Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mycha89 wrote:W ciąży chorobowe to 100%, a kobieta jest chroniona od 3 mies ciąży.
jeżeli na zwolnieniu masz napisane, że z powodu ciąży to masz 100%.
Proponowałam, żeby wzięła zwolnienie zwykłe - na jelitówkę czy cokolwiek innego, wtedy jest 80% - chodzi o czas, zanim pójdzie do lekarza i dostanie zwolnienie na ciążę. Wtedy pracodawca się nie dowie o ciąży, a będzie mogła poleżeć. -
nescafe wrote:Mnie sie wydaje, ze to takie uogolnione jest. Jak sie komus nie zgadza to nie ma co panikowac.
U mnie to bylo pecherzyk ciazowy 10,90mm, pecherzyk zoltkowy 3,60mm, a na super dobrym sprzecie pani doktor pokazalo sie 6t1di co sie rowno zgadzalo co do Om.
i gadala ze jest super.
A zarodka nie było widać? Też idę 6+1 i się zastanawiam czy coś będzie widać -
Dzisiaj przed wizyta, zrobilam test ciazowy. Czulosci 10 i wyobrazcie sobie, ze ta krecha na ciaze byla blada!! " 2 tygdonie temu byla mega mocna, az oczy mogla wydlubac, a dzis bladziuch! No ja juz mialam dosc przed ta wizyta.
A na wizycie wszystko dobrzeMaly sie ruszal, serducho bilo. Lekarz gadal, ze wylgada wszystko bardzo dobrze! A i jest fasolka wieksza o 2 dni z Om. Ale trzymiemy sie Om, a nie USG
Nastepna wiyzyta uwaga 24 Marca
No prawie jak w UK
No ale za tydzien, do polski jade to tam ide prywatnie ,do pani na super sprzet, a i na ta przeziernosc moze pojde jeszcze tu w kraju.
Lekarz gadal, ze jak bedzie mnie bolal brzuch i piersi, to nie panikowac, bo to normalne. A jak przestana piersi bolec to tez nie panikowac ,bo to w pozniejszym czasie tez normalne. Jak potrzebuje pomocy albo cos to przyjsc wczesniej. Generlanie mam wpisane ze moge ciwczyc cos tam dla ciezarnych.
Siki perfektoKrew sie bada, wiec jak cos zlego, to mi zadzwona ale pewnie wszytko ok.
A to moj kochany pikacz :*:*
Zdjecie to takie troche dziwineAle pikacza widac
Fipsik, AnkaK, mycha89, JagoodkaK, Monikkk, le'nutka lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:A zarodka nie było widać? Też idę 6+1 i się zastanawiam czy coś będzie widać
Wiesz o zarodku mi pani doktor nic nie gadala. Znaczy powiedziala ze jak jest pecherzyk ciazowy i pecherzyk zoltkowy na etapie 6 tydzien to jest super i dobrze rokuje. No i widziala jeszcze jakies przeplywy w tym 6 tygodniu . Ale nie gadala nic o zarodkuza to teraz po 3 tygdoniach sie ujawnil pikacz
-
Nescafe moje gratulacje:) i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze usg:)
no ja jeszcze do poniedzialku musze czekaz az ten doktorek wroci. A wiecie, wiem ze moze to za wczesnie ale bylam dzis u kuzynki i robilysmy porzadki w szafach jej polrocznych blizniaczek i przywiozlam 3 duuuze kartony bodziakow sposzkow, sweterkow... narazie na "przechowanie" ale jak Gin mi powie ze wszystko ok i jak pozniej bede znala plec dziecka to beda oficjalnie moje:)nescafe lubi tę wiadomość
-
no wlasnie nie dala!
moze jeszcze przed wizyta?
Nescafe super maluszek! widac glowe i jakby nozkiale wciska sie gdzie ciasno! super kolejne dobre wiesci oby jak najwiecej takich
Ps. wie ktoraś z was czy mozna zmienic nazwe nicku? bez likwidacji konta?nescafe lubi tę wiadomość
-
AnkaK wrote:Nescafe moje gratulacje:) i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze usg:)
no ja jeszcze do poniedzialku musze czekaz az ten doktorek wroci. A wiecie, wiem ze moze to za wczesnie ale bylam dzis u kuzynki i robilysmy porzadki w szafach jej polrocznych blizniaczek i przywiozlam 3 duuuze kartony bodziakow sposzkow, sweterkow... narazie na "przechowanie" ale jak Gin mi powie ze wszystko ok i jak pozniej bede znala plec dziecka to beda oficjalnie moje:)ja mogę się wymienić na skarpetki - mam 60 par dla dziewczynki, chłopca, gender... ;P
AnkaK lubi tę wiadomość
-
ja mam jutro na 17
zdjecia nie dostane ale mam nadzieje ze zobacze jakies kilkanascie mm i serduszko bijace
ostatnio tylko cos tam migało, mam nadzieje ze chociaz maja dzwiek i cos uslysze tego pukania
będzie 7t5d wiec powinno byc mimum 15mm mojego szczesciajuz sie doczekac nie moge
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 16:01
AnkaK, nescafe lubią tę wiadomość
-
hela wrote:ja mam jutro na 17
zdjecia nie dostane ale mam nadzieje ze zobacze jakies kilkanascie mm i serduszko bijace
ostatnio tylko cos tam migało, mam nadzieje ze chociaz maja dzwiek i cos uslysze tego pukania
będzie 7t2d wiec powinno byc mimum 15mm mojego szczesciajuz sie doczekac nie moge
Jak ostanio juz miglao wam na ekranieTo teraz juz bedzie fasolka
-
nescafe wrote:Jak ostanio juz miglao wam na ekranie
To teraz juz bedzie fasolka
też tak myśle, obijam się całymi dniami więc na pewno ma tam dobrze u mniemam nadzieje ze tez uslysze bicie, jak nie to 10lutego na pewno
-
Bozia3 wrote:hela - masz dosyć wysoki, ale to tylko się cieszyć...dupek wyników nie zmienia, ale luteina chyba tak -więc może to po niej?
no właśnie luteina na pewno podwyższa tylko o ile? nie będę przecież jej ostawiać specjalnie na badanie krwichyba że pójdę rano przed tą poranną
najlepsze, że na wynikach miałam normy nie dla kobiet w ciąży więc nie wiem czy się mieszcze