X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie... u mnie następna wizyta ma być za tydzień... lekarz powiedział że musi zrobić jeszcze jakieś badanie, konkretnie nie wiem jakie, dlatego teraz przez to wszystko zaczęłam się martwić czy oby napewno wszystko jest wporządku :(

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte za dwie godziny, zaraz zacznę sie ogarniać, bobra nie gole bo stwierdziłam, że już sobie daruje do porodu, nie ma co sie męczyć, jak nic nie widać :P
    Na obiadzik zrobiłam placuszki z cukinii, uwielbiam, co prawda nie wyszły takie jak mojej mamy ale też całkiem smaczne. Obstawiajcie ile mój maluszek bedzie ważył. Cztery tygodnie temu było 1260 gram. :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - wszystkie to na pewno się nie odliczą bo tam w tabelce to sporo jest osób, które praktycznie już się nie udzielają na forum. No, ale z tych co się tu jednak pojawiają od czasu do czasu to i tak sporo brakuje.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka – dziękuję, na pewno spróbuję.. A telefonu do Kark niestety nie ma. Nie zdążyła podać.. :|

magdzia26 mój też ostatnio jakiś taki ospały :| teraz, po info od assantea też zaczynam się bać, a wizyta dopiero w poniedziałek :|

pralinka – ja właściwie bez przerwy w ruchu, a jak odpoczywam to tylko na lewym boku – nie siedzę, bo mi się od razu w głowie kręci :P Więc to pewnie uciska dzidzia.. a ten żel to jaki masz?

Justyna14 – ja usg 3 trym mam w połowie 34 tygodnia dopiero więc nie jesteś sama.. mam nadzieję, że od tego 34 tygodnia to już co 2 tyg będą wizyty, bo naprawdę zaczynam się denerwować..

hela – a na liście z numerami telefonów zaledwie 22 :P

Co do ubierania dzieci, to nam na sr mówiły położne, żeby ubierać dzieci tak jak siebie. Jeśli mi jedna warstwa to dzidzia też. I że dziecko z reguły ma zimne rączki i stópki i dlatego jego temp sprawdza się dłonią na karku.

justyna14, madiiiii, magdzia26 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, to prasuję dalej. Do wieczora dziewczynki.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam mniej czasu na zaglądanie do Was, ale to się zmieni jak ogarnę te ciuszki, sprzątanie, a potem będę tylko leżeć i odpoczywać :D A w ogóle patrzę a tu 34 tydz!! W sumie za 4 tygodnie ciąża donoszona i można rodzić :)

Gosia to Ty pisałaś że malujesz łóżeczko? Jeśli tak to jak Ci idzie? Ja już mam dość... Dobrze, że mam w garażu fotel to sobie siadam i lecę z koksem :P Ale chcąc żeby było w miarę równo pomalowane to muszę to robić powoli :D

A tak jeszcze wracając do prania to jak wieszałam te maleńkie body, pajacyki to byłam przerażona... Jak ja takie maleństwo wezmę na ręce?? :D

Gosia19, justyna14 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo_na obstawiam 1980 gram :D moze trafie :P przewidujesz jakies nagrody? :P

tylko 22 daly tel? oj nie dobrze to ledwo polowa z naszej nowej listy!

ja bym chciala wizyty co 2 tyg, kolezanka ktora chodzila do tego samego lekarza mowila ze pozniej sa co 2 tyg, nawet na planie wizyt (ktory jest chyba juz nieaktualny) sa wizyty co 2 tyg, a tu dupa za 4 i najlepiej nic nie marudzic :/ moze za duzo dupe mu truje i nie chce mnie juz widziec? :P

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to próba wyjścia przez pępek mojego szalonego Szymka ;)

View My Video

Gosia19, justyna14, Io, verynice, betina89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Gosia to Ty pisałaś że malujesz łóżeczko? Jeśli tak to jak Ci idzie? Ja już mam dość... Dobrze, że mam w garażu fotel to sobie siadam i lecę z koksem :P Ale chcąc żeby było w miarę równo pomalowane to muszę to robić powoli :D

Mąż stwierdził że lepiej będzie jak on to weźmie na siebie, mówił coś o piątku, więc jakby dotrzymał słowa to najpóźniej w sobotę pokaże ci jak to wyszło :P A Tobie jak idzie? W ogóle na tym zwykłym drewnie ten biały dobrze się komponuję?

• iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myśle, ze mój maluszek przekroczy 2 kg :) No ale okarze sie niedługo :) Nad nagrodami muszę pomyśleć :)
    Trzymajcie kciukasy.

justyna14 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • anulka81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na to ja obstawiam juz powyżej 2000g między 2000 a 2100 :)

betina89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:

View My Video

Jakie to cudne :)

anulka81 lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka super filmik! moj dzisiaj tez jakby chcial wyjsc tyle ze duzo wyzej niz pepek i jak siedzialam to az krzyknelam tak sie skubaniec pchal ze az bolalo ;) ale to takie fajne jest!!!!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuszki.
    ostatnio boję się wchodzić na forum,bo co wejdę to jakaś mamusia w szpitalu:-(a ja mimo,że praktycznie wszystko mam gotowe to sama nie czuję się gotowa.wrzesień to wrzesień,a nie lipiec.także trzymajmy się w dwupakach jak najdłużej:-)
    A co do basenu,to ja ani razu w ciąży nie byłam.boję się złapać jakiejś infekcji,a poza tym jeszcze by ktoś zobaczył takiego morsa i po greenpeace zadzwonił:-Dnie wiem jak Wy,ale ja sięjakoś chodzącą sex bombą w końcówce ciąży nie czuję.

justyna14, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Mąż stwierdził że lepiej będzie jak on to weźmie na siebie, mówił coś o piątku, więc jakby dotrzymał słowa to najpóźniej w sobotę pokaże ci jak to wyszło :P A Tobie jak idzie? W ogóle na tym zwykłym drewnie ten biały dobrze się komponuję?

Nie dziwię się, bo mi się już totalnie nie chce... Sapię malując to łóżko :D
    A jeśli chodzi o kolor to nie wybrałam standardowego, chciałam oryginalnie więc będzie groszkowa zieleń ;) Jest taki wybór kolorów, że się zdecydować nie mogłam :P Ogólnie dobrze się maluję na zwykłym drewnie, tylko wiadomo trzeba kilka warstw nałożyć żeby był ten efekt. Jak skończę to zaraz mi T skręca i wstawiamy do pokoju bo już nie mogę wytrzymać-chcę zobaczyć jak to będzie wyglądało :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:

View My Video
    wow! ale się kręci :) cudowna pamiątka!!

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka miałaś farta, że Ci się udało, bo fajnie sobie bryka :)

Iwonka ja obstawiam 2050g a jak wygram to chcę owocowy kompocik :P hehe Ja tam nie jestem wybredna ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Anulka miałaś farta, że Ci się udało, bo fajnie sobie bryka :)

Iwonka ja obstawiam 2050g a jak wygram to chcę owocowy kompocik :P hehe Ja tam nie jestem wybredna ;)

U mnie to nie takie trudne złapać małego na fikaniu bo on praktycznie non stop robi takie cuda w brzuszku juz mam kilka filmików, ten wczorajszy mnie rozśmieszył bo ewidentnie atakował pępek, a maż to już od dawna woła na małego Szymek wiercipępek ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    U mnie to nie takie trudne złapać małego na fikaniu bo on praktycznie non stop robi takie cuda w brzuszku juz mam kilka filmików, ten wczorajszy mnie rozśmieszył bo ewidentnie atakował pępek, a maż to już od dawna woła na małego Szymek wiercipępek ;)

Hehe dobre :) Ja swojego też już uchwyciłam, ale coś nie tak z filmami chyba, bo wstawić nie mogę-nie chcą się załadować :( Ale pamiątka jest-to najważniejsze :) A pomyśl jak kiedyś mu pokażesz jak szalał w brzuchu jaka będzie reakcja :D Mój uwielbia robić harmonijkę-brzuch się rozszerza i zwęża hehe :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Hehe dobre :) Ja swojego też już uchwyciłam, ale coś nie tak z filmami chyba, bo wstawić nie mogę-nie chcą się załadować :( Ale pamiątka jest-to najważniejsze :) A pomyśl jak kiedyś mu pokażesz jak szalał w brzuchu jaka będzie reakcja :D Mój uwielbia robić harmonijkę-brzuch się rozszerza i zwęża hehe :P

Ja też musiałam długo czekać żeby mi się filmik załadował na tinypic, ale w końcu poszło. A filmik małemu pokażę zobaczy ile mamusia musiała znieść kopniaczków w same żebra ze łzami w oczach z bólu. Ale czego sie nie zniesie dla takiego małego człowieczka ;)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ