X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a sprawdzałaś pogode dla swojego regiony? bo ju tylko porządne ochłodzenie może być dla Ciebie wybawieniem. Co ty się masz w tej ciąży kochana, aż Ci współczuję, ale dla Krzysia warto. Jeszcze trochę !
    Niby od kilku dni mialo padac a tu du@@ ciagle skwar ja modle sie o deszcz juz od kilku dni :) wiadomo dla Krzysia wszystko ;)

Paula super wiesci! I niech skacze T kolo Ciebie :)
    Assantea moja jedna chrzesnica do mnie dzwoni na urodziny :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Podoba mi się Wasze podejście co do wyboru chrzestnych. Ja też będę miala pewien problem bo i ja i mąż mamy tylko braci. Nie cierpię rodzicow którzy wybierają chrzestnych patrząc jedynie na ich zamożnośc. Ja mam niestety te wątpliwą przyjemność bycia chrzestna dziewczynki której mama jest straszna materialistka i wybrała mnie gdy miałam bardzo dobrą sytuację finansową. Teraz też wiem że porównuje ceny prezentów dla swoich dzieci od chrzestnych.
    Tyle się mówi o pamiętaniu o urodzinach u świętach swoich chrześniaczkow a ja mam pytanie do mam z naszego forum - ile z Was przypomina swoim dzieciom np urodzinach swoich chrzestnych i dzieci dzwonią z życzeniami (tę starsze) lub idziecie z laurką i życzeniami do chrzestnych? Bo widzę że to funkcjonuje tylko w jedną stronę. Rodzice oczekują ze chrzestni ich dzieci będą pamiętać o każdej okazji ale swoich pociech nie uczą że to działa w dwie strony
    ja do swojej chrzestnej staram się zawsze na urodziny zadwonić, jak ma okrągłą liczbe to wpadam z prezentem, niestety z chrzestnym nie mam za dobrego kontaktu i tu ju gorzej. Na świeta zawsze życzenia też sobie ślemy.

7w3d 💔
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie juz z domu :) Jak juz pisalam malenstwo rosnie pieknie i wyprzedza o dwa dni z OM :) Zwinela sie w rulonik, pupa na dole, a nozki i glowka z raczkami po prawej stronie brzucha :) Mala gimnastyczka :) Dzisiaj zrobilam prebooking do szpitala i wykupilam baby pass, byl tani a mam mnostwo rzeczy w nim jak scan 4D, mini wyprawka , konsultantka od laktacjii, specjalna linia ratunkowa przez pierwsze 18 mies, akty urodzenia, tutaj potrzebuje dwa i sie roznia…i cos tam jeszcze. Przy okazjii dostalam spis ze wszystkimi rzeczami co potrezbuje dla siebie i maluszka. Wszystko co maluszek potrzebuje na czas szpitalny mozna kupic w szpitalnej aptece (Szpital zrobil taki zestaw i jest naprawde w fajnej cenie).

Dziewczyny piekne zakupy :) Ja na lozeczko i komode musze czekac miedzy 6 a 8 tyg. bo robia dopiero ja sie zamowi.W sierpniu dotrze do mnie :)
    Wozek ma byc w nastepnym tygodniu.

Co do chrztu, to ja mam duzy problem, ze nawet mi sie nie che myslec o tym. Miedzy rodzina meza a moja jest ok 800 km jak jedziesz autem, moja rodzina katolicka jego protestancka, jego rodzina nie zna polskiego a moja niemieckiego. Jesli chrezst katolicki to jego rodzina moze byc tylko swiadkami na chrzcie , nie moga byc chrzestnymi…to tak z grubsza, jesli chodzi o nasze problemy….zapomnialabym miszkamy na drugim koncu swita :)

Tysia87, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyboru chrzestnych…ja mam jako chzestna mamy siostre i my dzwonimy do siebie kilka razy w tygodniu, zawsze zazyly kontakt mialasmy, a moj chrzestny to ojca brat…..moja mam sie rozwiodla jak ja mialam ok 5 lat, wiec z chrzestnym nie mam kontaktu.

Ja mam dwojke chrzesniakow w wieku 16 prawie i 14 . Z 16 latkiem mam kontakt regularny i bardzo go lubie, wczesniej to wynianczony przeze mnie :) a 14 letnia dziewczynka to rozpieszczona pannica, chociaz zawsze dostawala bardzo drogie prezenty nigdy nie byla zadowolona, teraz jak bylam w Polsce prawie 3 tyg to jej nawet nie widzialam, a mieszka 20 min na piechote ode mnie….kolezanki wazniejsze. Nawet kartki swiatecznej nie dostaje, gdzie ja zawsze wysylam recznie robione kartki swiateczne i zalaczam zdjecie.

1usat5od00spirqc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dobry pomysł aby ochrzcić jak najszybciej... Ale najpierw kurde musimy wybrać chrzestnych :)

Dziewczyny, pytanie za 100 punktów - kupiła któraś z Was ten termoforek z pestek wiśni? Bo właśnie kompletuję zamówienie na allegro i sprzedawca od którego mogę kupić wszystko ma też te termoforki... ale nie wiem czy jest sens?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede raczej kupowac. Podobno super sprawa :)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice a ja nie wiem o co chodzi podaj linka obadam sprawę :D

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki z biedry, ale jeszcze nie testowalam, tez jestem ciekawa jak to sie sprawdza

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja mam taki z biedry, ale jeszcze nie testowalam, tez jestem ciekawa jak to sie sprawdza

Kiedy był w biedrze? :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    verynice a ja nie wiem o co chodzi podaj linka obadam sprawę :D

O, takie cosik :D http://allegro.pl/termofor-z-pestek-wisni-na-kolke-dla-dzieci-na-bol-i4385765323.html

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po córce zwykły termofor, więc nie będę kupować kolejnego :)
    Ale też słyszałam, że super sprawa i jakbym nic nie miała to pewnie takowy bym zakupiła :)

Ja z chrzestną mam średni kontakt, to stara panna, której powołaniem chyba było zostać zakonnicą i w ogóle nie mamy o czym gadać itd. Ale to siostra mamy, więc zawsze do niej dzwonię, widzimy się często jak przyjeżdża razem z babcią w odwiedziny itd.
    Za to chrzestnego mam super, widzimy się średnio raz w tygodniu, gadamy o wszystkim (ostatnio z M gadali o ich obecnych sytuacjach łóżkowych, a my z ciocią płakałyśmy ze śmiechu :D). Ale ani on nie pamięta o mich rocznicach, ani ja o jego i jakoś nam to nie przeszkadza ;)

Za to chrzestni córki zawsze "dostają" życzenia telefoniczne lub laurki od córy, bo jednych uwielbiamy i często się widzimy, a drugi to mój brat, więc automatycznie nawet na rocznicę ślubu dostaje życzenia albo drobiazgi, bo ja taki typ jestem, że uwielbiam o wszystkich pamiętać :D

assantea lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo dobra sprawa :D ja chyba też się w niego zaopatrzę :D

verynice lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie ze Monalisa się obudziła :D :D :D

kark, verynice, justyna14, afrykanka, Fipsik, Nelus, Io, madiiiii, betinka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Slyszalyscie ze Monalisa się obudziła :D :D :D

Cudownie!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju czlowiek sie zdrzemnac nie moze bo nadrabiania co nie miara :)

my z chrzesnymi problemu nie mamy moj brat bo siostr nie mam i siostra mojego M my wybieralismy pod katem opieki nad nasza corka jesli cos by sie stalo wiem ze zawesze moge na nich liczyc

termofor tez mam z biedry wlasnie robie kiste apteczna nawet nie wiem od czego zaczac pomocy!!!!

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice jakos na poczatku ciazy byly wiec daaawno :P
    a co z monalisa, jak sie czuje??

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci o Monalisie!!!' :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też właśnie przeczytałam o Monalisie super wieści oby teraz szybko wróciła do zdrowia :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jacie zjadlabym cos dobrego a nie mam nic w domu :( a nie chce mi sie wychodzic w taką gorąc :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karolcia powiem ci tak... Wydaje mi sie ze tu dla nich nie ma znaczenia to ze mialas w Pl l4..
    Oni maja tu swoje zasady (czasem totalnie inne) i sie ich twardo trzymaja.
    Tu nie ma czegos takiego jak l4 na ciaze. Poza tym jak moga ci tu wypisac l4 skoro nie pracujesz w UK? :)
    Lekarze ogolnie maja tu luzne podejscie i co by ci sie ńie dzialo (wymiotujesz,slabo sie czujesz itp) zalecaja odpoczynek i tyle :)
    Ja zygalam, mialam okropne mdlosci, slablam w pracy a powiedzieli mi ze takie uroki ciazy i wiekszosc kobiet tak ma i praćowalam dalej :)
    Zycze ci zeby jakims cudem udalo ci sie zalatwic zwolńieńie ale bedzie to wg mnie graniczylo z cudem :P

My z chrzestnymi nie mamy problemu :) bedzie moj brat i siostra T :)
    Bardziej martwi mnie jak ksiadz do nas podejdzie bo nie mamy slubu.... Ale podobno nie moze dziecku chrztu odmowic...
    Przy okazji bedziemy go prosic zeby nam w sierpniu udzielal slubu wiec moze przychylniej na nas spojrzy :)
    nie zaszkodzi isc i zapytac ale w razie czego juz sie zapisalam do polskiej przychodni do ginekologa on mi wypisze bo juz dzwonilam w tej sprawie:)

Paula55 lubi tę wiadomość

‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ