X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a sprawdzałaś pogode dla swojego regiony? bo ju tylko porządne ochłodzenie może być dla Ciebie wybawieniem. Co ty się masz w tej ciąży kochana, aż Ci współczuję, ale dla Krzysia warto. Jeszcze trochę !
    Niby od kilku dni mialo padac a tu du@@ ciagle skwar ja modle sie o deszcz juz od kilku dni :) wiadomo dla Krzysia wszystko ;)

Paula super wiesci! I niech skacze T kolo Ciebie :)
    Assantea moja jedna chrzesnica do mnie dzwoni na urodziny :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Podoba mi się Wasze podejście co do wyboru chrzestnych. Ja też będę miala pewien problem bo i ja i mąż mamy tylko braci. Nie cierpię rodzicow którzy wybierają chrzestnych patrząc jedynie na ich zamożnośc. Ja mam niestety te wątpliwą przyjemność bycia chrzestna dziewczynki której mama jest straszna materialistka i wybrała mnie gdy miałam bardzo dobrą sytuację finansową. Teraz też wiem że porównuje ceny prezentów dla swoich dzieci od chrzestnych.
    Tyle się mówi o pamiętaniu o urodzinach u świętach swoich chrześniaczkow a ja mam pytanie do mam z naszego forum - ile z Was przypomina swoim dzieciom np urodzinach swoich chrzestnych i dzieci dzwonią z życzeniami (tę starsze) lub idziecie z laurką i życzeniami do chrzestnych? Bo widzę że to funkcjonuje tylko w jedną stronę. Rodzice oczekują ze chrzestni ich dzieci będą pamiętać o każdej okazji ale swoich pociech nie uczą że to działa w dwie strony
    ja do swojej chrzestnej staram się zawsze na urodziny zadwonić, jak ma okrągłą liczbe to wpadam z prezentem, niestety z chrzestnym nie mam za dobrego kontaktu i tu ju gorzej. Na świeta zawsze życzenia też sobie ślemy.

7w3d 💔
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie juz z domu :) Jak juz pisalam malenstwo rosnie pieknie i wyprzedza o dwa dni z OM :) Zwinela sie w rulonik, pupa na dole, a nozki i glowka z raczkami po prawej stronie brzucha :) Mala gimnastyczka :) Dzisiaj zrobilam prebooking do szpitala i wykupilam baby pass, byl tani a mam mnostwo rzeczy w nim jak scan 4D, mini wyprawka , konsultantka od laktacjii, specjalna linia ratunkowa przez pierwsze 18 mies, akty urodzenia, tutaj potrzebuje dwa i sie roznia…i cos tam jeszcze. Przy okazjii dostalam spis ze wszystkimi rzeczami co potrezbuje dla siebie i maluszka. Wszystko co maluszek potrzebuje na czas szpitalny mozna kupic w szpitalnej aptece (Szpital zrobil taki zestaw i jest naprawde w fajnej cenie).

Dziewczyny piekne zakupy :) Ja na lozeczko i komode musze czekac miedzy 6 a 8 tyg. bo robia dopiero ja sie zamowi.W sierpniu dotrze do mnie :)
    Wozek ma byc w nastepnym tygodniu.

Co do chrztu, to ja mam duzy problem, ze nawet mi sie nie che myslec o tym. Miedzy rodzina meza a moja jest ok 800 km jak jedziesz autem, moja rodzina katolicka jego protestancka, jego rodzina nie zna polskiego a moja niemieckiego. Jesli chrezst katolicki to jego rodzina moze byc tylko swiadkami na chrzcie , nie moga byc chrzestnymi…to tak z grubsza, jesli chodzi o nasze problemy….zapomnialabym miszkamy na drugim koncu swita :)

Tysia87, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyboru chrzestnych…ja mam jako chzestna mamy siostre i my dzwonimy do siebie kilka razy w tygodniu, zawsze zazyly kontakt mialasmy, a moj chrzestny to ojca brat…..moja mam sie rozwiodla jak ja mialam ok 5 lat, wiec z chrzestnym nie mam kontaktu.

Ja mam dwojke chrzesniakow w wieku 16 prawie i 14 . Z 16 latkiem mam kontakt regularny i bardzo go lubie, wczesniej to wynianczony przeze mnie :) a 14 letnia dziewczynka to rozpieszczona pannica, chociaz zawsze dostawala bardzo drogie prezenty nigdy nie byla zadowolona, teraz jak bylam w Polsce prawie 3 tyg to jej nawet nie widzialam, a mieszka 20 min na piechote ode mnie….kolezanki wazniejsze. Nawet kartki swiatecznej nie dostaje, gdzie ja zawsze wysylam recznie robione kartki swiateczne i zalaczam zdjecie.

1usat5od00spirqc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dobry pomysł aby ochrzcić jak najszybciej... Ale najpierw kurde musimy wybrać chrzestnych :)

Dziewczyny, pytanie za 100 punktów - kupiła któraś z Was ten termoforek z pestek wiśni? Bo właśnie kompletuję zamówienie na allegro i sprzedawca od którego mogę kupić wszystko ma też te termoforki... ale nie wiem czy jest sens?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede raczej kupowac. Podobno super sprawa :)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice a ja nie wiem o co chodzi podaj linka obadam sprawę :D

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki z biedry, ale jeszcze nie testowalam, tez jestem ciekawa jak to sie sprawdza

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja mam taki z biedry, ale jeszcze nie testowalam, tez jestem ciekawa jak to sie sprawdza

Kiedy był w biedrze? :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    verynice a ja nie wiem o co chodzi podaj linka obadam sprawę :D

O, takie cosik :D http://allegro.pl/termofor-z-pestek-wisni-na-kolke-dla-dzieci-na-bol-i4385765323.html

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po córce zwykły termofor, więc nie będę kupować kolejnego :)
    Ale też słyszałam, że super sprawa i jakbym nic nie miała to pewnie takowy bym zakupiła :)

Ja z chrzestną mam średni kontakt, to stara panna, której powołaniem chyba było zostać zakonnicą i w ogóle nie mamy o czym gadać itd. Ale to siostra mamy, więc zawsze do niej dzwonię, widzimy się często jak przyjeżdża razem z babcią w odwiedziny itd.
    Za to chrzestnego mam super, widzimy się średnio raz w tygodniu, gadamy o wszystkim (ostatnio z M gadali o ich obecnych sytuacjach łóżkowych, a my z ciocią płakałyśmy ze śmiechu :D). Ale ani on nie pamięta o mich rocznicach, ani ja o jego i jakoś nam to nie przeszkadza ;)

Za to chrzestni córki zawsze "dostają" życzenia telefoniczne lub laurki od córy, bo jednych uwielbiamy i często się widzimy, a drugi to mój brat, więc automatycznie nawet na rocznicę ślubu dostaje życzenia albo drobiazgi, bo ja taki typ jestem, że uwielbiam o wszystkich pamiętać :D

assantea lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo dobra sprawa :D ja chyba też się w niego zaopatrzę :D

verynice lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie ze Monalisa się obudziła :D :D :D

kark, verynice, justyna14, afrykanka, Fipsik, Nelus, Io, madiiiii, betinka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Slyszalyscie ze Monalisa się obudziła :D :D :D

Cudownie!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju czlowiek sie zdrzemnac nie moze bo nadrabiania co nie miara :)

my z chrzesnymi problemu nie mamy moj brat bo siostr nie mam i siostra mojego M my wybieralismy pod katem opieki nad nasza corka jesli cos by sie stalo wiem ze zawesze moge na nich liczyc

termofor tez mam z biedry wlasnie robie kiste apteczna nawet nie wiem od czego zaczac pomocy!!!!

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice jakos na poczatku ciazy byly wiec daaawno :P
    a co z monalisa, jak sie czuje??

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci o Monalisie!!!' :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też właśnie przeczytałam o Monalisie super wieści oby teraz szybko wróciła do zdrowia :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jacie zjadlabym cos dobrego a nie mam nic w domu :( a nie chce mi sie wychodzic w taką gorąc :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karolcia powiem ci tak... Wydaje mi sie ze tu dla nich nie ma znaczenia to ze mialas w Pl l4..
    Oni maja tu swoje zasady (czasem totalnie inne) i sie ich twardo trzymaja.
    Tu nie ma czegos takiego jak l4 na ciaze. Poza tym jak moga ci tu wypisac l4 skoro nie pracujesz w UK? :)
    Lekarze ogolnie maja tu luzne podejscie i co by ci sie ńie dzialo (wymiotujesz,slabo sie czujesz itp) zalecaja odpoczynek i tyle :)
    Ja zygalam, mialam okropne mdlosci, slablam w pracy a powiedzieli mi ze takie uroki ciazy i wiekszosc kobiet tak ma i praćowalam dalej :)
    Zycze ci zeby jakims cudem udalo ci sie zalatwic zwolńieńie ale bedzie to wg mnie graniczylo z cudem :P

My z chrzestnymi nie mamy problemu :) bedzie moj brat i siostra T :)
    Bardziej martwi mnie jak ksiadz do nas podejdzie bo nie mamy slubu.... Ale podobno nie moze dziecku chrztu odmowic...
    Przy okazji bedziemy go prosic zeby nam w sierpniu udzielal slubu wiec moze przychylniej na nas spojrzy :)
    nie zaszkodzi isc i zapytac ale w razie czego juz sie zapisalam do polskiej przychodni do ginekologa on mi wypisze bo juz dzwonilam w tej sprawie:)

Paula55 lubi tę wiadomość

‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ