Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No to tutaj są skarpetusie, buciki, paputki i "koci" przytulak
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/132da01bf046.jpg
A tu dżiny, w których się zakochałam i jeszcze koszulka "superbaby", bo przecież mąż - fan całej serii o superbohaterach, musiał ją wziąć
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df2266cd8eae.jpg
ale zdjęcia cuś niewyraźne, bo telefonem robioneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 15:58
Majeczka2014, Tysia87, karolcia:)))), Kaarolina, Gosia19, verynice, Karolaaa91, doti77, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
Diabla85 wrote:ofcooo wszystkiego najlepszego!!!
Ja całą ciążę biorę witaminy Pregna plus. Mam niedoczynność tarczycy a w nich jest jod i DHA. To, że się duże dzieci rodzą po witaminach to pic na wodę, a i o skazie białkowej też nie słyszałam żeby od witamin była.piszę tylko to, co powiedział mi moj lekarz i ordynator ze szpitala . myślę, ze znają się na tym lepiej niż ja haha:-)
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tysia87 wrote:No akurat to, ze dzieci rodzą się większe jest udowodnione medycznie, a badania na wpływ zbyt dużej ilosci witamin na wystepowanie skazy nadal trwają. Ja się nie znam, bo niestety nie jestem ginekologiem tylko nauczycielką
piszę tylko to, co powiedział mi moj lekarz i ordynator ze szpitala . myślę, ze znają się na tym lepiej niż ja haha:-)
Widzę, że lekarze swoje a życie swojeMoja koleżanka nastawiła się na duże dziecko bo brała witaminy DHA a urodziła 3200g. Wiele jest takich przykładów więc ja w to nie wierzę. Mój syn rozwija się normalnie i nie jest na razie jakimś kolosem mimo, że przed ciążą i całą ciążę biorę zestaw witamin.
-
nick nieaktualnya ja uwazam ze nie ma reguly na to,jak ktos ma b dobre wyniki to moze faktycznie sobie odpuscic branie witamin ale zeby odrazu dzieci giganty sie rodzily to nie wierze w to:) Moja gin w pl twierdzi ze mam do konca ciazy i po ciazy rowniez brac witaminki,w UK polozna na pierwszej wizycie wspominala ze najwazniejsze sa witaminy mimo ,ze wyniki mam dobre:)Moja kuzynka rodzila 3 mc temu i synek 3100, kolezanki z pracy w ubieglym roku rodzily i zadnej dziecko nie przekroczylo 3400.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 16:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:nie ma na to chyba reguły
a co lekarz to swoje teorie i praktyki
Zobaczymy we wrześniu
nick nieaktualnyTysia87 wrote:No to prawda. Myślę, że gdybym miała słabe wyniki to mimo wszystko, co mówił by lekarz to bralabym jakieś witaminy.ja prawdopodobnie będę miała malutkiego synka, tak z usg wychodzi, ale za to długiego:-)
Zobaczymy we wrześniu
a z usg jaka waga/wymiaryi w którym tyg. robione?
Dokładnie.. we wrześniu będziemy pewne na 100 procWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 16:52
-
nick nieaktualnyw ogóle z tego co kojarzę co piszecie, to znacie wagi Waszych maluszków co wizytę-czyli średnio co 4 tyg. A ja tylko 2 razy miałam "ważoną" Małą. Na połówkowym no i teraz na USG tego III trymestru. Chciałabym jednak wiedzieć co wizytę ile przybiera, bo w sumie 2 miesiące i trochę zostały. Waga co prawda szacunkowa i trochę z przymrużeniem oka należy brać do siebie, ale ciekawość jest
ciekawa jestem też ile wizyt będzie jeszcze. Lekarze coś Wam wspominali? Ja mam 29 lipca wizytę, kolejnę pewnie będę mieć za 4 tyg a potem to nie wiem jak lekarz sobie zażyczy mnie widzieć często...
-
Majeczka2014 wrote:a z usg jaka waga/wymiary
i w którym tyg. robione?
Dokładnie.. we wrześniu będziemy pewne na 100 procale tak mi się wydaję, że może być nieduży bo mam mały brzuch i czuję się podobnie jak w 5 tym miesiącu:-) patrzymy wrzesień, a ja klocuszek 4.5kg:-)
No i po chrzcinach.. niestety musielismy sie zmyc wczesniej bo zrobilo sie u Nas znowu strasznie goraco i zaczelam sie nie najlepiej czuc a na dodatek dostalam silnych skurczy
ale i tak prawie ostatni wyszlismy a chrzciny jak najbardziej udane
a Maly Kacperek jaki grzeczniutki
Co do witamin na biore praktycznie od samego poczatku najpierw byly prenalen classic (ale wymiotowalam po nich) i zmienilam na vitaminer+dha i od miesiaca dodatkowo zelazo z powodu anemii..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Fipsik wrote:My się nasiedzieliśmy w galerii, a tu ani zdjęcia nie dostaliśmy bo mała się w kręgosłup schowała.. ani wymiarów. Źle zmierzył i wyszło, że w 2 tyg skoczyła z 50 na 99 centyl. Dupa wołowa. Jedyny plus, że sobie trochę pooglądaliśmy.. Dobrze, że nie poszliśmy na płatne 4d
edit: a ten wymiar od dna macicy do kości łonowej po całym dniu obżarstwa wynosi u mnie 25cm, ciekawe ile będzie rano.
Hej ja tez bylam na tym darmowym usg w galerii i mi sie na szczescie udalo zobaczyc buzke mojej corciA ten lekarz co robil to badanie to wlasnie mowil ze maluchy robily psikusy i bardzo rzadko pokazywaly buzki
Pozdrawiam -
Wyspalam sie i juz dobrze sie czuje, brzuch nie boli
Jagodka nie martw sie tym gadaniem, dziewczyny dobrze mowia ze jeszcze bedzie ja calowac po tym nosku
Moj facet wrocil o 12:30 bo mu napisalam smsa ze chwila to nie 4h I ze jak on byl chory to ja nie imprezowalam chociaz mialam okazje. Byl juz po kilku minutach "Lus o co ci chodzi, przeciez nic zlego nie zrobilem, dlaczego chcesz sie klocic"! Ale sie wkurzylam! Obiecal nie pic alkoholu a zalany w trupa wrocil samochodem! Tak mi przykro ze Livka musiala sluchac naszej pierwszej klotni i moich krzykow, biedna pol nocy probowala wyjsc z brzuszka tak sie pewnie wystraszyla. Poryczalam sie bo jak mozna byc tak starym i glupim?! Jeszcze klamal ze tylko dwa piwka i ze to nic takiego jechac kilka ulic. Jak sie obudzi to nie wiem co zrobie, chyba sie nie bede odzywac chociaz to duzo nie pomoze! Zawiodl mnie jak nigdyaaa I wiecie co mi powiedzial na "pocieszenie"? Haha ze caly czas rozmawial o mnie i jego znajomi pytali czy na pewno lekarz nie popelnil bledu I nie nosze blizniakow bo mam bardzo duzy brzuch a czasem tak jest ze na usg chowa sie jeden za drugim i mogl nie zauwazyc! I moj sie cieszy bo chce blizniaki... Juz mam dosc wyslychiwania jaka to jestem duza, chyba zaszyje sie w domu na te ostatnie tygodnie!
Milej niedzieli dziewczyny, sorry za te moje wywody ale nie chce sie zalic mamie czy siostrze bo sie beda martwicWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:05
-
Ja chyba za Niemcami jednak. Pomijając fakt, że w ogóle nie interesuję się piłką nożną i nie obejrzałam ani jednego meczu z tych mistrzostw to ten dziś chciałabym obejrzeć. A za Niemcami, bo najmniej tam "gwiazd". Jacyś tacy są skromni i spokojni. I dziwnych fryzur nie mają
Ale w ogóle to tak a`propos rozpakowanej dziś sierpniówki pomyślałam, że można by zrobić już listę i telefonami się powymieniać. Macie jakiś pomysł jak to ogarnąć? Pomyślałam, że można do jednej dziewczyny powysyłać na priv nr kom (tylko musiałybyśmy ustalić do której i musiałaby wszystkie zaproszenia przyjąć), a później jakby lista telefonów powstała, to powysyłać do 3-4 najbardziej aktywnych dziewczyn... Co Wy na to? No i listą "porodową" też bym któraś musiała się zająć.. Bo Sierpniówka się wysypała dokładnie miesiąć przed terminem więc już niedługo u nas może się zacząć
edit: ja się mogę telefonami zająć jak chcecie i mi ufacieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:08
verynice, justyna14, doti77 lubią tę wiadomość