Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Emalia82: ostatnie pytanie kochana
ilu dniowe masz średnio cykle ?
u mnie lekarz nie powiedział ile ma pęcherzyk a ja ze stresu zapomniałam dopytać więc nie mam porównania - jedyne co powiedział to to że jest za mały jak na ten etap ciąży... -
Dziewczyny wklejam poniżej to co znalazłąm w necie, wydaje mi się sensowe i dokładne. U mnie po 4 tyg i 6 dniu pęcherzyk miał dokładnie 4,4 mm, wię idelanie. może i wam się to przyda i nieco rozjaśni.
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy
4 tydzień 1 dzień -
4 tydzień 2 dzień -
4 tydzień 3 dzień 1 mm
4 tydzień 4 dzień 2 mm
4 tydzień 5 dzień 3 mm
4 tydzień 6 dzień 4 mm
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
5 tydzień 1 dzień 5 mm -
5 tydzień 2 dzień 6 mm -
5 tydzień 3 dzień 7,5 mm -
5 tydzień 4 dzień 9 mm 1 mm
5 tydzień 5 dzień 10 mm 2 mm
5 tydzień 6 dzień 11 mm 3 mm
6 tydzień 1 dzień 12 mm 3 mm
6 tydzień 2 dzień 13 mm 4 mm
6 tydzień 3 dzień 14 mm 4 mm
6 tydzień 4 dzień 15 mm 5 mm
6 tydzień 5 dzień 16 mm 5 mm
6 tydzień 6 dzień 17 mm 6 mm7w3d 💔 -
Emalia82 wrote:jovi- Srednio mam 27-29 dni.
Justyna- czyli u mnie też by się mniej więcej pokrywało tylko że bez zarodka.
W piatek się okaże u innego gina. Jutro rano zadzwonię sie zarejestrowac.
dzidzius 1 mm jest raczej niewidzialny na usg nawet jeśli już tam jest bo jest co najwyżej kropkąza tydzień na pewno już go zobaczysz:)
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy któraś z was krwawila z nosa? Wczoraj troszkę sie przeraziłam jak zobaczyłam kapiaca krew ale wyczytałam ze to jest spowodowane tym ze w ciazy rozszerzają sie naczynia krwionośne przez co ściany nosa sa osłabione. Nie wiem czy powinnam iść z tym do lekarza? Pozdrawiam
-
Nelus wrote:Dziewczyny czy któraś z was krwawila z nosa? Wczoraj troszkę sie przeraziłam jak zobaczyłam kapiaca krew ale wyczytałam ze to jest spowodowane tym ze w ciazy rozszerzają sie naczynia krwionośne przez co ściany nosa sa osłabione. Nie wiem czy powinnam iść z tym do lekarza? Pozdrawiam
Ja się z tym zmagam całe życie, więc nie wiem jak to się ma do przebiegu ciąży. Wydaje mi się, że można zapytać lekarza "przy okazji".Nelus lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
emalia kochana spokojnie może maluszek jeszcze za malutki, ja miałam w 5t4d dopiero widoczny sam pecherzyk i to 7mm wiec nie patrzylam na zadne tabele tylko czekałam dalej, w 6t2d zobaczyłam ledwo co malusienki zarodek 3,4mm a pecherzyk miał 12mm wiec daj sobie jeszcze czasu, na pewno bedzie dobrze i tego ci zycze
Emalia82 lubi tę wiadomość
-
okti nie chce ci robic złudnych nadziei ale moja koleżanka też fartem uciekła przed zabiegiem, bo niby nic nie było a jednak! czasami zdarzają się takie rzeczy/cuda o jakich nam się nie śniło
jestem dobrej myśli i trzymam kciuki aby u ciebie też tak się okazało, bo jest jeszcze wcześnie więc może akurat? poza tym póki nie znaleźli nigdzie poza macicą pecherzyka możemy modlić się o twoje szczęście! ściskam mocno :*
-
JagoodkaK wrote:Zrobilam dzis bete wyszlo 10951, 20
Teraz stres do czwartku.... nie wiem jaki na tym etapie ma byc przyrost.
Beta pokazuje starsza ciaze niz ovu.
Fixuje juzmoze bliźniaki? Hihi trzymam kciuki za duży przyrost
JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNelus wrote:Dziewczyny czy któraś z was krwawila z nosa? Wczoraj troszkę sie przeraziłam jak zobaczyłam kapiaca krew ale wyczytałam ze to jest spowodowane tym ze w ciazy rozszerzają sie naczynia krwionośne przez co ściany nosa sa osłabione. Nie wiem czy powinnam iść z tym do lekarza?
Pozdrawiam
Ja teraz mam katar i jak psikam, to z jednej dziurki leci mi krewNelus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hela wrote:okti nie chce ci robic złudnych nadziei ale moja koleżanka też fartem uciekła przed zabiegiem, bo niby nic nie było a jednak! czasami zdarzają się takie rzeczy/cuda o jakich nam się nie śniło
jestem dobrej myśli i trzymam kciuki aby u ciebie też tak się okazało, bo jest jeszcze wcześnie więc może akurat? poza tym póki nie znaleźli nigdzie poza macicą pecherzyka możemy modlić się o twoje szczęście! ściskam mocno :*
Właśnie się boje że nic nie znajdą poza macicą i co wtedysama nie wiem jak ja się będe czuła jak przyjdzie mi wyraźić zgodę na zabieg..
Czy czekać czy poprostu to zakończyć liczę na szybką i rzetelną diagnozę
Więć jadę tam
Buziaki dla wszystkich:*