X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    na kawkę zawsze :)
    a czemu w Katowicach jak mogę spytać?
    bo ja mam w 38 tc planowane cc i chcę żeby je wykonał mój lekarz prowadzący a on pracuje w Klinice na Ligocie w Katowicach :( , ale dla Ciebie to super rozwiązanie - będziesz w dobrych rękach :)

BlackLuna, afrykanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takie upały to lepiej dla nas żebyśmy siedziały w domku między tą 12-15

relgh3715xtq0i4d.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madii właśnie ja też nie potrafie uwierzyć, ze z mojego brzucha wyjdzie człowiek, jakoś mój mózg tego nie ogarnia i może ten brak miłości teraz to własnie przez to, sama nie wiem.

Ta duchota bardzo nam teraz daje sie we znaki, nic sie nie chce, mam nadzieje, ze tak "wspaniała" pogoda sie niedługo skończy :). Jestem słabo wierząca ale sie pomodle o to, he he.
    Dzis u mnie na obiad skrzydełka a'la KFC i frytasy, tłusto i niezdrowo. Nie mam ochoty na taki obiadzik ale mojemu T sie zamarzył więc się poświęcę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 12:47

madiiiii lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    bo ja mam w 38 tc planowane cc i chcę żeby je wykonał mój lekarz prowadzący a on pracuje w Klinice na Ligocie w Katowicach :( , ale dla Ciebie to super rozwiązanie - będziesz w dobrych rękach :)

kurcze jovi, nie zazdroszczę cc :/ choć sama nie wiem jak się rozwinie moja sytuacja, ale wiadomo jak trzeba to trzeba przynajmniej wiesz na pewno ze będzie i masz czas się z tym oswoić, ja mam tylko nadzieje ze zdążę dojechać bez atrakcji tupu " widać już główkę miedzy nogami" :)

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

była dziś o 7 na badaniach do endokrynologa robiłam TSH, anty-TG, anty-TPO i dla ginekologa posiew moczu(długo się czeka bo aż 7 dni na wynik). Wróćiłam przed 8 i zjadłam śnaidanko i wypiłam kawę i znów poszłam spać :) wstałam po 10 zjadłam znów drugie śniadanko i tak leże w łóżku i nie chce mi się ruszyć. zero chęci na cokolwiek dzisiaj :/ten upał chyba dziś źle na mnie działa, wczoraj lepiej sie czułąm a dziś totalnie jestem do niczego. Muszę wstać chociaż ciuchy po praniu do półek powkładać i zmyć naczynia bo masakra... i jeszcze nie mogę sie załatwić i czuję taki ciężar na żołądku że szok... oj już dawno nie miałam takiego złego dnia jak dziś...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, pięknie wyglądałaś, tak naturalnie :)

Io, ja nie zapomnę jak w lutym ta właśnie bratowa męża wyskoczyła na mnie jak zwróciłam uwagę jej synowi, że jest niegrzeczny. Bo ja nie mam prawa, to jej dziecko, ona je wychowuje, jak ja śmiem, jestem bezczelna, a w tym czasie młody wziął pogrzebacz do kominka żeliwny i zaczął nim walić w płytki w salonie teściów O.o
    On jest tak cholernie niegrzeczny, że masakra, oni mu na wszystko pozwalają, nie możesz im nawet wytłumaczyć, że czasem trzeba powiedzieć nie, bo cię chcą powiesić od razu.
    Najgorsze jest, że u nas teściowa też tego nie pochwala, ale jak pilnuje ich syna, to ona rzuca się na podłogę z rykiem, bije cię czy kopie, bo czegoś nie dostał, a ona na to "Co się stało Adasiu? Co ci podać? Chodź z babcią, mam żelki w szafie"... O.o
    Dobra, kończę marudzenie :)

Blackluna, nie przejmuj się, u mnie właśnie Ta bratowa męża miała cukrzycę w poprzedniej ciąży, stosowała dietę, miała glukometr i ich syn urodził się 3170 :)

Jovi, co za głupia piz.da! Chyba bym żywcem obdarała, nawet jakbym w ciąży teraz nie była! Kurcze, jak tak można...
    Ale prawda jest taka, że jak ktoś się wbija przed mój wystający brzuch do kolejki to zawsze to jest babcia po 60... :/

Martusia, u mnie młody po skosie cały czas leży, więc w ogóle uparty jak osiołek :P

Mam nadzieję, że kuzynka męża, która ma mieć córeczkę 31 września lubi króliczki i kolor różowy, bo innej włóczki w sklepie nie mogłam znaleźć ;)
    2z8qowp.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:00

Tysia87, Gosia19, jovi81, Paula55, magdzia26, Diabla85, Io, BlackLuna, anulka81, Kaarolina, madiiiii, EmiBam, afrykanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już padam z nóg, aczkolwiek nie marudzę, bo to wszystko dla Bąbelka.

PS Jeżeli coś to da to również przyłączam się do modlących o deszcz i brzydką pogodę :D

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    kurcze jovi, nie zazdroszczę cc :/ choć sama nie wiem jak się rozwinie moja sytuacja, ale wiadomo jak trzeba to trzeba przynajmniej wiesz na pewno ze będzie i masz czas się z tym oswoić, ja mam tylko nadzieje ze zdążę dojechać bez atrakcji tupu " widać już główkę miedzy nogami" :)
    Hahaha :) no właśnie
    Z dwojga złego wiem że muszę mieć cc i nie mam dylematów a przecież wiele porodów sn kończy się cc i to jest chyba najgorsza wersja :( z tego co na konferencji sie dowiedziałam ( bo była tez pogadanka z anestezjologiem ) bardzo polecają znieczulenie i to bezpłatne :) może warto ci to rozważyć ?

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAby to oddajcie mi troche tej pogody!!!
    Wy narzekacie ze macie za goraco a ja chetnie bym przyjela troche sloneczka i tej temp :)
    U mnie brzydko ne jest... Niby slonce swieci ale nie jest cieplo :(

A co do ulozenia maluchow.. Ja nie mam pojecia jak moj syn teraz lezy ale mam nadzieje ze dowiem sie w czw na wizycie u poloznej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo :)

Miałam do nadrobienia chyba z 15 stron od wczoraj..masakra..
    Przed chwilką wróciłam ze szpitala od mojej przyjaciółki - jutro o 8 rano ma cesarkę... ależ jej zazdroszczę, że będzie miała córcię już przy sobie..a ja jeszcze 2 miesiące...w łep dostanę... i upałów też mam dość! O!

Ale za to jutro na 16:20 wizyta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:09

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja mam kuzynkę która ma 4 letnią córkę. Ona od małego była rozpieszczana, co chciała to dostała, no ok, rozumiem... była mała, ale teraz jak już jest lekko starsza to jak się ktoś zapyta czy pojedzie po mamę, do dziadków, do sklepu to odrazu jest odpowiedź "pojadę, ale jak kupisz mi zabawkę" no przecież to jest masakra... już nie wspomnę o tym że nigdy nie była grzeczna w sklepie, ciągle latała, brała z zabawek to co chciała, a jak jeszcze nic jej nie kupiłaś to był ryk, krzyk i rzucanie się z nerwów na podłogę

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie jest tak parno, że siedząc i nic nie robiąc sie pocę, to najgorsza z możliwych opcji. Niech by było ciepło ale rześko a nie taka męka

relg4z17djzzyjqt.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi niezła akcja z tym babsztylem ehhh ja bym jej nie podarowala jakby do mnie tak wyskoczyła... swoją drogą ja ostatnio w weekend tez miałam podobna sytuacje byliśmy z P w Auchan parę rzeczy w koszyku kolejki jak to w markecie w weekend wiec mowie do P chodźmy do kasy dla kobiet w ciąży bo nie dam rady stać pól godziny oczywiście przy kasie dla kobiet w ciąży kolejka tez z 10 osób pani kasjerka kazała mi przejść na sam początek jakie oburzenie wybuchło :P miałam ubaw niezły i jeszcze jedna babka rzuciła ze ona emerytka czemu dla niej nie ma przywilejów... tragedia normalnie z tymi ludźmi

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Hahaha :) no właśnie
    Z dwojga złego wiem że muszę mieć cc i nie mam dylematów a przecież wiele porodów sn kończy się cc i to jest chyba najgorsza wersja :( z tego co na konferencji sie dowiedziałam ( bo była tez pogadanka z anestezjologiem ) bardzo polecają znieczulenie i to bezpłatne :) może warto ci to rozważyć ?

własnie wiem, anestezjolog opowiadał co i jak ale ja głupia baba boje się tego znieczulenia :/ w sumie same wkłucie mnie przeraza..dwa martwię się tym ze akcja porodowa znacznie się wydłuży lub stanie całkowicie i tez wyląduję na cc :/ i tak sie zastanawiam cały czas co robić.

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 ja brałam duphaston i luteine do 18 tygodnia i nic mi nie było.
    Mój mały juz sie przekręcił i na ostatnim USG leżał głową w dół :), ale podobno jeszcze może sie przekręcać bo ma miejsce więc zobaczymy czy nic sie nie zmieni.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi podziwiam, bo ja bym opierd... i sama za szmaty z tej apteki wytargala.
    Iwona już myslalam, ze to ja jestem dziwakiem ibardziej kocham psa niz rosnacy brzuch i Fasoline w nim. Pewnie miłość pojawi się jak ją zobaczę.

jovi81 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Kurcze, ja mam kuzynkę która ma 4 letnią córkę. Ona od małego była rozpieszczana, co chciała to dostała, no ok, rozumiem... była mała, ale teraz jak już jest lekko starsza to jak się ktoś zapyta czy pojedzie po mamę, do dziadków, do sklepu to odrazu jest odpowiedź "pojadę, ale jak kupisz mi zabawkę" no przecież to jest masakra... już nie wspomnę o tym że nigdy nie była grzeczna w sklepie, ciągle latała, brała z zabawek to co chciała, a jak jeszcze nic jej nie kupiłaś to był ryk, krzyk i rzucanie się z nerwów na podłogę
    ja niestety przerabiałam tarzanie się synka po podłodze w sklepie, kilka razy były afery, potem się nauczył, że to i tak nic nie daje :)
    Martusia ja przez cały czas jestem na duphastonie, czuję się cały czas tak samo - czyli jak baba w ciąży :D
    mojej koleżance synek zmienił pozycję z pośladkowej na główkową po ok 32tyg :)
    magdzia26 trza było emerytce powiedzieć, że nie ma dla niej przywilejów, bo wszyscy na nią pracują haha :D

magdzia26, kark, BlackLuna lubią tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26, trzeba było jej powiedzieć ze już autobusami i tramwajami jeżdżą za pól darmo, u lekarza nie lekarza tez cisną dupsko pierwsze i nikt nie narzeka czekamy grzecznie to powinno im wystarczyć, a tyle chociaż nam zostawić ze do kolejki w sklepach możemy przejść jako pierwsze..boziuu jak ja taka będę na starość to mnie odstrzelcie bo sama z sobą nie wytrzymam chyba i się pogryze.

magdzia26, kark, dba, Io, Ewi25 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam wizytę u mojej gin i mam cichą nadzieję, że usg dziala bo od maja nie widzielismy królewny a 150 zl płacimy co wizytę. Ja wczoraj modlilam sie o deszcz i dostalam po 21 taka burze, ze przez pol nocy lało. Nic to jednak nie dało, gdyż o 9 rano z piesynkiem na spacerze upocilam sie jak sumo i duchota była, mało tego... resztki deszczu parowaly i czulam sie jak w saunie.
    Teraz leżę na kanapie klienci sie do mnie dobijają a ja marze o odpoczynku od gadania z nimi.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja chętnie oddam Tobie kilka stopni ciepła :)w zamian za deszcz :) ja też już nie marudzę bo dosłownie mogę cały czas! Nie cierpię upałów, cała jestem gorąca i mokra. Wizyta u gina na 16:20, chyba będę się rozpływała u niego na USG.
    Moja mała ma znów czkawkę. Zdarzają Wam się często u maluszków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:45

‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ