X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze wielor lepsze to takie biore, ale w sumie bez roznicy bo w szpitalu i tak najlepiej lezec wietrzac bobra :)

nenka, Tysia87 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    To się umówimy w przyszłym tygodniu :)
    Moze juz upałów nie będzie :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki :)

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktos moglyby podac link to naszej tabelki :)

1usat5od00spirqc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    U mnie mąż ma tak w rodzinie i kurcze... Nie wiem, ale wolę jak jest więcej ludzi, tak jakoś bardziej uroczyście :)

U mnie ja 3 braci, mąż 3 braci i dupa :P Ale ja na korzyści materialne dla dziecka też nie patrzę i wolę np. wybrać szwagra który ma super podejście do dzieci i z nim mam super kontakt, ale się uczy i w przyszłości będzie mechanikiem niż np. szwagra, który nieźle zarabia i zrobił właśnie doktorat, ale jest do dupy facetem :)

Nelus, a ciebie zabiję! Odkąd napisałaś o tej suszarce tylko o niej marzę! I już zapowiedziałam mężowi, że jak za 3 lata będziemy się wyprowadzać, to koniecznie musi mi kupić suszarkę :D

Kark przepraszam :p co na to maz? Ja cale zycie pranie wieszalam I tego nienawidzilam wiec teraz jak mam ta suszarke to nie wyobrazam sobie bez niej zycia! Ale fakt jest taki ze w ameryce prad jest bardzo tani I wszyscy w domach maja elektryczne suszarki bo to prawie nic ich nie kosztuje, a w polsce moze byc tak ze kupisz i nie bedziesz pozniej uzywac jak przyjdzie ci placic kilka stowek wiecej za prad :p takze musisz przemyslec...

201703012752.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus to ile czasu srednio pranie sie suszy?

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest malo to 30min, a jak wiecej to 60 min. To jest super sprawa bo masz taka opcji ze pranie wyjmujesz niepogniecione, ja juz nie raz jak gdzies sie spieszylam to wrzucalam juz sucha koszule na 5min do suszarki tylko po to zeby ja troche wyprasowac :D

201703012752.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee to mozna szalec :) myslalam gdzies ze 3 godz suszy hehe. Fajna sprawa. Ciekawe tez jak sie sprawuja pralki z suszarkami, bo twoja jest osobno tak? Ja czaje poki co na zmywarke bo myslalam ze po co mi na nas 2(teraz juz 3 :) ) ale brudzimy duzo naczyn bo i duzo jemy hehe

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siatkowych bede miec 4 szt. Juz dwie mam, dwie dokupie.
    Po cc tak samo sie przydaja bo po cc tak samo jest polog :) a jak nie leci to trzeba sie martwic bo powinien sie organizm tak samo oczyszczac
    Materaca jeszcże nie mam bo ńie mam lozeczka :P

Do smarowania mam mleczko hippa bo oliwka bardzo zapycha.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama moja jest nowej generacji i jest osobno. Moja mama kiedys miala taka stara pralko-suszarke to mowila ze pranie bylo bardzooo wygniecione. Ale moze te nowe 2w1 robia teraz lepsze, nie wiem

201703012752.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do materaca to tez mial byc gryka kokos, ale jak sobie poczytalam opinie to podziekowalam :) podobno wiekszosc to luska gryczana a to odpad i moze splesniec. Wiele osob chwali wiec sie sprawuje, jednak u nas do niedawna byl problem z plesnia w pokoju wiec wole nie ryzykowac i kupilam kokos

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus fakt moze tak byc ze jak cos jest do wszystkiego to i do niczego ;) szczerze ci zazdroszcze suszary. No i taniego pradu hehe

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam ubrania dla Krzysia od Matki i po prostu jestem zalamana.. ona chyba na glowe upadla kupila Mu rozowe kapcio-buciki, skarpetki balerinki, rozowe body x3 :O :O :O no i kilka chlopiecych na 9-12msc masakra jakas :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśie czytam cały dzień o nich i wiem, że sama suszarka musi być, bo pralko-suszarka to badziew :) No i trzeba widzę dać 2,5-3tys, żeby była w miarę energooszczędna (A+++), ale bierze na cykl tylko 2 razy więcej niż moja pralka prądu, więc jak dla mnie mogłaby być :D
    Jeśli chodzi o prąd to nie wiem jak to się dzieje, ale zużywamy dużo, a płacimy mniej niż brat męża, który ma gaz, nawet wodę na gazie gotuje i ma wszędzie energooszczędne żarówki :) Także myślę, że drastycznie rachunki by nie wzrosły :P

Ja przy córce miałam 2 majtki siatkowe, teraz też tyle kupiłam. Nawet w szpitalu jak się zabrudziły jedne to szybko wyprałam, wysuszyły się szybko, bo to w końcu siateczka i już czekały na zmianę turnusu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam materac lateks :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark to juz widze ze jestes ostro napalona na suszare :D kurde ja to nawet nie mialabym gdzie tego postawic, az takiej hacjendy nie mam :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mowilam ze sie bobra wietrzy to nikt mnie nie slucha :P heh. Ale wez sobie jakies do torby, bo jak bedzie lecialo a np bedziesz szla do toalety, to mozesz zalozyc zeby nic po drodze nie cieklo, tak dla swojego komfortu psychicznego

kark lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A ja dostalam ubrania dla Krzysia od Matki i po prostu jestem zalamana.. ona chyba na glowe upadla kupila Mu rozowe kapcio-buciki, skarpetki balerinki, rozowe body x3 :O :O :O no i kilka chlopiecych na 9-12msc masakra jakas :/

matko, ta tesciowa chyba ci na zlosc robi! rozowe ciuszki I balerinki dla chlopca to dopiero przypal. ja rozumiem jakis tam element rozowy ale cale? :-O

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie. Położyłam się na chwilkę i obudziłam po 3 godzinach. Teraz pewnie w nocu spać nie będę.

Cudowne wieści z czerwcówek przyniosłyście. Zaraz muszę tam zajrzeć. Modliłam się za tą dziewczynę.

Co do interesowania się chrzestnymi to w sumie Paula dałaś mi do myslenia. Ja do moich nigdy nie dzwoniłam. Tyle, że oni do mnie też nie. Nawet jak byłam mała to nie pamiętam żeby do mnie na urodziny przyjeżdzali czy cos. Pytałam kiedyś o to mamy i ona mówiła, że raczej przy okazji spotkań coś mi dawali, ale na urodziny i gwizadki nie jeżdzili. Teraz mój chrzestny raz na rok zadzwoni z Irlandii. Ja nawet nie mam do niego numeru. Zapraszałam go już do nas setki razy (od kiedy mamy własne mieszkanie) ale jakoś nigdy nie było mu po drodze. Muszę się dowiedzieć kiedy ma urodziny i zacząć dzwonić. :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Gosia mowilam ze sie bobra wietrzy to nikt mnie nie slucha :P heh. Ale wez sobie jakies do torby, bo jak bedzie lecialo a np bedziesz szla do toalety, to mozesz zalozyc zeby nic po drodze nie cieklo, tak dla swojego komfortu psychicznego

Trudno, jakoś te 3 dni przeżyję :)

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ