X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    W ciąży chorobowe to 100%, a kobieta jest chroniona od 3 mies ciąży.

jeżeli na zwolnieniu masz napisane, że z powodu ciąży to masz 100%.

Proponowałam, żeby wzięła zwolnienie zwykłe - na jelitówkę czy cokolwiek innego, wtedy jest 80% - chodzi o czas, zanim pójdzie do lekarza i dostanie zwolnienie na ciążę. Wtedy pracodawca się nie dowie o ciąży, a będzie mogła poleżeć.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe w końcu dobra wiadomość :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Mnie sie wydaje, ze to takie uogolnione jest. Jak sie komus nie zgadza to nie ma co panikowac.
    U mnie to bylo pecherzyk ciazowy 10,90mm, pecherzyk zoltkowy 3,60mm, a na super dobrym sprzecie pani doktor pokazalo sie 6t1d ;) i co sie rowno zgadzalo co do Om. ;) i gadala ze jest super.

A zarodka nie było widać? Też idę 6+1 i się zastanawiam czy coś będzie widać

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przed wizyta, zrobilam test ciazowy. Czulosci 10 i wyobrazcie sobie, ze ta krecha na ciaze byla blada!! " 2 tygdonie temu byla mega mocna, az oczy mogla wydlubac, a dzis bladziuch! No ja juz mialam dosc przed ta wizyta.

A na wizycie wszystko dobrze ;) Maly sie ruszal, serducho bilo. Lekarz gadal, ze wylgada wszystko bardzo dobrze! A i jest fasolka wieksza o 2 dni z Om. Ale trzymiemy sie Om, a nie USG ;) Nastepna wiyzyta uwaga 24 Marca ;) No prawie jak w UK :P No ale za tydzien, do polski jade to tam ide prywatnie ,do pani na super sprzet, a i na ta przeziernosc moze pojde jeszcze tu w kraju.

Lekarz gadal, ze jak bedzie mnie bolal brzuch i piersi, to nie panikowac, bo to normalne. A jak przestana piersi bolec to tez nie panikowac ,bo to w pozniejszym czasie tez normalne. Jak potrzebuje pomocy albo cos to przyjsc wczesniej. Generlanie mam wpisane ze moge ciwczyc cos tam dla ciezarnych.

Siki perfekto ;) Krew sie bada, wiec jak cos zlego, to mi zadzwona ale pewnie wszytko ok.

A to moj kochany pikacz :*:*;);)

Zdjecie to takie troche dziwine ;) Ale pikacza widac ;)

5n874m.jpg

Fipsik, AnkaK, mycha89, JagoodkaK, Monikkk, le'nutka lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A zarodka nie było widać? Też idę 6+1 i się zastanawiam czy coś będzie widać

Wiesz o zarodku mi pani doktor nic nie gadala. Znaczy powiedziala ze jak jest pecherzyk ciazowy i pecherzyk zoltkowy na etapie 6 tydzien to jest super i dobrze rokuje. No i widziala jeszcze jakies przeplywy w tym 6 tygodniu . Ale nie gadala nic o zarodku :/ za to teraz po 3 tygdoniach sie ujawnil pikacz ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę zalążek nogi! :D :D :D

nescafe lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 dala cos znac??

• nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89
    Sliczyny babelek gratulacje !!! Bedzie dobrze!

mycha89 lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe moje gratulacje:) i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze usg:)
    no ja jeszcze do poniedzialku musze czekaz az ten doktorek wroci. A wiecie, wiem ze moze to za wczesnie ale bylam dzis u kuzynki i robilysmy porzadki w szafach jej polrocznych blizniaczek i przywiozlam 3 duuuze kartony bodziakow sposzkow, sweterkow... narazie na "przechowanie" ale jak Gin mi powie ze wszystko ok i jak pozniej bede znala plec dziecka to beda oficjalnie moje:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nie dala! :/ moze jeszcze przed wizyta?

Nescafe super maluszek! widac glowe i jakby nozki :) ale wciska sie gdzie ciasno! super kolejne dobre wiesci oby jak najwiecej takich :)

Ps. wie ktoraś z was czy mozna zmienic nazwe nicku? bez likwidacji konta?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    dostałyście skierowanie na badania laboratoryjne? Na co? Ja na:
    1) morfologię
    2) VDRL (kiła)
    3) grupę krwi (znam,ale jest wymagany aktualny papier)

morfologia, rozyczka, toxo, kila, grupa krwi, coombs , hiv

• AnkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela sprobuj w ustawieniach

uanndqk36vjen8uu.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Nescafe moje gratulacje:) i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze usg:)
    no ja jeszcze do poniedzialku musze czekaz az ten doktorek wroci. A wiecie, wiem ze moze to za wczesnie ale bylam dzis u kuzynki i robilysmy porzadki w szafach jej polrocznych blizniaczek i przywiozlam 3 duuuze kartony bodziakow sposzkow, sweterkow... narazie na "przechowanie" ale jak Gin mi powie ze wszystko ok i jak pozniej bede znala plec dziecka to beda oficjalnie moje:)
    Podziel się :D ja mogę się wymienić na skarpetki - mam 60 par dla dziewczynki, chłopca, gender... ;P

AnkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk, Hela, Paula Jutro na wizyty smiagaja !! ;) Zycze samych dobrych wiesci!

• nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Hela sprobuj w ustawieniach

Moze w ustawieniach . Ale watpie ze tak mozna.

A Te Crl w tabelce mozemy wpisywac. Ale jak dzieicaki beda wieksze to sie nie mierzy crl juz. To najwyzej potem na cos innego sie przerobi ;)

• hela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro na 17 :) zdjecia nie dostane ale mam nadzieje ze zobacze jakies kilkanascie mm i serduszko bijace :) ostatnio tylko cos tam migało, mam nadzieje ze chociaz maja dzwiek i cos uslysze tego pukania :)
    będzie 7t5d wiec powinno byc mimum 15mm mojego szczescia :D juz sie doczekac nie moge :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 16:01

AnkaK, nescafe lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Podziel się :D ja mogę się wymienić na skarpetki - mam 60 par dla dziewczynki, chłopca, gender... ;P
    no ja w sumie do ciazy tyle samo albo i wiecej nazbieram bodziakow i spochwo wiec wymiana barterowa bylaby raelna;D

uanndqk36vjen8uu.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja mam jutro na 17 :) zdjecia nie dostane ale mam nadzieje ze zobacze jakies kilkanascie mm i serduszko bijace :) ostatnio tylko cos tam migało, mam nadzieje ze chociaz maja dzwiek i cos uslysze tego pukania :)
    będzie 7t2d wiec powinno byc mimum 15mm mojego szczescia :D juz sie doczekac nie moge :D

Jak ostanio juz miglao wam na ekranie ;) To teraz juz bedzie fasolka ;)

• hela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Jak ostanio juz miglao wam na ekranie ;) To teraz juz bedzie fasolka ;)

też tak myśle, obijam się całymi dniami więc na pewno ma tam dobrze u mnie ;) mam nadzieje ze tez uslysze bicie, jak nie to 10lutego na pewno :)

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    hela - masz dosyć wysoki, ale to tylko się cieszyć...dupek wyników nie zmienia, ale luteina chyba tak -więc może to po niej?

no właśnie luteina na pewno podwyższa tylko o ile? nie będę przecież jej ostawiać specjalnie na badanie krwi ;) chyba że pójdę rano przed tą poranną :)
    najlepsze, że na wynikach miałam normy nie dla kobiet w ciąży więc nie wiem czy się mieszcze :)

64xp62y.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ