Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Apteczna wyprawka
Aż wierzyć się ne chce że parę rzeczy, a prawie pięć stów poszłooooooo
Do zdjęcia nie załapał się krem do sutek/sutków (zwał jak zwał) Medela, majtki i płyn do h.i. Mam nadzieję że oprócz tego płynu na kolki na ten moment mamy to co potrzebne...
Io, Kaarolina, verynice, anulka81, betina89, stardust87, Nelus lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki, mam nadzieje, ze maluszki mam będących w szpitalu jeszcze sobie poczekają, zresztą nasze wszystkie maluszki niech czekają przynajmniej jeszcze miesiąc.
Ja mam dzis wizyte i oczywiście sie stresuje już bo moj mały też mało sie rusza, tylko, ze on zawsze taki był. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. A na dodatek spotkałam wczoraj swojego gina w biedrze. Aż mi tak troszke głupio było bo w koszyku akurat same niezdrowe rzeczy miałam i tak sobie ubzdurałam, że on na pewno zaglądał i oceniał co ja kupuje, czy zdrowo czy nieWiem, głupie to jest. Ale on sam miał gazowane napoje i jakies inne pierdoły a przy kasie jeszcze dwie paczki papierosów kupił
Wiem, wiem, nie jestem normalna.
Oczywiście wczoraj na wspomnienie o torbie do szpitala, zakupiłam takową -
magdzia26 wrote:Pytanie do dziewczyn z Warszawy w którym szpitalu chcecie rodzic?
Ja w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka, bo tam jest lekarz, który mi zrobi CC. Na szczęście mają bardzo fajny personel, odwiedziny są totalnie na luzie, no i sala prywatna.
Ale gdybym miała rodzić sn, to wybrałabym Solec mimo że na Żelazną mam na piechotą 10 minut.
A co do Inflanckiej... Moja dobra koleżanka tam rodziła i po tym nawet się nie próbuję zbliżać do tego szpitala. Zostawili ją samą na porodówce w którymś momencie, bo urządzili sobie wesołe pogaduchy na korytarzu, ona się darła, bo już czuła włoski małej, a oni ja olali. A po porodzie po 2h przyszła do niej z mordą pielęgniarka z dzieckiem na rękach owiniętym pieluchą, że dlaczego jest mała nie ubrana, a oni ją wcześniej zabrali i koleżanka nie miała pojęcia, że bidulki nie ubrali! Tak ją wychłodzili, że musiała leżeć pod lampami, bo na dodatek była wcześniakiem. RzeźniaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:22
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnypralinka wrote:Apteczna wyprawka
Aż wierzyć się ne chce że parę rzeczy, a prawie pięć stów poszłooooooo
Do zdjęcia nie załapał się krem do sutek/sutków (zwał jak zwał) Medela, majtki i płyn do h.i. Mam nadzieję że oprócz tego płynu na kolki na ten moment mamy to co potrzebne...
ja przed sobąmam zakupy i oszacowałam na kwotę 700-800zl (wyprawka moja do szpitala i rzeczy kosmetyczne/apteczne) masakra -
Dziewczyny nie bójcie się tego odsyłania. Nam ostatnio położna tłumaczyła na szkole rodzenia, że gdy jest stwierdzone rozpoczęcie akcji porodowej, to szpital nie ma prawa odesłać pacjentki. Dlatego nie ma co się spieszyć z wyjazdem na porodówkę. Położna nam doradzała takie postępowanie:
1) skurcze co 15 min trwające ok 1 min -> obserwować
2) skurcze co 7 min trwające ok 1 min przez godzinę -> łyknąć 2 nospy, wziąć kąpiel, wypić kieliszek wina -> jesli nie przechodzą na spokojnie coś zjeść, wziąć prysznic i dopiero jechac na porodówkę.
Poród u pierworódek to średnio 12h, także nie ma co się spieszyć z wyjazdem.
magdzia26 wrote:Szonka podobno na Madalinskiego jest duże oblozenie i najbardziej się obawiam ze jak zacznę rodzic to nie będzie miejsc i mnie odeslaIo, magdzia26, akuszerka89 lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Madiii - ten kieliszek wina bardzo mi się podoba
Jakiś plus z tego całego bólu
Ja też chcę robić zakupy apteczne na dniach. To co spędza mi sen w powiek to rozmiar tych majtek poporodowych bo ja potrzebuję duuuuuże i boję się że takich nie robią.
A wczoraj na szkole rodzenia np dowiedziałam się, że jest coś takiego jak płyn do mycia butelek i smoczków. Kolejna pozycja na mojej liście.
A jak nam kobitka pokazała jak prawidłowo przystawiać dziecko do piersi to się nieźle zdziwiłam. Niby coś tak prostego, ale ile rzeczy trzeba wiedziec. Mąż był ze mną i uznał, że bardzo dobrze, że ja to będę robić bo to strasznie skomplikowane. A wieczorem jak się rozbierałam to popatrzył na moje piersi i uznał, że skoro młody ma mieć pierś aż po otoczkę w buzi to ja mam za duże piersimadiiiii lubi tę wiadomość
-
Kurde, ja z tymi aptecznymi rzeczami to wogóle w lesie jestem. Nie mam prawie nic. I nawet nie wiem co i do czego jest mi potrzebne. Chyba musze sobie zrobić jakąś listę
. Wiem, ze wrzucałyście takowe ale raczej szanse mam marne na znalezienie jakiejkolwiek
-
Szonka wrote:Dzięki za odpowiedź
A powiedz mi jeszcze czy te druczki to trzeba pobrać z zusu osobiście, czy można je gdzieś ze strony pobrać ?
Ty nie musisz wypełniać żadnych druczków oprócz wniosku o udzielenie urlopu macierzyńskiego, nie ma jakiegoś specjalnego druku w wordzie sobie napisz proszę o udzielenie urlopu macierzyńskiego od dnia porodu tj... do dnia....
oraz dodatkowego urlopu macierzyńskiego od dnia.... do dnia... oraz urlopu rodzicielskiego od dnia... do dnia...
I to daj w pracy w kadrach te dni to sobie możesz policzyć np na tej stronie: http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalkulator-urlopow-macierzynskich-i-rodzicielskiego,12.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:43
madiiiii, Szonka, deidre lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Betinka to niezle z ta Inflacka co prawda był to szpital na ostatnim miejscu mojej listy ale w takim razie chyba go usune zupełnie z niej
tym bardziej ze daleko do niego mam i tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:47
-
Miałam dziś ktg i zwykłe badanie ginekologiczne. Tętno małego już na szczęście nie jest tak niskie. Jutro usg z przepływami i wtedy lekarz zdecyduje co dalej. A ja na razie leżę i czekam. Oby na dobre wieści.
Io, anulka81, Paula55, magdzia26, Gosia19, Kaarolina, verynice, betinka, afrykanka, Diabla85, betina89, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość