X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Z tego co owu wyznacza termin porodu na 29 Wrzesnia :)
    Kupilam takie malusie skarpetki dalam mu a on do mnie mowi ze to nie jego rozmiar a po chwili . Bedzie maly Lukasiak :D

ja chyba kupie skarpetki by moim rodzicom powiedziec i rodzenstwu :) ciekawe jak ich reakcja. Ale czemamy do usg jak będzie widać coś :) a potem do pierwszej wizyty u nich, oby jak najszybciej!

Ewelina23 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam dzis do gina powiedzialam mu ze chce isc w piatek na bete i ze zrobilam 2 rozne testy i ze wyszly pozytwyne . A on do mnie a po co pani chce wydawac pieniadze i miec kolejne potwierdzenie . Kazal mi przyjsc na wizyte w piatek . Bo jak wyliczyl z miesiaczki to 5 tydz . Sama niewiem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Ciebie widzę,gratulacje,to grono styczniowych staraczek się powiększa
    Ewelina23 wrote:
    Hejka <3
    Przyjmiecie mnie do Siebie ??

• Patu Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Dzwonilam dzis do gina powiedzialam mu ze chce isc w piatek na bete i ze zrobilam 2 rozne testy i ze wyszly pozytwyne . A on do mnie a po co pani chce wydawac pieniadze i miec kolejne potwierdzenie . Kazal mi przyjsc na wizyte w piatek . Bo jak wyliczyl z miesiaczki to 5 tydz . Sama niewiem .

zarodka na pewno nie będzie widać, ale pęcherzyk jak najbardziej. Ale wizyta bardzo szybko :)
    Ja byłam w 4 tygodniu, ale dlatego że miałam silne bóle brzucha i kazał przyjść. USG nie robił, tylko posadził na fotel obejrzec, stwierdził, ze bardzo łądnie zasiniało i dał recepte na luteine.

a na usg kazał przyjść za 2 tygodnie, czyli 42 dnia cyklu od miesiączki

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    I Ciebie widzę,gratulacje,to grono styczniowych staraczek się powiększa
    Ciesze sie niech sie powieksza :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

Witaj w gronie wrześniowych mam :)
    Jak ja byłam w 5t4d to widziałam pęcherzyk ciążowy o wymiarach 12,1 mm, co do zarodka no to chyba nie muszę mówić, bo chyba z poprzedniego forum wiesz w jaki sposób mnie nastraszył

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    zarodka na pewno nie będzie widać, ale pęcherzyk jak najbardziej. Ale wizyta bardzo szybko :)
    Ja byłam w 4 tygodniu, ale dlatego że miałam silne bóle brzucha i kazał przyjść. USG nie robił, tylko posadził na fotel obejrzec, stwierdził, ze bardzo łądnie zasiniało i dał recepte na luteine.

a na usg kazał przyjść za 2 tygodnie, czyli 42 dnia cyklu od miesiączki
    Dobre jak i pecherzyk zobacze :D a pozniej pojde za jakies 2 tyg . Sama sie zdziwilam jak mi pow zebym na wizyte przyszla . Ja tez mam bule przucha ale momentami takie silne zazwyczaj wieczorem

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Witaj w gronie wrześniowych mam :)
    Jak ja byłam w 5t4d to widziałam pęcherzyk ciążowy o wymiarach 12,1 mm, co do zarodka no to chyba nie muszę mówić, bo chyba z poprzedniego forum wiesz w jaki sposób mnie nastraszył
    hej . nie kojarzę .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko zgodnie z pomysłem naszej nescafe zapisz się do wrześniówek :)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Ewelinko zgodnie z pomysłem naszej nescafe zapisz się do wrześniówek :)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing
    nie moge w to wejsc :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, super, że jesteś ;) Grono się powiększa, obyśmy już wszystkie dotrwały spokojnie do września :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ewelina, super, że jesteś ;) Grono się powiększa, obyśmy już wszystkie dotrwały spokojnie do września :)
    Dotrzemy <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=0

Teraz próbuj ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=0

Teraz próbuj ;)
    co tam musze wpisac ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wiem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten rok jest dla nas magiczny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam udostempnic czy jak ale ja ciemna jestem na piotrka emaila weszlam

• nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wez nie strasz, ze tego otowrzyc nie idzie. Moze w tablecia ablo smartfonie to fakt ciezko :/ Ale tak to pikus :) Dopisz sie i nic nie trzeba robic wiecej ;) A fajnei bo widac kto kiedy gdzie co :P

Kark segregujesz porodami?? Szerze gadajac, to ja nie wiem czy jendym kliknieciem da sie to zrobic :/ Chyba trzeba wszytko na nowo pisc?
    Od czasu do czasu, to kopie robie tej tabeli, co by nam jakis obcy trol tam nic nie namieszal ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Ewelina23 wez nie strasz, ze tego otowrzyc nie idzie. Moze w tablecia ablo smartfonie to fakt ciezko :/ Ale tak to pikus :) Dopisz sie i nic nie trzeba robic wiecej ;) A fajnei bo widac kto kiedy gdzie co :P

Kark segregujesz porodami?? Szerze gadajac, to ja nie wiem czy jendym kliknieciem da sie to zrobic :/ Chyba trzeba wszytko na nowo pisc?
    Od czasu do czasu, to kopie robie tej tabeli, co by nam jakis obcy trol tam nic nie namieszal ;)
    na poczatku nie moglam wejsc . :/
    Ale dopisalam sie :)

nescafe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie
    Moja kuzynka w tym roku bierze ślub, jest w ciąży w lipcu akurat będzie 7 miesiąc, i teraz jest problem, w tym okresie napewno będzie mieć duży brzuszek i teraz tak się zastanawiam jaką suknie ma wybrać? Czy w takich zwykłych salonach będzie można coś po negocjować, chodzi mi o zwężenie itp, suknie chce kupić w czerwcu, bo niestety nie wie jak będzie z brzuchem (tzn, jaka będzie wielkość) moim zdaniem to jest za późno, no ale co ja poradzę, i teraz nie wiem czy ma kupić tam gdzie chciała czy poprostu są jakieś salony które szyją suknie specjalnie dla kobiet w ciąży, jest trochę wybredną dziewczyną i zbytnio nie podobają jej się takie zwykłe delikatne suknie

Podaje wzór sukni który sobie wybrała (jak myślicie da się to założyć?)

http://www.bazarek.pl/produkt/3900699/suknia-slubna-model--suelo.html

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ