Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Taka mała rzecz, a jak cieszy:-) mój to jak jakaś paczka przychodzi to tylko pyta co to i się smieje ze mnie, że tak się z tego cieszę
sliczne rzeczy upolowałaś i kurcze uświadomiłaś mi, że ja wszystko na krótki rekawek kupowałam, wiec mam nadzieje, ze mi dziecko nie zmarznie, a poza tym jak mi sie taka kluseczka szykuje to nie wiem czy w ten rozmiar 56, bo od niego zaczynałam wejdzie
Gosia19 wrote:Wkońcu przyszła paczuszka ze Smyka
Oto i ona:
oraz cudne skarpetusie, odrazu jak je zobaczyłam to się w nich zakochałam
EDIT: No i przepraszam za tą ilość zdjęćNatalina, pralinka lubią tę wiadomość
-
Kurde tak grubo dziecko trzeba ubierać ? To ja kompletnie nie przygotowana w takim razie jestem.... ehhh zawsze cos
magdzia26 wrote:Karolaa mi każda położna mówiła że zasada jest jedną w ubierania maluszka czyli jedna warstwa więcej niż zakładamy na siebie... ja się zastanawiam czy mój nie zmarznie w body na dl rękaw + pajacyk... w końcu u mnie to koniec września...
Ale nie wiem jak ma się to do rozka i na ile on maluszka grzeje -
Pazurków nie powinno sie obcinać w szpitalu bo jak niechcący skaleczymy dzidziusia to może sie jakies choróbsko przypałetać. A w domku juz nie ma tego niebezpieczeństwa więc ja na pewno pierwsze co zrobie po powrocie to własnie manicure
Nie bede czekać trzech tygodni bo nie wiem po co
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:w domu nagrzeje, ubiore go w długie spodenki i skarpetusie, czapusia i w rożek to chyba nie bedzie mu zimno? Nie bede go przeciez tez przegrzewac.
Lepiej, żeby było mu za chłodno, niż przegrzać. Jak będzie mu zimno, to przecież wyczujesz po ciepłocie i kolorze rączek i ubierzeszmagdzia26, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c20cce71dbe.jpg
karolaaa bardzo proszę, tylko się grubaska nie przestrasz:) już pewnie z 13 kg na plusie jestem, masakra!Karolaaa91, magdzia26, anulka81, verynice, Diabla85, madiiiii, Natalina, Paula55, Io, betina89, Kaarolina, stardust87, nenka, ofcooo lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
A co do paznokci, to wszyscy taki czas zalecają. Chodzi o to, że na początku płytka jest zrośnięta z opuszkiem trudną do dostrzeżenia błonką i można przez to bebika skaleczyć. Z resztą na początku same się pazurki zwykle wykruszają. Po 3 tyg płytka już trochę twardnieje i łatwiej jest obciąć.
magdzia26 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Karolaaa91 wrote:w domu nagrzeje, ubiore go w długie spodenki i skarpetusie, czapusia i w rożek to chyba nie bedzie mu zimno? Nie bede go przeciez tez przegrzewac.
-
dziekuje
tylko kochana te 13 kg to gdzie masz ? Chyba w kieszeniach od spodni, bo na pewno nie w tym pieknym brzuszku
justyna14 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c20cce71dbe.jpg
karolaaa bardzo proszę, tylko się grubaska nie przestrasz:) już pewnie z 13 kg na plusie jestem, masakra!justyna14, Natalina, betinka lubią tę wiadomość
-
Jeśli boicie się chodzić na basen, to są takie specjalne tampony z probiotykami ELLEN, które zabezpieczją przed infekcjami. Nam je polecała położna.
Karolaaa91 wrote:Ja tam chodze na basen♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Karolaaa91 wrote:dziekuje
tylko kochana te 13 kg to gdzie masz ? Chyba w kieszeniach od spodni, bo na pewno nie w tym pieknym brzuszku
7w3d 💔 -
Verynice, nie ma się co nakręcać i niepotrzebnie stresować maluszka. Jak czujesz ruchy Marcela to wszystko powinno być okey, naprawdę nie zamartwiaj się na zapas. Poza tym odpukac z naszymi szpitlanymi mamusiami nic sie jeszcze nie dzieje! Sa w dwupaku i tak zostana jeszcze dłuuugo
mocno w to wierze.
verynice, Io, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Z tego co wyczytałam w poradniku, wyznacznikiem tego, czy dziecku jest zimno czy ciepło, nie jest temp. rączek czy nóżek, które mogą być chłodne nawet wtedy, gdy dziecko jest przegrzane.
Temperaturę najlepiej sprawdzać na karku. Gdy jest ciepły i spocony, to znaczy, że dziecku jest za gorąco.
iwo_na wrote:Co do ubierania to zasada, że jedna warstwa więcej niż sobie jest chyba najlepsza. Sa dzieci które wogóle nie lubią być za ciepło ubrane. Jak sie nie poci i nie ma zimnych rączek, nóżek to znaczy, ze jest ok ubraneKarolaaa91, Natalina, Fipsik lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm