WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tutaj są skarpetusie, buciki, paputki i "koci" przytulak

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/132da01bf046.jpg

A tu dżiny, w których się zakochałam i jeszcze koszulka "superbaby", bo przecież mąż - fan całej serii o superbohaterach, musiał ją wziąć :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df2266cd8eae.jpg

ale zdjęcia cuś niewyraźne, bo telefonem robione :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 15:58

Majeczka2014, Tysia87, karolcia:)))), Kaarolina, Gosia19, verynice, Karolaaa91, doti77, Ewi25 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    ofcooo wszystkiego najlepszego!!!
    Ja całą ciążę biorę witaminy Pregna plus. Mam niedoczynność tarczycy a w nich jest jod i DHA. To, że się duże dzieci rodzą po witaminach to pic na wodę, a i o skazie białkowej też nie słyszałam żeby od witamin była.
    No akurat to, ze dzieci rodzą się większe jest udowodnione medycznie, a badania na wpływ zbyt dużej ilosci witamin na wystepowanie skazy nadal trwają. Ja się nie znam, bo niestety nie jestem ginekologiem tylko nauczycielką:-) piszę tylko to, co powiedział mi moj lekarz i ordynator ze szpitala . myślę, ze znają się na tym lepiej niż ja haha:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stradust87 śliczne ciuszki!a spodenki wymiatają

stardust87 lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No akurat to, ze dzieci rodzą się większe jest udowodnione medycznie, a badania na wpływ zbyt dużej ilosci witamin na wystepowanie skazy nadal trwają. Ja się nie znam, bo niestety nie jestem ginekologiem tylko nauczycielką:-) piszę tylko to, co powiedział mi moj lekarz i ordynator ze szpitala . myślę, ze znają się na tym lepiej niż ja haha:-)

Widzę, że lekarze swoje a życie swoje :) Moja koleżanka nastawiła się na duże dziecko bo brała witaminy DHA a urodziła 3200g. Wiele jest takich przykładów więc ja w to nie wierzę. Mój syn rozwija się normalnie i nie jest na razie jakimś kolosem mimo, że przed ciążą i całą ciążę biorę zestaw witamin.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uwazam ze nie ma reguly na to,jak ktos ma b dobre wyniki to moze faktycznie sobie odpuscic branie witamin ale zeby odrazu dzieci giganty sie rodzily to nie wierze w to:) Moja gin w pl twierdzi ze mam do konca ciazy i po ciazy rowniez brac witaminki,w UK polozna na pierwszej wizycie wspominala ze najwazniejsze sa witaminy mimo ,ze wyniki mam dobre:)Moja kuzynka rodzila 3 mc temu i synek 3100, kolezanki z pracy w ubieglym roku rodzily i zadnej dziecko nie przekroczylo 3400.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 16:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma na to chyba reguły :) a co lekarz to swoje teorie i praktyki :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam wit z DHA 2 mc przed ciaza i do tej pory biore , moja mala rozwija sie bardzo dobrze i adekwatnie do swojego tygodnia.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    nie ma na to chyba reguły :) a co lekarz to swoje teorie i praktyki :)
    No to prawda. Myślę, że gdybym miała słabe wyniki to mimo wszystko, co mówił by lekarz to bralabym jakieś witaminy.ja prawdopodobnie będę miała malutkiego synka, tak z usg wychodzi, ale za to długiego:-) :-):-) Zobaczymy we wrześniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No to prawda. Myślę, że gdybym miała słabe wyniki to mimo wszystko, co mówił by lekarz to bralabym jakieś witaminy.ja prawdopodobnie będę miała malutkiego synka, tak z usg wychodzi, ale za to długiego:-) :-):-) Zobaczymy we wrześniu

a z usg jaka waga/wymiary :) i w którym tyg. robione?
    Dokładnie.. we wrześniu będziemy pewne na 100 proc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 16:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle z tego co kojarzę co piszecie, to znacie wagi Waszych maluszków co wizytę-czyli średnio co 4 tyg. A ja tylko 2 razy miałam "ważoną" Małą. Na połówkowym no i teraz na USG tego III trymestru. Chciałabym jednak wiedzieć co wizytę ile przybiera, bo w sumie 2 miesiące i trochę zostały. Waga co prawda szacunkowa i trochę z przymrużeniem oka należy brać do siebie, ale ciekawość jest :) ciekawa jestem też ile wizyt będzie jeszcze. Lekarze coś Wam wspominali? Ja mam 29 lipca wizytę, kolejnę pewnie będę mieć za 4 tyg a potem to nie wiem jak lekarz sobie zażyczy mnie widzieć często...

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a z usg jaka waga/wymiary :) i w którym tyg. robione?
    Dokładnie.. we wrześniu będziemy pewne na 100 proc :)
    Szczerze to dokladnej wagi z ostatniego usg nie podam, bo moje dziecko tak się krecilo, że lekarz niedokładnie te"koleczka"zaznaczal na brzuszku, glowce i kosciach, ale jak wyszedl wydruk to termin z 13 tego mam na 17.no albo jak powiedział lekarz będzie wcześniej tylko nieduży:-) wolę tą drugą opcję:-) ale tak mi się wydaję, że może być nieduży bo mam mały brzuch i czuję się podobnie jak w 5 tym miesiącu:-) patrzymy wrzesień, a ja klocuszek 4.5kg:-)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po chrzcinach.. niestety musielismy sie zmyc wczesniej bo zrobilo sie u Nas znowu strasznie goraco i zaczelam sie nie najlepiej czuc a na dodatek dostalam silnych skurczy :/ ale i tak prawie ostatni wyszlismy a chrzciny jak najbardziej udane :) a Maly Kacperek jaki grzeczniutki :)
    Co do witamin na biore praktycznie od samego poczatku najpierw byly prenalen classic (ale wymiotowalam po nich) i zmienilam na vitaminer+dha i od miesiaca dodatkowo zelazo z powodu anemii..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    My się nasiedzieliśmy w galerii, a tu ani zdjęcia nie dostaliśmy bo mała się w kręgosłup schowała.. ani wymiarów. Źle zmierzył i wyszło, że w 2 tyg skoczyła z 50 na 99 centyl. Dupa wołowa. Jedyny plus, że sobie trochę pooglądaliśmy.. Dobrze, że nie poszliśmy na płatne 4d ;)

edit: a ten wymiar od dna macicy do kości łonowej po całym dniu obżarstwa wynosi u mnie 25cm, ciekawe ile będzie rano.

Hej ja tez bylam na tym darmowym usg w galerii i mi sie na szczescie udalo zobaczyc buzke mojej corci :) A ten lekarz co robil to badanie to wlasnie mowil ze maluchy robily psikusy i bardzo rzadko pokazywaly buzki :)
    Pozdrawiam ;)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corcia jako pierwsza się pokazala i dostalam mnóstwo zdjęć:)

verynice, Fipsik, doti77 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez dostalam zdjecia i wymiary :) wogole ja nie czekalam tak dlugo, a ze wchodzilam dopiero po 15,wiec pojechalam do domu zjadlam obiad i przyjechalam spowrotem :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja niedzielnym popołudniem :)

jakiś leniwy mam weekend:) sobota na zakupach i porządkach, niedziela obiadek spacer i czekam na meczyk :) ja jestem za argentyną, nie chce, żeby niemcy wygrali a Wy?

Tysia87, Paula55 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za Argentyną!!! Już zakupiłam chipsy i soczek na wieczór i czekam :)

Tysia87, ofcooo lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Argentyna!:-)

ofcooo lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspalam sie i juz dobrze sie czuje, brzuch nie boli :)

Jagodka nie martw sie tym gadaniem, dziewczyny dobrze mowia ze jeszcze bedzie ja calowac po tym nosku ;)

Moj facet wrocil o 12:30 bo mu napisalam smsa ze chwila to nie 4h I ze jak on byl chory to ja nie imprezowalam chociaz mialam okazje. Byl juz po kilku minutach "Lus o co ci chodzi, przeciez nic zlego nie zrobilem, dlaczego chcesz sie klocic"! Ale sie wkurzylam! Obiecal nie pic alkoholu a zalany w trupa wrocil samochodem! Tak mi przykro ze Livka musiala sluchac naszej pierwszej klotni i moich krzykow, biedna pol nocy probowala wyjsc z brzuszka tak sie pewnie wystraszyla. Poryczalam sie bo jak mozna byc tak starym i glupim?! Jeszcze klamal ze tylko dwa piwka i ze to nic takiego jechac kilka ulic. Jak sie obudzi to nie wiem co zrobie, chyba sie nie bede odzywac chociaz to duzo nie pomoze! Zawiodl mnie jak nigdy :( aaa I wiecie co mi powiedzial na "pocieszenie"? Haha ze caly czas rozmawial o mnie i jego znajomi pytali czy na pewno lekarz nie popelnil bledu I nie nosze blizniakow bo mam bardzo duzy brzuch a czasem tak jest ze na usg chowa sie jeden za drugim i mogl nie zauwazyc! I moj sie cieszy bo chce blizniaki... Juz mam dosc wyslychiwania jaka to jestem duza, chyba zaszyje sie w domu na te ostatnie tygodnie!

Milej niedzieli dziewczyny, sorry za te moje wywody ale nie chce sie zalic mamie czy siostrze bo sie beda martwic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:05

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za Niemcami jednak. Pomijając fakt, że w ogóle nie interesuję się piłką nożną i nie obejrzałam ani jednego meczu z tych mistrzostw to ten dziś chciałabym obejrzeć. A za Niemcami, bo najmniej tam "gwiazd". Jacyś tacy są skromni i spokojni. I dziwnych fryzur nie mają :P

Ale w ogóle to tak a`propos rozpakowanej dziś sierpniówki pomyślałam, że można by zrobić już listę i telefonami się powymieniać. Macie jakiś pomysł jak to ogarnąć? Pomyślałam, że można do jednej dziewczyny powysyłać na priv nr kom (tylko musiałybyśmy ustalić do której i musiałaby wszystkie zaproszenia przyjąć), a później jakby lista telefonów powstała, to powysyłać do 3-4 najbardziej aktywnych dziewczyn... Co Wy na to? No i listą "porodową" też bym któraś musiała się zająć.. Bo Sierpniówka się wysypała dokładnie miesiąć przed terminem więc już niedługo u nas może się zacząć :P

edit: ja się mogę telefonami zająć jak chcecie i mi ufacie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:08

verynice, justyna14, doti77 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ