WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcoo, najlepsze spóźnione życzenia z okazji okrąglutkiej trzydziechy :D

Neluś, ja mam tak często, spokojnie, może po prostu ucisnęła ci córcia coś. Będzie dobrze :) A facet jak facet, oni myślą, że my oczekujemy od nich tabletek, okładów i rosołku, a nam chodzi tylko o to, żeby byli blisko jak jest źle :)

Ja z 52kg (zanim zaczęłam brać luteinę warzyłam 50,5/51kg) teraz mam 58,5kg :)

Przy córce miałam 3 dni przed porodem +15kg, 2 dni po jak przyjechałam do domu to ważyłam już tylko +5kg, więc 10kg zeszło podczas porodu (no i jedzenia dietetycznego żarcia szpitalnego, błe :/). Potem 5,5 miesięcy karmiłam i zeszłam do +1kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:48

ofcooo lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy lykacie codziennie jakis zestaw witamin w tabletce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykałam "pharmaton matruelle", teraz spróbowałam jedno opakowanie "vita-miner prenatal + dha", żeby zaoszczędzić trochę, ale chyba wrócę za 2 tygodnie (zostało mi 14 tabletek vitaminera)do pharmatonu.

• pralinka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark--> teraz nic nie lykasz? Czemu tak z przerwami?
    Ja tez pharmaton matruelle lykam, tylko gdzies ostatnio przeczytalam ze lykanie witamin=wieksze dziecko...i teraz nie wiem czy lykac czy nie..

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie! Nelus myślę, że to chwilowe bóle. Ja ostatnio miałam podobnie jak wychodziłam z wanny i przeszło:-) ja też jestem za tym, że możesz nas reprezentować na wyborach miss ciężarówek:-) ja jutro jadę na Rodos (rodzinne ogródki działkowe ogrodzone siatka).rodzice mają domek letniskowy nad rzeką więc będę wypoczywać. A jakoś nie mam siły jechać gdzieś daleko.tym bardziej, że jedno dziecko w brzuchu, a drugie na smyczy. Moja buldożka ma dokladnie tyle, ile moja ciąża:-) miłej niedzieli.no a facetów czasami trzeba olać;-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ja tez pharmaton matruelle lykam, tylko gdzies ostatnio przeczytalam ze lykanie witamin=wieksze dziecko...i teraz nie wiem czy lykac czy nie..
    Cały czas coś łykam, od 16tc łykałam pharmaton, teraz biorę vitaminer, a za 2 tygodnie wracam pharmaton.
    Kupiłam wielki zapas tabletek na ciążę i pierwsze 2 miesiące karmienia już chyba w 14tc i teraz zużywam. Wzięłam wtedy dużo pharmatonu i jedno opakowanie vitaminera, ale jakoś mi nie podchodzi i wrócę do pharmatonu.

Ja przy córce brałam codziennie prenatal i urodziła się gigantyczna, bo aż 3120. Szwagierka brała całą ciążę chyba feminatal i urodziła też wielkoluda, bo 3170. Za to kuzynka nie brała nic obie ciąże i urodziła maluchy 4180 i 3940...
    Także jak dla mnie to pic na wodę, że rodzą się duże dzieci po tabletkach. Bo na ile ci się takie tabletki wchłaniają? Ja je bardziej traktuję jako zabezpieczenie, żeby mi, nie dziecku niczego nie brakowało, bo ono jak będzie potrzebować to wyssie z Ciebie wszystko :) A nie wiem jak ty, ale np. ja nie zawsze mam ochotę na konkretną ilość warzyw, owoców, mięsa, ryb itp., by zaopatrzyć organizm we wszystko, czego oboje potrzebujemy. Dlatego wolę brać cokolwiek tak na wszelki wypadek :)

Nelus lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    No właśnie ja też lykalam przez pierwsze dwa miesiące i dwóch lekarzy mi powiedziało, że jak nie mam niedoboru witamin i złych wyników to mam nic nie brać. Bo właśnie dziecko duże będzie i częściej występuje skaza białkowa.i że przewitaminowanie jest tak samo złe jak i niedobór. Ale nie wiem czy to prawda . okaże się jak urodze z tą wagą i skaza:-) ale nie biorę kompletnie nic a wyniki mam faktycznie książkowe.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Dziewczyny czy lykacie codziennie jakis zestaw witamin w tabletce?

ja mam od poczatku centrum materna z DHA :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co a waga dziecka d witamin?? hmm..wiem ze dzieci sie rodza duze jak matka ma nierozpoznana cukrzyce ale zeby od witamin??e tam ja w to nie wierze:)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Witam z rana :)

Napisałam długi post na tel i nie mogłam go wysłać :/ teraz napiszę jeszcze raz z kompa.

Neluś brzuszek piękny, ech jak ja ci zazdroszczę tych pięknych widoków. Co do twojego chłopaka to wcale się nie dziwię, że ci jest przykro.

Co do wagi to ja startowałam z 53kg (waga po świętach :)), dziś waga pokazała mi 68,1kg czyli 15 kg na plus. Na szczęście teraz już nie rośnie tak szybko jak na początku. W ostatim miesiącu tylko 1kg, wcześniej po 2-3 kg miesięcznie więc może w 20 sie zamknę ;)

U nas w domu pobojowisko, wczoraj mąż rozebrał kuchnię i naszą sypialnie ( ach jak mi szkoda oddzielnej sypialni, ale trzeba było zrobić miejsce dla nowego domownika :). Od jutra wchodzi ekipa remontowa i muszę obyć się tydzień bez kuchni, ciężko będzie tym bardziej że w tym tyg. obie córki w domu. Mąż zrobi mi polową kuchnię w salonie i tak jakoś trzeba będzie sobie z gotowaniem radzić :)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy w ciąży można używać somoopalacz na twarz ? Zrobiły mi się przebarwienia brązowe na czole i chciałam to jakoś wyrównać z jaśniejszą skórą dookoła, a nie chcę tego wystawiać na słońce. ?
    Ja używam na całe ciało, fakt ze to sama chemia Ale w którym kosmetyku nie ma? Tyle tylko ze betinka ma rację - przebarwienia też ciemnieja od samoopalacza więc jest tak jakbyś nie używała :P jeśli chodzi o przebarwienia na twarzy to raczej dobry korektor niż samoopalacz

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie biorę od początku

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja uwazam ze nie ma co przesadzac, w kazdym kosmetyku jest chemia, kurde we wszytskim co nas otacza, nie uchronimy niestety dziecka od tego. Dziewczyny , zeby wszytkie ciezarne popelnialy takie grzeszki jak uzycie samoopalacza ;) ja wlasnie wczoraj sie zastanawialam czy nie kupic bo tesknie za sloncem a kurde wakacje saaaa wkoncu:) troszke slonca w kremie nam sie nalezy:)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wszystkiego najlepszego!!!
    Ja całą ciążę biorę witaminy Pregna plus. Mam niedoczynność tarczycy a w nich jest jod i DHA. To, że się duże dzieci rodzą po witaminach to pic na wodę, a i o skazie białkowej też nie słyszałam żeby od witamin była.

ofcooo lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2 trym jem prenatal classic i omega med pregna DHA. Biorę bo wolę urodzić duże dziecko niż z jakimiś niedoborami.

a w ogóle pojechaliśmy z mężem na zakupy spożywcze i weszłam na chwilę do H&M TYLKO zobaczyć czy jest już jesienna kolekcja dla bobasków. I co? I kupiliśmy 2 pary bucikow, skarpetki, przytulanka i odjechane jeansy :D

karolcia:)))), verynice, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ginka nie lubi tych wszystkich "zestawów" witamin i ja biorę taki oto komplecik:
    - kwas foliowy,
    - Burak forte z żelazem i witaminą C,
    - Tardyferon - żelazo,
    - Oeparol - olej z wiesiołka
    - Magne B6
    - i olej lniany

i powiem Wam, ze wyniki mam super i czuję się świetnie ;)
    Wczoraj na tej akcji w galerii Pani od żywienia powiedziała, że chwała mojej gince za to, że kazała mi łykać kwasy Omega-3 w postaci oleju z wiesiołka i oleju lnianego bo to baaaardzo ważne w III trymestrze ciąży, bo duże tego Omega-3 gromadzi się w mózgu dzieciaczka ;) A ja biorę jedno i drugie już od II trymestru :)

Aaaa i trzymajcie kciuki, bo dzisiaj przyjeżdżają do nas znajomi - najlepszy przyjaciel od dzieciństwa mojego męża z żoną i chcemy poprosić tą żonę o to, żeby została chrzestną Marcelka :) Bardzo lubię tą dziewczynę także liczę na to, że się zgodzi :) A na chrzestnego poprosimy mojego kuzyna :) Z którym się wychowałam i jest jak mój starszy brat :) Od rana rozmawialiśmy z mężem i stwierdziliśmy, że to najlepszy wybór :) Także trzymać kciuki dziewczynki :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja od 2 trym jem prenatal classic i omega med pregna DHA. Biorę bo wolę urodzić duże dziecko niż z jakimiś niedoborami.

a w ogóle pojechaliśmy z mężem na zakupy spożywcze i weszłam na chwilę do H&M TYLKO zobaczyć czy jest już jesienna kolekcja dla bobasków. I co? I kupiliśmy 2 pary bucikow, skarpetki, przytulanka i odjechane jeansy :D

Dawaj foto!!!!!!! :D :D :D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice trzymam kciuki:)

verynice lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!
    Co do witamin to ja też nie biorę. Na początku, jeszcze w trakcie starań brałam kwas foliowy - wiadomo. Tak jeszcze przez cały 1 trymestr. Wyniki ok, więc nie było potrzeby dodatkowo brać tabletek. Jedynie od 4 tyg biorę żelazo, ciutkę spadło więc pewnie zapobiegawczo przepisał, też ten na "T" co bierze verynice.
    Verynice- po tym żelazie dobrze się czujesz? Ja mam wrażenie, ze mnie mdli. Raz wymiotowałam nim śniadanie-czułam gorzki smak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chemia wszędzie teraz jest, nie ma co się oszukiwać :) wiadomo, nasz apsychika działa tak, że wiele produktów odpychamy,ale po zastanowieniu się tak naprawdę nie da się od tego ucieknąć. Aby z umiare i wydaje mi się, że będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka- nie martw się tym co mówi facet :) czasami są bezmyślni trzeba przyznać. Zobaczysz, że jak tylko zobaczy malutką to zakocha od pierwszego wejrzenia!!!
    Mój mimo, że przyglądał zdjęciom, był zadowolony i ogólnie może troszkę błyszczały oczy(albo mi się wydawało:) ) , to specjalnego WOW nie było :) moja siostra się zachwycała, znajome- że jaka ładna, że jaki nosek, usta to tamto , a mój T tylko z minką taką (o co im chodzi) i z tekstem, że jak się urodzi to będzie można oceniać :) także narazie z dystansem do wszystkiego podchodzi ;)

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ