X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się zgadza. Jak idę ulica to większość ludzi patrzy na brzuszek i się uśmiecha. Jak stoję w kolejce to nagle brzuch jest malutki a ja niewidzialna... jedyne miejsce, gdzie zawsze mnie puszczają to... toaleta :D
    Raz mi się zdarzyło, ze stałam w lidlu przy kasie pierwszeństwa i miałam dwie rzeczy. Jak babka przede mną zobaczyła, ze mam brzuch to zaczęła tak szybko wypakowywać swoje artykuły na kasę, ze aż zaczęłam się śmiać. Jestem zdania, ze panuje totalna znieczulica i baby są najgorsze w tym. Szybciej facet puści niż baba... smutne to.

Paulinda, Vlinder, aLunia, agaafabka, Amy333, Camilla13 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie naszła taka refleksja, bo dzisiaj w biedrze facet się ze mną ścigał do kolejki, tego już totalnie bym się nie spodziewała :P ale rzeczywiście, kobiety o dziwo pod tym względem są gorsze niestety...

ola_g89, Natalia1984 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ze dwa razy może spotkałam z życzliwością wobec mnie ciężarnej. A tak to jestem niewidzialna. Ludzie ściągają się do kasy w sklepie ze mną. U lekarza walczę o swoje. Ostatnio była prawie awantura z babami u gina na NFZ. Mam to w nosie. Jeszcze półtorej miesiąca jestem pod ochroną i walczę o swoje.

Paulinda, Vlinder, ola_g89, Hedgehog, agaafabka lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Quote:
    Pomalowałam dzisiaj paznokcie u stóp i nie powiem było to mega wyzwanie :P.
    Ja ostatnio robiłam sobie sama na stopach hybrydę, jakie ja robiłam w trakcie wygibasy i jak pot mi się lał po tyłku, to tylko wiem ja i mój pies :D
    Wiem co muszę jeszcze kupić oprócz majtek z siateczki. Nakładki na sedes do szpitala!
    Ja już nie dałam rady sama byłam u kosmetyczki a.teraz.mam.problem.bo leżę tu.uwieziona a.pazurki odrosły...nakładek na sedes to btm musiała tonę.mieć bo po tych kroplowkach to 15 min toaleta ,w.reczniki.papierowe.się.zaopatrzyłam...

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie był hit , stoję w długiej kolejce w Biedronce i w pewnym momencie kobieta mniej więcej 50 lat wpycha się przede mną. Mówię do niej co pani robi pani stała za mną, wściekła spojrzała na mnie i burknela no może.
    Już mówię ok nie przepuści ktoś, ale żeby jeszcze chamsko się wpychać to już szczyt. Myślała pewnie, że się nie odezwę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie kupowałam nakladek na sedes, nie wyobrazam sobie siadac jakkolwiek, zawsze na małysza :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie zauważają. Cóż zrobić.
    Na morfologię powinno się na czczo ale powiem Wam że ja dziś zjadłam normalne śniadanie bo stwierdziłam że nie dam rady bez :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro zjem przed badaniem i tyle, tym bardziej, ze na pierwsze sniadanie jem garsc fasolki szparagowej albo inny parawony kalafior to nic nie powinno sie stac, dopiero drugim sie dopycham

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Nigdy nie kupowałam nakladek na sedes, nie wyobrazam sobie siadac jakkolwiek, zawsze na małysza :P
    Ja tak samo na Małysza zawsze i wszędzie ale po cc może być ciężko więc wolę mieć kilka chociażby przy dwójce :-P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to ja mam zupełnie inne doświadczenia.
    Nie ma tygodnia by mnie ktoś nie przepuścił.
    Wywoływana byłam przez kasjerkę w Biedronce, specjalnie dla mnie otworzył Pan kasę w Stokrotce. Przepuszczali mnie klienci w sklepach osiedlowych.
    Zdarzyło mi się jechać komunikacją miejską i starszy Pan ustąpił mi miejsca jak tylko skasowałam bilet.

Ale zdarzyło mi się czekając na gina stać pod gabinetem... Było 8 miejsc siedzących. 2 osoby stały (ja w 32tc oraz babeczka oczekująca na badanie połówkowe) a siedziała jedna dziewczyna, która w ciąży nie była a tylko towarzyszyła innej (zresztą najwięcej marudziła na upał i kolejkę) oraz 7 pań oczekujących na badanie prenatalne. No w gruncie rzeczy - też w ciąży były, przepuszczać nie musiały.

Zauważyłam jednak pewną zależność. Częściej ludzie zwracają na mnie uwagę gdy mam dopasowane sukienki, które podkreślają brzuch. Gdy zakładam luźniejsze to po prostu nie rzuca się ten brzuch tak w oczy.A ludzie w biegu...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja tak samo na Małysza zawsze i wszędzie ale po cc może być ciężko więc wolę mieć kilka chociażby przy dwójce :-P
    Dało rade po cesarce i tak sie chodzi jak "kwazimodo" to wystarczy sie nad kibel podsunac :P , ale wez wez, bo moze Tobie akurat sie przydadza.
    A zeby zrobic 2 to po 6 dniach lecialam do rodzinnego po wsparcie, bo czopki glicerynowe nie daly rady, dopiero jakis duphalac czy jakos tak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 10:15

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    No właśnie czy po cc damy radę na Małysza ? Ja nigdy nie siadam w publicznej toalecie fuj.
    Dziewczyny mnie w biedronce i rosmannie poinformowano ze kobiety w ciazy maja pierwszeństwo i żeby nawet zaczepić osobę pracująca na sklepie żeby otworzyli nowa kasę.
    Ja już ńe daje rady długo stać, brzuszek już strasznie ciazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mi w tym tygodniu tez bardzo brzuszek zaczął ciązyc.. przejde 20m a czuje sie jak po maratonie.. więzadła, wszystko boli. chciałabym żeby mała juz pod koniec sierpnia zaczęła wychodzic.. bo nie wiem jak dam radę

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie na plusie?ja równe 10 kg, ale dzięki cukrzycy jest tyle, bo przez miesiąc nie utyłam teraz znów ruszyłam z kopyta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety poszło też w uda i dupę

• Av Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ile macie na plusie?ja równe 10 kg, ale dzięki cukrzycy jest tyle, bo przez miesiąc nie utyłam teraz znów ruszyłam z kopyta.
    Ja mam niecałe 8kg do przodu, ale przy wyjściowej wadze 48kg. Czuję się, jakby mnie ktoś siła dociskal do ziemi. Wszystko poszło w brzuch i cycki, nie mam nawet żadnej opuchlizny na nogach. Wszyscy się dziwią, że poza brzuchem w ogóle się w ciazy nie zmieniłam. Jest mi cholernie ciężko, mam nadzieję, że mały się ewakuuje jeszcze w sierpniu.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na cukrzycowej -3, brak mąki, bułek, cebularzyków no i slodyczy robi swoje :) Ale i tak mimo wszystko od mojej niedowagi przedciazowej chyba +9

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się ważyłam i mam plus 12-13 kg :/ to jest dużo. Najbardziej mi poszło w uda Ramona cycki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja dziś się ważyłam i mam plus 12-13 kg :/ to jest dużo. Najbardziej mi poszło w uda Ramona cycki...

To nie jest zle. Zależy jaką mialas wyjściowa. Przy BMI w normie do 15-16 kg jest ok, przy niedowadze jeszcze więcej a przy nadwadze najmmniej. Ja bym chciała w tych 15 się zmieścić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciazy + 2 kg. Ale tez dieta cukrzycowa.
    W piątek wybieram się na badania, takie już do porodu i znowu mam badać HIV. Już chyba 3 raz to badam. A wasi lekarze co wam każą badać z krwi do porodu? Bo ja HIV, na kile i badania dot. Wirusowego zapalenia wątroby narazie. Prawie na każda wizytę tez badam morfologię i mocz, krzepliwość i tarczyce.

‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ