Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Emalia82: ostatnie pytanie kochana ilu dniowe masz średnio cykle ?
u mnie lekarz nie powiedział ile ma pęcherzyk a ja ze stresu zapomniałam dopytać więc nie mam porównania - jedyne co powiedział to to że jest za mały jak na ten etap ciąży... -
Dziewczyny wklejam poniżej to co znalazłąm w necie, wydaje mi się sensowe i dokładne. U mnie po 4 tyg i 6 dniu pęcherzyk miał dokładnie 4,4 mm, wię idelanie. może i wam się to przyda i nieco rozjaśni.
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy
4 tydzień 1 dzień -
4 tydzień 2 dzień -
4 tydzień 3 dzień 1 mm
4 tydzień 4 dzień 2 mm
4 tydzień 5 dzień 3 mm
4 tydzień 6 dzień 4 mm
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
5 tydzień 1 dzień 5 mm -
5 tydzień 2 dzień 6 mm -
5 tydzień 3 dzień 7,5 mm -
5 tydzień 4 dzień 9 mm 1 mm
5 tydzień 5 dzień 10 mm 2 mm
5 tydzień 6 dzień 11 mm 3 mm
6 tydzień 1 dzień 12 mm 3 mm
6 tydzień 2 dzień 13 mm 4 mm
6 tydzień 3 dzień 14 mm 4 mm
6 tydzień 4 dzień 15 mm 5 mm
6 tydzień 5 dzień 16 mm 5 mm
6 tydzień 6 dzień 17 mm 6 mm -
Emalia82 wrote:jovi- Srednio mam 27-29 dni.
Justyna- czyli u mnie też by się mniej więcej pokrywało tylko że bez zarodka.
W piatek się okaże u innego gina. Jutro rano zadzwonię sie zarejestrowac.
dzidzius 1 mm jest raczej niewidzialny na usg nawet jeśli już tam jest bo jest co najwyżej kropką za tydzień na pewno już go zobaczysz:) -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy któraś z was krwawila z nosa? Wczoraj troszkę sie przeraziłam jak zobaczyłam kapiaca krew ale wyczytałam ze to jest spowodowane tym ze w ciazy rozszerzają sie naczynia krwionośne przez co ściany nosa sa osłabione. Nie wiem czy powinnam iść z tym do lekarza? Pozdrawiam
-
Nelus wrote:Dziewczyny czy któraś z was krwawila z nosa? Wczoraj troszkę sie przeraziłam jak zobaczyłam kapiaca krew ale wyczytałam ze to jest spowodowane tym ze w ciazy rozszerzają sie naczynia krwionośne przez co ściany nosa sa osłabione. Nie wiem czy powinnam iść z tym do lekarza? Pozdrawiam
Ja się z tym zmagam całe życie, więc nie wiem jak to się ma do przebiegu ciąży. Wydaje mi się, że można zapytać lekarza "przy okazji".Nelus lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
emalia kochana spokojnie może maluszek jeszcze za malutki, ja miałam w 5t4d dopiero widoczny sam pecherzyk i to 7mm wiec nie patrzylam na zadne tabele tylko czekałam dalej, w 6t2d zobaczyłam ledwo co malusienki zarodek 3,4mm a pecherzyk miał 12mm wiec daj sobie jeszcze czasu, na pewno bedzie dobrze i tego ci zycze
Emalia82 lubi tę wiadomość
-
okti nie chce ci robic złudnych nadziei ale moja koleżanka też fartem uciekła przed zabiegiem, bo niby nic nie było a jednak! czasami zdarzają się takie rzeczy/cuda o jakich nam się nie śniło jestem dobrej myśli i trzymam kciuki aby u ciebie też tak się okazało, bo jest jeszcze wcześnie więc może akurat? poza tym póki nie znaleźli nigdzie poza macicą pecherzyka możemy modlić się o twoje szczęście! ściskam mocno :*
-
JagoodkaK wrote:Zrobilam dzis bete wyszlo 10951, 20
Teraz stres do czwartku.... nie wiem jaki na tym etapie ma byc przyrost.
Beta pokazuje starsza ciaze niz ovu.
Fixuje juzJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNelus wrote:Dziewczyny czy któraś z was krwawila z nosa? Wczoraj troszkę sie przeraziłam jak zobaczyłam kapiaca krew ale wyczytałam ze to jest spowodowane tym ze w ciazy rozszerzają sie naczynia krwionośne przez co ściany nosa sa osłabione. Nie wiem czy powinnam iść z tym do lekarza?
Pozdrawiam
Ja teraz mam katar i jak psikam, to z jednej dziurki leci mi krewNelus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hela wrote:okti nie chce ci robic złudnych nadziei ale moja koleżanka też fartem uciekła przed zabiegiem, bo niby nic nie było a jednak! czasami zdarzają się takie rzeczy/cuda o jakich nam się nie śniło jestem dobrej myśli i trzymam kciuki aby u ciebie też tak się okazało, bo jest jeszcze wcześnie więc może akurat? poza tym póki nie znaleźli nigdzie poza macicą pecherzyka możemy modlić się o twoje szczęście! ściskam mocno :*
Właśnie się boje że nic nie znajdą poza macicą i co wtedy sama nie wiem jak ja się będe czuła jak przyjdzie mi wyraźić zgodę na zabieg..
Czy czekać czy poprostu to zakończyć liczę na szybką i rzetelną diagnozę
Więć jadę tam
Buziaki dla wszystkich:*