WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Ja też mam octenisept polecany w mojej szkole rodzenia, ale znajoma położna mówiła że gaziki ze spirytusem lepsze...
    A ja dziś jestem lekko zaniepokojona... Mój maluszek waży 2117g (i jest ok) ale szyjka się skróciła do 2,5-2,6, lekarz na jutro zaprosił mnie do szpitala, gdzie mają zadecydować z ordynatorem i jeszcze jedną lekarką czy zakładać pessar :( Termin porodu mam na 14 września i się mocno zaniepokoiłam. Ile na tym etapie mają wasze szyje?

Kochana ja 2 lipca to był 27tc miałam 16mm - szyjka zamknięta i twarda i decyzja podjęta że na tym etapie pessar nie zostanie założony. Dali mi luteine dopochwowo 2x dziennie i zalecenie leżeć i odpoczywać. Po 2 tyg poszłam sama na usg do innego lekarza żeby sprawdzić szyjke i mi mówi że ma 27mm. Juto mam wizytę u swojej doktorki to zobaczymy co jej wyjdzie.

Wesoła89 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka już od 3 tygodni( wizyta po 4 tygodniach wiec może nawet dłużej) skrócona do 17 mm i tydzień temu bez zmian ale zamknięta i twarda.

Która z Was ma już malucha wystawionego w kanał i leżącego na szyjce? Wydaje mi się czy to za szybko takie ułożenie? Mam taka sytuację i czasem tak mnie dociska w krocze ze grochy lecą :-) A co będzie przy porodzie? Mam się oszczędzać i polegiwac

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała nie wstawiła się jeszcze do kanału, ale może się w ogóle nie wstawić, że względu na zrosty i zbliznowacenia od endometriozy.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg 3 trymestru dowiedziałam się, że jest "nisko". Nie wiem czy to znaczy czy w kanale, chyba tak. Powiedziała, że już chce wyjść :) i mam leżeć z pupą w górze. Przy mojej zgadze i nacisku macicy na przeponę nie ma takiej opcji. Ale z drugiej brzuch mam wciąż "wysoko".
    W środę dam znać jak sytuacja, jestem dobrej myśli :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:03

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Moja szyjka już od 3 tygodni( wizyta po 4 tygodniach wiec może nawet dłużej) skrócona do 17 mm i tydzień temu bez zmian ale zamknięta i twarda.

Która z Was ma już malucha wystawionego w kanał i leżącego na szyjce? Wydaje mi się czy to za szybko takie ułożenie? Mam taka sytuację i czasem tak mnie dociska w krocze ze grochy lecą :-) A co będzie przy porodzie? Mam się oszczędzać i polegiwac

Moja mała Zosia stuka głowa i uciska na szyjke i noskiem próbuje wbić się w kanał... tak przynajmniej lekarz pokazywał mi na usg 2 tyg temu i kazał mi tyłek wysoko trzymać żeby jej było ciężej tam trafiać ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a moje dziecko ułożone poprzecznie a taki ucisk czasem czuje, że dosłownie na palcach chodzę :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam od 35 tyg do cesarki w 38 z rozwarciem na dwa palce nic sie nie dzialo, a myslalam,ze rodze, bo z synem w 39 pojechalam z regularnymi skurczami a rozwarcie na pol palca, oxy i po 16 godz urodzilam. Ale dlugosci to nie znalam, bo tylko palcyma mnie badali.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym octeniseptem to się tematu podjął nawet Pan Tabletka, ze względu na krążące informacje o szkodliwości.
    Link: http://pantabletka.pl/octenisept-fenoksyetanol/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:17

Av lubi tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka byla dwa tygodnie temu bardzo nisko, juz mnie ginka nastraszyla, ze az za bardzo sie pcha. Ale dzisiaj na wizycie widać bylo ze sie podciągnela wyzej:) No i waga taka ze hoho. Koniec 34 tygodnia i mamy juz prawie 2600g:)

Natalia1984, Camilla13, kasia1518, kasia1518, Mum2b, ola_g89, agaafabka, 100krotka30, Wesoła89 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szpitalu codziennie 4kroplowki i antybiotyk,leżę sama na sali bo dziewczyny już w środę wypisali i nikogo mi nie dają do towarzystwa.Też kupiłam octenisept wygodny z aplikatorem i nie szczypie starszym dzieciakom rany odkarzam jak jest potrzeba

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wazy 2100 lekarze mówią że to dobrze że przekroczyła 2kg jej szanse rosną jakby się coś wydarzyło

Amy333, Paulinda, Av, susełek, Vlinder, Natalia1984, kasia1518, ola_g89, JustynaG, 100krotka30, p_tt, Wesoła89 lubią tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała żeby moje dziecko wstawiło się w kanał. Bo na razie to mi głową maltertuje prawy jajnik chyba, bo jak zaboli to muszę stanąć na palcach żeby to jakoś wyciągnąć... No i szyjka w końcu zaczęła by się skracać... A tak to wizja kolejnego wywoływania przyprawia mnie o dreszcze!

• evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No niestety brodawki zostają już duże i brązowe, takie małe i rozowe mają tylko nierodki :) Coś za coś ;)
    U mnie za kazdym razem po pewnym czasie maleją i bledną a karmiłam razem ok 6 lat

• aLunia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaR a Ty jak się czujesz?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała zmienia ułożenie. Raz czuję czkawkę z lewej strony, raz z prawej. Kopie mnie bardzo po pęcherzu. Nie mam pojęcia jak ona jest ułożona...

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola89 , Wydaje mi się, że zakładanie pessara na tym etapie to z lekka przesada. Za 4 tygodnie masz donoszoną ciążę. A miałaś wcześniej jakieś specjalne zalecenia? np. że masz leżeć?

Natalia1984 , Będąc w związku z mężczyzną, który ma dzieci z innego związku niestety trzeba to zaakceptować.
    Ale ... Twój facet powinien wziąć pod uwagę fakt iż jesteś w zaawansowanej ciąży i teraz potrzebujesz spokoju i odpoczynku a nie opieki nad jego dziećmi. No bo pewnie gotowanie/sprzątanie byłoby na Twojej głowie.

Masz prawo się złościć. I jedyne wyjście to musisz ze swoim facetem poważnie porozmawiać. Bo już na pewno nie może być tak, że Ty całymi dniami miałabyś zabawiać jego dzieciaki a on na budowie by siedział.
    100krotka30 wrote:

U mnie gin mówił, że główka jest już w kanale i może naciskać na szyjkę. Dlatego też mimo szyjki 3,5cm kazał się oszczędzać. W piątek mam wizytę i dowiem się jak wygląda sytuacja (nie oszczędzałam się jakoś specjalnie, ale w ciągu dnia zamiast na krześle - rozkładałam się na fotelu do pozycji półleżącej z laptopem na kolanach)

Minns , mam podobnie. Może zgaga niewielka ale odbija mi się po jedzeniu i niestety wędruje to po przewodzie co powoduje dyskomfort. No i głupio jakoś gdy tak się przy ludziach odbije.
    No i chyba też mi uciska na przeponę bo jak się śmieję to mnie boli.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... czemu pod koniec ciazy chodzi sie czesciej na wizyty? Czy to tak zawsze? Bylam dzisiaj u gina i sie w myslach cieszylam ze pewnie powie ze teraz czesciej trzeba chodzic... cieszylam sie ze mala poogladam...
    A tu co? Mam przyjsc za miesiac i to bedzie pewnie ostatnia wizyta (jego slowa) a jestem w 32tc. Zrobilo mi sie smutno... chociaz zaoszczedze sporo kasy...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Witam was dziewczęta w kolejny upalny dzień ;) dziś jestem sama w domu więc popylam po chałupie w stroju Ewy, polecam :D

Słuchajcie, czytam właśnie na stronie swojego szpitala informacje na temat przygotowania torby do porodu i takich tam rzeczy, okazuje się że nie mogę mieć pomalowanych paznokci ani u dłoni ani u stóp! Nie wiem czy taki temat już był na forum bo późno do was dołączyłam, ale dajcie proszę znać czy nie wiecie czemu tak jest? Dla mnie to nowość totalna :D

Tutaj masz artykuł Mamyginekolog na ten temat:)
    https://mamaginekolog.pl/paznokcie-do-porodu/

rg50flw1ig1o65jx.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia, Wiele zależy od tego jak przebiega ciąża. Jeśli są jakieś niepokojące symptomy to wizyty są częściej. U mnie na początku były wizyty co 4 tygodnie. Ale na końcówce zazwyczaj są co 3 tygodnie.
    Ale żeby było ciekawiej, ostatnią wizytę u mojego gina na NFZ będę miała 36t3d bo potem jest na urlopie. I jeśli bym nie urodziła to chyba się z nim zobaczę 41t3d.
    Położna mówiła, że jak coś to chociaż KTG umówimy.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • asese Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    Czy któraś z Was ma chustę godną polecenia? Ja nosiłam syna w pożyczonej, ale teraz chcę kupić. Szukałam na stronie lennylamb, ale tam mają za duży wybór:) Chcę tkaną, ale jeśli chodzi o rodzaj slotu to myślałam, że jest ich mniej, a tu chyba z 10..

Ja na warsztatach z wiązania chusty usłyszałam to samo, co veritaserum. Na początek najlepsza chusta tkana splotem skośno-krzyżowym bambusowo-bawełniana lub 100proc.bawełniana. Podobno te najłatwiej się dociąga i są najmilsze w dotyku, przy czym ta bambusowo-bawełniana może trochę krócej służyć niż ta . "czysta". Mimo to kupiłam na olx używaną właśnie tą bambusowo-bawełnianą, bo chciałam aby noworodek miał mięciutko. Mam nadzieję, że mojemu kwiatuszkowi Ani Róży się spodoba i będzie chciała być tak noszona.

renjak lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ