WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak można to chciałam do Was dołączyć :-) ja mam termin porodu wyznaczony na 27 września i czekamy na chłopca :-)

ola_g89, Asiaf, susełek, kasia1518, 100krotka30, Angel1988, Camilla13, Paulinda, Natalia1984, p_tt lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś chciał porobić zakupy z Nacomi, to jest dziś promocja -20% ;) wrzucam post z ich fb:Kochani! <3
    Dziś Międzynarodowy Dzień Przyjaźni! <3 Z okazji dzisiejszego święta OZNACZ swojego przyjaciela w komentarzu i poinformuj go o przygotowanej przez nas promocji! Obniżamy ceny o -20% na WSZYSTKIE produkty! <3
    Kod: BFF20 <3
    Promocja trwa do jutra do godziny 23:59 <3
    ps. sprawdź również nasz profil Elisium <3. Tam również przygotowaliśmy niespodziankę! <3

JustynaG lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli macie gdzieś w pobliżu HEBE to jest promocja na Nacomi -30% :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja sama zapytałam bo dwa razy robił. Mówił że duża główka ale że wiek ciążowy do przodu więc niby ok. Staram się nie denerwować. Jakby były jakieś nieprawidłowości w obrebie głowy to myślę że by zauważył.
    Na tym etapie lekarz widziałby nieprawidłowości, skoro mówi, ze jest wszystko ok, to tak jest.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Wydaje się że dobrze jednak wyniki badań pokazują co innego dziś na ktg pisały się skurcze

Kurde teraz to już tak naprawdę każdy dzień się liczy i jest bardzo ważny dla maluszka. Oby udało się wytrwać do bezpiecznego terminu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malujemy się po wizycie A zarazem czekając na izbie przyjęć :/szyjka 9mm miękka i się rozwiera- jedynie co zapamiętałam z dzisiejszej wizyty to to że Zosia ma już 2000g więc duzo przybrała przez te 2 tyg, że warunki ma dobre bo ilość wód plodowych prawidłowa, łożysko II stopnia więc jest ok. Mają mi podać sterydy. Dr już oznajmiła że mam się przygotować na to że jak wyjdę to już nie sama - czyli leżenie do porodu.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymaj sie w 2paku jak najdluzej! 3mam kciuki

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Malujemy się po wizycie A zarazem czekając na izbie przyjęć :/szyjka 9mm miękka i się rozwiera- jedynie co zapamiętałam z dzisiejszej wizyty to to że Zosia ma już 2000g więc duzo przybrała przez te 2 tyg, że warunki ma dobre bo ilość wód plodowych prawidłowa, łożysko II stopnia więc jest ok. Mają mi podać sterydy. Dr już oznajmiła że mam się przygotować na to że jak wyjdę to już nie sama - czyli leżenie do porodu.
    Kasia, oby jak najdłużej w dwupaku! Trzymam kciuki za Was, bądź dzielna :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymaj się tam!!! I dawaj znać co tam u Was :) A my trzymamy kciuki za Ciebie i maleństwo...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 trzymam kciuki za Was

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze!! :)

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A na ile tyg wypada wiek ciazowy?

Nie wiem już sama gubię się w tych określeniach a nie dostaję wydruków. Od początku wymiary wszystkie były do przodu ale proporcjonalnie do przodu w stosunku do wieku ciąży wg om. Teraz tak główka wystrzeliła mocno ale mówił że wszystko ok . I tylko powiedział że główka duża ale wiek ciążowy też więc ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

Trzymaj się Kasia.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia A czułaś w jakiś sposób że ci się szyjka skraca i rozwiera???

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że dotrwam do jutrzejszej wizyty. Ciśnienie z 90/60 dziś poszybowalo do 135/87. Głowa pęka, stopy i dłonie jak balony, ciężko tel trzymać, oczu prawie mi nie widać takie opuchnięte powieki. Mam cały dzień sie nie ruszać, duzo płynów i ochladzanie ciała, mierzenie ciśnienia co 2 godziny.
    Dobrze, że zdążyłam wszystko uprac dla maluszka, prasowac nie będę. Poszłam za radą położnej. Ciuszki pierwszy raz uprac w 60 stopniach, pościel też, a przy kolejnych praniach stosować się do zaleceń z metki. Nastawiam program do prania ubrań dla dzieci, 3 płukania, obroty na 800 zamiast na 1400. Dzięki temu są gładkie, zero zagniecen.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Kasia A czułaś w jakiś sposób że ci się szyjka skraca i rozwiera???

Teraz to ja w ogóle skurczy nie czuje A dr nawet przy usg stwierdziła że są skurcze. Mnie tylko dopadło 30 czerwca przed weselem wtedy czułam 2 dni mega skurcze ale nie były regularne. 2 lipca szyjka miała 16mm, dostałam luteine dopochwowo i leżenie- bo 2tyg poszłam sama na usg do innego lekarza i mówi że szyjka ma 27mm więc sobie myślę spoko. A dziś znowu wizyta u mojej prowadzącej ciążę i ta że tylko 9mm.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Trzymam kciuki!

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Teraz to ja w ogóle skurczy nie czuje A dr nawet przy usg stwierdziła że są skurcze. Mnie tylko dopadło 30 czerwca przed weselem wtedy czułam 2 dni mega skurcze ale nie były regularne. 2 lipca szyjka miała 16mm, dostałam luteine dopochwowo i leżenie- bo 2tyg poszłam sama na usg do innego lekarza i mówi że szyjka ma 27mm więc sobie myślę spoko. A dziś znowu wizyta u mojej prowadzącej ciążę i ta że tylko 9mm.
    A w szpitalu mierzyli ci już dł szyjki??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja jeszcze nawet nic nie poznosilam po Juniorze... O rety rety, widzę tu już każda gotowa tylko ja jakoś w czarnej du** a termin na 3wrzesnia.... Trzeba się wziąć za siebie w takim razie!
    W czarnej du**e to i ja jestem :D wiec jest nas 2. Polowe rzeczy dopiero wypralam reszta lezy nic nie prasowane, miejsce dla malego nadal nie istnieje tyle ze kupione lozeczko itp masakra

frezyjciada lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

Ogromne kciuki! Niech maluch siedzi jak najdłużej, jeszcze ma czas!

I jak to jest, na w sumie mogłabym już rodzić, a u dziewczyn który jeszcze mają tyle czasu takie rzeczy się dzieją :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ