X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka podobno na Madalinskiego jest duże oblozenie i najbardziej się obawiam ze jak zacznę rodzic to nie będzie miejsc i mnie odesla :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla my mamy blisko siebie termin wiec jak skończę na Madalinskiego to możemy się spotkać na porodowce :P

Diabla85 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apteczna wyprawka :-)
    Aż wierzyć się ne chce że parę rzeczy, a prawie pięć stów poszłooooooo
    Do zdjęcia nie załapał się krem do sutek/sutków (zwał jak zwał) Medela, majtki i płyn do h.i. Mam nadzieję że oprócz tego płynu na kolki na ten moment mamy to co potrzebne...
    jsi00j.jpg

Io, Kaarolina, verynice, anulka81, betina89, stardust87, Nelus lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka co ty gadasz 500 zł o.O jestem przerażona przede mną w takim razie jeszcze masa wydatków :( a już myślałam że większość droższych rzeczy kupiłam...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, mam nadzieje, ze maluszki mam będących w szpitalu jeszcze sobie poczekają, zresztą nasze wszystkie maluszki niech czekają przynajmniej jeszcze miesiąc.
    Ja mam dzis wizyte i oczywiście sie stresuje już bo moj mały też mało sie rusza, tylko, ze on zawsze taki był. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. A na dodatek spotkałam wczoraj swojego gina w biedrze. Aż mi tak troszke głupio było bo w koszyku akurat same niezdrowe rzeczy miałam i tak sobie ubzdurałam, że on na pewno zaglądał i oceniał co ja kupuje, czy zdrowo czy nie :) Wiem, głupie to jest. Ale on sam miał gazowane napoje i jakies inne pierdoły a przy kasie jeszcze dwie paczki papierosów kupił :P Wiem, wiem, nie jestem normalna.

Oczywiście wczoraj na wspomnienie o torbie do szpitala, zakupiłam takową :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Pytanie do dziewczyn z Warszawy w którym szpitalu chcecie rodzic?

Ja w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka, bo tam jest lekarz, który mi zrobi CC. Na szczęście mają bardzo fajny personel, odwiedziny są totalnie na luzie, no i sala prywatna.
    Ale gdybym miała rodzić sn, to wybrałabym Solec mimo że na Żelazną mam na piechotą 10 minut.
    A co do Inflanckiej... Moja dobra koleżanka tam rodziła i po tym nawet się nie próbuję zbliżać do tego szpitala. Zostawili ją samą na porodówce w którymś momencie, bo urządzili sobie wesołe pogaduchy na korytarzu, ona się darła, bo już czuła włoski małej, a oni ja olali. A po porodzie po 2h przyszła do niej z mordą pielęgniarka z dzieckiem na rękach owiniętym pieluchą, że dlaczego jest mała nie ubrana, a oni ją wcześniej zabrali i koleżanka nie miała pojęcia, że bidulki nie ubrali! Tak ją wychłodzili, że musiała leżeć pod lampami, bo na dodatek była wcześniakiem. Rzeźnia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:22

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Apteczna wyprawka :-)
    Aż wierzyć się ne chce że parę rzeczy, a prawie pięć stów poszłooooooo
    Do zdjęcia nie załapał się krem do sutek/sutków (zwał jak zwał) Medela, majtki i płyn do h.i. Mam nadzieję że oprócz tego płynu na kolki na ten moment mamy to co potrzebne...
    jsi00j.jpg

ja przed sobąmam zakupy i oszacowałam na kwotę 700-800zl (wyprawka moja do szpitala i rzeczy kosmetyczne/apteczne) masakra :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bójcie się tego odsyłania. Nam ostatnio położna tłumaczyła na szkole rodzenia, że gdy jest stwierdzone rozpoczęcie akcji porodowej, to szpital nie ma prawa odesłać pacjentki. Dlatego nie ma co się spieszyć z wyjazdem na porodówkę. Położna nam doradzała takie postępowanie:

1) skurcze co 15 min trwające ok 1 min -> obserwować
    2) skurcze co 7 min trwające ok 1 min przez godzinę -> łyknąć 2 nospy, wziąć kąpiel, wypić kieliszek wina -> jesli nie przechodzą na spokojnie coś zjeść, wziąć prysznic i dopiero jechac na porodówkę.

Poród u pierworódek to średnio 12h, także nie ma co się spieszyć z wyjazdem.
    magdzia26 wrote:
    Szonka podobno na Madalinskiego jest duże oblozenie i najbardziej się obawiam ze jak zacznę rodzic to nie będzie miejsc i mnie odesla :/

Io, magdzia26, akuszerka89 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiii - ten kieliszek wina bardzo mi się podoba :P Jakiś plus z tego całego bólu :P

Ja też chcę robić zakupy apteczne na dniach. To co spędza mi sen w powiek to rozmiar tych majtek poporodowych bo ja potrzebuję duuuuuże i boję się że takich nie robią. :P
    A wczoraj na szkole rodzenia np dowiedziałam się, że jest coś takiego jak płyn do mycia butelek i smoczków. Kolejna pozycja na mojej liście.

A jak nam kobitka pokazała jak prawidłowo przystawiać dziecko do piersi to się nieźle zdziwiłam. Niby coś tak prostego, ale ile rzeczy trzeba wiedziec. Mąż był ze mną i uznał, że bardzo dobrze, że ja to będę robić bo to strasznie skomplikowane. A wieczorem jak się rozbierałam to popatrzył na moje piersi i uznał, że skoro młody ma mieć pierś aż po otoczkę w buzi to ja mam za duże piersi :P

madiiiii lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja z tymi aptecznymi rzeczami to wogóle w lesie jestem. Nie mam prawie nic. I nawet nie wiem co i do czego jest mi potrzebne. Chyba musze sobie zrobić jakąś listę :). Wiem, ze wrzucałyście takowe ale raczej szanse mam marne na znalezienie jakiejkolwiek :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io jesli chodzi o majtki to moja d... też wymaga wieeeeelkich :) Ja już sie w takie zaopatrzyłam, kupiłam w hurtowni takie saiteczkowe, super sie rozciągają i na każdy tyłek na pewno wejdą. Bo te fizelinowe to podobno sa lipne.

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe madii co racja to racja nie ma się co spieszyć :P ale w praktyce pewnie przy pierwszych skurczach każda z nas będzie stała juz z torba w ręku do wyjścia z domu :P

ofcooo lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dzięki za odpowiedź :) A powiedz mi jeszcze czy te druczki to trzeba pobrać z zusu osobiście, czy można je gdzieś ze strony pobrać ?

Ty nie musisz wypełniać żadnych druczków oprócz wniosku o udzielenie urlopu macierzyńskiego, nie ma jakiegoś specjalnego druku w wordzie sobie napisz proszę o udzielenie urlopu macierzyńskiego od dnia porodu tj... do dnia....
    oraz dodatkowego urlopu macierzyńskiego od dnia.... do dnia... oraz urlopu rodzicielskiego od dnia... do dnia...
    I to daj w pracy w kadrach te dni to sobie możesz policzyć np na tej stronie: http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalkulator-urlopow-macierzynskich-i-rodzicielskiego,12.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:43

madiiiii, Szonka, deidre lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo_na - a jakiej firmy kupiłaś?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka to niezle z ta Inflacka co prawda był to szpital na ostatnim miejscu mojej listy ale w takim razie chyba go usune zupełnie z niej :/ tym bardziej ze daleko do niego mam i tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:47

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo co do przystawiania dziecko do piersi to fakt nie jest to najłatwiejsze tez to miałam na szkole rodzenia... ale podobno dwa pierwsze tygodnie są najgorsze a później już jakoś idzie :P

Io lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie są takie specjalne nakładki z Medeli jedne do formowania sutkow przed porodem a drugie zamiast wkładek laktacyjnych podobno bardzo dobre ja się zastanawiam czy ich nie kupić...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breast-care/breast-nipple-problems.html
    Tutaj są osłony piersi formujace i osłony piersi ochronne
    Położna nam mówiła że są dużo lepsze od zwykłych wkładek laktacyjnych

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Iwo_na - a jakiej firmy kupiłaś?

Kupiłam takie http://allegro.pl/akuku-majtki-poporodowe-siateczkowe-2-szt-tanio-i4413776718.html

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś ktg i zwykłe badanie ginekologiczne. Tętno małego już na szczęście nie jest tak niskie. Jutro usg z przepływami i wtedy lekarz zdecyduje co dalej. A ja na razie leżę i czekam. Oby na dobre wieści.

Io, anulka81, Paula55, magdzia26, Gosia19, Kaarolina, verynice, betinka, afrykanka, Diabla85, betina89, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ