X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest wkocu z farbowaniem wlosow w ciazy czytam jeden artykul i nie mozna, drugi i mozna ale w drugim trymestrze...

uanndqk36vjen8uu.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za kciuki. Zarodka nie ma. Lekarz nie wie co jest grane jeżeli am wysoką bete i był do tej pory systematyczny przyrost. Za tydzień kontrola i prawdopodobnie skończy się zabiegiem :(

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Dziewczyny a jak to jest wkocu z farbowaniem wlosow w ciazy czytam jeden artykul i nie mozna, drugi i mozna ale w drugim trymestrze...

Nie wierzcie w bajki, że farba przenika przez włosy do dziecka. Chodzi o szkodliwość amoniaku wdychanego, gdy farbujesz włosy. Utrzymuje się kilka dni nawet, dlatego nie powinno się farbować włosów w 1 trymestrze, gdy rozwijają się narządy oraz zaraz po porodzie - żeby nie truć maluszka.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Dziękuje za kciuki. Zarodka nie ma. Lekarz nie wie co jest grane jeżeli am wysoką bete i był do tej pory systematyczny przyrost. Za tydzień kontrola i prawdopodobnie skończy się zabiegiem :(

Emalia a jaką miałaś bete w sensie jaka wartość? Może za wcześnie żeby było coś widac, przecież wystarczy że owulacja się przesuneła i ciąża jest młodsza. Kazał Ci przyjść na wizytę za kilka dni? Jeśli nie to koniecznie idz do innego lekarza!!
    Doczytałam, że kazal przyjść za tydzień, ja bym i tak poszła się skonsultować do innego lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 21:08

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:

Kochana spokojnie...i troche wiary;)

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia, chyba za szybko na zobaczenie maluszka. Spokojnie, zaczekaj tydzień, będzie lepiej, zobaczysz :*

Ja czytałam, że można farbować bez amoniakowymi farbami... Ale na wszelki wypadek stwierdziłam, że będę mieć głupie odrosty przez 2 miesiące i nic się nie stanie takiego strasznego ;)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziękuję za kciuki...mam mieszane uczucia po tej wizycie:/
    Pęcherzyk ciążowy umieszczony w rogu macicy(jak dobrze zrozumiałam) wg usg 5t2d czyli trochę mały ten mój pęcherzyk. Lekarz powiedział, że to jest mniej więcej to co być powinno. Dał mi dupka na podtrzymanie i wzmocnienie ciąży, kolejna wizyta 30.01 żeby sprawdzić czy nie ma pustego jaja płodowego. I wstępnie mi pogratulował.

justyna14, AnkaK lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti: Kochana wiem co czujesz i nie będę pocieszać bo to niewiele daje - najważniejsze że czas leczy rany i znowu człowiek idzie do przodu. Bądź silna <3

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia 82: Przykro mi - jesteśmy w dokładnie takiej samej sytuacji - ja czekam teraz na wyrok 30 stycznia bo tak mam przyjść - jak nie nie zobaczy to zabieg... Oszaleję do tego 30tego a dodatkowo zestaw leków który mi lekarz zafundował powoduje u mnie zawroty głowy, pocenie się i wielkie pragnienie - piję litry wszystkiego co mi wpadnie w ręce.

xvg47yr.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe- rozumiem, jaki to jest stres czekać na poronienie, ale ja bym wolała taką drogę. Badania, które robi się płodowi po poronieniu tak naprawdę nic nie wnoszą. Lekarz opisuje tylko, jakie tkanki uwidoczniono. Po którymś z kolei poronieniu robi się badania genetyczne płodowi.

Delikatne osoby nie czytac :P

B-c przeciez pisalam, ze czekalam na pronienie aby sie samo zaczelo, no i sie zaczelo krwawienie. Z tym ze mi lekarze gadali, ze sie sama nie oczyszcze. To sytuacje przewidzieli, tez tak bylo. Rozumem, ze pan z ip nie byl wrozka i moze nie chcial zle, albo byl zmeczony albo cos, albo sam. Nie wiem nawet, z jakim stanem poronienia bylam na ip. czy zagrazajacy ,czy juz w toku bo nie powiedzial. Tylko apapki srapki :P

Stalo sie tak, ze na nastepny dzien trafilam, do szpitala na ambulanz z goraczka , zdretwialy mi rece w ogole ich nie czulam :( i z bardzo silnym krwawieniem. Jak kran odkrecisz tak sie krew lala i lala i lala :( plus oczywicie mocny bol :/
    :( Musialam siedziec, w aucie na reczniku, bo podpaski najwieksze nie daly rady :( Tak wiec ja swoje pronienie pamietam jako zes, krew i wszedzie krew. Normalnie jakos tak bez sily sie czulam, jakby wszystko bylo obok. Tez mezowi gadalam, ze jak zamkne oczy, albo zemdleje to ma po karetke dzwonic na tej austostradzie ,bo ja czuje ze sie juz nie obudze, bo jakos, opadam z sil :(W szoku bylam, ze tak sie moze stac. A u mnie, to jak sie juz cos pierdzieli, to na calej lini :/ Juz nie musze dodawac ile maz mandatow, za szybkosc nazbieral, chyba wszystie przepisy zlamal jak ze mna jechal. Od zaraz mnie brali, na predko jakies papierki, pobrali krew,jakies zastrzyki, potem ponczoszki pizamka, podklady prorodowe :/ jakies igly w zyly sznurek na szyje, pan od usypiania, ekipa od przenoszenia, pani dokktor ( w niedziele) i tu sie konczy moj film, bo chyba zaczelo dzialac, to co mi tam na uspienie podawal, te iles cos tam czegos % .

Wiec nie pisz mi, ze wiesz jaki to jest stres czekac na pronienie , bo nigdy na to nie czekalas ( chyba?) :( i co bys wybrala bo czasem po prostu nie mamy na to wplywu :(
    Tez jak bym miala wybor zabieg albo sama, to bym wolala samoistnie poronic, w domu w lozku ale nie zawsze, to mozliwe :(

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 i Migotka22: widział lekarz u Was chociaż ciałko żółte? I czy miałyście USG przezpochwowe ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 21:25

xvg47yr.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statystyka nas dopada, wykruszamy się :/ ehh..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Emalia82 i Migotka22: widział lekarz u Was chociaż ciałko żółte?

Ja byłam taka zestresowana, że nawet nie wiem...:/

relganlikx65a1ud.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 6 tydzien to moze byc a nie musi byc zarodek. Spokojnie to jeszcze wczesna ciaza.

• nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 u Ciebie tak samo wczesna ciaza, to nie jest jeszcze nic przesadzone.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boje, że pójdę 6tydz+1 dzien i nic widac nie bedzie :/ i kolejne 2 tyg pewnie bede czekac.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Emalia82 i Migotka22: widział lekarz u Was chociaż ciałko żółte? I czy miałyście USG przezpochwowe ?

Cialo zolte i pecherzyk zoltkowy. To to samo?

• Patu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti, kochana, tak bardzo mi przykro. Czemu tak musi się dziać :(

Pamiętaj tylko, ze nie była to w żadnym stopniu Twoja wina. Pozwól sobie na płacz jeśli Ci tylko to pomoze. i zawsze pisz zeby sie wygadac. mocno tule. Bądź silna i nie poddawaj się!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Migotka22 6 tydzien to moze byc a nie musi byc zarodek. Spokojnie to jeszcze wczesna ciaza.

Wiem, wiem...bardziej mnie martwi umiejscowienie pecherzyka...

relganlikx65a1ud.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja się boje, że pójdę 6tydz+1 dzien i nic widac nie bedzie :/ i kolejne 2 tyg pewnie bede czekac.

ja sie boje ze jutro pojde i uslysze ze koniec :/ No ale coz tak jak gadasz statystyka :( i pewnie nas sporo odpadnie :(

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ