X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Gosia - czy ja dobrze kojarzę, że to Twój ślub był? Jeśli tak to moje gratulacje i czekam na zdjęcia!

Z tym praniem i prasowaniem to ja też jestem przerażona ilością. Najlepszy był mój mąż bo pytał po co to prasowanie? Przecież takie małe ubranka to się nie pogniotą :P Myślałam, że padnę.
    A dzisiaj mu powiedziałam, że w sierpniu muszę zacząć mieszkanie szykować i chce zrobić porządek w szafkach i szafach a on, że chyba zglupiałam bo mi nie wolno. To się go pytam czy w takim razie on to zrobi. Oczywiście jego zdaniem to niepotrzebne bo Dzidek nie będzie sprawdzać czy mam porządek w szafie. Idea wicia gniazda dla dziecka jest dla niego niezrozumiała.

Nieźle, połozyłam się o 14 na chwilkę, a teraz sie obudziłam i jest 18!
    ja mojego męża uprzedzam już od dawna co planuje na jaki miesiąc, kiedy porządki, kiedy pierzemy dywany, kiedy on myje okna i wiesza zasłony i firany. Na razie przyjmuje wszystko na klate, zobaczymy jak będzie w praktyce. Wczoraj rozmawialiśmy o przemeblowaniu sypialni, żeby rzeczy małej się zmieściły (komoda i łóżeczko) to przyniósł mi dziś miarkę i mam zaplanować co jak chce:) nie wie na co się pisze:) hihihi

Majeczka2014, Io, afrykanka, magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to ja mojemu tylko raz powiedzialam ile miejsca potrzebujemy i byl blysk. Treraz sam nawet dopytuje kiedy jedziemy po komode do Ikei :) i jak juz ja kupimy to tez czeka nas przemeblowanie :)

justyna14, madiiiii, JagoodkaK lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, to dobrze, że wszystko z małą ok:)

Ja w akcie desperacji przetrzepałam przed chwilą szafki i znalazłam!!! Krówki... :D Uwielbiam takie słodkie ciąguty!! heeee :D
    Jutro muszę uzupełnić zapasy i już myślę o tym jakie lody kupię... Co się ze mną dzieje... :P

Majeczka2014, karolcia:)))), justyna14, magdzia26, nenka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Nenka, to dobrze, że wszystko z małą ok:)

Ja w akcie desperacji przetrzepałam przed chwilą szafki i znalazłam!!! Krówki... :D Uwielbiam takie słodkie ciąguty!! heeee :D
    Jutro muszę uzupełnić zapasy i już myślę o tym jakie lody kupię... Co się ze mną dzieje... :P

jejku, ja też jestem teraz słodyczoholikiem. Masakra.. dziś zjadłam pączka i dwa lody. W szafce też mam zapas... krówek też :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz po tych lodach z lidla ciągle mam ochotę na masło orzechowe a kuzynka mówiła mi, że trzeba ograniczać orzeszki ziemne, żeby dziecko nie miało alergii. :(
    W ogóle też bym ciągle słodycze jadła. A mówią, że niby słodycze są na dziewczynkę :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny fajnie macie, ze mezowie, partnerzy wam tak pomagaja, az zazdroszcze troszke. U mnie meza prawie nie ma w domu, wiec wszystko na mojej glowie, tez musze przesunac troche lozko i szafki nocne w sypialni i na nowo powiesic headboard ( na szczescie u nas jest osoba co sie troszczy o zielen, basen i porzadek, wiec poprzestawia mi to co potrzebuje), a co do sprzatania to mam sprzataczke na szczescie, bo nie dalabaym rady np. umyc tych duzych okien.

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Ja teraz po tych lodach z lidla ciągle mam ochotę na masło orzechowe a kuzynka mówiła mi, że trzeba ograniczać orzeszki ziemne, żeby dziecko nie miało alergii. :(
    W ogóle też bym ciągle słodycze jadła. A mówią, że niby słodycze są na dziewczynkę :P

u mnie się sprawdza- bo ja mam dziewvzynkę :) bez słodyczy mogłam żyć, dla mnie mogły by nie istnieć, a teraz? Dzień bez to dzień stracony!!

Io, afrykanka lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam, że może Kubuś zrobi niespodziankę i urodzi się Lenka, ale same widziałyście jego sprzęt :P

Majeczka2014, K_A_M_A, magdzia26, nenka, kark lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka - czytałam kilka artykułów o Johannesburgu i z tego co mówili przed mistrzostwami to bardzo niebezpieczne miejsce, podobno jedno z najniebezpieczniejszych miast na świecie. W fokusie był przerażający artykuł o slumsach dookola miasta, gdzie rządzą gangi, a policja i pogotowie nawet tam nie zaglądają. Gangi podobno napadają nawet na ludzi w centrum, a domy buduje się tam jak fortece. Jeden reporter opowiadał nawet, że napadli na niego, okradli i pobili w pokoju hotelowym! Podobno po ulicach lepiej nie poruszać się na pieszo, b napady z bronią w ręku,strzelaniny i porwania to tam chleb codzienny. Ja znamto miasto tylko z tych artykułów ale bałabym się tam mieszkać, tym bardziej z dzieckiem. Faktycznie życie tak tam wyglada?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj lezalam spokojnie to ktos poruszyl temat slodyczy i juz rogaliki francuskie w piecu:) kupuje gotowe ale daje do pieca bo na cieplo sa lepsze potem z dzemem i czekolada:)mniam

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a gdzie kupujesz takie gotowe ze tylko do pieca? Ja tak robie z bagietkami czosnkowymi :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Karolcia a gdzie kupujesz takie gotowe ze tylko do pieca? Ja tak robie z bagietkami czosnkowymi :)

oj kochana ja w Anglii w tesco kupuje. Bierzemy ze 30 szt co tydz na zakupach a potem do pieca.Pycha sa, ale zaluje ze mnie maz nimi zarazil bo od nich dupa nie rosnie a PUCHNIE normalnie!!

justyna14, madiiiii lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe czy w polskim tesco tez sa. Ale moze po innych marketach mozna dorwac tyle ze nigdy nie szukalam, zawsze bralam gotowce :) szkoda tylko ze moj chlop nie lubi,bo ja uwielbiam :)

marta_kwk lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do słodyczy to właśnie oszamałam batonika:)i zapijam fantą bo straszną na nią ochote miałam w sklepie :)

afrykanka Tobie to dobrze, u mnie jak sama nie posprzątam to brudelllo bum bum :) aż strach wchodzić. Żyjesz jak królowa :)

Dziś ostatni dzień 29 tygodnia :) jupi:) coraz bliżej coraz bliżej święta :)

afrykanka, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy z mezem z zakupow spozywczych i zmeczylam sie jakbym pokonala megaaa trase:-)
    Moj maz wszystko co mu powiem robi raz dwa, w kwestii ustawienia meblow itp.pojdzie sprawnie, tylko
    najpierw musimy kupic meble dla Malenstwa:)

Paula, czy ta szczepionka na krztusiec jest w UK obowiazkowa czy cos w tym stylu?
    Ktoras z Was tez sie szczepi w ciazy na cos???

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o bagietkach czoskowych to mi juz nawet nie wspominaj :/ byla promocja w tesco i kupilismy 30szt chore co??Zaraz ich nie bylo bo tylko przy piecu stalam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Wrocilismy z mezem z zakupow spozywczych i zmeczylam sie jakbym pokonala megaaa trase:-)
    Moj maz wszystko co mu powiem robi raz dwa, w kwestii ustawienia meblow itp.pojdzie sprawnie, tylko
    najpierw musimy kupic meble dla Malenstwa:)

Paula, czy ta szczepionka na krztusiec jest w UK obowiazkowa czy cos w tym stylu?
    Ktoras z Was tez sie szczepi w ciazy na cos???

ja sie szczepie, tzn mnie szczepia hehe:) na krzepliwosc krwi zebym po porodzie nie krwawila duzo:)

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo zapewniam Ciebei, ze tutaj nie jest tak jak ty opiaslas po obejrzeniu reportazu czy przeczytaniu gazety.

Duzo by opowiadac, bo to temat rzeka :) Sa slumsy poza miastem na obrzezach, ale sa rozne jego rodzaje, sa niebezpieczne miejsca ale nie ma potrzeby tam chodzic. W tych slumsach ( co czesto sa normalne domy murowane, tylko biedni ludzie mieszkaja co za ok 1200 zl musza wyzyc.) mieszkaja normalni ludzie…np. moja sprzaataczka, nas zogrodnik, wszyscy co pracuja jako pomoc domowa czy sprzedawca w sklepie. Johannesburh jest duzo drozszy niz Polska, tutaj sam czynsz to przynajmniej 2 tys. zlotych.
    Ja jezdze normalnie komunikacja miejscka po miescie i pociagami do Pretori na uczelnie. Po nocy nie chodze, ale zdarza sie. Poza tym misato jest tak olbrzymie,ze bez auta ani rusz. My normalnie wszedzie chodzimy i wracamy czesto po polnocy. Jezdzimy po calej Afryce Poludniowej.
    Prawda jest ze kazdy ma wysokie mury na okolo domu lub comlexu i kratki na oknach.
    Powiem Ci ze ja sie tutaj bardzo dobrze czuje, lubie tych ludzi, uwielbiam klimat , a przyroda jest nie do opisania, jest przepieknie.
    Moj maz jest w Nigerii i podejrzewam ze wiekszosc ludzi by sie bala tam pojechac.

Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka tu szczepienia nie sa obowiazkowe. Jesli nie chcesz to sie nie szczepisz. One sa jedynie rekomendowane na podstawie badan :) i sa refundowane wiec ja za nic nie place :)

Wy tak o slodyczach i jedzeniu a mi moj wladnie pake ciastek przyniosl :) zabije go :p a potem dupsko rosnie :)
    I nastawilam warzywka na salatke jarzynowa :) oollll jeee :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padlaaaam i dzisiaj juz nie ruszam palcem a taki ambitny plan mialam ze do jutra wszystkie wyprane ubranka poprasuje i co jedna wielka dupa moze polowe zrobilam haha no ale co mam jeszcze troche czasu wiec sie relaksuje az do jutra o tak!

Edit. Mam ochote na cos dobrego ale nie mam sily wiec dopiero jutro zrobie tarte z owocami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 19:49

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ