WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To się zgadza. Jak idę ulica to większość ludzi patrzy na brzuszek i się uśmiecha. Jak stoję w kolejce to nagle brzuch jest malutki a ja niewidzialna... jedyne miejsce, gdzie zawsze mnie puszczają to... toaleta
Raz mi się zdarzyło, ze stałam w lidlu przy kasie pierwszeństwa i miałam dwie rzeczy. Jak babka przede mną zobaczyła, ze mam brzuch to zaczęła tak szybko wypakowywać swoje artykuły na kasę, ze aż zaczęłam się śmiać. Jestem zdania, ze panuje totalna znieczulica i baby są najgorsze w tym. Szybciej facet puści niż baba... smutne to.Paulinda, Vlinder, aLunia, agaafabka, Amy333, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Ja się ze dwa razy może spotkałam z życzliwością wobec mnie ciężarnej. A tak to jestem niewidzialna. Ludzie ściągają się do kasy w sklepie ze mną. U lekarza walczę o swoje. Ostatnio była prawie awantura z babami u gina na NFZ. Mam to w nosie. Jeszcze półtorej miesiąca jestem pod ochroną i walczę o swoje.
Paulinda, Vlinder, ola_g89, Hedgehog, agaafabka lubią tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Quote:Pomalowałam dzisiaj paznokcie u stóp i nie powiem było to mega wyzwanie
.
Wiem co muszę jeszcze kupić oprócz majtek z siateczki. Nakładki na sedes do szpitala!
-
To u mnie był hit , stoję w długiej kolejce w Biedronce i w pewnym momencie kobieta mniej więcej 50 lat wpycha się przede mną. Mówię do niej co pani robi pani stała za mną, wściekła spojrzała na mnie i burknela no może.
Już mówię ok nie przepuści ktoś, ale żeby jeszcze chamsko się wpychać to już szczyt. Myślała pewnie, że się nie odezwę. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, to ja mam zupełnie inne doświadczenia.
Nie ma tygodnia by mnie ktoś nie przepuścił.
Wywoływana byłam przez kasjerkę w Biedronce, specjalnie dla mnie otworzył Pan kasę w Stokrotce. Przepuszczali mnie klienci w sklepach osiedlowych.
Zdarzyło mi się jechać komunikacją miejską i starszy Pan ustąpił mi miejsca jak tylko skasowałam bilet.
Ale zdarzyło mi się czekając na gina stać pod gabinetem... Było 8 miejsc siedzących. 2 osoby stały (ja w 32tc oraz babeczka oczekująca na badanie połówkowe) a siedziała jedna dziewczyna, która w ciąży nie była a tylko towarzyszyła innej (zresztą najwięcej marudziła na upał i kolejkę) oraz 7 pań oczekujących na badanie prenatalne. No w gruncie rzeczy - też w ciąży były, przepuszczać nie musiały.
Zauważyłam jednak pewną zależność. Częściej ludzie zwracają na mnie uwagę gdy mam dopasowane sukienki, które podkreślają brzuch. Gdy zakładam luźniejsze to po prostu nie rzuca się ten brzuch tak w oczy.A ludzie w biegu... -
Natalia1984 wrote:Ja tak samo na Małysza zawsze i wszędzie ale po cc może być ciężko więc wolę mieć kilka chociażby przy dwójce
, ale wez wez, bo moze Tobie akurat sie przydadza.
A zeby zrobic 2 to po 6 dniach lecialam do rodzinnego po wsparcie, bo czopki glicerynowe nie daly rady, dopiero jakis duphalac czy jakos takWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 10:15
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja tak samo na Małysza zawsze i wszędzie ale po cc może być ciężko więc wolę mieć kilka chociażby przy dwójce
Dziewczyny mnie w biedronce i rosmannie poinformowano ze kobiety w ciazy maja pierwszeństwo i żeby nawet zaczepić osobę pracująca na sklepie żeby otworzyli nowa kasę.
Ja już ńe daje rady długo stać, brzuszek już strasznie ciazy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
86Monia wrote:Ile macie na plusie?ja równe 10 kg, ale dzięki cukrzycy jest tyle, bo przez miesiąc nie utyłam teraz znów ruszyłam z kopyta.
Leon
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Ja dziś się ważyłam i mam plus 12-13 kg
to jest dużo. Najbardziej mi poszło w uda Ramona cycki...
To nie jest zle. Zależy jaką mialas wyjściowa. Przy BMI w normie do 15-16 kg jest ok, przy niedowadze jeszcze więcej a przy nadwadze najmmniej. Ja bym chciała w tych 15 się zmieścić. -
nick nieaktualnyJa od początku ciazy + 2 kg. Ale tez dieta cukrzycowa.
W piątek wybieram się na badania, takie już do porodu i znowu mam badać HIV. Już chyba 3 raz to badam. A wasi lekarze co wam każą badać z krwi do porodu? Bo ja HIV, na kile i badania dot. Wirusowego zapalenia wątroby narazie. Prawie na każda wizytę tez badam morfologię i mocz, krzepliwość i tarczyce.