Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:a sprawdzałaś pogode dla swojego regiony? bo ju tylko porządne ochłodzenie może być dla Ciebie wybawieniem. Co ty się masz w tej ciąży kochana, aż Ci współczuję, ale dla Krzysia warto. Jeszcze trochę !
wiadomo dla Krzysia wszystko
Paula super wiesci! I niech skacze T kolo Ciebie
Assantea moja jedna chrzesnica do mnie dzwoni na urodzinyhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
assantea wrote:Podoba mi się Wasze podejście co do wyboru chrzestnych. Ja też będę miala pewien problem bo i ja i mąż mamy tylko braci. Nie cierpię rodzicow którzy wybierają chrzestnych patrząc jedynie na ich zamożnośc. Ja mam niestety te wątpliwą przyjemność bycia chrzestna dziewczynki której mama jest straszna materialistka i wybrała mnie gdy miałam bardzo dobrą sytuację finansową. Teraz też wiem że porównuje ceny prezentów dla swoich dzieci od chrzestnych.
Tyle się mówi o pamiętaniu o urodzinach u świętach swoich chrześniaczkow a ja mam pytanie do mam z naszego forum - ile z Was przypomina swoim dzieciom np urodzinach swoich chrzestnych i dzieci dzwonią z życzeniami (tę starsze) lub idziecie z laurką i życzeniami do chrzestnych? Bo widzę że to funkcjonuje tylko w jedną stronę. Rodzice oczekują ze chrzestni ich dzieci będą pamiętać o każdej okazji ale swoich pociech nie uczą że to działa w dwie strony7w3d 💔 -
Melduje sie juz z domu
Jak juz pisalam malenstwo rosnie pieknie i wyprzedza o dwa dni z OM
Zwinela sie w rulonik, pupa na dole, a nozki i glowka z raczkami po prawej stronie brzucha
Mala gimnastyczka
Dzisiaj zrobilam prebooking do szpitala i wykupilam baby pass, byl tani a mam mnostwo rzeczy w nim jak scan 4D, mini wyprawka , konsultantka od laktacjii, specjalna linia ratunkowa przez pierwsze 18 mies, akty urodzenia, tutaj potrzebuje dwa i sie roznia…i cos tam jeszcze. Przy okazjii dostalam spis ze wszystkimi rzeczami co potrezbuje dla siebie i maluszka. Wszystko co maluszek potrzebuje na czas szpitalny mozna kupic w szpitalnej aptece (Szpital zrobil taki zestaw i jest naprawde w fajnej cenie).
Dziewczyny piekne zakupyJa na lozeczko i komode musze czekac miedzy 6 a 8 tyg. bo robia dopiero ja sie zamowi.W sierpniu dotrze do mnie
Wozek ma byc w nastepnym tygodniu.
Co do chrztu, to ja mam duzy problem, ze nawet mi sie nie che myslec o tym. Miedzy rodzina meza a moja jest ok 800 km jak jedziesz autem, moja rodzina katolicka jego protestancka, jego rodzina nie zna polskiego a moja niemieckiego. Jesli chrezst katolicki to jego rodzina moze byc tylko swiadkami na chrzcie , nie moga byc chrzestnymi…to tak z grubsza, jesli chodzi o nasze problemy….zapomnialabym miszkamy na drugim koncu switaTysia87, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość
-
Co do wyboru chrzestnych…ja mam jako chzestna mamy siostre i my dzwonimy do siebie kilka razy w tygodniu, zawsze zazyly kontakt mialasmy, a moj chrzestny to ojca brat…..moja mam sie rozwiodla jak ja mialam ok 5 lat, wiec z chrzestnym nie mam kontaktu.
Ja mam dwojke chrzesniakow w wieku 16 prawie i 14 . Z 16 latkiem mam kontakt regularny i bardzo go lubie, wczesniej to wynianczony przeze mniea 14 letnia dziewczynka to rozpieszczona pannica, chociaz zawsze dostawala bardzo drogie prezenty nigdy nie byla zadowolona, teraz jak bylam w Polsce prawie 3 tyg to jej nawet nie widzialam, a mieszka 20 min na piechote ode mnie….kolezanki wazniejsze. Nawet kartki swiatecznej nie dostaje, gdzie ja zawsze wysylam recznie robione kartki swiateczne i zalaczam zdjecie.
-
Też dobry pomysł aby ochrzcić jak najszybciej... Ale najpierw kurde musimy wybrać chrzestnych
Dziewczyny, pytanie za 100 punktów - kupiła któraś z Was ten termoforek z pestek wiśni? Bo właśnie kompletuję zamówienie na allegro i sprzedawca od którego mogę kupić wszystko ma też te termoforki... ale nie wiem czy jest sens? -
nick nieaktualnyJa mam po córce zwykły termofor, więc nie będę kupować kolejnego
Ale też słyszałam, że super sprawa i jakbym nic nie miała to pewnie takowy bym zakupiła
Ja z chrzestną mam średni kontakt, to stara panna, której powołaniem chyba było zostać zakonnicą i w ogóle nie mamy o czym gadać itd. Ale to siostra mamy, więc zawsze do niej dzwonię, widzimy się często jak przyjeżdża razem z babcią w odwiedziny itd.
Za to chrzestnego mam super, widzimy się średnio raz w tygodniu, gadamy o wszystkim (ostatnio z M gadali o ich obecnych sytuacjach łóżkowych, a my z ciocią płakałyśmy ze śmiechu). Ale ani on nie pamięta o mich rocznicach, ani ja o jego i jakoś nam to nie przeszkadza
Za to chrzestni córki zawsze "dostają" życzenia telefoniczne lub laurki od córy, bo jednych uwielbiamy i często się widzimy, a drugi to mój brat, więc automatycznie nawet na rocznicę ślubu dostaje życzenia albo drobiazgi, bo ja taki typ jestem, że uwielbiam o wszystkich pamiętaćassantea lubi tę wiadomość
-
jeju czlowiek sie zdrzemnac nie moze bo nadrabiania co nie miara
my z chrzesnymi problemu nie mamy moj brat bo siostr nie mam i siostra mojego M my wybieralismy pod katem opieki nad nasza corka jesli cos by sie stalo wiem ze zawesze moge na nich liczyc
termofor tez mam z biedry wlasnie robie kiste apteczna nawet nie wiem od czego zaczac pomocy!!!! -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Karolcia powiem ci tak... Wydaje mi sie ze tu dla nich nie ma znaczenia to ze mialas w Pl l4..
Oni maja tu swoje zasady (czasem totalnie inne) i sie ich twardo trzymaja.
Tu nie ma czegos takiego jak l4 na ciaze. Poza tym jak moga ci tu wypisac l4 skoro nie pracujesz w UK?
Lekarze ogolnie maja tu luzne podejscie i co by ci sie ńie dzialo (wymiotujesz,slabo sie czujesz itp) zalecaja odpoczynek i tyle
Ja zygalam, mialam okropne mdlosci, slablam w pracy a powiedzieli mi ze takie uroki ciazy i wiekszosc kobiet tak ma i praćowalam dalej
Zycze ci zeby jakims cudem udalo ci sie zalatwic zwolńieńie ale bedzie to wg mnie graniczylo z cudem
My z chrzestnymi nie mamy problemubedzie moj brat i siostra T
Bardziej martwi mnie jak ksiadz do nas podejdzie bo nie mamy slubu.... Ale podobno nie moze dziecku chrztu odmowic...
Przy okazji bedziemy go prosic zeby nam w sierpniu udzielal slubu wiec moze przychylniej na nas spojrzy
Paula55 lubi tę wiadomość