X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wychowania dzieci wole się nie wypowiadać mam dwie chrzesnice po ok 6 lat oj ciężko jest ciężko z nimi jak kiedyś siostra mi podrzucila jedna z nich do popilnowania jak miała jakieś 3 lata to myślałam że zejde z tego świata ciągły płacz zresztą do tej pory tak jest ze ona płacze bez powodu można było stawać na głowie a i tak duuuuuppppaa z tego była :/ ja najbardziej boje się co tesciowie zrobią z moim dzieckiem bo u mojego P to będzie pierwszy maluch w rodzinie wiec będzie się działo :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie miałam pytać wczoraj tylko nie dotarłam, migotka odezwij się kochana! czekamy tu na ciebie.

Gosia, gratuluję super z Was para dużo miłości i wzajemnego zrozumienia oraz wsparcia na tym nowym etapie waszego życia, żeby z każdym dniem wasza więź była silniejsza i pełniejsza no i zdrowiusienkiej pociechy z kruszynki w brzuszku :)

Paula, spokojnie mamuśka pamiętaj ze złość piękności szkodzi i Ci zmarszczki wyskoczą przedwcześnie :P

Paula55, Gosia19, magdzia26 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Io Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Gosia - wyglądałaś przecudnie! Jeszcze raz wszystkiego naj naj!

Karolina - jak Ci się śniło, że prasowałaś to szkoda, że nie było chociaż wyprasowane jak się obudziłaś ;)

Co do tego bratanka to niestety ani mój mąż, ani tesciowie nie widzą tego jak on się zachowuje. Jak ja zwracam na coś uwagę to zaraz słyszę albo, że to jeszcze dziecko, albo że przesadzam. Wychodzi na to, że ciotka jest po prostu uprzedzona. Mam nadzieję, że macie racje i dam radę wychować fajnego młodego człowieka, który bedzie ludzi szanował. Mnie wychowywali rodzice zupełnie inaczej niż się teraz dzieci wychowuje. Zdarzyło mi się nawet lanie dostawać. W każdym razie wiedziałam co mi wolno a czego nie, nie bylo siedzenia przy stole z dorosłymi, trzeba było się grzecznie bawić i mówić dziękuję, prosze i przepraszam. No ale tak jak mówicie wszystko zalezy od rodziców. Grunt to słuchać swojego dziecka i wychować je tak, żeby ono nas też słuchało.

Black Luna - nie martw się tą cukrzycą. Moja koleżanka też miała i dostała dietę. Nie dość, że na tej diecie straciła 8 kg (wcześniej przytyła 14) a po porodzie wyszła ze szpitala ważąc tyle co przed ciążą to wcale nie urodziła dużego dziecka. Jej synek ważył coś ok. 3300, dokładnie nie pamiętam. Jak trzymasz się diety to dziecko rośnie normalnie. Duże dzieci rodzą się jeśli cukrzyca jest niewykryta albo nieleczona.

BlackLuna, Gosia19, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzien dobry!

Black Luna - nie martw się tą cukrzycą. Moja koleżanka też miała i dostała dietę. Nie dość, że na tej diecie straciła 8 kg (wcześniej przytyła 14) a po porodzie wyszła ze szpitala ważąc tyle co przed ciążą to wcale nie urodziła dużego dziecka. Jej synek ważył coś ok. 3300, dokładnie nie pamiętam. Jak trzymasz się diety to dziecko rośnie normalnie. Duże dzieci rodzą się jeśli cukrzyca jest niewykryta albo nieleczona.

lo, dzięki za słowa pocieszenia..naprawdę się stresuje tym najgorsze jest to, że ja do tej diety nie mogę "dotrzeć" tzn sama na razie sie pilnuje w miarę możliwości i wiedzy, ale spotkanie z diabetologiem zostało odłożone bo czekam na cholerny wypis ze szpitala bo "jest kolejka" a wraz z wypisem mam dostać wyniki badan i cała resztę papierków na podstawie których diabetolog zacznie jakiekolwiek leczenie. straszą i ostrzegają a robią nic tylko pod górkę :/ także mam nadzieje, że zdążę sobie to wszystko jakoś unormować przed zakończeniem ciąży i faktycznie druga córa jak i ta pierwsza tych 4kg nie przekroczy.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko loko BlackLuna juz sie dodal :)

Aaaa ja tez chce nad polskie morze!!!! Oddala bym normalnie wakacja na majorce zeby nad pl morze jechac! Oj ale za rok tez nie pojedziemy :( mamy wesele wiec tez odpada. Dopiero za 2 lata :(

BlackLuna lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drugi raz badałam toxo ze 2-3 tyg. temu
    hela wrote:
    tak z innej beczki: powiedzcie mi te ktore nie maja przeciwcial na toxo, kiedy robi sie drugi raz to badanie? bo wiem ze sie je powtarza...

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wychowania dzieci. Każde dziecko jest inne i nie wiadomo co w nim "siedzi" dlatego też trzeba dużo obserwować i rozmawiać. Być stanowczym i konsekwentnym. I właśnie... konsekwencja to jest to, co dla mnie jest najtrudniejsze

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Nie ma to jak polskie morze. Zimne, ale ma w sobie coś magnetycznego :) Mhh, pamiętam jak pierwszy raz pojechaliśmy do Chałup z przyszłym jeszcze wtedy mężem. Piękne wspomnienia :)
    Paula55 wrote:
    Spoko loko BlackLuna juz sie dodal :)

Aaaa ja tez chce nad polskie morze!!!! Oddala bym normalnie wakacja na majorce zeby nad pl morze jechac! Oj ale za rok tez nie pojedziemy :( mamy wesele wiec tez odpada. Dopiero za 2 lata :(

• Io Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Luna - ta koleżanka na początku stosowała bardzo restrykcyjną dietę, ale potem jak się okazało, że zawsze po jedzeniu ma niski poziom cukru to jej diabetolog pozwolił eksperymentować z dietą. Mogła jeść tak, zeby godzinę po jedzeniu cikier nie przekraczał jakiejś tam wartości. Sama sobie po prostu sprawdzała co może a czgo nie.

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie najbardziej wkurzają teściowie, bo nie dość, że na co dzień nie interesują się wnukiem, a jak go widzą to komentują to, że ograniczam mu słodycze i nie pozwalam mu pić słodkich napojów. Idioci :/ niech sobie potem siedzą z nadpobudliwym dzieckiem co ściany mógłby rozsadzić. Syn ma zdiagnozowaną nadpobudliwość i pilnuję tego co je i pije. Pozwalam mu od czasu do czasu na słodkie napoje, ale w umiarze, a nie tak jak u teściów - z zimnych napojów tylko słodzona woda z konserwantami i oranżada :/ samo zdrowie :/
    Ja mam trudne dziecko w wychowaniu, ale cieszę się z każdego postępu. No i jak idziemy do sklepu to synek jest chwalony przez obcych, że jest taki grzeczny :) dużo nerwów i cierpliwości mnie to kosztuje, nieraz mi jej brakuje. Ale jak patrzę na te dzieci z programów typu super niania, to mój jest aniołkiem :D
    no i tak jak my tak dzieci nie zawsze są w super dobrym humorze i je trzeba zrozumieć :) w końcu my też nie jesteśmy super idealnymi ludźmi i tak jak dzieci tak i my mamy wady :)

madiiiii, kark, afrykanka lubią tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki :)
    Opiszę Wam akcję jaka miałam dzisiaj w aptece - do tej pory się śmieję :)

Wchodzę do apteki, kolejka na ok 10 osób, ale jest klima - myślę spoko postoję nie licząc na to że mnie ktoś przepuści.Nagle farmaceutka mówi żebym podeszła do okienka poza kolejnością na co z kolejki wyskakuje babka ok 70tki i zaczyna wrzeszczeć " COOO, Ja schorowana starsza kobieta mam takiej gówniarze z brzuchem miejsca ustępować !? Jak sobie dała zrobić bachora w tym wieku to niech teraz nie paraduje tak dumnie z tym brzuchem i stoi w kolejce jak każdy...!!! i do mnie " i co gówniaro - tatuś już pewnie zwiał - a może ty w ogóle nie wiesz kto nim jest ? Mleko pod nosem jeszcze a już brzuchata!!!..." i tak dalej... jakiś facet zaczął babę uspokajać ale to przyniosło jeszcze gorszy rezultat. Farmaceutka nie popuściła i kazała mi podejść na co baba jadąc dalej wyzwiskami opuściła z hukiem aptekę. Farmaceutka kilka razy mnie przeprosiła i na koniec zapytała czy mogę powiedzieć ile mam lat ? Ja jej na to że w tym roku kończę 33lata i cała apteka wybuchnęła śmiechem :) Wiem że jestem niska i drobna ale to była chyba lekka przesada bo nie wiem na ile wg tej baby wyglądałam, poza tym nawet jakbym miała 16 lat i była w ciąży to takie baby powinno się kneblować za takie komentarze :) Przynajmniej sobie z rana żyły przeczyściłam bo jakoś sennie mi było :P

verynice, JagoodkaK, betinka, afrykanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi co za babsko ale bym ja zjechala stara penera jebana no!!!!!

jovi81, JagoodkaK lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nie wierze!!!! Co za pizda stara!! Sorry ale ja bym nerwowo nie wytrzymala! Podziwiam cie jovi ze sie do niej nie odezwalas bo ja bym jej tak nagadala ze chyba by sie skurczyla do rozmiaru szpilki!!!!
    One wszystkie staruchy sa kur*** schorowane!!! A na targ o 6 rano to maja sile z wozeczkami zapierdalac i pchac sie rekami i lokciami miedzy ludzi!
    Do kosciola po 20 razy na dzien lataja a jak przyjdzie stanac w kolejce 10 min to stara i schorowana??!!!
    Lo jeny ale mi sie cisnienie podnioslo :)

A mi w koncu ńiania dzis przyszla i bedziemy z moim po poludniu testowac :)

jovi81, Majeczka2014, kark, karolcia:)))), JagoodkaK, afrykanka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezła historia Jovi. Ja raz byłam w autobusie świadkiem bardzo podobnej. Jeszcze wtedy do liceum chodziłam. W autobusie siedziała kobitka w ciąży (tak ok. 30) i wsiadła jakaś babcia. Stanęła nad tą kobietą w ciąży i do niej z mordą, że ma jej ustąpić miejsca. Ta tłumaczy jej, że jest w ciąży i bardzo ciężko jej stać. No i zaczęło się właśnie w tym stylu co u Ciebie, że jak się puszcza i bachora jej zrobili to jest jej problem a starszym się ustępuje i tak dalej. Zaraz się jeszcze jakiś dziadek przyłączył do tego babiszona. Ktoś tam stanął w obronie tej kobiety, ale to był autobus o 7 rano, który jechał w stronę rynku, więc 90% pasażerów to byli emeryci. A raz znowu zaczęła się awantura bo siedział młody chłopak o kulach. Jakaś babcia oczywiście uznała, że jak na deskorolce jeżdził i sobie nogę złamał to jego problem a ona ma prawo siedziec. Chłopak bez słowa wstał i wtedy się okazało, że nie ma jednej nogi. Ktoś inny mu zaraz miejsca ustąpił a tej babci nawet nie było głupio. Ja nie wiem skąd to się bierze? Odkleja się tym ludziom na starość czy co? Są tak nastawieni na swoje prawa i nie widzą nic poza końcem własnego nosa. Oczekują szacunku a sami innych nie szanują. Najszybciej miejsca ustąpi albo przepuści facet, potem młode dziewczyny, kobiety w średnim wieku to już rzadko a o staruszkach to już można zapomnieć.

jovi81, kark, afrykanka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :) ja mam duży margines cierpliwości z zakresu olewania idiotów :) jakby nie było kobita mnie poważnie odmłodziła :P hahaha

madiiiii, Paula55, justyna14, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja bym tam stała to bym jej już powiedziała co myślę o takich starych dewotach 2krzeslo.gif

jovi81 lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi81 no i tylko potwierdza się to, że stare baby są najgorsze, a oczekują od nas szacunku :/ nigdy...

jovi81 lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kurde, jovi, ta baba chyba była jakaś psychiczna! Normalnie szczena mi opadła jak to czytałam. No nie wierzę, skąd się w ogóle biorą tacy ludzie! Najlepiej chyba ich ignorować, bo czasami wydaje mi się, że taki babsztyl im bardziej sprowokuje, tym dumniejszy jest z siebie. Nudzi się durnym staruchom.

jovi81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze... Podziwiam za spokój bo znając mnie to bym pare słów jej oddała. Nie zastanawiałabym się czy ma 50, czy 70 lat. Szok.... Babsztyl!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 11:11

jovi81 lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ooo kurde, jovi, ta baba chyba była jakaś psychiczna! Normalnie szczena mi opadła jak to czytałam. No nie wierzę, skąd się w ogóle biorą tacy ludzie! Najlepiej chyba ich ignorować, bo czasami wydaje mi się, że taki babsztyl im bardziej sprowokuje, tym dumniejszy jest z siebie. Nudzi się durnym staruchom.
    Też wychodzę z założenia że najlepszą walką z takimi frustratami jest ich olewanie - to ich najbardziej wkurza bo wdawanie się z kimś takim w dyskusję pokazuje mu że jest godny mojej uwagi a ta baba nie była... :) Kiedyś bym się tak z babą wykłócała ale jakoś z wiekiem nabieram dystansu do takich akcji :) Poza tym mi nie wolno się denerwować :)

madiiiii, Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

xvg47yr.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ