WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny ja Was podziwiam... ja bym nie dała radę tak wszystko na ostatnią chwilę zostawiać... ja już wszystko mam poprane i poprasowane :) teraz będę brała się za pakowanie torby... Ale jak szybko się za to wezmę to zobaczę po piątkowej wizycie ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:36

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A w szpitalu mierzyli ci już dł szyjki??
    Jeszcze nie, czekam już 2 godz na izbie przyjęć.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja pranie skończyłam, torbę coś paakuje od 2 tyg i jakoś mi się nie chce. Może w przyszłym :p
    Ja tez torbe pakuje tak na raty, hehe. Ale mam postanowienie do weekendu skonczyc;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    W czarnej du**e to i ja jestem :D wiec jest nas 2. Polowe rzeczy dopiero wypralam reszta lezy nic nie prasowane, miejsce dla malego nadal nie istnieje tyle ze kupione lozeczko itp masakra

U mnie też łóżeczko czeka na złożenie. :)
    Ale powiedziałam eMkowi, że w gruncie rzeczy ma czas do mojego powrotu ze szpitala. Bo wtedy ma być łóżeczko gotowe :)

Ubrania w większości poprane ale nie prasowałam ich.
    Codziennie coś robię (dziś wyprałam pieluchy tetrowe, kocyki i rożek).
    I tak małymi kroczkami do przodu :)

Kasia1518 , Trzymam kciuki by jak najdłużej Zosia czekała w brzuszku :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    kurde dziewczyny ja Was podziwiam... ja bym nie dała radę tak wszystko na ostatnią chwilę zostawiać... ja już wszystko mam poprane i poprasowane :) teraz będę brała się za pakowanie torby... Ale jak szybko się za to wezmę to zobaczę po piątkowej wizycie ;)

Ja na szczęście też miałam już wszystko gotowe. Jedynie wróciłam dopakowalam kosmetyczkę, wzięłam wyniki badań. Jeszcze łóżeczko nie skręcone ale to już mąż sobie poradzi.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 trzymam kciuki zebys jeszcze troszke w dwupaku zostala!:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już po wizycie. Komisja (:), czyli mój lekarz i jego ordynator stwierdzili że nie zakładamy pessara:) Najlepsze jest to, że ordynator po uprzedzeniu (dosłownie: ,,Uwaga, będzie badanie") wsadził palucha lub dwa (oczywiście mało delikatnie jak on ma to w zwyczaju) i powiedział, że tak na dwa razy ten pessar ale on by się wstrzymał.

OctAngel, Av, kasia1518, veritaserum, Minns, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Malujemy się po wizycie A zarazem czekając na izbie przyjęć :/szyjka 9mm miękka i się rozwiera- jedynie co zapamiętałam z dzisiejszej wizyty to to że Zosia ma już 2000g więc duzo przybrała przez te 2 tyg, że warunki ma dobre bo ilość wód plodowych prawidłowa, łożysko II stopnia więc jest ok. Mają mi podać sterydy. Dr już oznajmiła że mam się przygotować na to że jak wyjdę to już nie sama - czyli leżenie do porodu.
    Mocno trzymamy za was kciuki z Erykiem

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tez trzymam kciuki

f2wlwn15pyf6mety.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki. Jak najdłużej w 2paku !

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    I ja już po wizycie. Komisja (:), czyli mój lekarz i jego ordynator stwierdzili że nie zakładamy pessara:) Najlepsze jest to, że ordynator po uprzedzeniu (dosłownie: ,,Uwaga, będzie badanie") wsadził palucha lub dwa (oczywiście mało delikatnie jak on ma to w zwyczaju) i powiedział, że tak na dwa razy ten pessar ale on by się wstrzymał.

Odpoczywaj, oszczędzaj się. Współczuje niedelikatnego badania :(

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki żebyś najdłużej w dwupaku była!

DZiewczyny powiedzcie proszę jak jest u Was z łóżeczkiem tzn jak np idziecie do toalety, dziecko śpi, to zamierzacie dziecko jakoś brać ze sobą nie wiem do wózka czy cos? Ja jestem taka panikara, że boje się dziecko samo zostawiać.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja też po wizycie. Maluszek jest raczej mniejszy 2000-2100 gram. Chociaż wszystkie wymiary do przodu. Zmartwił mnie pomiar główki mocno do przodu około 36tc ale nie wiem jaki obwód. Szyjka zamknięta ale też bez szału ok 2cm.
    Monia my jak byliśmy na usg 3 trymestru w 31+0 to nasz Maluch miał główkę na 35 tydzień, czyli 4 tyg. do przodu, to by wychodziło mniej więcej tak jak u Ciebie z tą różnicą. Generalnie reszta części ciała do przodu ok. 2 tyg. Lekarz zmierzył zbiornik wielki mózgu (ilość płynu zbierającego się w mózgu) i wyszło, że wszystko oki. Twój pewnie też to sprawdził.
    Prawda taka, że raz dziecko ma do przodu brzuszek, raz nogi, a raz główkę.
    Myślę, że nie ma co się denerwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 17:19

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:

DZiewczyny powiedzcie proszę jak jest u Was z łóżeczkiem tzn jak np idziecie do toalety, dziecko śpi, to zamierzacie dziecko jakoś brać ze sobą nie wiem do wózka czy cos? Ja jestem taka panikara, że boje się dziecko samo zostawiać.

Nie mam zamiaru... Jak będzie spać a ja pójdę do toalety to po prostu ja zostawię w lozeczku. Tak samo jak nie wiem będę gotowała obiad a mała będzie spać.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie mam zamiaru... Jak będzie spać a ja pójdę do toalety to po prostu ja zostawię w lozeczku. Tak samo jak nie wiem będę gotowała obiad a mała będzie spać.
    ja podobnie planuje, nie ma sensu spiacego dziecka przenosic, przekladac. A ze tez jestem troche panikara, kupilam nianie elektroniczna i podczas gotowania obiadku, bede miec malucha pod kontrolą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:07

Camilla13 lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz wyszło, że brzuszek ma do przodu.

Jak dziecko śpi to też zostawiałam w łóżeczku. Obiad gotowałam to co chwilę zaglądałam. W innych sytuacjach zazwyczaj brałam ze sobą w foteliku albo lezaczku. Też miałam schizy, że zakrztusi się ślina itp

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Av Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:

Przecież musisz kiedyś spać, więc i tak nie dasz rady non stop patrzeć na maleństwo:)

veritaserum, Camilla13 lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Monia my jak byliśmy na usg 3 trymestru w 31+0 to nasz Maluch miał główkę na 35 tydzień, czyli 4 tyg. do przodu, to by wychodziło mniej więcej tak jak u Ciebie z tą różnicą. Generalnie reszta części ciała do przodu ok. 2 tyg. Lekarz zmierzył zbiornik wielki mózgu (ilość płynu zbierającego się w mózgu) i wyszło, że wszystko oki. Twój pewnie też to sprawdził.
    Prawda taka, że raz dziecko ma do przodu brzuszek, raz nogi, a raz główkę.
    Myślę, że nie ma co się denerwować.

Pocieszylas mnie. Mam nadzieję że wszystko sprawdził ja taka panikara. W przyszłym tygodniu idę na sterydy to go o to jeszcze popytam.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch na ostatnim usg tez mial glowke wieksza o prawie 2 tyg, a reszta ciala byla idealnie w terminie :D wszystko prócz glowki bylo w 50 centylu glowka 75-80 i lekarz tez mówił ze idealnie wszystko :)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ