X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ja miałam w szptalu robione USG i dokładnie tydzień temu pokazał im się pęcherzyk ciązowy trochę ponad 3mm, umiejscowiony w macicy...
    to według zamieszczonych tabelek powinien być zarodek 2-3 mm, tylko czy będzie on widoczny na usg? nie wiem

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no cóż...to chyba poczekam...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was krwawila z nosa? Wczoraj troszkę sie przeraziłam jak zobaczyłam kapiaca krew ale wyczytałam ze to jest spowodowane tym ze w ciazy rozszerzają sie naczynia krwionośne przez co ściany nosa sa osłabione. Nie wiem czy powinnam iść z tym do lekarza? Pozdrawiam <3[/QUOT

mi zaczela leciec krew z nosa :( tzn nie tak ciurkiem ale przy katarze :(

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa :D ciesze się że Cie widzę :D Witam Was wszystkie dziewuszki :D

justyna14, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a jakie miałaś normy wskazane na wyniku? bo w necie jak szukam to wszędzie piszą, że norma to od 17 -47 w ! trymestrze, a przez telefon laborantka podała mi że norma to od 52 do 154

Nie pamiętam od ilu się zaczynała ale na pewno dla 1 trymestru była norma do 70 .... więc co labo to inne normy ;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche nie ten za niski progestron zestresował, jade tam dziś odbiore te wyniki i sama obejrze te normy. czekam z niecierpliwością do 31.01.14 bo mam kolejną wizyte. na razie nie mam żadnych plamień ani nic, więc chyba wszystko ok.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj coś ciekawego znalzałam:

"Nieraz się zdarza, że zarodek pojawia się w obrazie USG dopiero, gdy pęcherzyk ciążowy mierzy ponad 20 mm. Co więcej, takie opóźnienie „pojawienia się” zarodka nie świadczy wcale, że ciąża rozwija się nieprawidłowo."

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytalam i wszedzie pisza ze norma wlasnie tak do 70. Ja na samym poczatku mialam 31,92 i myslalam ze ok ah teraz sie zestresowalam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie każdy ma inny jakiś przelicznik chyba tego progstrony bo gdzieś znalazłam ze rzeczywiście norma to 52 -154 jak mi powiedziano ale przy danej jednostce, a wiem, że są różne bo w necie więcej jest tej innej i jakoś się to przelicza dzieląc przez 3,16 czy coś.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam w koncu te kilka stron co zescie wczoraj naprodukowaly ;) Rety jestem tak przeziebiona ze zyc sie odechciewa. Szprycuje sie mlekiem z czosnkiem i miodem, herbata z cytryna i sokiem malinowym i tym syropem co dziewczyny pisaly i nic nie pomaga :( dzis ledwo wstalam na sniadanie, a jesc musze bo tyle lekow co czlowiek łyka to strach nic nie jesc. I tak mnie juz brzuch boli chyba od tego czosnku wrrrr. Mam juz czarne mysli ze przez to cholerne przeziebienie zarodek mi sie nie rozwinie :( masakra!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u mnie w pracy teraz chyba grypa zoladkowa panuje :/ musze uwazac bo to niebezpiecznme...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Nadrobilam w koncu te kilka stron co zescie wczoraj naprodukowaly ;) Rety jestem tak przeziebiona ze zyc sie odechciewa. Szprycuje sie mlekiem z czosnkiem i miodem, herbata z cytryna i sokiem malinowym i tym syropem co dziewczyny pisaly i nic nie pomaga :( dzis ledwo wstalam na sniadanie, a jesc musze bo tyle lekow co czlowiek łyka to strach nic nie jesc. I tak mnie juz brzuch boli chyba od tego czosnku wrrrr. Mam juz czarne mysli ze przez to cholerne przeziebienie zarodek mi sie nie rozwinie :( masakra!
    przeszłam przeziębienie w ubiegłym tygodniu. na razie u mnie wszystko ok, także u Ciebie też będzie. pamiętaj tylko że żadnych leków nie możesz brać, tylko naturalne, na katar pomagał mi chrzan na kanapce - dobrze przeczuszcza:) ogólnie po 7 dniach czułam się lepiej ale nie 100% zdrowa, także daj sobie czas. u mnie najgorszy był katar. do tej pory nie minął do końca;/

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane... powracam po wczorajszej wizycie u gina z dobrymi i złymi wieściami. Przeryczałam swoje, odespałam i obudziłam się z żądzą walki... Otóż:

- Zobaczyliśmy z mężem nasze maleństwo. Ma prawie 11mm. Serduszko bije <3! Co za ulga i radość...!
    - Niestety radość przytłoczyła informacja,że odkleja się kosmówka i przez 3 tyg muszę leżeć. ALbo dzidziuś swym ciężarem ją doklei, albo muszę wytrwać tak do 20tyg, kiedy rolę tę przejmie łożysko... Nie znam przyczyny odklejenia się, ale może to być noszenie zakupów lub sex lub geny... Także chuchajcie na zimne! A wydawało mi się, że ciągle leżałam i nic nie robiłam...
    - Możecie mi do tabelki dopisać następne wizyty 30.01 i 11.02...
    Teraz leżę, wstaję tylko siusiu, biorę dalej luteinę 2x2... i mówię do mojego Maleństwa,że damy radę! Musimy!

Nie wiem jak wkleić zdjęcie...

justyna14 lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Kochane... powracam po wczorajszej wizycie u gina z dobrymi i złymi wieściami. Przeryczałam swoje, odespałam i obudziłam się z żądzą walki... Otóż:

- Zobaczyliśmy z mężem nasze maleństwo. Ma prawie 11mm. Serduszko bije <3! Co za ulga i radość...!
    - Niestety radość przytłoczyła informacja,że odkleja się kosmówka i przez 3 tyg muszę leżeć. ALbo dzidziuś swym ciężarem ją doklei, albo muszę wytrwać tak do 20tyg, kiedy rolę tę przejmie łożysko... Nie znam przyczyny odklejenia się, ale może to być noszenie zakupów lub sex lub geny... Także chuchajcie na zimne! A wydawało mi się, że ciągle leżałam i nic nie robiłam...
    - Możecie mi do tabelki dopisać następne wizyty 30.01 i 11.02...
    Teraz leżę, wstaję tylko siusiu, biorę dalej luteinę 2x2... i mówię do mojego Maleństwa,że damy radę! Musimy!

Nie wiem jak wkleić zdjęcie...
    zdjęcie możesz dodać jakop profilowe to sobie zobaczymy chociaż tak:)
    gratulacje, dzidziuś 1,1 cm to już dużoo:) leż i leż i leż i pisz do nas:)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :D
    Jestem świeża i totalnie zielona w "tych sprawach"!!!
    Na razie znam tylko wynik bety z poniedziałku - 56,7 IU/I, dzisiaj powtórzyłam badanie i zrobiłam progesteron.
    Jak to jest z tymi wizytami u lekarza? Kiedy trzeba się zgłosić na pierwszą wizytę? Zastanawiam się też, czy są jakieś prawne regulacje dot. obowiązku poinformowania pracodawcy? Tzn. kiedy trzeba to zrobić?

justyna14, JustyśkaG lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Cześć Dziewczyny :D
    Jestem świeża i totalnie zielona w "tych sprawach"!!!
    Na razie znam tylko wynik bety z poniedziałku - 56,7 IU/I, dzisiaj powtórzyłam badanie i zrobiłam progesteron.
    Jak to jest z tymi wizytami u lekarza? Kiedy trzeba się zgłosić na pierwszą wizytę? Zastanawiam się też, czy są jakieś prawne regulacje dot. obowiązku poinformowania pracodawcy? Tzn. kiedy trzeba to zrobić?
    Hej:) witamy:) beta powinna Ci się podwoić od poniedziałku. Nie masz obowiązku informowania pracodawcy w jakimś określonym czasie, ale najlepiej to zrobić ja już masz założoną karte ciąży czyli jak już dzidziusia na usg widziałaś i serduszko, bo do tego czasu dużo może się zdarzyć niestety:/

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!!! W takim razie czekam na serduszko!!!!
    A kalendarz belly dobrze podpowiada terminy wizyt?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nie wiem co się ze mną dzisiaj dzieje...jakaś taka bezradność mnie dzisiaj dopadła i strach...nie wiem co ze sobą zrobić:/
    Cały czas myślę o tym moim malutki pęcherzyku i jak popatrzyłam na tą tabelkę, którą któraś z was wkleiła to jestem przerażona:(
    Wychodzi na to że mój pęcherzyk jest dwa razy mniejszy jak być powinien:(

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do lekarza dopiero za tydzień.. wg tabelki crl wtedy powinien wynosić 3 mm, to też nie wiadomo czy go znajdą.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Hej
    Nie wiem co się ze mną dzisiaj dzieje...jakaś taka bezradność mnie dzisiaj dopadła i strach...nie wiem co ze sobą zrobić:/
    Cały czas myślę o tym moim malutki pęcherzyku i jak popatrzyłam na tą tabelkę, którą któraś z was wkleiła to jestem przerażona:(
    Wychodzi na to że mój pęcherzyk jest dwa razy mniejszy jak być powinien:(

Ja mam takie same myśli. Byłam na usg, wg. OM w 5t6d i mój pęcherzyk miał 4,4mm i mi gin powiedział, że wg usg to 3 tydzień ciąży i że wszystko jest ok. Wydaje mi się, że te normy to wiek ciąży od zapłodnienia, a nie od miesiączki może z tego to wynika. Do tego ja mam długie cykle, więc jak sobie to na zimno przemyślałam, to wszystko by się zgadzało.

A ty w którym tyg. miałaś usg i jakiej wielkości był pęcherzyk ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ