X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgo nie przejmuj się! Mi też te dobre rady działają na nerwy. Szczególnie od ludzi, którzy są sto lat za murzynami. A już jak ktoś mi zwracał uwagę o noszeniu, ubieraniu czy karmieniu to mu za zwyczaj odszczekiwałam jakimiś faktami z badań i zamykał dziub. W ciąży baaaaardzo dużo czytałam żeby właśnie z głową bronić się od takich durnych rad. A ileż się na słuchałam, że nie powinnam mieć dzieci, bo dziecko mi ciągle płacze a ja mimo siedzenia w domu mam syf i obiad nie codziennie, a jeszcze powinnam wstać rano zanim mąż wstanie zrobić mu śniadanie, w polu iść pomoc, w piecu rozpalić, odśnieżyć. Taaaaa z niemowlakiem pod pachą, bo to zima była. Ileż ja się napłakałam, bo i tu ciągle się czepiali, męża mi nastawiali tak samo to jeszcze typowy baby blues i dziecko hajnid... Az się sobie dziwię, że nie skończyłam w kaftanie w pokoju bez klamek

Marrgoo lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgo moja teściowa też taka jest. Choćbym miała na błysk a znajdzie mały paproch to mam brud. A druga synowa mimo, że nie pracuje, a ma panią do sprzątania bo ona ogólnie sobie nie radzi... To ma tak czysto eeech. Zawsze źle i tego się nauczyłam i mi z tym lżej bo przestałam się przejmować. Choć czasem potrafi to wk*rwic.

Marrgoo lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dużo już przytylyscie? Ja już wazę prawie tyle co na koniec pierwszej ciąży nie jedząc więcej niż w tej pierwszej. Jestem trochę załamana... brzuch tez już spory...

nsp8t6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej chwili ważę 60,2 ale wiem, że teraz te kg to będą śmigać do przodu tylko bęk.... Na początku grudnia ważyłam 57kg, w lutym 53....
    Jak zaszłam w pierwszą ciążę to ważyłam 52 a w dniu porodu 72,8.... Także ten....

• MarBru Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja w tej chwili ważę 60,2 ale wiem, że teraz te kg to będą śmigać do przodu tylko bęk.... Na początku grudnia ważyłam 57kg, w lutym 53....
    Jak zaszłam w pierwszą ciążę to ważyłam 52 a w dniu porodu 72,8.... Także ten....

Ja w pierwszej ciąży startowałam z 62 i na koniec 78kg. Teraz tez z 62 ale już teraz mam 76kg:/ jestem trochę przerażona... dziś koleżanka mówiła mi ze w obu ciążach przytyła po 25kg

nsp8t6l.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja startowalam z 57 kg przy 168 a teraz mam 68/69 w zależności od ilości wizyt w łazience. Najlepsze jest to ze urósł głównie brzuch i cyce (o 2 rozm), położna powiedziała że pewnie dużo mam wody w organizmie bo pije ilości niemożliwe 2-3l

f2wlwn15pyf6mety.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z 48kg, a teraz mam 57 przy 160cm. Nadal jestem chuda, mam tylko brzuch. Nie poszło w cycki niestety, ale daje im jeszcze szanse :D

frezyjciada lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wazylam 62 przy 173 a teraz 72 brzuch normalny , piersi bez większych zmian ale poszło w biodra i nogi. I pije 2 litry wody .

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 6 kg na plusie głównie w brzuchu i piersiach ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolo 5kg i to wszystko praktycznie zlapane w ostatnich 3tygodniach. Ale man teraz mega kaloryczna dietę. W kilka dni idzie mi kilo żółtego sera, codziennie pije tą lemoniade z kilkoma lyzkami miodu, wiec chyba zjadam kilo miodu na tydzien, do tego codziennie mnóstwo owocow. Wuec sie ciesze, że przytylam.

A picie wody przecież ma odwrotny skutek- zapobiega obrzekom i gromadzeniu sie wody w organizmie. Wiec picie duzej ilosci wody powinno wplywac pozytywnie, a nie dodawac kilogramow, wiec nie wiem o co chodzi z tym co powiedziala ta polozna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 09:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kransolva wbrew pozorom owoce, miód to zdrowe kalorie, bardzo dobrze wpływają na przemianę materii, miód ma właściwości lecznicze. Nie da sie utuczyć na takiej diecie ;) więc to nie jest mega kaloryczna dieta. Mogłabyś tak powiedzieć jedząc non stop tłuste, smażone mięso, dużo orzetworzonych rzeczy, chipsy, czekolady-ogólnie wszelkie tłuszcze utwardzone, które odkładają się w postaci nietrawionego tłuszczu i oblepiają narządy :) jedynie ten żółty ser jest dość kaloryczny- bo tu tłuszcz jest nośnikiem smaku. Np. 1 banan to tylko 100cal, żeby zjeść taką samą wartość energetyczna np z malin musiałabys wciągnąć ich cały koszyczek :)
    Tyjesz bo jesteś w zaawansowanej ciąży, po prostu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z tym miodem. Ostatnio czytalam, że jest bardzo tuczacy. Ma wiecej kalorii niz biały cukier (300 w 100g) i bardzo podnosi poziom glukozy. Jedynie jest od cukru zdrowszy, to wiadomo. W kazdym razie pije go i tak, bo coś sie ruszylo z waga dziecka, nie mam pojecia co zadzialalo, ale nagle zaczela rosnac, gdzie wczesniej praktycznie stała w miejscu. Moze to przypadek, ale lepiej czuje sie cos robiac.

Ech, ja sie ciagle nie moge dogadac z mezem, probuje go namowic na zrobienie nifty, mam takie zle przeczucia, ze cos jest nie tak i nie chce byc zaskoczona przy porodzie. Ale on nie chce sie zgodzic. Troche go rozumiem- za 8 tygodni mogę urodzić, wiec płacenie 2,5 tysiaca za wiedze, na 6 tygodni przed to sporo, ale kurcze boje sie bycia zaskoczonym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa jest strasznie zaborcza i bardzo lubi rządzić... ale widzę, że nie tylko moja lubi się wtrącać. Najgorsze jest to, że mąż w niczym nie widzi problemu - tona ciuchów z lumpa - przecież to babcia może robić prezenty. Wiele takich odpowiedzi mogłabym przytoczyć, a odkąd jestem w III trymestrze zrobiłam się chyba bardziej nerwowa i denerwuje mnie dosłownie każde jej zdanie bo mam wrażenie, że zawsze ma jakiś problem do mnie. Możliwe, że jestem przewrażliwiona ale teraz nic na to nie poradzę :P

Ja przytyłam 8 kg. Zaczynałam od 57 kg przy wzroście 158 a teraz mam 65 kg. Głównie brzuch, pupa i biuust. Tak mam teraz ogromny biust jak na mnie. Powiększył się chyba o dwa rozmiary.

Krasnalowa wydaje mi się, że teraz taki etap szybkiego wzrostu maluchów moja w 25 tyg + 5 dni miała 700 g a w 28 tyg + 3 dni 1150, czyli przybrała prawie pół kilo :) Teraz dopiero się rozkręcą i będziemy tęsknić za małymi brzucholami :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rób Krasnalowa to się mija z celem. Po porodzie może wyjść milion różnych rzeczy mniej lub bardziej ważnych a nifty to Ci tylko powie ogólne trisomie. Ja też trochę zalowalam ale wmowilam sobie że musiałabym mieć mega pecha że badania wyszły genetyczne dobrze a wyszła by trisomia.

Co do wody w ciąży organizm ją wstrzymuje stąd u niektórych nalanie ciała cellulit wodny. Do tego objętość krwi.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą ważyłam 58 kg przy wzroście 173, teraz 61,2 kg.
    Także "przytyłam" 3,2 kg, ale tak naprawdę wychodzi, że schudłam, bo przecież wody płodowe, macica i dziecko ważą już teraz swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 10:16

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wasze wagi są super ja nie wiem dlaczego ja tak przytylam moja mała waży koło 1.5 kg moja córka więc nie wiem skąd te 10 kg a tym bardziej że nie jem dużo i mam mały brzuch. No tak jak mówicie ja mam cellulit wodny bo widzę i poszło mi w nogi troszkę . Dużo się ruszam bo pracuje fizycznie więc do pracy o ż pracy wracam piechotą około 4 km

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie jest ten problem, że gromadzi się ta woda w organiźmie, puchną nogi, stopy, palce u dłoni i nadgarstki co zauważyłam po cisnącej biżuterii m.in. Do tego ciągle mnie suszy więc piję i sikam, piję i sikam... Pocieszam się, że przecież najważniejsze jest teraz, żeby bobas rósł, więc wagą przestałam się aż tak przejmować, choć ograniczam słodycze do minimum. Koleżanki przytyły w ciąży po 18/20 kg i po roku tego już nie ma a jedna zrzuciła już po 4 mies. :)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Nie rób Krasnalowa to się mija z celem. Po porodzie może wyjść milion różnych rzeczy mniej lub bardziej ważnych a nifty to Ci tylko powie ogólne trisomie. Ja też trochę zalowalam ale wmowilam sobie że musiałabym mieć mega pecha że badania wyszły genetyczne dobrze a wyszła by trisomia.

Co do wody w ciąży organizm ją wstrzymuje stąd u niektórych nalanie ciała cellulit wodny. Do tego objętość krwi.
    Wiem, ze tylko trisomie, ale mam takie głębokie przeświadczenie ze to ZD przez te skrócone kosci udowe. A faktycznie, jak sledzilam ostatnio na fb profile dzieci z ZD to te wszystkie historie brzmialy tak samo "bdania genetyczne idealne, a po porodzie lekarze mi powiedzieli, że podejrzewaja ZD i szok". Do tej pory myslalam, ze to rzadkosc, a teraz mam wrazenie że wcale nie. I sie mecze z tym. I zadreczam. I boje sie porodu, że cos sie okaże po. Mam zryta psyche:-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Moja teściowa jest strasznie zaborcza i bardzo lubi rządzić... ale widzę, że nie tylko moja lubi się wtrącać. Najgorsze jest to, że mąż w niczym nie widzi problemu - tona ciuchów z lumpa - przecież to babcia może robić prezenty. Wiele takich odpowiedzi mogłabym przytoczyć, a odkąd jestem w III trymestrze zrobiłam się chyba bardziej nerwowa i denerwuje mnie dosłownie każde jej zdanie bo mam wrażenie, że zawsze ma jakiś problem do mnie. Możliwe, że jestem przewrażliwiona ale teraz nic na to nie poradzę :P

Ja przytyłam 8 kg. Zaczynałam od 57 kg przy wzroście 158 a teraz mam 65 kg. Głównie brzuch, pupa i biuust. Tak mam teraz ogromny biust jak na mnie. Powiększył się chyba o dwa rozmiary.

Krasnalowa wydaje mi się, że teraz taki etap szybkiego wzrostu maluchów moja w 25 tyg + 5 dni miała 700 g a w 28 tyg + 3 dni 1150, czyli przybrała prawie pół kilo :) Teraz dopiero się rozkręcą i będziemy tęsknić za małymi brzucholami :P
    No moja tez w 26+5 tylko 780, a w 28+5 1150. Mam nadzieje, ze nadal bedzie tak szlo na kolejnej wizycie w 30+5 juz przynajmniej 1,5kg bedzie miala, żeby zas nie spadla z siatek. Chciałabym zeby do porodu te 3kg przynajmniej miala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że o takich przypadkach jest po prostu głośno dlatego o nich czytamy. Poza tym kwestia zle wykonanych badań itp jak w uwaga 6 lekarzy nie zauważylo brak nóg i rąk.

Av, KatarzynaCarmen lubią tę wiadomość

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ