X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze , że u was leczenie zadziałało :) bo u nas w klinice to nawet nie leczyli jakoś specjalnie :/ no ale to są właśnie kliniki tylko kasę ciągną jak się tylko da :?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my leczyliśmy w sumie suplementami diety i dietą, zero używek alkoholu, tylko zdrowe żarie i dużo cynku, selenu i innych witamin, nie wiem czy to coś dało, ale coś w końcu pomogło :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    my leczyliśmy w sumie suplementami diety i dietą, zero używek alkoholu, tylko zdrowe żarie i dużo cynku, selenu i innych witamin, nie wiem czy to coś dało, ale coś w końcu pomogło :)

U nas też to poszło w ruch :) ale teraz żałuję , że do urologa nie wysłałam emka... no , ale nikt nam tego pomysłu nie podsunął :/

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hania26 wrote:
    Powiedzcie mi jak u Was jest z objawami? U mnie jest póki co pięknie ( aż się martwię czasem czy to tak powinno być) nie czuję w ogóle abym była w ciąży tzn. nie odczuwam negatywnych skutków tj wymioty. Czasem jedynie boli mocniej głowa chyba przez nagłe odstawienie kawy, miewam mdłości ale tylko czasem i to wieczorem, pobolewa mnie od czasu do czasu delikatnie brzuch... Jak u Was?
    Mnie pobolewa brzuch, czasem mam mdlosci, rzadko kreci mi sie w glowie, piersi pobolewaja i sa ciezkie a do tego wrazliwe sutki. Chce mi sie mocno pic od kilku dni.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    U nas też to poszło w ruch :) ale teraz żałuję , że do urologa nie wysłałam emka... no , ale nikt nam tego pomysłu nie podsunął :/
    chyba do androloga, bo on jest od tego :)mój był i śmiesznie to wspomina, ale przynajmniej wiek jak ja się czuję u ginka:)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moje kochane;* Chciałam Wam tylko napisać, że trzymam za Was i wasze dzieciaczki mocno kciuki, bo ja niestety wczoraj straciłam swoje dzieciątko...Odpuszczam sobie na co najmniej pół roku...Czeka mnie długo droga do upragnionego bobasa, ale wierzę, że w końcu zostanę mamą...Trzymajcie się kochane i dziękuję za wszystko ;*;(

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust trzymam kciuki, zobaczysz że na pewno wszystko będzie ok. To tylko takie głupie przeczucie. Po wizycie koniecznie daj znać co i jak, ściskam :***

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    chyba do androloga, bo on jest od tego :)mój był i śmiesznie to wspomina, ale przynajmniej wiek jak ja się czuję u ginka:)
    Urolog też się tym zajmuje ;) no na pewno do przyjemnych ta wizyta nie należała hahha

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka wrote:
    Hej dziewczyny moje kochane;* Chciałam Wam tylko napisać, że trzymam za Was i wasze dzieciaczki mocno kciuki, bo ja niestety wczoraj straciłam swoje dzieciątko...Odpuszczam sobie na co najmniej pół roku...Czeka mnie długo droga do upragnionego bobasa, ale wierzę, że w końcu zostanę mamą...Trzymajcie się kochane i dziękuję za wszystko ;*;(
    bardzo mi przykro:( trzymaj sie kochana:*

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Urolog też się tym zajmuje ;) no na pewno do przyjemnych ta wizyta nie należała hahha
    no mąż był bardzo zestresowany a jak mi opowiadał co musiał tam robić :) hahaha np przy badaniu jąder :) hahaha cyrk na kułkach:)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewko trzymaj sie, wierze, ze uda Ci sie byc cudowna mama wymarzonego maluszka :*

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka bardzo mi przykro ;( zobaczysz jeszcze będziesz się cieszyła bobaskiem ...może tak po prostu miało być. Trzymaj się :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Mi też jest przykro dlaczego to mnie spotkało...
    Dalczego nastolatki zachodzą w nie chciane ciąże dlaczego usuwają.. Nigdy na to nie znajdę odpowiedzi...:(
    Najbardziej boję się tego maglowania mnie w szpitalu:( będą mnie przetrzepywać :( Naszczęście moj ginekolog powiedział że mam do niego dzwonić to do mnie zejdzie na ginekologie.. Bo on pracuje piętro wyżej na patologii ciąży.
    Ciężko będzie.. ale mam wsparcie od bliskich od was (i tak będę do was zaglądać, być może kiedyś przekaże wam radosną nowinę..)
    Dobrze ,że chociaż będę miała jakieś zajęcie bo w przyszłym tygodniu odbieram płytę z wesela i sesję ślubną No i wyjerzdzam na opóżnioną podróż poślubną do Zakopanego także jakoś to będzie. ale żal pozostanie :((
    Jakby któraś z was kiedyś by chciala pogadać to dostępna pod Facebookiem: Oktawia Rogowska
    3majcie się cieplutko dziewczynki i wasze malutkie fasolki też niech w waszym ciepłym brzuszku się rozwijają:*

Rety rety :( masakra :( nic wiecej nie potrafie napisać :( Trzymaj sie dzielnie!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.... Widze ze zaczynamy sie wykruszac :( matkoooo jakie to smutne ze tak sie dzieje... :/ to jest bardzo niesprawiedliwe ale chyba ten na gorze wie co robi... Przynajmniej ja sobie tak to tlumacze.
    Dziewczyny duzo wiary i nadziei wam zycze. Odzyskania rownowagi...

A ja tez zaczelam sie troche martwic bo wczoraj zero mdlosci, piersi jakos mniej bolaly.... Nie wiem jak ja wytrzymam do tego 13 tyg do oierwszego usg :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Dziękuje za kciuki. Zarodka nie ma. Lekarz nie wie co jest grane jeżeli am wysoką bete i był do tej pory systematyczny przyrost. Za tydzień kontrola i prawdopodobnie skończy się zabiegiem :(

ej no bez jaj! nie ma bo moze za wczesnie? ja bylam na usg w 6t1d i tez byl tylko sam pecherzyk ale ginka powiedziala ze na zarodek to trzeba zaczekac jeszcze z tydzien...

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nasze statystki strasznie spadają:/ aż strach się bać;/

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pierwszą wizytę mam 29.01... ale zastanawiam się czy jej nie przesunąć na ten piątek tj. 24.01...myslicie, ze bedzie juz widac zarodek na USG? Owulkę miałam późno bo 30 grudnia...więc jestem 3,5 tygodnia po owulce... co sądzicie? Przekładać czy wytrzymać do przyszłej środy?

Nelus lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Poprawią :) grunt , że bierzesz :) i tak masz lepszy wynik bo ja miałam 39,2 :)
    a jakie miałaś normy wskazane na wyniku? bo w necie jak szukam to wszędzie piszą, że norma to od 17 -47 w ! trymestrze, a przez telefon laborantka podała mi że norma to od 52 do 154

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, pierwszą wizytę mam 29.01... ale zastanawiam się czy jej nie przesunąć na ten piątek tj. 24.01...myslicie, ze bedzie juz widac zarodek na USG? Owulkę miałam późno bo 30 grudnia...więc jestem 3,5 tygodnia po owulce... co sądzicie? Przekładać czy wytrzymać do przyszłej środy?
    a miałaś już jedno usg? bo pójdziesz i na pewno pęcherzy ciążowy będzie, z dzidziusiem to różnie jeszcze na tym etapie może być, więc czy chcesz się stresować do kolejnego, ale już mieć pewność, że jest ciąża dobrze w macicy umiejscowiona, czy chcesz iść i od razu usłyszeć serduszko?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a miałaś już jedno usg? bo pójdziesz i na pewno pęcherzy ciążowy będzie, z dzidziusiem to różnie jeszcze na tym etapie może być, więc czy chcesz się stresować do kolejnego, ale już mieć pewność, że jest ciąża dobrze w macicy umiejscowiona, czy chcesz iść i od razu usłyszeć serduszko?

Ja miałam w szptalu robione USG i dokładnie tydzień temu pokazał im się pęcherzyk ciązowy trochę ponad 3mm, umiejscowiony w macicy...

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ