Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wizyte za dwie godziny, zaraz zacznę sie ogarniać, bobra nie gole bo stwierdziłam, że już sobie daruje do porodu, nie ma co sie męczyć, jak nic nie widać
Na obiadzik zrobiłam placuszki z cukinii, uwielbiam, co prawda nie wyszły takie jak mojej mamy ale też całkiem smaczne. Obstawiajcie ile mój maluszek bedzie ważył. Cztery tygodnie temu było 1260 gram. -
Betinka – dziękuję, na pewno spróbuję.. A telefonu do Kark niestety nie ma. Nie zdążyła podać..
magdzia26 mój też ostatnio jakiś taki ospałyteraz, po info od assantea też zaczynam się bać, a wizyta dopiero w poniedziałek
pralinka – ja właściwie bez przerwy w ruchu, a jak odpoczywam to tylko na lewym boku – nie siedzę, bo mi się od razu w głowie kręciWięc to pewnie uciska dzidzia.. a ten żel to jaki masz?
Justyna14 – ja usg 3 trym mam w połowie 34 tygodnia dopiero więc nie jesteś sama.. mam nadzieję, że od tego 34 tygodnia to już co 2 tyg będą wizyty, bo naprawdę zaczynam się denerwować..
hela – a na liście z numerami telefonów zaledwie 22
Co do ubierania dzieci, to nam na sr mówiły położne, żeby ubierać dzieci tak jak siebie. Jeśli mi jedna warstwa to dzidzia też. I że dziecko z reguły ma zimne rączki i stópki i dlatego jego temp sprawdza się dłonią na karku.
justyna14, madiiiii, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Ja teraz mam mniej czasu na zaglądanie do Was, ale to się zmieni jak ogarnę te ciuszki, sprzątanie, a potem będę tylko leżeć i odpoczywać
A w ogóle patrzę a tu 34 tydz!! W sumie za 4 tygodnie ciąża donoszona i można rodzić
Gosia to Ty pisałaś że malujesz łóżeczko? Jeśli tak to jak Ci idzie? Ja już mam dość... Dobrze, że mam w garażu fotel to sobie siadam i lecę z koksemAle chcąc żeby było w miarę równo pomalowane to muszę to robić powoli
A tak jeszcze wracając do prania to jak wieszałam te maleńkie body, pajacyki to byłam przerażona... Jak ja takie maleństwo wezmę na ręce??Gosia19, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Iwo_na obstawiam 1980 gram
moze trafie
przewidujesz jakies nagrody?
tylko 22 daly tel? oj nie dobrze to ledwo polowa z naszej nowej listy!
ja bym chciala wizyty co 2 tyg, kolezanka ktora chodzila do tego samego lekarza mowila ze pozniej sa co 2 tyg, nawet na planie wizyt (ktory jest chyba juz nieaktualny) sa wizyty co 2 tyg, a tu dupa za 4 i najlepiej nic nie marudzicmoze za duzo dupe mu truje i nie chce mnie juz widziec?
-
Gosia19, justyna14, Io, verynice, betina89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:Gosia to Ty pisałaś że malujesz łóżeczko? Jeśli tak to jak Ci idzie? Ja już mam dość... Dobrze, że mam w garażu fotel to sobie siadam i lecę z koksem
Ale chcąc żeby było w miarę równo pomalowane to muszę to robić powoli
Mąż stwierdził że lepiej będzie jak on to weźmie na siebie, mówił coś o piątku, więc jakby dotrzymał słowa to najpóźniej w sobotę pokaże ci jak to wyszłoA Tobie jak idzie? W ogóle na tym zwykłym drewnie ten biały dobrze się komponuję?
-
nick nieaktualny
anulka81 lubi tę wiadomość
-
Hej brzuszki.
ostatnio boję się wchodzić na forum,bo co wejdę to jakaś mamusia w szpitalu:-(a ja mimo,że praktycznie wszystko mam gotowe to sama nie czuję się gotowa.wrzesień to wrzesień,a nie lipiec.także trzymajmy się w dwupakach jak najdłużej:-)
A co do basenu,to ja ani razu w ciąży nie byłam.boję się złapać jakiejś infekcji,a poza tym jeszcze by ktoś zobaczył takiego morsa i po greenpeace zadzwonił:-Dnie wiem jak Wy,ale ja sięjakoś chodzącą sex bombą w końcówce ciąży nie czuję.justyna14, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Gosia19 wrote:Mąż stwierdził że lepiej będzie jak on to weźmie na siebie, mówił coś o piątku, więc jakby dotrzymał słowa to najpóźniej w sobotę pokaże ci jak to wyszło
A Tobie jak idzie? W ogóle na tym zwykłym drewnie ten biały dobrze się komponuję?
Nie dziwię się, bo mi się już totalnie nie chce... Sapię malując to łóżko
A jeśli chodzi o kolor to nie wybrałam standardowego, chciałam oryginalnie więc będzie groszkowa zieleńJest taki wybór kolorów, że się zdecydować nie mogłam
Ogólnie dobrze się maluję na zwykłym drewnie, tylko wiadomo trzeba kilka warstw nałożyć żeby był ten efekt. Jak skończę to zaraz mi T skręca i wstawiamy do pokoju bo już nie mogę wytrzymać-chcę zobaczyć jak to będzie wyglądało
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
anulka81 wrote:
cudowna pamiątka!!
anulka81 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
K_A_M_A wrote:Anulka miałaś farta, że Ci się udało, bo fajnie sobie bryka
Iwonka ja obstawiam 2050g a jak wygram to chcę owocowy kompocikhehe Ja tam nie jestem wybredna
U mnie to nie takie trudne złapać małego na fikaniu bo on praktycznie non stop robi takie cuda w brzuszku juz mam kilka filmików, ten wczorajszy mnie rozśmieszył bo ewidentnie atakował pępek, a maż to już od dawna woła na małego Szymek wiercipępekmagdzia26 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
anulka81 wrote:U mnie to nie takie trudne złapać małego na fikaniu bo on praktycznie non stop robi takie cuda w brzuszku juz mam kilka filmików, ten wczorajszy mnie rozśmieszył bo ewidentnie atakował pępek, a maż to już od dawna woła na małego Szymek wiercipępek
Hehe dobreJa swojego też już uchwyciłam, ale coś nie tak z filmami chyba, bo wstawić nie mogę-nie chcą się załadować
Ale pamiątka jest-to najważniejsze
A pomyśl jak kiedyś mu pokażesz jak szalał w brzuchu jaka będzie reakcja
Mój uwielbia robić harmonijkę-brzuch się rozszerza i zwęża hehe
-
K_A_M_A wrote:Hehe dobre
Ja swojego też już uchwyciłam, ale coś nie tak z filmami chyba, bo wstawić nie mogę-nie chcą się załadować
Ale pamiątka jest-to najważniejsze
A pomyśl jak kiedyś mu pokażesz jak szalał w brzuchu jaka będzie reakcja
Mój uwielbia robić harmonijkę-brzuch się rozszerza i zwęża hehe
Ja też musiałam długo czekać żeby mi się filmik załadował na tinypic, ale w końcu poszło. A filmik małemu pokażę zobaczy ile mamusia musiała znieść kopniaczków w same żebra ze łzami w oczach z bólu. Ale czego sie nie zniesie dla takiego małego człowieczkaK_A_M_A lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png