X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Pęczak ze startą połową jabłka. Czyli wiem, ze jablek nie moge.
    Nie mam pojecia co zjesc przed snem i jutro na sniadanie. Jestem dopiero przed wizyta i chcialam juz pojsc z notatkami

Ja owsianke z owocami jem na 2 śniadanie. Na 1 śniadanie jem dwie kromeczki ciemnego pieczywa z serem białym albo wedlina i warzywami. I tak najwyższy pomiar mam wtedy bo diabetolog mówiła że wtedy jest najwyzszy wyrzut hormonow. A i kawę dopiero pije po 2 śniadaniu.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek, Monia mozecie mi napisac co jutro bedziecie jadly,musze jechac cos kupic bo wszystko co mam nie nadaje sie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Pęczak ze startą połową jabłka. Czyli wiem, ze jablek nie moge.
    Nie mam pojecia co zjesc przed snem i jutro na sniadanie. Jestem dopiero przed wizyta i chcialam juz pojsc z notatkami
    To raczej jabłko jest tu problemem. Kasze gruboziarniste sa ok szczególnie gryczana i pęczak. Ale ja nie jem peczaka ze względu na dietę bezglutenowa. Zapomińialam powiedzieć o pieczywie. Tez bardzo może podnieść wynik. Szczególnie bułki, wybieraj pieczywo pełnoziarniste. Ja jem z maki gryczanej i ryżowej i jest ok. A i pamiętaj żeby nie rozgotowywać kasz, ryżu i warzyw, makaronów. Jemy wszystko al dente.

mitaka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem na śniadanie dwie kromeczki ciemnego chleba z chuda szynka z kurczaka albo jak nie jesz w piątek mięsa to ser biały i warzywami. Na drugie owsianka z owocami, ale bez jogurtu naturalnego bo po prostu mi nie smakuje. Obiad u mnie skromnie ziemniaczki z kefirem. Potem nie wiem. Ja ogólnie nie mam problemu z wynikami odkąd mierze. Najwiekszy problem mam godz po śniadaniu raz przekroczyłam. W moim przypadku widzę że drugie śniadanie może być obfitsze. W ogóle muszę wybrać receptę na paski ketonowe i badać mocz codziennie czy nie ma cukru i ketonów w moczu.

Ogólnie musisz się wyczuć co Ci służy a co nie,kiedy masz najwyższy co ustalisz po kilku dniach. Ja na początku też miałam mętlik.

mitaka lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo , nie ma to jak "dobre słowo" od bliskich.
    A sąsiadkami się nie przejmuj... Poza tym, co to znaczy "duży" albo "mały"?
    Jesteś w 30tc to chyba nic dziwnego, że masz brzuch. W ciąży jesteś :)

Minns, pumka1990 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja jestem 8 kg do przodu, ale niczego sobie nie żałuję i chyba powinnam zacząć się kontrolować. W ogóle brzuch tak mi urósł, że jak sąsiadka zapytała mnie kiedy rodzę a ja odpowiedziałam, że we wrześniu to była bardzo zdziwiona bo myślała, że już niedługo :P Rozmawiałam ostatnio z teściową i mówię, że nie wiem dlaczego mam taki brzuch bo Hanka do gigantów nie należy, wód płodowych specjalnie dużo nie mam a ona na to, że brzuch mi tłuszczem obrósł. Wspaniała kobieta :)
    No milutko z jej strony, masakra.
    W ogóle nie rozumiem tego zadziwienia duży brzuch/mały brzuch, nisko/wysoko, a skąd wszyscy wiedzą jaki ma być? Tyle rzeczy ma na to wpływ. Przed ciążą nigdy nie zwracałam na to uwagi u innych.
    Ja przytyłam 9 kg, BMI przed ciążą miałam w normie więc myślę, że jest ok. Mierzę się centymetrem i na udach ze 2 cm mi przybyło, ale się tym nie przejmuję. Przed ciążą byłam aktywna fizycznie, a w ciąży prawie się nie ruszam (spacery tylko). Obrosłam mega cellulitem :/ ale jak nie ćwiczyłam to zawsze miałam do tego skłonność. Jak dojdę do siebie po porodzie to wracam do Chodakowskiej :D.

wrzesień 2018 - synek <3
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, na ulotce sterydów na płuca (ja miałam 2 dawki Celestone) jest napisane, że podnoszą cukier i test ogtt może po nich wyjść dodatni, więc nie zalaca się go robić, ale lekarz pewnie poinformował.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam badania tsh i ft4 kontrolnie i niestety nadal, mimo brania Euthyroxu ft4 jest nadal za niskie. Nawet nie drgnęło. Czy któraś z Was miała podobny problem? 7go idę na wizytę do endokrynologa i do swojego gina. Zamówiłam sobie książki nt.karmienia piersią i namiętnie czytam, śledzę na Facebooku grupę Kwartalnik Laktacyjny i się edukuję. Czekam jeszcze na książkę o macierzyństwie bliskości :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Mały waży w przedziale 1100-1200g i jest na górnej granicy normy ale gin stwierdziła że to jeszcze nie makrosomia
    Ułożenie glowkowe
    Przepływy i ilość wod ok
    Ehh za 2 tyg mam zrobić krzywą
    Dostałam też antybiotyk na bakterie w moczu..

Ogólnie humor do d...
    3 tygodnie temu na wizycie miał 670g
    A teraz taki skok wagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 21:31

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi tez dieta cukrzycowa nie zahamowała tycia.. mam 11 kg do przodu,a sie nie objadam ,jem zdrowe rzeczy,czarny chleb zytni pelnoziarnisty,kasze ,nic smazonego ,warzywa,ech :(
    I u mnie jest kociokwik przy pomiarach cukru ,raz z jednej reki wyszlo ok a z drugiej tragedia ,z 2 roznych glukometrow na jednym na czczo 115 ,a drugim 98,i z tej samej kropli krwi inne pomiary ,to jakis kosmos :P
    ja mam problem tylko na czczo , najwiecej bylo 100,po posilkach zawsze do 140

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak Monia pisze musisz pomierzyć i sama zobaczyć. Bo każdy organizm inny. Dietetyk tez tak mówiła. Ja mam np problem z wynikami na czczo. Po śniadaniach zawsze mam niskie a ostatnio pozwalam sobie na coraz więcej czyli jajecznica z 3 jaj (z wędlina, na maśle dodaje mleka, taki ful wypas + np. Pomidorek) z chlebem i majonezem. Do jajecznicy muszę mieć majonez :) Także sobie nie żałuje i najadam się do syta. Na śniadania mogą być płatki owsiane, amarantus, quinoa. Dam Ci przepis z mojej książeczki dla cukrzyka np. I śniadanie twarożek z jogurtem, szczypiorkiem, i papryka, 2 kromki chleb graham z masłem i sałata lodowa. Albo płatki owsiane z bakaliami i jogurtem naturalnym. Albo tuńczyk 4 łyżki, ogórek, zielony groszek, szcYpiorek, chleb graczami z masłem. Tuńczyk i groszek rozdrobnić widelcem.
    Ogólnie w książeczce promują bardzo chleb graham, ale jak byłam u dietetyka to było nas na ,wizycie, dwie i dziewczyna mówiła ze ona ma po tym grahamie wysokie wyńiki. Wiec musisz poprostu przetestować. Na II kolacje polecają 2 kanapeczki np. Z wędlina, masłem i warzywem sałata czy pomidorem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja już po wizycie. Mały waży w przedziale 1100-1200g i jest na górnej granicy normy ale gin stwierdziła że to jeszcze nie makrosomia
    Ułożenie glowkowe
    Przepływy i ilość wod ok
    Ehh za 2 tyg mam zrobić krzywą
    Dostałam też antybiotyk na bakterie w moczu..

Ogólnie humor do d...
    3 tygodnie temu na wizycie miał 670g
    A teraz taki skok wagi

Nika nie robiłaś jeszcze oggt czy wyszła ci cukrzyca? Hmm mój 26t6d miał 1050 gram i mi gine mówił że wszystko ok.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Nika nie robiłaś jeszcze oggt czy wyszła ci cukrzyca? Hmm mój 26t6d miał 1050 gram i mi gine mówił że wszystko ok.
    Nie robiłam jeszcze krzywej, dostałam dzis skierowanie
    Mnie powiedziała, że duża waga ale jeszcze mieści się na górnej granicy. Ja w ciągu 3 tyg przytylam 3kg
    Chyba powinnam się ograniczać choć jem normalnie nie objadam się
    Nie wiem czemu w ciągu tych 3 tyg taki skok był i u mnie i u malucha.

Ogólnie jestem teraz +10 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 22:04

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja jestem 8 kg do przodu, ale niczego sobie nie żałuję i chyba powinnam zacząć się kontrolować. W ogóle brzuch tak mi urósł, że jak sąsiadka zapytała mnie kiedy rodzę a ja odpowiedziałam, że we wrześniu to była bardzo zdziwiona bo myślała, że już niedługo :P Rozmawiałam ostatnio z teściową i mówię, że nie wiem dlaczego mam taki brzuch bo Hanka do gigantów nie należy, wód płodowych specjalnie dużo nie mam a ona na to, że brzuch mi tłuszczem obrósł. Wspaniała kobieta :)

Ahhh te teściowe - zawsze można liczyć na dobre słowo :) u mnie jak tylko powiedzieliśmy że jestem w ciąży to usłyszałam że na pewno będę wyglądać jak szafa trzydrzwiowa, bo mam tendencję do tycia. Teraz słyszę że nic nie jem, głodze się i na pewno mam dużo stresu przez co żołądek mi się zcisnął i dlatego nie tyje- no nie dogodzisz kobiecie- a ja mam 1.5kg na plusie (od wagi sprzed ciąży ) A 6.5 kg od tej najniższej (bo w I trymestrze 5kg schudłam )i i naprawdę mam duży brzuch .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 22:19

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jechałam na działkę do rodziców rowerem :) patrzyli na mnie jak na dziwaczkę ale naprawdę się super odprężyłam i czuję się super :) oczywiście bez szaleństw tylko pomalutku się przejechałam :) tylko od kilku dni mi niedobrze wieczorami.. myślę że to od Colon C, który piję przed kolacją na wypróżnianie (zapisane przez gin na zaparcia) ... Czy któraś pije Colon C?????

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    A ja dzisiaj jechałam na działkę do rodziców rowerem :) patrzyli na mnie jak na dziwaczkę ale naprawdę się super odprężyłam i czuję się super :) oczywiście bez szaleństw tylko pomalutku się przejechałam :) tylko od kilku dni mi niedobrze wieczorami.. myślę że to od Colon C, który piję przed kolacją na wypróżnianie (zapisane przez gin na zaparcia) ... Czy któraś pije Colon C?????

Ja tylko raz probowalam i stoi pełny pojemnik. Codziennie rano jem activie i jest ok:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja tylko raz probowalam i stoi pełny pojemnik. Codziennie rano jem activie i jest ok:)
    Ale jesz activie na czczo ?? Mi ona nie pomaga :(

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, ja wlasnie tez mam problem z cukrami po sniadaniu ;) Jem tylko dwie kromki graham z chudą wędliną plus warzywa. Nabial powoduje kosmiczne wyniki rano. Za to potem,na drugie sniadanie juz mogę się dopchać :)
    Na razie nadal 6 kg na plusie.

Dziś wizyta,ciekawe jak Zośka,ile przybrała :)

ola_g89, Angel1988 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam sterydy podane 4 tygodnie temu. Wiecznie chyba nie dzialaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova wiecznie na bank nie, ale też nie działają z automatu, tylko mają działanie rozłożone w czasie. Bądź co bądź warto powtórzyć ten mocz. Mi ostatnio wyszły cuda wianki i powtórzyłam, zmieniłam pojemniczek na sterylny do posiewu, z przesadną higieną i wyszły ok. Nie są to duże pieniądze takie badanie, więc dobrze siknac na nowo.
    Ja odkąd jem mnóstwo owsianek i pije na czczo wodę ciepłą z cytryną i imbirem mam spokój z zaparciami.
    Dziś wizytuje i liczę na usg III trymestru.

ola_g89, Natalia1984, Angel1988, kasia1518 lubią tę wiadomość

‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ