to być zespół pasm owodniowych- patologia, która dosłownie obcina kończyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Jak dla mnie to w Anglii nic nie wiedzą o ciąży, leczeniu itp. Na wszystko tylko paracetamol. Ciotka pracowała tam jako pielęgniarka 10 lat, w rezultacie razem z drugim mężem, anglikiem postanowili przeprowadzić się do Polski.

Hedgehog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego dziewczyny trzeba wszystko brać na spokojnie. Będzie co ma być . Każda z nas.boi się o swoją dzidzie. Ja codziennie modlę się do Boga p zdrowie dla mojego nienarodzonego dziecka pomimo że ciąża przebiega bez problemów . Wiara Czyni Cuda .

kasia1518, Asiaf lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Margoo u mnie to samo ale przed ciążą wstawalam rano z pełnym pecherzem i siku. A teraz w nocy kilka razy siku i ten niby poranny to czesto taki wymeczony.dlatego teraz oddaje np o 4 jak sikam jak mam pełny i mocz idealny. Tylko o tej 4 na śpiocha podmywam się. Bez gazikow ze środkowego strumienia.
    Koniecznie zabezpiecz pochwę np tamponem, bo mi też cyrki wychodziły, gdy tego nie zrobiłam.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jak dla mnie to w Anglii nic nie wiedzą o ciąży, leczeniu itp. Na wszystko tylko paracetamol. Ciotka pracowała tam jako pielęgniarka 10 lat, w rezultacie razem z drugim mężem, anglikiem postanowili przeprowadzić się do Polski.

Myślę że nie powinniśmy oceniać kraju w którym osobiście się nie mieszka . Napewno ciotka nie wyjechała z powodu lekarzy ? Moja rodzina leczyla się na nowotwór w Polsce i jaki rezultat dzisiaj już nie są że mną bo traktowali pacjenta jak świnke doświadczalna wszystkie chemioterapia dawali że pacjent ledwo żył . ... A tutaj jest inna metoda leczenia i znam 8 osób chorych na nowotwór i żyją do dzisiaj ...

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    1850 g to trochę za mało raczej ???? Nie wiem ja sama wazyla 2850 jak się urodziłam i teraz jestem wysoką kobieta . Krasnalowa zrobią ci usg koło 32 tygodnia zobaczysz że mała urośnie do tego czasu. W Polsce robią błąd bo robią często te usg i czasami nie dokładnie ...... powinno być robione w 20 tygodniu i w 30 pozniej ewentualnie 36 jakie ulozenie dziecka
    A w Polsce robią co miesiąc a później są takie historie. ..

Nie każdy lekarz robi co wizytę usg, wydaje mi się że to zależy od pacjentki. Ja miałam usg połówkowe w 20tc i kolejne będzie w 30tc i chodzę na wizyty prywatne w częstotliwości co miesiąc.

KatarzynaCarmen lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i ja tutaj też miałam w 20 tygodniu i teraz będę miała w 30 tygodniu i 2 razy miałam prywatnie usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa załóż sobie konto na babyboom naprawdę super forum dziewczyna napisala o kościach udowych pokaże Ci cytat

Autorko, u mojego synka kość udowa odbiegała cały czas od tygodnia ciąży o 4 tyg . W porownaniu z glową ktora byla 2 tyg "starsza" roznice były duże. Wybrałam się do poznania do prof jednej z najlepszych od USG plodow i tylko potwierdziła. Zmierzyla wszystkie kości i wszystkie były za krótkie. Bylam przerażona. W 37 tyg wszystko sie wyrownalo , choć było w dolnej granicy. Przy tym dziecko miało być kruszyna, cala ciążę mlodsze niz wskazywał tydzien ciąży, od samego poczatku, od pierwszych badan prenatalnych. Urodzilam dziecko o wadze 3860, 58 cm, proporcjonalne i cudne , ze słodkimi udkami :)) Jeżeli jeszcze kiedyś będę w ciąży nigdy nie będę się martwić krótką kością udowa, która sprawiła ze przeplakalam pol ciąży.
    Powodzenia i nie martw się. Dzieci rosną skokowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 19:11

Krasnalowa1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    No serio. Nawet amniopunkcje jej proponowali bo uwazaja ze to duzo za malo, a jej dziecko ma od 20tygodnia podobne wagi do mojej. I sie przejelam, że musi byc cos nie tak. Dodać do tego jeszcze moje psychikę, od zawsze mam katastrofalne wizje- narosl na ręce to rak, szlam na laparoskopie z mysla, ze jej nie przeżyje, przed egzaminami zawsze jestem pewna że nie zdam. Za duzo czytania w internecie o krotkich kościach udowych. I zeswirowalam do reszty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa będzie wyszukalam dla Ciebie przykład kobiety która miała prawie identyczny problem . Uwierz w córeczke że będzie wszystko okej. A ile przytylas już ?

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ