X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Gratuluje pięknej betki :D moze bliźniaki? Hihi trzymam kciuki za duży przyrost
    Nie strasz tymi blizniakami blagam.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak mi sie przypomnialo. Pidczas jednej z wizyt moja gin powiedziala, ze mam tylozgieta macice, czy to moze miec jakis wplyw na donoszenie ciazy albo umiejscowienie zarodka ?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny, tak mi sie przypomnialo. Pidczas jednej z wizyt moja gin powiedziala, ze mam tylozgieta macice, czy to moze miec jakis wplyw na donoszenie ciazy albo umiejscowienie zarodka ?

Nie sądze żeby to miało jakieś znaczenie . Ja mam tyłozgięcie i to taKIE FEST , ŻE lekarze mają problem na usg znaleźć moją macice :P MAŁO TEGO JESZCZE lekko w lewą str :P

A co do farbowania włosów ...można farbować z tym , że tak jak któraś z was napisała - farbą bez amoniaku ... ja jestem już po jednym farbowaniu ;)

AnkaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane ;)

jovi81 lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana kochane :)

Okti bardzo mi przykro, trzymaj się :*

Co do objawów, ja mam straszne mdłości, cały dzień, bez przerwy :( Bardzo bym się ucieszyła gdyby mi przeszły. Nawet budzę się w nocy i nie mogę spać, bo jest mi niedobrze. Nie mogę długo czytać forum, bo jak przewijam posty to mi wszystko do gardła podchodzi, ech.

Piersi bolą mnie umiarkowanie. Jestem też mega senna, wczoraj nawet nie wiem kiedy usnęłam, a położyłam się trochę po 20. Ogólnie jestem cały czas śpiąca i jakoś nie mogę się na niczym skoncentrować.

Co do włosów, to ja poczekam do 12 tygodnia (tak w razie czego). Chociaż i tak farbuję zawsze włosy farbą bez amoniaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 08:55

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie z ta macica uspokoilas:-)
    Co do wlosow to mimo odrostu i widocznych siwych:/ jeszcze sie nie wybieram, pojde do znajomej fryzjerki i niech ona szuka bezpiecznej farby:-)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi mnie nie bola tylko takie ciezki sa i nabite i sutki mam wrazliwe, caly czas pobolewa mnie podbrzusze ale nie sa to jakies mocne bole, tylko takie delikatne miesiaczkowe.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. trzymajcie dziś kciuki za mnie, bo mam głupie przeczucie, że serducho człowieka przestało bić :( i jeszcze dziś znowu rano plamienia, mimo brania dupka :| chyba nie wytrzymam do 11 :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, powoli dochodzę do siebie po wizycie w gina i wychodzę z założenia że co ma być to będzie... może te prochy i zastrzyki co sobie ładuję tak na mnie działają ale czuję się jak naćpana - łatwiej mi będzie w takim stanie wytrwać do 30.01.

Emalia82: daj zna kiedy masz wizytę kochana :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    No to mnie z ta macica uspokoilas:-)
    Co do wlosow to mimo odrostu i widocznych siwych:/ jeszcze sie nie wybieram, pojde do znajomej fryzjerki i niech ona szuka bezpiecznej farby:-)

Nie wiem czy farbujesz sklepowymi czy fryzjerskimi , ale te sklepowe to loreal casting są bez amoniaku ;)

stardust87 trzymam kciuki za ciebie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 09:03

AnkaK lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Nie wiem czy farbujesz sklepowymi czy fryzjerskimi , ale te sklepowe to loreal casting są bez amoniaku ;)

stardust87 trzymam kciuki za ciebie :*

Dzieki moze podskocze i cos kupie:-)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dzieki moze podskocze i cos kupie:-)

Nie farbowanie tj takie ogłupianie się :P bo tak samo nie malujcie paznokci , nie używajcie tuszu do rzęs , pudru itp no a poza tym myjcie się w mydle bezzapachowym ! :P

ja dam głupi przykład ... jak szłam na transfer zarodka ..pierwszy raz wzięłam do siebie bardzo rady które krążą na internecie :P nie farbować włosów , wykąpać się przed transferem mydłem bezzapachowym , nie malować się , nie używać lakieru do włosów ... i co za pierwszym razem mi się nie udało , a teraz jak podchodziłam drugi raz zrobiłam wszystko na odwrót :) byłam pomalowana , lakier użyłam , umyłam się zapachowym żelem itp :P więc to takie troche ogłupianie się bo więcej szkodliwych czynników jest w powietrzu niż w tych rzeczach które na co dzień używamy :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dostałam wyniki progestronu mam 48,94 gdzie norma to 52 do 154 - czyli niski, myślicie że duphosan 3x1 i luteina 2X2 dziennie to poprawią? zaczynam się martwić

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, dostałam wyniki progestronu mam 48,94 gdzie norma to 52 do 154 - czyli niski, myślicie że duphosan 3x1 i luteina 2X2 dziennie to poprawią? zaczynam się martwić

Poprawią :) grunt , że bierzesz :) i tak masz lepszy wynik bo ja miałam 39,2 :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Poprawią :) grunt , że bierzesz :) i tak masz lepszy wynik bo ja miałam 39,2 :)
    a ty też dostałaś od razu i dupka i lutke? w jakich dawkach?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jak u Was jest z objawami? U mnie jest póki co pięknie ( aż się martwię czasem czy to tak powinno być) nie czuję w ogóle abym była w ciąży tzn. nie odczuwam negatywnych skutków tj wymioty. Czasem jedynie boli mocniej głowa chyba przez nagłe odstawienie kawy, miewam mdłości ale tylko czasem i to wieczorem, pobolewa mnie od czasu do czasu delikatnie brzuch... Jak u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam lutkę 2x2 podjezykowa i 2x2 dowcipna :P no i zastrzyki z progesteronem co 2-3 dni bo u mnie to trochę inaczej jest bo to ciąża z in vitro :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Ja dostałam lutkę 2x2 podjezykowa i 2x2 dowcipna :P no i zastrzyki z progesteronem co 2-3 dni bo u mnie to trochę inaczej jest bo to ciąża z in vitro :)
    to tym bardziej gratuluje:) my rozważaliśmy na początek inseminacje, ale udało się tuż przed zajść naturalnie, bez pomocy. Dobrze że mamy XXI wiek i możliwość wsparcia niedoskonałej natury:)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to tym bardziej gratuluje:) my rozważaliśmy na początek inseminacje, ale udało się tuż przed zajść naturalnie, bez pomocy. Dobrze że mamy XXI wiek i możliwość wsparcia niedoskonałej natury:)

Ja też chciałam naturalnie no ale niestety armia u emka słaba i trzeba było się wspomóc ... grunt , że się udało :) w końcu ciąża jak każda inna :)
    Inseminację też mieliśmy 3 razy bez skutku .... super , że was to ominęło , bo niby zwykła inseminacja a stres jednak przy tym jest jak się czeka na wynik :P

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no do inseminacji to już wszystkie badania mieliśmy zrobione, pewnie byłaby w lutym pierwsza a tu taka niespodzianka w nowym roku :) długie 2 lata starań z nami, i też na początku mieliśmy sałbe żołnierzyki, potem rok leczenia nasienia:) potem parametry się poprawiły i nadal nic więc zaczęliśmy się przygotowywać do IUI i 13.01.14 zobaczyłam 2 piękne kreseczki:)

staraczka lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ