WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, jak można to chciałam do Was dołączyć
ja mam termin porodu wyznaczony na 27 września i czekamy na chłopca
ola_g89, Asiaf, susełek, kasia1518, 100krotka30, Angel1988, Camilla13, Paulinda, Natalia1984, p_tt lubią tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
nick nieaktualnyJakby ktoś chciał porobić zakupy z Nacomi, to jest dziś promocja -20%
wrzucam post z ich fb:Kochani!
Dziś Międzynarodowy Dzień Przyjaźni!Z okazji dzisiejszego święta OZNACZ swojego przyjaciela w komentarzu i poinformuj go o przygotowanej przez nas promocji! Obniżamy ceny o -20% na WSZYSTKIE produkty!
Kod: BFF20
Promocja trwa do jutra do godziny 23:59
ps. sprawdź również nasz profil Elisium. Tam również przygotowaliśmy niespodziankę!
JustynaG lubi tę wiadomość
-
A jeśli macie gdzieś w pobliżu HEBE to jest promocja na Nacomi -30%
-
86Monia wrote:Ja sama zapytałam bo dwa razy robił. Mówił że duża główka ale że wiek ciążowy do przodu więc niby ok. Staram się nie denerwować. Jakby były jakieś nieprawidłowości w obrebie głowy to myślę że by zauważył.
-
KasisR wrote:Wydaje się że dobrze jednak wyniki badań pokazują co innego dziś na ktg pisały się skurcze
Kurde teraz to już tak naprawdę każdy dzień się liczy i jest bardzo ważny dla maluszka. Oby udało się wytrwać do bezpiecznego terminu. -
Malujemy się po wizycie A zarazem czekając na izbie przyjęć :/szyjka 9mm miękka i się rozwiera- jedynie co zapamiętałam z dzisiejszej wizyty to to że Zosia ma już 2000g więc duzo przybrała przez te 2 tyg, że warunki ma dobre bo ilość wód plodowych prawidłowa, łożysko II stopnia więc jest ok. Mają mi podać sterydy. Dr już oznajmiła że mam się przygotować na to że jak wyjdę to już nie sama - czyli leżenie do porodu.kasia1518
-
kasia1518 wrote:Malujemy się po wizycie A zarazem czekając na izbie przyjęć :/szyjka 9mm miękka i się rozwiera- jedynie co zapamiętałam z dzisiejszej wizyty to to że Zosia ma już 2000g więc duzo przybrała przez te 2 tyg, że warunki ma dobre bo ilość wód plodowych prawidłowa, łożysko II stopnia więc jest ok. Mają mi podać sterydy. Dr już oznajmiła że mam się przygotować na to że jak wyjdę to już nie sama - czyli leżenie do porodu.
-
kasia1518 wrote:Malujemy się po wizycie A zarazem czekając na izbie przyjęć :/szyjka 9mm miękka i się rozwiera- jedynie co zapamiętałam z dzisiejszej wizyty to to że Zosia ma już 2000g więc duzo przybrała przez te 2 tyg, że warunki ma dobre bo ilość wód plodowych prawidłowa, łożysko II stopnia więc jest ok. Mają mi podać sterydy. Dr już oznajmiła że mam się przygotować na to że jak wyjdę to już nie sama - czyli leżenie do porodu.
-
nick nieaktualnymitaka wrote:A na ile tyg wypada wiek ciazowy?
Nie wiem już sama gubię się w tych określeniach a nie dostaję wydruków. Od początku wymiary wszystkie były do przodu ale proporcjonalnie do przodu w stosunku do wieku ciąży wg om. Teraz tak główka wystrzeliła mocno ale mówił że wszystko ok . I tylko powiedział że główka duża ale wiek ciążowy też więc ok. -
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Malujemy się po wizycie A zarazem czekając na izbie przyjęć :/szyjka 9mm miękka i się rozwiera- jedynie co zapamiętałam z dzisiejszej wizyty to to że Zosia ma już 2000g więc duzo przybrała przez te 2 tyg, że warunki ma dobre bo ilość wód plodowych prawidłowa, łożysko II stopnia więc jest ok. Mają mi podać sterydy. Dr już oznajmiła że mam się przygotować na to że jak wyjdę to już nie sama - czyli leżenie do porodu.
Trzymaj się Kasia. -
nick nieaktualnyJa mam nadzieję, że dotrwam do jutrzejszej wizyty. Ciśnienie z 90/60 dziś poszybowalo do 135/87. Głowa pęka, stopy i dłonie jak balony, ciężko tel trzymać, oczu prawie mi nie widać takie opuchnięte powieki. Mam cały dzień sie nie ruszać, duzo płynów i ochladzanie ciała, mierzenie ciśnienia co 2 godziny.
Dobrze, że zdążyłam wszystko uprac dla maluszka, prasowac nie będę. Poszłam za radą położnej. Ciuszki pierwszy raz uprac w 60 stopniach, pościel też, a przy kolejnych praniach stosować się do zaleceń z metki. Nastawiam program do prania ubrań dla dzieci, 3 płukania, obroty na 800 zamiast na 1400. Dzięki temu są gładkie, zero zagniecen. -
Angel1988 wrote:Kasia A czułaś w jakiś sposób że ci się szyjka skraca i rozwiera???
Teraz to ja w ogóle skurczy nie czuje A dr nawet przy usg stwierdziła że są skurcze. Mnie tylko dopadło 30 czerwca przed weselem wtedy czułam 2 dni mega skurcze ale nie były regularne. 2 lipca szyjka miała 16mm, dostałam luteine dopochwowo i leżenie- bo 2tyg poszłam sama na usg do innego lekarza i mówi że szyjka ma 27mm więc sobie myślę spoko. A dziś znowu wizyta u mojej prowadzącej ciążę i ta że tylko 9mm.kasia1518
-
Leon
-
kasia1518 wrote:Teraz to ja w ogóle skurczy nie czuje A dr nawet przy usg stwierdziła że są skurcze. Mnie tylko dopadło 30 czerwca przed weselem wtedy czułam 2 dni mega skurcze ale nie były regularne. 2 lipca szyjka miała 16mm, dostałam luteine dopochwowo i leżenie- bo 2tyg poszłam sama na usg do innego lekarza i mówi że szyjka ma 27mm więc sobie myślę spoko. A dziś znowu wizyta u mojej prowadzącej ciążę i ta że tylko 9mm.
-
frezyjciada wrote:Ja jeszcze nawet nic nie poznosilam po Juniorze... O rety rety, widzę tu już każda gotowa tylko ja jakoś w czarnej du** a termin na 3wrzesnia.... Trzeba się wziąć za siebie w takim razie!
wiec jest nas 2. Polowe rzeczy dopiero wypralam reszta lezy nic nie prasowane, miejsce dla malego nadal nie istnieje tyle ze kupione lozeczko itp masakra
frezyjciada lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ogromne kciuki! Niech maluch siedzi jak najdłużej, jeszcze ma czas!
I jak to jest, na w sumie mogłabym już rodzić, a u dziewczyn który jeszcze mają tyle czasu takie rzeczy się dzieją