WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kurde dziewczyny ja Was podziwiam... ja bym nie dała radę tak wszystko na ostatnią chwilę zostawiać... ja już wszystko mam poprane i poprasowane
teraz będę brała się za pakowanie torby... Ale jak szybko się za to wezmę to zobaczę po piątkowej wizycie
-
veritaserum wrote:Ja pranie skończyłam, torbę coś paakuje od 2 tyg i jakoś mi się nie chce. Może w przyszłym :p
-
Ciemnowlosa wrote:W czarnej du**e to i ja jestem
wiec jest nas 2. Polowe rzeczy dopiero wypralam reszta lezy nic nie prasowane, miejsce dla malego nadal nie istnieje tyle ze kupione lozeczko itp masakra
U mnie też łóżeczko czeka na złożenie.
Ale powiedziałam eMkowi, że w gruncie rzeczy ma czas do mojego powrotu ze szpitala. Bo wtedy ma być łóżeczko gotowe
Ubrania w większości poprane ale nie prasowałam ich.
Codziennie coś robię (dziś wyprałam pieluchy tetrowe, kocyki i rożek).
I tak małymi kroczkami do przodu
Kasia1518 , Trzymam kciuki by jak najdłużej Zosia czekała w brzuszku
-
Angel1988 wrote:kurde dziewczyny ja Was podziwiam... ja bym nie dała radę tak wszystko na ostatnią chwilę zostawiać... ja już wszystko mam poprane i poprasowane
teraz będę brała się za pakowanie torby... Ale jak szybko się za to wezmę to zobaczę po piątkowej wizycie
Ja na szczęście też miałam już wszystko gotowe. Jedynie wróciłam dopakowalam kosmetyczkę, wzięłam wyniki badań. Jeszcze łóżeczko nie skręcone ale to już mąż sobie poradzi.kasia1518
-
I ja już po wizycie. Komisja (
, czyli mój lekarz i jego ordynator stwierdzili że nie zakładamy pessara:) Najlepsze jest to, że ordynator po uprzedzeniu (dosłownie: ,,Uwaga, będzie badanie") wsadził palucha lub dwa (oczywiście mało delikatnie jak on ma to w zwyczaju) i powiedział, że tak na dwa razy ten pessar ale on by się wstrzymał.
OctAngel, Av, kasia1518, veritaserum, Minns, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Malujemy się po wizycie A zarazem czekając na izbie przyjęć :/szyjka 9mm miękka i się rozwiera- jedynie co zapamiętałam z dzisiejszej wizyty to to że Zosia ma już 2000g więc duzo przybrała przez te 2 tyg, że warunki ma dobre bo ilość wód plodowych prawidłowa, łożysko II stopnia więc jest ok. Mają mi podać sterydy. Dr już oznajmiła że mam się przygotować na to że jak wyjdę to już nie sama - czyli leżenie do porodu.
-
Wesoła89 wrote:I ja już po wizycie. Komisja (
, czyli mój lekarz i jego ordynator stwierdzili że nie zakładamy pessara:) Najlepsze jest to, że ordynator po uprzedzeniu (dosłownie: ,,Uwaga, będzie badanie") wsadził palucha lub dwa (oczywiście mało delikatnie jak on ma to w zwyczaju) i powiedział, że tak na dwa razy ten pessar ale on by się wstrzymał.
Odpoczywaj, oszczędzaj się. Współczuje niedelikatnego badania
-
Kasia trzymam kciuki żebyś najdłużej w dwupaku była!
DZiewczyny powiedzcie proszę jak jest u Was z łóżeczkiem tzn jak np idziecie do toalety, dziecko śpi, to zamierzacie dziecko jakoś brać ze sobą nie wiem do wózka czy cos? Ja jestem taka panikara, że boje się dziecko samo zostawiać.Corka - 2018
Syn - 2021 -
86Monia wrote:Ja też po wizycie. Maluszek jest raczej mniejszy 2000-2100 gram. Chociaż wszystkie wymiary do przodu. Zmartwił mnie pomiar główki mocno do przodu około 36tc ale nie wiem jaki obwód. Szyjka zamknięta ale też bez szału ok 2cm.
Prawda taka, że raz dziecko ma do przodu brzuszek, raz nogi, a raz główkę.
Myślę, że nie ma co się denerwować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 17:19
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Kasia trzymam kciuki żebyś najdłużej w dwupaku była!
DZiewczyny powiedzcie proszę jak jest u Was z łóżeczkiem tzn jak np idziecie do toalety, dziecko śpi, to zamierzacie dziecko jakoś brać ze sobą nie wiem do wózka czy cos? Ja jestem taka panikara, że boje się dziecko samo zostawiać.
Nie mam zamiaru... Jak będzie spać a ja pójdę do toalety to po prostu ja zostawię w lozeczku. Tak samo jak nie wiem będę gotowała obiad a mała będzie spać. -
veritaserum wrote:Nie mam zamiaru... Jak będzie spać a ja pójdę do toalety to po prostu ja zostawię w lozeczku. Tak samo jak nie wiem będę gotowała obiad a mała będzie spać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:07
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
U mnie teraz wyszło, że brzuszek ma do przodu.
Jak dziecko śpi to też zostawiałam w łóżeczku. Obiad gotowałam to co chwilę zaglądałam. W innych sytuacjach zazwyczaj brałam ze sobą w foteliku albo lezaczku. Też miałam schizy, że zakrztusi się ślina itp -
Mum2b wrote:Kasia trzymam kciuki żebyś najdłużej w dwupaku była!
DZiewczyny powiedzcie proszę jak jest u Was z łóżeczkiem tzn jak np idziecie do toalety, dziecko śpi, to zamierzacie dziecko jakoś brać ze sobą nie wiem do wózka czy cos? Ja jestem taka panikara, że boje się dziecko samo zostawiać.veritaserum, Camilla13 lubią tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnymonika_86 wrote:Monia my jak byliśmy na usg 3 trymestru w 31+0 to nasz Maluch miał główkę na 35 tydzień, czyli 4 tyg. do przodu, to by wychodziło mniej więcej tak jak u Ciebie z tą różnicą. Generalnie reszta części ciała do przodu ok. 2 tyg. Lekarz zmierzył zbiornik wielki mózgu (ilość płynu zbierającego się w mózgu) i wyszło, że wszystko oki. Twój pewnie też to sprawdził.
Prawda taka, że raz dziecko ma do przodu brzuszek, raz nogi, a raz główkę.
Myślę, że nie ma co się denerwować.
Pocieszylas mnie. Mam nadzieję że wszystko sprawdził ja taka panikara. W przyszłym tygodniu idę na sterydy to go o to jeszcze popytam. -
Moj maluch na ostatnim usg tez mial glowke wieksza o prawie 2 tyg, a reszta ciala byla idealnie w terminie
wszystko prócz glowki bylo w 50 centylu glowka 75-80 i lekarz tez mówił ze idealnie wszystko
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm