Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
magdzia26 wrote:Betinka ja też mam w piątek usg i zaczęłam się stresowac bo mój Nikos ostatnie dni taki niemrawy niewiele co daje o sobie znać...
O której masz usg?
Niemrawy może przez upały? Mati ma ADHD od jakiegoś tygodnia, nie wiem co mu się stało. USG dopiero o 19! A Ty?https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualny
-
betinka wrote:Niemrawy może przez upały? Mati ma ADHD od jakiegoś tygodnia, nie wiem co mu się stało. USG dopiero o 19! A Ty?
Nie wiem właśnie o co mu chodzi raz na jakiś czas się wypnie lub przyciągnie ale żadnych koniakow ani harcy nie ma... -
magdzia26 wrote:Pytanie do dziewczyn z Warszawy w którym szpitalu chcecie rodzic?
Do szkoły rodzenia też tam idę w poniedziałek.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Ja na Żelaznej, ale my chcemy spróbować przejść kwalifikację do domu narodzin.
magdzia26 wrote:Pytanie do dziewczyn z Warszawy w którym szpitalu chcecie rodzic?magdzia26, akuszerka89 lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
justyna14 wrote:to dobrze,że się uspokoiło
witamy witamy w 8 msc sama też dopiero zaczęłam, i uwierzyć nie mogę, że to już 8.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Pytanie do dziewczyn z Warszawy w którym szpitalu chcecie rodzic?
Ja chcialam rodzic na Zelaznej ale szwagierka mnie przekonala do Inflanckiej. Podobno na Zelaznej trzeba bulic za wszystko a zrobienie cesarki graniczy z cudemPoza tym moj gin pracuje na Inflanckiej wiec sie z nim tak dogadam ze jak mi sie porod sn przestanie podobac to zrobi mi cesarke i tyle
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Ciśnieniomierz mam zwykły elektryczny. Już porównywałam jego wskazania z innymi i wychodzi mniej więcej to samo.
Zawsze mierzę ciśnienie po odpoczynku i nie sądzę, żebym się stresowała. Chyba, że jakoś podświadomie.
Kurcze tyle prochów biorę (w sumie 6 tabletek dziennie) a ciśnienie ani drgnie. Ciekawa jestem jakie bym miała bez tych tabletek.
Imię synka assantea już poprawiłam, ale nie będę zarzucać co chwilę lista bo strasznie długa jest i nabija stron na forumhela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
magdzia26 wrote:Pytanie do dziewczyn z Warszawy w którym szpitalu chcecie rodzic?
Ja planuję na Madalińskiego. Rodziłam tam już 2 razy więc mogę polecić,
Tam są bardzo dobre warunki, szpital jest po remoncie. Jeśli chodzi o opiekę też nie miałam na co narzekać.magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi ja chyba musze zrobić objazd po szpitalach w Warszawie bo nie wiem jak wyjdzie z ta moja przeprowadzka
a w sierpniu musze cos postanowic... ja się zastanawiam nad Madalinskiego, Mswia, Inflacka i Żelazna i chyba musze wszystkie odwiedzić i zobaczyć co i jak tam wyglada...
-
Szonka wrote:Ja planuję na Madalińskiego. Rodziłam tam już 2 razy więc mogę polecić
,
Tam są bardzo dobre warunki, szpital jest po remoncie. Jeśli chodzi o opiekę też nie miałam na co narzekać. -
anulka81 wrote:Do czasu trwania umowy macierzyński wypłaca pracodawca, potem za resze ZUS. Musisz złożyć wniosek u pracodawcy o urlop macierzyński oraz dodatkowy urlop macierzynski określić w jakim procencie chcesz żeby wypłacali Ci zasiłek czy najpierw 100%, potem 60%, czy od razu przez cały rok 80%. Po zakończeniu umowy pracodawca powinien przekazać te wszystkie informacje do ZUS dołączyć druk Z3 oraz ksero aktu urodzenia dziecka.
Uwaga dopilnuj żeby pracodawca przekazał dokumenty do ZUS nie później niż w ciągu 7 dni od dnia zakończenia umowy o pracę. To jego obowiązek ale różnie bywa z księgowością czy kadrami jak chociażby na tym forum można poczytać.
Dzięki za odpowiedźA powiedz mi jeszcze czy te druczki to trzeba pobrać z zusu osobiście, czy można je gdzieś ze strony pobrać ?