WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do przenoszenia dziecka w trakcie snu. W nocy bedzie spalo w swoim lozeczku w naszej sypialni, a w dzien bedzie spalo na kanapie w kokonie na dole bo jednak wiekszosc dnia spedzam w salonie i kuchni. Jak bedzie spalo nie bede zabierala ze soba do toalety itp
Mum2b lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
syna nie zabierałam ze sobą do łazienki, ale często sikałam przy otwartych drzwiach lub tak brałam prysznic, oczywiście jak sama byłam w domu, żeby nasłuchiwać czy nie płacze
Większość dnia spał w gondoli, na parterze, bo ja tam spędzałam czasWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:43
Mum2b lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:Kurde teraz to już tak naprawdę każdy dzień się liczy i jest bardzo ważny dla maluszka. Oby udało się wytrwać do bezpiecznego terminu.
Minns, aLunia, kasia1518, Av, Izabelle, Agatek_gagatek, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Jeśli ktoś się boi zostawiać dziecko bez nadzoru w łóżeczku to może warto zainwestować w sprzęt do monitorowania oddechu?
Wydaje mi się, że wyciąganie i wybudzanie dziecka bo chcę do toalety jest niedobre dla maluchaAmy333 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za dobre słowo
my już leżymy na sali. Podali mi jeden zastrzyk na pluca, pobrali krew do badań i krzepliwosci, zrobili wymaz i ktg - skurczy nie miałam. Szyjke badala to powiedziała że miękka ale zamknięta.
Mam tylko nadzieję że wszystko się ustabilizuje i puszcza mnie do domu bo w takim upale to jajo można znieść.Av, Vlinder, Natalia1984, Izabelle, Wesoła89, gosias, Mum2b lubią tę wiadomość
kasia1518
-
My tez już po wizycie. Mała zrobiła nam psikusa i po tym, jak była ułożona glowkowo fiknęła na ułożenie pośladkowe. A ze jestem drobna, a nasze dziecko podobno jest ”klocem” - dzisiaj 2400g - to diagnoza na dziś brzmi cesarka. Plusem jest to, ze robiłby je mój lekarz prowadzący i to jeszcze w moje urodziny
Vlinder, kasia1518, Pikapik, Natalia1984, Mum2b, Izabelle, Angel1988, susełek lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam podawanych wymiarów i bardzo się cieszę, tylko waga i że jest w normie.
Kasia, myślę, że jak nie będzie skracanie/rozwieranie postępować to Was wypuszczą i leżenie w domu - jeszcze kupa czasu do porodu. No ale lepiej żeby przez jakiś czas teraz Was porządnie kontrolowali.
Ja właśnie myślę o elektronicznej niani, przecież cały czas przy dziecku nie będę siedzieć.
Co do ciuszków itp. prałam raz z podwójnym płukaniem, w 30 lub 40 stopniach. Niektóre materiały były delikatne, nie chciałam ryzykować. Do tego prasowanie na lewej stronie, czasem na obu.
Pomalowałam dzisiaj paznokcie u stóp i nie powiem było to mega wyzwanie.
kasia1518 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Quote:Pomalowałam dzisiaj paznokcie u stóp i nie powiem było to mega wyzwanie
.
Wiem co muszę jeszcze kupić oprócz majtek z siateczki. Nakładki na sedes do szpitala!
-
Natalia1984 wrote:Quote:Pomalowałam dzisiaj paznokcie u stóp i nie powiem było to mega wyzwanie
.
Wiem co muszę jeszcze kupić oprócz majtek z siateczki. Nakładki na sedes do szpitala!
Leon
-
ola_g89 wrote:My tez już po wizycie. Mała zrobiła nam psikusa i po tym, jak była ułożona glowkowo fiknęła na ułożenie pośladkowe. A ze jestem drobna, a nasze dziecko podobno jest ”klocem” - dzisiaj 2400g - to diagnoza na dziś brzmi cesarka. Plusem jest to, ze robiłby je mój lekarz prowadzący i to jeszcze w moje urodziny
A cesarka w urodziny..brzmi niezle:)ola_g89 lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Jeśli ktoś się boi zostawiać dziecko bez nadzoru w łóżeczku to może warto zainwestować w sprzęt do monitorowania oddechu?
Wydaje mi się, że wyciąganie i wybudzanie dziecka bo chcę do toalety jest niedobre dla maluchaCorka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Stąd właśnie myślałam, żeby w dzien dziecko spalo mi w dużym pokoju w czyms co moge przeniesc ze soba np do kuchni. Myslalam nad dostawka chicconext2me bo moge przewiezc je z pokoju do innego pokoju. Mam juz lozeczko turystyczne to moge ew. w nie kłaść i jak cos to przewiezc dZiecko tez bo lozko ma kolka. Kurcze stresuje mnie jakoś zostawienie dziecka na czas np umycia sie czy zrobienia obiadu czasem jest tak ze obiad skwierczy albo woda sie leje i dziecka nie slychac. Monitor oddechu to swoją droga chce kupic ale poza tym to wole patrzec. Nie wiem jak to w praktyce wyjdzie bo pewnie bede bardzo zmeczona, ale boje sie:(
-
kasia1518 wrote:Malujemy się po wizycie A zarazem czekając na izbie przyjęć :/szyjka 9mm miękka i się rozwiera- jedynie co zapamiętałam z dzisiejszej wizyty to to że Zosia ma już 2000g więc duzo przybrała przez te 2 tyg, że warunki ma dobre bo ilość wód plodowych prawidłowa, łożysko II stopnia więc jest ok. Mają mi podać sterydy. Dr już oznajmiła że mam się przygotować na to że jak wyjdę to już nie sama - czyli leżenie do porodu.
-
Na usg u nas wszystko ok. Zosia chowała buźkę za rączką i pępowiną. Dr zrobił fotę i wygląda na niej na obrażoną
Przepływy ok,pomiary głowy, brzuszka i kości udowej idealnie mieszczą się e 34 tc. Prognozowana waga do porodu ok 3200-3400,jak braciszek,czyli średniaczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 21:11
Vlinder, Angel1988, ola_g89, Av, OctAngel, kasia1518, frezyjciada, Natalia1984, Paulinda, Mum2b, Paulla89 lubią tę wiadomość
-
Wy powaznie z tym zabieraniem dziecka do kibla czy kuchni ???? Ja normalnie szlam do lazienki obiad gotowalam a mala spala sobie za sciana
Vlinder, kasia1518, Asiaf, JustynaG, Camilla13, Natalia1984, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Kasia trzymam kciuki żebyś najdłużej w dwupaku była!
DZiewczyny powiedzcie proszę jak jest u Was z łóżeczkiem tzn jak np idziecie do toalety, dziecko śpi, to zamierzacie dziecko jakoś brać ze sobą nie wiem do wózka czy cos? Ja jestem taka panikara, że boje się dziecko samo zostawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 21:19
-
nick nieaktualnyjatoszka wrote:Wy powaznie z tym zabieraniem dziecka do kibla czy kuchni ???? Ja normalnie szlam do lazienki obiad gotowalam a mala spala sobie za sciana
ale niestety.... Więc wszędzie zabierałam ze sobą.... Tzn tylko w domu, bo raczej do ludzi nie wychodziliśmy przez jego ciągłe okropne płacze... Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej...
jatoszka lubi tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Stąd właśnie myślałam, żeby w dzien dziecko spalo mi w dużym pokoju w czyms co moge przeniesc ze soba np do kuchni. Myslalam nad dostawka chicconext2me bo moge przewiezc je z pokoju do innego pokoju. Mam juz lozeczko turystyczne to moge ew. w nie kłaść i jak cos to przewiezc dZiecko tez bo lozko ma kolka. Kurcze stresuje mnie jakoś zostawienie dziecka na czas np umycia sie czy zrobienia obiadu czasem jest tak ze obiad skwierczy albo woda sie leje i dziecka nie slychac. Monitor oddechu to swoją droga chce kupic ale poza tym to wole patrzec. Nie wiem jak to w praktyce wyjdzie bo pewnie bede bardzo zmeczona, ale boje sie:(
Wydaje mi sie ze nic sie nie stanie jak np chwile poplacze bo bedziesz akurat robic sikuAsiaf, Av, jatoszka, veritaserum, Mum2b, Wesoła89, GuBo lubią tę wiadomość