X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io , podziwiam :) w ogóle podziwiam kobiety, które pracują w ciąży. Ja do swojej pracy bym się nie nadawała. Ale dobra organizacja to jest to, człowiek łapie rytm dnia i wydaje się wszystko inne i łatwiejsze czasami :)
    Stardust, Paula, no właśnie dużo jest dziewczyn, które wolą taką pogodę niż chłodniejsze dni. Też bym tak chciała, ale chyba to nie ode mnie zależy. Dla mnie max 23 stopni i jestem szczęśliwa :)
    Nie przychodzi mi nic do głowy co by tu zrobić z tych jeżyn? Jedyne co , to jakieś ciasto? Sernik? ale to takie standardowo? Albo jakieś desery z galaretką, jogurtami jeśli lubicie

• Io Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - ja w mojej podstawowej pracy to jestem na zwolnieniu już od lutego :P Po prostu dogadałam się z szefem, że część swoich obowiązków będę wykonywać z domu, za co rozliczamy się nieoficjalnie. Ja mam kasę a szef nie zatrudnia nikogo na moje miejsce. Resztą mojej pracy zajmują się pozostali. A tą drugą pracę to mam od 3 lat. Wcześniej chodziłam do niej popołudniami a teraz po prostu poświęcam na nią jeden dzień w tygodniu. Dzięki temu zarobki mam bardzo dobre i udało się nam sporo odłożyć, a zakupy dla dziecka nie spędzają mi snu z powiek. Kupujemy wszystko nowe i nawet tego nie odczuwamy bo to i tak idzie z tych dodatkowych pieniędzy.

A plan dnia to podstawa bo jak go nie ma to właśnie człowiek się tak kręci bez celu i nie wie co ze sobą zrobić. W efekcie ani nie wypocznie ani nie ma nic w domu zrobione. Przy dziecku plan dnia to dla mnie podstawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 13:50

Majeczka2014, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie umyłam lodówkę, bo jedziemy dziś na zakupy spożywcze i powiesiłam pranie...

A pranie ubranek dla małego też mam zaplanowane na koniec lipca/początek sierpnia :) Oby tylko pogoda dopisała, to też będę mieć zajęcie aby to wszystko poprać, posuszyć, poprasować i poukładać w szafce rozmiarami :)

I jakoś w połowie sierpnia chcę już spakować torbę do szpitala, żeby być spokojniejsza w razie czego ;)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupiłam farbę do pokoju małego szara:-) do tego jeszcze tapeta i bedzie super:-)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) ja mam podobnie jak mniejszość dziewczyn mega powera:-) byłam na duuuzzzyyyccchhh zakupach.posprzatałam,zrobiłam dwa prania, rosolek, gołąbki i blok czekoladowy.Mialam zamiar umyć okna,ale mój mąż powtarza od tygodnia, że umyje, więc nie będę mu tej przyjemnosci odmawiać:-) chyba coś ze mną nie tak:-)

K_A_M_A, justyna14, Majeczka2014, verynice, magdzia26, afrykanka, betinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Majeczka ja sobie burze wyprosiłam, może i ty próbuje:) u mnie grzmi, pada a ja szczęśliwa, w koncu da się żyć :)

u mnie też zaczyna grzmieć :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, jak będę miała kolejne dziecko córeczkę to do tego szarego dołączę róż i będzie gitara :P U nas cały pokój na szaro, a dodatki są głównie zielone, mam nadzieję, że jakoś to zagra ze sobą :)
    A ja wypełzłam z chaty, narwałam tych porzeczek i robię ten kompot, tylko uwielbiam takie gorące kompociki to nie wiem jak go wypiję dzisiaj, chyba sobie lodu nawrzucam :D
    lo fajnie masz z tą pracą-to na pewno męczące już na tym etapie ciąży tym bardziej, ale przynajmniej masz coś z tego, też bym chciała dorwać coś co mogłabym robić w domu, ale na tym zadupiu to można co najwyżej kury chodować i jajka sprzedawać, a i z tym to różnie bywa :P Ja podziwiam nie tylko tych co pracują, ale i tych co znajdują taką pracę którą lubią i chcą to robić, pracować byle gdzie za marne grosze przez pół życia i być ciągle zdołowanym to nie sztuka :P

Io, Majeczka2014, magdzia26 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie leje! Aż miło :) Wyszłam na balkon i nareszcie jest czym oddychać!

Majeczka2014, K_A_M_A, Io, verynice, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bede w sierpniu prac wszystko ale tak pod koniec mysle bo termin mam na koniec wrzesnia 23 dokladnie:)

Dziewczyny boicie sie porodu? kurcze..ostatnio czesto o tym mysle szczegolnie jak sie obudze w nocy. yyyhh boje sie powiem wam szczerze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 14:02

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    z nieba mi spadłaś z tymi figami! Bo ja też nabiału nie mogę :| a nie wiesz co jeszcze ma dużo wapnia?

włąśnie figi, komosa ryżowa, surowe ziarna sezamu, migdały, orzechy laskowe (ja często mieszkankę studencką sobie jem :) )jarmuż,amarantus, fasola biała i chyba nasiona słonecznika - te rzeczy mają sporo wapnia.

magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista produktów, innych niż nabiał, bogatych w wapń (zawartość w 100 g produktu):

nasiona maku 1260 mg
    sezam niełuskany 1000 mg
    tahini 450 mg (z niełuskanych prażonych ziaren)
    sardynki w oleju (razem z kręgosłupami) 330 mg
    sardynki w pomidorach 250 mg
    siemię lniane 250 mg
    melasa 250 mg
    karob (w proszku) 248 mg
    migdały 240 mg
    figi suszone 203 mg
    zielona pietruszka 190 mg
    orzechy laskowe 186 mg
    liście mniszka 167 mg
    jarmuż 160 mg
    rukola 150 mg
    suszone morele 140 mg
    pistacje 135 mg
    ziarna słonecznika 130 mg
    szpinak 130 mg
    sezam obłuszczony 114 mg
    soja gotowana 100 mg

stardust87 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io masz całkowitą rację :) no i fajnie, że Wam się akurat tak ułożyło i jesteś zadowolona :) ja też będę dążyć do tego, żeby przy dziecku mieć plan i być w miarę poukładana, bo nie wyobrażam sobie zeby mogło być inaczej :) ogólnie jestem taką osobą,ale w ciąży się jakoś rozleniwiłam :) i dlatego może wydaje mi się to wszystko dołujące czasami.
    Szaroście mi się strasznie podobają! Są teraz na czasie :) szarość-turkus , szarość-róż itp. Do tego białe dodatki:) tapety też mi się podobają. Jestem bardziej nowoczesna pod względem wystrojów itd, a moja Połówka rzuciła mi ostatnio pomysł, żeby walnąć na ścianie czerwień! Jak to usłyszałam to prawie zemdlałam :) troszkę inne mamy gusta,ale idziemy na kompromis i jest ok.
    Pranie, prasowanie też planuję jakoś w połowie/pod koniec sierpnia bo też mam termin na końcówce miesiąca wrzesień.
    Diabla, to może od Ciebie do mnie przyjdzie deszcz? :)

Io lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    ja tez bede w sierpniu prac wszystko ale tak pod koniec mysle bo termin mam na koniec wrzesnia 23 dokladnie:)

Dziewczyny boicie sie porodu? kurcze..ostatnio czesto o tym mysle szczegolnie jak sie obudze w nocy. yyyhh boje sie powiem wam szczerze :/

Ja teeeeeż!!!!! :D Bardzo się boję, bo nie wiem co mnie czeka, czy przeżyję ten ból, czy popękam, a może będę musiała mieć cc??? A co będzie po?? Jak ja sobie poradzę z takim małym dzieckiem jak się ich panicznie boję? Jak go trzymać, czy będę mogła karmic??? MASAKRA!! :D
    A czasem przychodzi mi do głowy... Luuuzik, tyle kobiet dało radę, to co ja mam nie dać? A co ja gorsza?? EEE Kama, przecież jesteś zajebista zwyciestwo2.gif

Majeczka2014, Ewi25, karolcia:)))), verynice, magdzia26, anulka81 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia:)))- u mnie chyba nie ma takiego dnia w którym nie myślę o porodzie.
    Ze szczerością mogę Wam oznajmić, że się boję... Boję się bólu, nieznanego przede wszystkim i tego czy dam radę i czy będzie ok. Pocieszam się faktem, że tyle kobiet rodzi i żyją więc chyba i ja też przeżyję?
    Przeraża mnie też myśl szycia. Nie wiem czemu,ale też dużo o tym myślę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 14:10

verynice lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja teeeeeż!!!!! :D Bardzo się boję, bo nie wiem co mnie czeka, czy przeżyję ten ból, czy popękam, a może będę musiała mieć cc??? A co będzie po?? Jak ja sobie poradzę z takim małym dzieckiem jak się ich panicznie boję? Jak go trzymać, czy będę mogła karmic??? MASAKRA!! :D
    A czasem przychodzi mi do głowy... Luuuzik, tyle kobiet dało radę, to co ja mam nie dać? A co ja gorsza?? EEE Kama, przecież jesteś zajebista zwyciestwo2.gif

i tego trzeba się trzymać :) jesteśmy super mamuśki :) też mam chwile zwątpienia czasami ale jak to mówi mój mąż "ze wszystkim sobie poradzimy" :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam tak po świńsku, że jak już zacznę rodzić to będę sobie powtarzać-trzymajmy się ramy to się nie posramy!! :D Oby się sprawdziło bo tego też się boję :D

Majeczka2014, Ewi25, madiiiii, magdzia26, afrykanka, betinka, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę pochodzicie z tymi brzuszkami to będziecie miały tak dość, że bedziecie czekać na ten poród jak na zmiłowanie. :P Wystarczy zapytać dziewczyny, które czekają na poród w szpitalu. Wszystkie chca już :P Poza tym nawet jak będzie bardzo bolało, to i tak to przeżyjemy.

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjechały zamówione ciuszki, buzeczki są w rozmiarze 74 - 80, mam nadzieje, że będą akurat na wiosnę :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4061e958b231.jpg

humor od razu się poprawił :)

Ewi25, Io, Majeczka2014, verynice, K_A_M_A, madiiiii, magdzia26, Nelus, Tysia87, Kaarolina, anulka81, afrykanka, betinka, EmiBam lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Karolcia:)))- u mnie chyba nie ma takiego dnia w którym nie myślę o porodzie.
    Ze szczerością mogę Wam oznajmić, że się boję... Boję się bólu, nieznanego przede wszystkim i tego czy dam radę i czy będzie ok. Pocieszam się faktem, że tyle kobiet rodzi i żyją więc chyba i ja też przeżyję?
    Przeraża mnie też myśl szycia. Nie wiem czemu,ale też dużo o tym myślę

Ja też zaczynam się bać..wczoraj czytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko" rozdział o porodzie, ale dałam radę przeczytać zaledwie parę stron i wymiękłam...powiedziałam mężowi że nie ogarnę tego jak to przeczytam... w środę pogadam z moją ginką co ona sądzi o moim podejściu do porodu tzn. nie czytać za dużo, chcę tylko wiedzieć jak rozpoznać, że to już a potem niech mnie instruują w szpitalu co robić i co się dzieje... Prawda jest taka, że dzieci są już w brzuchach i choćby nie wiem co to musimy je urodzić ;) Nie ma innego wyjścia...

karolcia:)))), K_A_M_A, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

hehe Kama fajnie to napislas:) tez sobie musze zaczac to powtarzac ze dam rade!! Przed ciaza sobie myslalam co tam porod, miliony rodza przeciez, co do opieki nad maluchem podobnie, 16 latki daja rade a ja baba 27 i nie dam?? Teraz leze i sie zastanawiam nad tym czy bede umiala nawet porzadnie trzymac dziecko, jak ulozyc do karmienia zeby sie nie zadlawila itd....milony pytan jest w mojej glowie i paniczny strach przed porodem. Mysl ze miliony kobiet rodzi wcale mnie nie jakos nie pociesza, boje sie bolu, tego ze popekam, szycia itd mam tylko nadzieje ze urodze naturalnie nie przez cc ( tego sie bardziej boje) kurde a taka cwana bylam nie tak dawno jeszcze hehe:)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ