Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Io wrote:Gosia - czy ja dobrze kojarzę, że to Twój ślub był? Jeśli tak to moje gratulacje i czekam na zdjęcia!
Z tym praniem i prasowaniem to ja też jestem przerażona ilością. Najlepszy był mój mąż bo pytał po co to prasowanie? Przecież takie małe ubranka to się nie pogniotąMyślałam, że padnę.
A dzisiaj mu powiedziałam, że w sierpniu muszę zacząć mieszkanie szykować i chce zrobić porządek w szafkach i szafach a on, że chyba zglupiałam bo mi nie wolno. To się go pytam czy w takim razie on to zrobi. Oczywiście jego zdaniem to niepotrzebne bo Dzidek nie będzie sprawdzać czy mam porządek w szafie. Idea wicia gniazda dla dziecka jest dla niego niezrozumiała.
Nieźle, połozyłam się o 14 na chwilkę, a teraz sie obudziłam i jest 18!Majeczka2014, Io, afrykanka, magdzia26, verynice lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Nenka, to dobrze, że wszystko z małą ok:)
Ja w akcie desperacji przetrzepałam przed chwilą szafki i znalazłam!!! Krówki...Uwielbiam takie słodkie ciąguty!! heeee
Jutro muszę uzupełnić zapasy i już myślę o tym jakie lody kupię... Co się ze mną dzieje...Majeczka2014, karolcia:)))), justyna14, magdzia26, nenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:Nenka, to dobrze, że wszystko z małą ok:)
Ja w akcie desperacji przetrzepałam przed chwilą szafki i znalazłam!!! Krówki...Uwielbiam takie słodkie ciąguty!! heeee
Jutro muszę uzupełnić zapasy i już myślę o tym jakie lody kupię... Co się ze mną dzieje...
jejku, ja też jestem teraz słodyczoholikiem. Masakra.. dziś zjadłam pączka i dwa lody. W szafce też mam zapas... krówek teżK_A_M_A lubi tę wiadomość
-
dziewczyny fajnie macie, ze mezowie, partnerzy wam tak pomagaja, az zazdroszcze troszke. U mnie meza prawie nie ma w domu, wiec wszystko na mojej glowie, tez musze przesunac troche lozko i szafki nocne w sypialni i na nowo powiesic headboard ( na szczescie u nas jest osoba co sie troszczy o zielen, basen i porzadek, wiec poprzestawia mi to co potrzebuje), a co do sprzatania to mam sprzataczke na szczescie, bo nie dalabaym rady np. umyc tych duzych okien.
-
nick nieaktualnyIo wrote:Ja teraz po tych lodach z lidla ciągle mam ochotę na masło orzechowe a kuzynka mówiła mi, że trzeba ograniczać orzeszki ziemne, żeby dziecko nie miało alergii.
W ogóle też bym ciągle słodycze jadła. A mówią, że niby słodycze są na dziewczynkę
u mnie się sprawdza- bo ja mam dziewvzynkębez słodyczy mogłam żyć, dla mnie mogły by nie istnieć, a teraz? Dzień bez to dzień stracony!!
Io, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Afrykanka - czytałam kilka artykułów o Johannesburgu i z tego co mówili przed mistrzostwami to bardzo niebezpieczne miejsce, podobno jedno z najniebezpieczniejszych miast na świecie. W fokusie był przerażający artykuł o slumsach dookola miasta, gdzie rządzą gangi, a policja i pogotowie nawet tam nie zaglądają. Gangi podobno napadają nawet na ludzi w centrum, a domy buduje się tam jak fortece. Jeden reporter opowiadał nawet, że napadli na niego, okradli i pobili w pokoju hotelowym! Podobno po ulicach lepiej nie poruszać się na pieszo, b napady z bronią w ręku,strzelaniny i porwania to tam chleb codzienny. Ja znamto miasto tylko z tych artykułów ale bałabym się tam mieszkać, tym bardziej z dzieckiem. Faktycznie życie tak tam wyglada?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:Karolcia a gdzie kupujesz takie gotowe ze tylko do pieca? Ja tak robie z bagietkami czosnkowymi
oj kochana ja w Anglii w tesco kupuje. Bierzemy ze 30 szt co tydz na zakupach a potem do pieca.Pycha sa, ale zaluje ze mnie maz nimi zarazil bo od nich dupa nie rosnie a PUCHNIE normalnie!!justyna14, madiiiii lubią tę wiadomość
-
co do słodyczy to właśnie oszamałam batonika:)i zapijam fantą bo straszną na nią ochote miałam w sklepie
afrykanka Tobie to dobrze, u mnie jak sama nie posprzątam to brudelllo bum bumaż strach wchodzić. Żyjesz jak królowa
Dziś ostatni dzień 29 tygodniajupi:) coraz bliżej coraz bliżej święta
afrykanka, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Wrocilismy z mezem z zakupow spozywczych i zmeczylam sie jakbym pokonala megaaa trase:-)
Moj maz wszystko co mu powiem robi raz dwa, w kwestii ustawienia meblow itp.pojdzie sprawnie, tylko
najpierw musimy kupic meble dla Malenstwa:)
Paula, czy ta szczepionka na krztusiec jest w UK obowiazkowa czy cos w tym stylu?
Ktoras z Was tez sie szczepi w ciazy na cos???
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypralinka wrote:Wrocilismy z mezem z zakupow spozywczych i zmeczylam sie jakbym pokonala megaaa trase:-)
Moj maz wszystko co mu powiem robi raz dwa, w kwestii ustawienia meblow itp.pojdzie sprawnie, tylko
najpierw musimy kupic meble dla Malenstwa:)
Paula, czy ta szczepionka na krztusiec jest w UK obowiazkowa czy cos w tym stylu?
Ktoras z Was tez sie szczepi w ciazy na cos???
ja sie szczepie, tzn mnie szczepia hehe:) na krzepliwosc krwi zebym po porodzie nie krwawila duzo:) -
Lo zapewniam Ciebei, ze tutaj nie jest tak jak ty opiaslas po obejrzeniu reportazu czy przeczytaniu gazety.
Duzo by opowiadac, bo to temat rzekaSa slumsy poza miastem na obrzezach, ale sa rozne jego rodzaje, sa niebezpieczne miejsca ale nie ma potrzeby tam chodzic. W tych slumsach ( co czesto sa normalne domy murowane, tylko biedni ludzie mieszkaja co za ok 1200 zl musza wyzyc.) mieszkaja normalni ludzie…np. moja sprzaataczka, nas zogrodnik, wszyscy co pracuja jako pomoc domowa czy sprzedawca w sklepie. Johannesburh jest duzo drozszy niz Polska, tutaj sam czynsz to przynajmniej 2 tys. zlotych.
Ja jezdze normalnie komunikacja miejscka po miescie i pociagami do Pretori na uczelnie. Po nocy nie chodze, ale zdarza sie. Poza tym misato jest tak olbrzymie,ze bez auta ani rusz. My normalnie wszedzie chodzimy i wracamy czesto po polnocy. Jezdzimy po calej Afryce Poludniowej.
Prawda jest ze kazdy ma wysokie mury na okolo domu lub comlexu i kratki na oknach.
Powiem Ci ze ja sie tutaj bardzo dobrze czuje, lubie tych ludzi, uwielbiam klimat , a przyroda jest nie do opisania, jest przepieknie.
Moj maz jest w Nigerii i podejrzewam ze wiekszosc ludzi by sie bala tam pojechac.Io, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Pralinka tu szczepienia nie sa obowiazkowe. Jesli nie chcesz to sie nie szczepisz. One sa jedynie rekomendowane na podstawie badan
i sa refundowane wiec ja za nic nie place
Wy tak o slodyczach i jedzeniu a mi moj wladnie pake ciastek przynioslzabije go :p a potem dupsko rosnie
I nastawilam warzywka na salatke jarzynowaoollll jeee
-
A ja padlaaaam i dzisiaj juz nie ruszam palcem a taki ambitny plan mialam ze do jutra wszystkie wyprane ubranka poprasuje i co jedna wielka dupa moze polowe zrobilam haha no ale co mam jeszcze troche czasu wiec sie relaksuje az do jutra o tak!
Edit. Mam ochote na cos dobrego ale nie mam sily wiec dopiero jutro zrobie tarte z owocamiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 19:49
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png