WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Wyspalam sie i juz dobrze sie czuje, brzuch nie boli :)

Jagodka nie martw sie tym gadaniem, dziewczyny dobrze mowia ze jeszcze bedzie ja calowac po tym nosku ;)

Moj facet wrocil o 12:30 bo mu napisalam smsa ze chwila to nie 4h I ze jak on byl chory to ja nie imprezowalam chociaz mialam okazje. Byl juz po kilku minutach "Lus o co ci chodzi, przeciez nic zlego nie zrobilem, dlaczego chcesz sie klocic"! Ale sie wkurzylam! Obiecal nie pic alkoholu a zalany w trupa wrocil samochodem! Tak mi przykro ze Livka musiala sluchac naszej pierwszej klotni i moich krzykow, biedna pol nocy probowala wyjsc z brzuszka tak sie pewnie wystraszyla. Poryczalam sie bo jak mozna byc tak starym i glupim?! Jeszcze klamal ze tylko dwa piwka i ze to nic takiego jechac kilka ulic. Jak sie obudzi to nie wiem co zrobie, chyba sie nie bede odzywac chociaz to duzo nie pomoze! Zawiodl mnie jak nigdy :( aaa I wiecie co mi powiedzial na "pocieszenie"? Haha ze caly czas rozmawial o mnie i jego znajomi pytali czy na pewno lekarz nie popelnil bledu I nie nosze blizniakow bo mam bardzo duzy brzuch a czasem tak jest ze na usg chowa sie jeden za drugim i mogl nie zauwazyc! I moj sie cieszy bo chce blizniaki... Juz mam dosc wyslychiwania jaka to jestem duza, chyba zaszyje sie w domu na te ostatnie tygodnie!

Milej niedzieli dziewczyny, sorry za te moje wywody ale nie chce sie zalic mamie czy siostrze bo sie beda martwic
    neluś, daj spokój, faceci to idioci. Nigdy nas nie zrozumieją. A żalić się możesz do woli, po to tu jesteśmy kochana żeby się wspierać w każdej sprawie <3

A co do brzucha to mi też bez przerwy dogadują, że duży jak na ten miesiąc. A najczęściej Ci, którzy już mają dzieci i nie pamiętają jakie wielkie brzuchy ich dziewczyny miały! No a wczoraj na urodzinach u brata męża bez przerwy słyszałam "grubasek", "przecież ona się tam nie zmieści" (jak chciałam gdzieś przejść) itd.. Banda palantów! Głowa do góry kochana :*

Nelus lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krwawilam, jestem w szpitalu maly wazy 1900, dostal sterydy na pluca, chyba chca mi zrobic cc. Dam znac potem.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus u mnie tez pytaja czy nie blizniaki ale mam to w du@@e
    Stardust mi pasuje z tymi telefonami ja moge Ci podac :D ale fakt faktem trzeba to ogarnac bo na Nas juz tez niedlugo pora bedzie :)

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu! Kark! Trzymaj się kochana! Trzymam mocno kciuki, żeby mały jeszcze posiedział!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore witaminy i magnez tak co drugi dzien bo nie zawsze pamietam. Tutaj chyba zawsze zalecaja ich przyjmowanie, bezwzgledu na wyniki krwi

Hmm obojetne mi kto wygra mistrzostwa ale chcialabym niemcy bo to europejczycy i chyba polak tam gra nie? A z drugiej strony argentyne bo lubie messiego- fajny i skromny chlopak wiec mu sie nalezy ;)

Karolina to dlugo nie posiedzieliscie, ale dobrze ze sie troche rozerwalas ;)

Z tel i lista jestem za, kto wie kiedy my sie rozpakujemy ( ja mam przeciez blizniaki wiec moze byc lada chwila :p ). Ja sie jej niestety nie podejme bo mam inny czas to by mi sie dni porodu mieszaly no i nie bylabym na bierzaco :/

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark trzymam kciuki zeby jednak jeszcze udalo sie posiedziec Malemu!! Dawaj znac martwimy sie !

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    krwawilam, jestem w szpitalu maly wazy 1900, dostal sterydy na pluca, chyba chca mi zrobic cc. Dam znac potem.
    Trzymamy za Ciebie i za maluszka kciucki !

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coooo??? Juz??? Kark badz dzielna I prosze pisz do nas bo teraz bedziemy sie strasznie martwic :/

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    A jednak coś się udało wyhaczyć dla maleństwa :)

k2hedg.jpg
    15hleug.jpg
    2z5r61s.jpg

Edit: Naprawdę nie jestem w stanie was nadrobić, wybaczcie! :)

stardust87, Kaarolina, betina89, doti77, Zaczarowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark o boże!!!
    Niech ten maluszek jeszcze posiedzi w brzuszku

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenyy ja takie plany mialam co komu odp a teraz doczytalam o kark i zamarlam....
    Trzymajcie sie kochana w dwupaku!!! Oby zahamowali cala akcje i maly zostal choc kilka tyg z toba...
    Prosimy dawaj znac bo teraz chyba kazda umiera z nerwow!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

o matko!!kark trzymaj sie

• nenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu trzymaj się kark i wracajcie szybko do domu

• verynice Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, matko, też się przejęłam :( Oby zahamowali akcję i niech mały jeszcze posiedzi... :( Kurcze... dawaj znać jak tylko będziesz mogła, wszystkie jesteśmy z Tobą....

Ps. Marcel ma chrzestną, koleżanka bardzo bardzo się ucieszyła, aż mnie uściskała, widziałam, że na prawdę się cieszy a nie udaje z grzeczności... (tak tylko chciałam wspomnieć... ale przy sytuacji kark wszystko wymięka...)

Edit: A co do listy i podania telefonu to jestem jak najbardziej za ;) Mogę podać, tylko powiedzcie komu? Stardust? A co do prowadzenia listy to może ktoś kto ma termin na koniec września?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:52

JagoodkaK lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, no dosłownie jestem w szoku...oby wszystko skończyło się dobrze.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark trzymaj się dzielnie w dwupaku!!! Trzymamy kciuki, żeby maluch jeszcze zaczekał. Mam nadzieję, że uda się lekarzom jeszcze go trochę potrzymać w brzuszku!!!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark trzymamy kciuki żeby mały jeszcze posiedzial w brzuszku

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za podaniem komus nr bo czasem nie ma chwili zeby sie na forum odezwac a ja np nie mam mobilnego netu :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i nie pamiętam która (przepraszam..) pytała, czy czuję się gorzej po Tardyferonie - nie, czuję się tak samo jak zanim zaczęłam go brać ;) Od środy ginka kazała mi brać co drugi dzień go, bo już mi się poprawiły ładnie wyniki..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark trzymaj się kochana, oby maluch został jeszcze w brzuchu.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ