WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przenoszenia dziecka w trakcie snu. W nocy bedzie spalo w swoim lozeczku w naszej sypialni, a w dzien bedzie spalo na kanapie w kokonie na dole bo jednak wiekszosc dnia spedzam w salonie i kuchni. Jak bedzie spalo nie bede zabierala ze soba do toalety itp

Mum2b lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syna nie zabierałam ze sobą do łazienki, ale często sikałam przy otwartych drzwiach lub tak brałam prysznic, oczywiście jak sama byłam w domu, żeby nasłuchiwać czy nie płacze
    Większość dnia spał w gondoli, na parterze, bo ja tam spędzałam czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:43

Mum2b lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Kurde teraz to już tak naprawdę każdy dzień się liczy i jest bardzo ważny dla maluszka. Oby udało się wytrwać do bezpiecznego terminu.
    Lekarze twierdzą że jak przekroczyła 2kg i jestem po sterydach to żeby się nie stresować bo jak coś to mała jest już gotowa ale kazdy dzień jest na korzyść

Minns, aLunia, kasia1518, Av, Izabelle, Agatek_gagatek, Wesoła89 lubią tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś się boi zostawiać dziecko bez nadzoru w łóżeczku to może warto zainwestować w sprzęt do monitorowania oddechu?
    Wydaje mi się, że wyciąganie i wybudzanie dziecka bo chcę do toalety jest niedobre dla malucha

Amy333 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stan zapalny wyleczony,odstawili mi dziś antybiotyk

Av, kasia1518, Izabelle, JustynaG lubią tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dobre słowo :) my już leżymy na sali. Podali mi jeden zastrzyk na pluca, pobrali krew do badań i krzepliwosci, zrobili wymaz i ktg - skurczy nie miałam. Szyjke badala to powiedziała że miękka ale zamknięta.

Mam tylko nadzieję że wszystko się ustabilizuje i puszcza mnie do domu bo w takim upale to jajo można znieść.

Av, Vlinder, Natalia1984, Izabelle, Wesoła89, gosias, Mum2b lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez już po wizycie. Mała zrobiła nam psikusa i po tym, jak była ułożona glowkowo fiknęła na ułożenie pośladkowe. A ze jestem drobna, a nasze dziecko podobno jest ”klocem” - dzisiaj 2400g - to diagnoza na dziś brzmi cesarka. Plusem jest to, ze robiłby je mój lekarz prowadzący i to jeszcze w moje urodziny :D

Vlinder, kasia1518, Pikapik, Natalia1984, Mum2b, Izabelle, Angel1988, susełek lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam podawanych wymiarów i bardzo się cieszę, tylko waga i że jest w normie.

Kasia, myślę, że jak nie będzie skracanie/rozwieranie postępować to Was wypuszczą i leżenie w domu - jeszcze kupa czasu do porodu :). No ale lepiej żeby przez jakiś czas teraz Was porządnie kontrolowali.

Ja właśnie myślę o elektronicznej niani, przecież cały czas przy dziecku nie będę siedzieć.

Co do ciuszków itp. prałam raz z podwójnym płukaniem, w 30 lub 40 stopniach. Niektóre materiały były delikatne, nie chciałam ryzykować. Do tego prasowanie na lewej stronie, czasem na obu.

Pomalowałam dzisiaj paznokcie u stóp i nie powiem było to mega wyzwanie :P.

kasia1518 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie torba prawie spakowana, zostały do spakowania kosmetyki i dokumenty :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Ja ostatnio robiłam sobie sama na stopach hybrydę, jakie ja robiłam w trakcie wygibasy i jak pot mi się lał po tyłku, to tylko wiem ja i mój pies :D
    Wiem co muszę jeszcze kupić oprócz majtek z siateczki. Nakładki na sedes do szpitala!

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Quote:
    Ja ostatnio robiłam sobie sama na stopach hybrydę, jakie ja robiłam w trakcie wygibasy i jak pot mi się lał po tyłku, to tylko wiem ja i mój pies :D
    Wiem co muszę jeszcze kupić oprócz majtek z siateczki. Nakładki na sedes do szpitala!
    Szacunek, jak ledwo dałam radę obciąć pazury, a pomalowal mi mąż ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    My tez już po wizycie. Mała zrobiła nam psikusa i po tym, jak była ułożona glowkowo fiknęła na ułożenie pośladkowe. A ze jestem drobna, a nasze dziecko podobno jest ”klocem” - dzisiaj 2400g - to diagnoza na dziś brzmi cesarka. Plusem jest to, ze robiłby je mój lekarz prowadzący i to jeszcze w moje urodziny :D
    O to widzie,ze nie tylko ja nosze takiego klocuszka;) u nas 34t i 2600g;)
    A cesarka w urodziny..brzmi niezle:)

ola_g89 lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Jeśli ktoś się boi zostawiać dziecko bez nadzoru w łóżeczku to może warto zainwestować w sprzęt do monitorowania oddechu?
    Wydaje mi się, że wyciąganie i wybudzanie dziecka bo chcę do toalety jest niedobre dla malucha
    Stąd właśnie myślałam, żeby w dzien dziecko spalo mi w dużym pokoju w czyms co moge przeniesc ze soba np do kuchni. Myslalam nad dostawka chicconext2me bo moge przewiezc je z pokoju do innego pokoju. Mam juz lozeczko turystyczne to moge ew. w nie kłaść i jak cos to przewiezc dZiecko tez bo lozko ma kolka. Kurcze stresuje mnie jakoś zostawienie dziecka na czas np umycia sie czy zrobienia obiadu czasem jest tak ze obiad skwierczy albo woda sie leje i dziecka nie slychac. Monitor oddechu to swoją droga chce kupic ale poza tym to wole patrzec. Nie wiem jak to w praktyce wyjdzie bo pewnie bede bardzo zmeczona, ale boje sie:(

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Stąd właśnie myślałam, żeby w dzien dziecko spalo mi w dużym pokoju w czyms co moge przeniesc ze soba np do kuchni. Myslalam nad dostawka chicconext2me bo moge przewiezc je z pokoju do innego pokoju. Mam juz lozeczko turystyczne to moge ew. w nie kłaść i jak cos to przewiezc dZiecko tez bo lozko ma kolka. Kurcze stresuje mnie jakoś zostawienie dziecka na czas np umycia sie czy zrobienia obiadu czasem jest tak ze obiad skwierczy albo woda sie leje i dziecka nie slychac. Monitor oddechu to swoją droga chce kupic ale poza tym to wole patrzec. Nie wiem jak to w praktyce wyjdzie bo pewnie bede bardzo zmeczona, ale boje sie:(
    Chusta :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Malujemy się po wizycie A zarazem czekając na izbie przyjęć :/szyjka 9mm miękka i się rozwiera- jedynie co zapamiętałam z dzisiejszej wizyty to to że Zosia ma już 2000g więc duzo przybrała przez te 2 tyg, że warunki ma dobre bo ilość wód plodowych prawidłowa, łożysko II stopnia więc jest ok. Mają mi podać sterydy. Dr już oznajmiła że mam się przygotować na to że jak wyjdę to już nie sama - czyli leżenie do porodu.
    Trzymaj się dzielnie,niech dzidziol jeszcze trochę posiedzi u mamusi

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg u nas wszystko ok. Zosia chowała buźkę za rączką i pępowiną. Dr zrobił fotę i wygląda na niej na obrażoną ;) Przepływy ok,pomiary głowy, brzuszka i kości udowej idealnie mieszczą się e 34 tc. Prognozowana waga do porodu ok 3200-3400,jak braciszek,czyli średniaczek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 21:11

Vlinder, Angel1988, ola_g89, Av, OctAngel, kasia1518, frezyjciada, Natalia1984, Paulinda, Mum2b, Paulla89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy powaznie z tym zabieraniem dziecka do kibla czy kuchni ???? Ja normalnie szlam do lazienki obiad gotowalam a mala spala sobie za sciana :-)

Vlinder, kasia1518, Asiaf, JustynaG, Camilla13, Natalia1984, kuwejtonka lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Kasia trzymam kciuki żebyś najdłużej w dwupaku była!

DZiewczyny powiedzcie proszę jak jest u Was z łóżeczkiem tzn jak np idziecie do toalety, dziecko śpi, to zamierzacie dziecko jakoś brać ze sobą nie wiem do wózka czy cos? Ja jestem taka panikara, że boje się dziecko samo zostawiać.
    Nie no,do toalety nie będę dziecka zabietac. Prysznic ogarnę jak mąż będzie w domu ;)Tzn wstawiam do salonu, na parterze łóżeczko turystyczne,w którym Zosia w dzien będzie spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 21:19

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Wy powaznie z tym zabieraniem dziecka do kibla czy kuchni ???? Ja normalnie szlam do lazienki obiad gotowalam a mala spala sobie za sciana :-)
    Jakby moje dziecko spało to też bym tak robiła :P ale niestety.... Więc wszędzie zabierałam ze sobą.... Tzn tylko w domu, bo raczej do ludzi nie wychodziliśmy przez jego ciągłe okropne płacze... Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej...

jatoszka lubi tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hmmm zrobisz jak uwazasz ale dla dziecka to chyba tez ciezko wedrowac po domu i przysypiac w kuchni w roznych aromatach, spac w lazience jak zalatwoasz swoje potrzeby... mysle ze to troche skrajnosc, ktora zemsci sie w przyszlosci bo dzieciak bedzie nauczony latac wszedzie za Toba - a wtedy zapomnij o chwili dla siebie, plus mega problem jak masz zostawic u kogos albo w zlobku...
    Wydaje mi sie ze nic sie nie stanie jak np chwile poplacze bo bedziesz akurat robic siku :|

Asiaf, Av, jatoszka, veritaserum, Mum2b, Wesoła89, GuBo lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ