X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziewczyny bym zapomniała! Pozdrowienia i uściski dla Was i Waszych brzuszków od Malgoni ;)

Izabelle, linka220, OctAngel, JustynaG lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa powtórz mocz. Mi w szpitalnym badaniu wyszły ciała ketonowe po jedzeniu ;) i milion bakterii mimo umycia się. Powtórzyłam i wynik super :)
    A z resztą cukrzyca to nie wyrok,można spokojnie sporo jeśc. Po mięchu mam super cukier,nawet po wieprzowinie. Zatem spokój i marsz na powtórkę siuśków :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie krzywą wlasnie. Smak ok, ale siedzenie tutaj 2godziny to masakra. Plecy mi wysiadaja. Miesa to ja akurat nie lubie, a wieprzowiny to juz w ogóle z mężem nie jadamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova przejdź się do fizjo z tymi plecami na naklejanie tych plastrów, ekstra sprawa, serio! Bo do września jeszcze trochę. A bolą dlatego, że zmienia się ciężar ciała i krzywizny kręgosłupa żeby mógł utrzymać równowagę, dlatego bolą plecy, szczególnie w pierwszej ciąży

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile nosi się te plastry?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dostałam wczoraj taki pas http://meblejakmalowanie.pl/pl/pas-ciazowy/360-thuasne-lombamum-korekcyjny-pas-ciazowy.html
    Pochodziłam z 2h i byłam zadowolona. Wiadomo trochę niewygodnie ale to pierwszy dzień. Jak ściągnęłam to miałam wrażenie że kręgosłup zrobił mi się automatycznie z gumy :) Fajny jest bo jest regulowany i można od początku ciąży do samego końca nosić.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stuknela 30stka!:) Komu jeszcze?;)

86Monia, OctAngel, Nat@la, Angel1988, susełek, Izabelle, Asiaf, Natalia1984, Marrgoo, ola_g89, cziqitka89, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Robie krzywą wlasnie. Smak ok, ale siedzenie tutaj 2godziny to masakra. Plecy mi wysiadaja. Miesa to ja akurat nie lubie, a wieprzowiny to juz w ogóle z mężem nie jadamy.

A który odcinek Cię konkretnie boli? Ledzwiowy szyjny czy piersiowy...

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Ale jesz activie na czczo ?? Mi ona nie pomaga :(
    Tak na czczo, dosypuje jeszcze do niej otrębów i pije duzo wody. Mi to na szczescie pomaga

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ilecma byc ten cukier po jedzeniu 120 czy 140? Bo ktoras z Was tu pisala o 140?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    To ilecma byc ten cukier po jedzeniu 120 czy 140? Bo ktoras z Was tu pisala o 140?
    Moja diabetolog mówiła że do 140 mam się pilnować. Jak przekroczę 140 to mam jej w zeszyciku napisać co jadłam :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 140. Ja dzisiaj zrobiłam eksperyment i zamieniłam standardowe pierwsze śniadanie. Drugim. Na 1 zjadłam płatki owsiane ze słonecznikiem, siemieniem, jabłkiem, gruszka, kilkoma malinami, czeresniami i połowa moreli. Zaszalałam :) efekt marny. Tak. Owoce podnoszą cukier. Na dwóch kłuciach 145 i 150. Także w moim przypadku rano tylko kromki pełnoziarniste.

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Stuknela 30stka!:) Komu jeszcze?;)
    Mi również ;) z czego bardzo się cieszę ponieważ od początku martwię się donoszeniem tej ciąży. Mam lekarza bardzo wrażliwego na ciąże bliźniacze i to chyba dlatego..

Mum2b lubi tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja już po wizycie. Mały waży w przedziale 1100-1200g i jest na górnej granicy normy ale gin stwierdziła że to jeszcze nie makrosomia
    Ułożenie glowkowe
    Przepływy i ilość wod ok
    Ehh za 2 tyg mam zrobić krzywą
    Dostałam też antybiotyk na bakterie w moczu..

Ogólnie humor do d...
    3 tygodnie temu na wizycie miał 670g
    A teraz taki skok wagi

Nika, jeszcze nie ma powodów do paniki. Wiele dzieci rośnie skokowo. Poza tym, zawsze jest opcja błędu pomiaru. A ginka z pewnością będzie obserwowała przyrost malucha :)
    Nat@la wrote:
    Mi również ;) z czego bardzo się cieszę ponieważ od początku martwię się donoszeniem tej ciąży. Mam lekarza bardzo wrażliwego na ciąże bliźniacze i to chyba dlatego..
    Nat@la, ciąże bliźniacze bardzo często są traktowane jak "ciąże podwyższonego ryzyka" dlatego kobiety są pod dokładniejszym nadzorem. Bardzo dobrze, że lekarz się troszczy i pilnuje wszystkiego :)
    A jak się czujesz? Jak znosisz ciążę?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Ale ja Ci zazdroszczę i gratuluję :) Teraz to już z górki bo ciąże bliźniacze chyba szybciej rozwiązują?

f2w33e3k8kpk8877.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak często macie skurcze, mam na myśli twardnienia brzucha? Nie przypominam sobie żebym w poprzedniej ciąży miała na tym etapie np. 10 pod rząd..tak miałam dwa dni temu, ale może to przez infekcję..już sama nie wiem

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak często macie skurcze, mam na myśli twardnienia brzucha? Nie przypominam sobie żebym w poprzedniej ciąży miała na tym etapie np. 10 pod rząd..tak miałam dwa dni temu, ale może to przez infekcję..już sama nie wiem
    Ja miałam kilka razy dziennie, ale dosłownie na chwilkę, jak się położyłam to przechodziło. Teraz bardziej mam jak np. dużo chodzę, ale ogólnie ich liczba się zmniejszyła. Położna mi mówiła żebym na nie uważała i jak by mi nie przechodziły to mam jechać do szpitala (niby zagrożenie przedwczesnym porodem).
    Z drugiej strony czytałam, że takie bezbolesne skurcze są normalne i macica ćwiczy przed porodem, także sama już nie wiem. Zapytaj przy kolejnej wizycie lekarza. Ewentualnie jak takie twardnienie będzie regularne i częste to może warto odwiedzić izbę przyjęć dla pewności?

wrzesień 2018 - synek <3
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się kiepsko, ciężko i słabo :/ Dzieci wysysają ze mnie wszystko :) dobrze, że już bliżej niż dalej końca. To prawda są rozwiązywane szybciej tylko u mnie wszystko jest pod znakiem zapytania. Wszystko przez moje nieszczesne badania genetyczne u szanownego pana profesora ze szpitala w ktorym mam rodzić ktory stwierdził że ciąża jest jednokosmówkowa, wysokie nt itp bzdury. 4 innych lekarzy jest przekonana że ciąża jest dwukosmówkowa czyli najbezpieczniejsza którą można prowadzić aż do końca. Ale jest takie, że żaden lekarz nie podwazy zdania profesora bo jest on ich przełożonym :/ podważa je tylko lekarz do którego chodzę prywatnie ale nic mi to nie pomoże ponieważ jest on z innego szpitala w którym nie są odbierane ciążę bliźniacze. Także mój lekarz na nfz chce mnie położyć w 34 tyg do szpitala bo nie ufa swoim początkowym załozeniom a liczy się z jednym niedokladnym badaniem profesora i "ogromnego autorytetu".

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Ale ja Ci zazdroszczę i gratuluję :) Teraz to już z górki bo ciąże bliźniacze chyba szybciej rozwiązują?
    Dziękuję :) z jednej strony jest to niewątpliwie ogromne szczęście, którego bym się nie spodziewała:) z drugiej coraz częściej wpadam w panikę jak ja to ogarnę biorąc pod uwagę że 1.5 roczna córka w domu.

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Dziękuję :) z jednej strony jest to niewątpliwie ogromne szczęście, którego bym się nie spodziewała:) z drugiej coraz częściej wpadam w panikę jak ja to ogarnę biorąc pod uwagę że 1.5 roczna córka w domu.
    Kochana ja wiem ciężko będzie przez te pierwsze lata biorąc pod uwagę że masz jeszcze tak małą córcie ale pomyśl jak później będzie fajnie :) Dzieciaczki będą odchowane a Ty jak to się mówi możesz "zamknąć warsztat" :)

f2w33e3k8kpk8877.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ