SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    W ciąży chorobowe to 100%, a kobieta jest chroniona od 3 mies ciąży.

jeżeli na zwolnieniu masz napisane, że z powodu ciąży to masz 100%.

Proponowałam, żeby wzięła zwolnienie zwykłe - na jelitówkę czy cokolwiek innego, wtedy jest 80% - chodzi o czas, zanim pójdzie do lekarza i dostanie zwolnienie na ciążę. Wtedy pracodawca się nie dowie o ciąży, a będzie mogła poleżeć.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe w końcu dobra wiadomość :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Mnie sie wydaje, ze to takie uogolnione jest. Jak sie komus nie zgadza to nie ma co panikowac.
    U mnie to bylo pecherzyk ciazowy 10,90mm, pecherzyk zoltkowy 3,60mm, a na super dobrym sprzecie pani doktor pokazalo sie 6t1d ;) i co sie rowno zgadzalo co do Om. ;) i gadala ze jest super.

A zarodka nie było widać? Też idę 6+1 i się zastanawiam czy coś będzie widać

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przed wizyta, zrobilam test ciazowy. Czulosci 10 i wyobrazcie sobie, ze ta krecha na ciaze byla blada!! " 2 tygdonie temu byla mega mocna, az oczy mogla wydlubac, a dzis bladziuch! No ja juz mialam dosc przed ta wizyta.

A na wizycie wszystko dobrze ;) Maly sie ruszal, serducho bilo. Lekarz gadal, ze wylgada wszystko bardzo dobrze! A i jest fasolka wieksza o 2 dni z Om. Ale trzymiemy sie Om, a nie USG ;) Nastepna wiyzyta uwaga 24 Marca ;) No prawie jak w UK :P No ale za tydzien, do polski jade to tam ide prywatnie ,do pani na super sprzet, a i na ta przeziernosc moze pojde jeszcze tu w kraju.

Lekarz gadal, ze jak bedzie mnie bolal brzuch i piersi, to nie panikowac, bo to normalne. A jak przestana piersi bolec to tez nie panikowac ,bo to w pozniejszym czasie tez normalne. Jak potrzebuje pomocy albo cos to przyjsc wczesniej. Generlanie mam wpisane ze moge ciwczyc cos tam dla ciezarnych.

Siki perfekto ;) Krew sie bada, wiec jak cos zlego, to mi zadzwona ale pewnie wszytko ok.

A to moj kochany pikacz :*:*;);)

Zdjecie to takie troche dziwine ;) Ale pikacza widac ;)

5n874m.jpg

Fipsik, AnkaK, mycha89, JagoodkaK, Monikkk, le'nutka lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A zarodka nie było widać? Też idę 6+1 i się zastanawiam czy coś będzie widać

Wiesz o zarodku mi pani doktor nic nie gadala. Znaczy powiedziala ze jak jest pecherzyk ciazowy i pecherzyk zoltkowy na etapie 6 tydzien to jest super i dobrze rokuje. No i widziala jeszcze jakies przeplywy w tym 6 tygodniu . Ale nie gadala nic o zarodku :/ za to teraz po 3 tygdoniach sie ujawnil pikacz ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę zalążek nogi! :D :D :D

nescafe lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 dala cos znac??

• nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89
    Sliczyny babelek gratulacje !!! Bedzie dobrze!

mycha89 lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe moje gratulacje:) i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze usg:)
    no ja jeszcze do poniedzialku musze czekaz az ten doktorek wroci. A wiecie, wiem ze moze to za wczesnie ale bylam dzis u kuzynki i robilysmy porzadki w szafach jej polrocznych blizniaczek i przywiozlam 3 duuuze kartony bodziakow sposzkow, sweterkow... narazie na "przechowanie" ale jak Gin mi powie ze wszystko ok i jak pozniej bede znala plec dziecka to beda oficjalnie moje:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nie dala! :/ moze jeszcze przed wizyta?

Nescafe super maluszek! widac glowe i jakby nozki :) ale wciska sie gdzie ciasno! super kolejne dobre wiesci oby jak najwiecej takich :)

Ps. wie ktoraś z was czy mozna zmienic nazwe nicku? bez likwidacji konta?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    dostałyście skierowanie na badania laboratoryjne? Na co? Ja na:
    1) morfologię
    2) VDRL (kiła)
    3) grupę krwi (znam,ale jest wymagany aktualny papier)

morfologia, rozyczka, toxo, kila, grupa krwi, coombs , hiv

• AnkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela sprobuj w ustawieniach

uanndqk36vjen8uu.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Nescafe moje gratulacje:) i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze usg:)
    no ja jeszcze do poniedzialku musze czekaz az ten doktorek wroci. A wiecie, wiem ze moze to za wczesnie ale bylam dzis u kuzynki i robilysmy porzadki w szafach jej polrocznych blizniaczek i przywiozlam 3 duuuze kartony bodziakow sposzkow, sweterkow... narazie na "przechowanie" ale jak Gin mi powie ze wszystko ok i jak pozniej bede znala plec dziecka to beda oficjalnie moje:)
    Podziel się :D ja mogę się wymienić na skarpetki - mam 60 par dla dziewczynki, chłopca, gender... ;P

AnkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk, Hela, Paula Jutro na wizyty smiagaja !! ;) Zycze samych dobrych wiesci!

• nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Hela sprobuj w ustawieniach

Moze w ustawieniach . Ale watpie ze tak mozna.

A Te Crl w tabelce mozemy wpisywac. Ale jak dzieicaki beda wieksze to sie nie mierzy crl juz. To najwyzej potem na cos innego sie przerobi ;)

• hela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro na 17 :) zdjecia nie dostane ale mam nadzieje ze zobacze jakies kilkanascie mm i serduszko bijace :) ostatnio tylko cos tam migało, mam nadzieje ze chociaz maja dzwiek i cos uslysze tego pukania :)
    będzie 7t5d wiec powinno byc mimum 15mm mojego szczescia :D juz sie doczekac nie moge :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 16:01

AnkaK, nescafe lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Podziel się :D ja mogę się wymienić na skarpetki - mam 60 par dla dziewczynki, chłopca, gender... ;P
    no ja w sumie do ciazy tyle samo albo i wiecej nazbieram bodziakow i spochwo wiec wymiana barterowa bylaby raelna;D

uanndqk36vjen8uu.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja mam jutro na 17 :) zdjecia nie dostane ale mam nadzieje ze zobacze jakies kilkanascie mm i serduszko bijace :) ostatnio tylko cos tam migało, mam nadzieje ze chociaz maja dzwiek i cos uslysze tego pukania :)
    będzie 7t2d wiec powinno byc mimum 15mm mojego szczescia :D juz sie doczekac nie moge :D

Jak ostanio juz miglao wam na ekranie ;) To teraz juz bedzie fasolka ;)

• hela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Jak ostanio juz miglao wam na ekranie ;) To teraz juz bedzie fasolka ;)

też tak myśle, obijam się całymi dniami więc na pewno ma tam dobrze u mnie ;) mam nadzieje ze tez uslysze bicie, jak nie to 10lutego na pewno :)

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    hela - masz dosyć wysoki, ale to tylko się cieszyć...dupek wyników nie zmienia, ale luteina chyba tak -więc może to po niej?

no właśnie luteina na pewno podwyższa tylko o ile? nie będę przecież jej ostawiać specjalnie na badanie krwi ;) chyba że pójdę rano przed tą poranną :)
    najlepsze, że na wynikach miałam normy nie dla kobiet w ciąży więc nie wiem czy się mieszcze :)

64xp62y.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ