X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    Hej dziewczyny! Wreszcie dorwałam kompa. No więc po wizycie mam mieszane uczucia... Gin baaardzo sympatycznie i zdużym optymizmem, że proszę mieć nadzieję, jest postęp itd. itp. Niestety maluszka jeszcze nie widać. ale jest pęcherzyk o wielkości 10 mm (10 dni temu NIC nie było widać). Mam przyjść za tydzień, napewno bedzie już widać zarodka i bijące serduszko, wtedy założymy kartę ciąży. Jednak jak Was poczytałam to niektóe na taką wielkość pęcherzyka już widziały zarodka a co gorsza to było sporo wcześniej więc mam wieeeelką nadzieję ze po prostu mója dzidzia jest mniejsza. Bo taką wielkosć miały któres dziewczyny w 5 tyg. i troche mnie to martwi. No cóż...będę czekać jeszcze cały tydzień i naprawde mam ogromną nadzieję że pani doktor ma racje i wszystko jest ok.

U mnie też dzisiaj 10 mm pęcherzyk bez widocznego zarodka :) Musimy jeszcze poczekać, będzie dobrze :)

justyna14 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tusinka Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam na wizycie w 5tyg i 4 dniu i pecherzyk miał 10.01 mm :) i wtedy tez lekarz założył mi kartę ciazy.. Moze chciał mnie tym uspokoić bo wie ze sie denerwuje po poronieniu dokładnie rok temu..

uwo9dqk31moonnq6.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was tak z ranca, zawiozlam meza na autobus i nadrabiam zaleglosci:)
    Okti bardzo mi przykro i w sumie podziwiam cie ze jestes tak dzielna ze sie nie poddajesz tak trzymaj i dawaj nam dobry orzyklad.
    Pisalyscie o brzuszkach, no moj byna (jmniej ja)jest widoczny tez sie dziwie ale coz, no i meza oczywiscie ze biore na usg nie zobaczy co narobil;);*
    Milego dnia babeczki:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z płaskiego brzuszka zrobiła mi sie piłka, ciekawe co bedzie w kolejnych tygodniach :D http://pl.tinypic.com/view.php?pic=dh65vn&s=5#.UuH_ynhivCQ

madeinloove lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana, ja na wizytę muszę poczekać do poniedziałku.
    Jestem ciekawa co tam zobacze :),będzie to 9 tydzień :)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Czytam Was i mam coraz wiedej obaw. Wcziraj sie bardzo zle xzulam, ze spedzilam pol dnia lezac w lozku. Zastanawiam sie, czy Was tez jeszcze pobolewa podbrzusze?

nescafe lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszka nie widac jeszcze, jednak wieczorami mam tak wzdety jakbym pilke polknela ;-)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Czesc dziewczyny,
    Czytam Was i mam coraz wiedej obaw. Wcziraj sie bardzo zle xzulam, ze spedzilam pol dnia lezac w lozku. Zastanawiam sie, czy Was tez jeszcze pobolewa podbrzusze?
    Mnie tez pobolewa wieczorami a nawet zdarzyło sie ze w nocy obudzil mnie bol, zauważyłam ze tak mam gdy duzo chodzę w ciagu dnia :/

201703012752.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czytając was tak sobie uświadomiłam, że jak 7 lat temu byłam w ciąży to usg robiło się tylko 3 razy. Pierwsze miałam jakoś ok 13 tyg, potem połówkowe i przed porodem. I tak sobie myślę, że to nie było takie złe. Nie martwiłam się za małym pęcherzykiem, o pustym jaju nie miałam pojęcia po prostu cieszyłam się że będę miała dziecko.
    A teraz po pierwszym usg zadręczam się, że może pęcherzyk za mały i czekam na drugie cała w stresie czy aby na pewno będzie zarodek.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarzy prywatnych i na nfz, ja obie wcześniejsze ciąże prowadziłam na nfz i teraz też chodzę na nfz. Może miałam szczęście trafić na dobrych lekarzy, bo uważam, opieka na nfz jest bardzo dobra, w gabinecie do którego chodzę jest dobry sprzęt i do niczego nie mogę się przyczepić. Lekarz który prowadzi moją ciążę i prowadził też wcześniejszą również przyjmuje prywatnie, ale po co mam przepłacać za coś co należy mi się za darmo z racji zdzieranego ze mnie co miesiąc ZUS-u? Przecież to ten sam specjalista.

nescafe, dba lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 150 za 1 wizyte... ale lekarka jest fantastyczna ! Sprzet doskonaly bo to prywatny szpital

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela nom dzieciaczek sie bawil z wami w chowanego ;) hihi Wazne ze jest dobrze! A co do sprzetu to ja widze roznice. Wiem, ze lekarz moze odczytac ,na kazym ,a my tez cos chcemy widziec :P:P Moj lekarz tez nie ma super sprzetu, ale mu ufam i wiem ze wie co robi ;) Za to do pl jak ide na prywatne wiyzty, to do pani co ma najnowszy sprzet ;) To nawet punkcik na 4mm widac na pol ekrnu ;);)

• nescafe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Czytając was tak sobie uświadomiłam, że jak 7 lat temu byłam w ciąży to usg robiło się tylko 3 razy. Pierwsze miałam jakoś ok 13 tyg, potem połówkowe i przed porodem. I tak sobie myślę, że to nie było takie złe. Nie martwiłam się za małym pęcherzykiem, o pustym jaju nie miałam pojęcia po prostu cieszyłam się że będę miała dziecko.
    A teraz po pierwszym usg zadręczam się, że może pęcherzyk za mały i czekam na drugie cała w stresie czy aby na pewno będzie zarodek.

W Austrii tez sa tylko 3 usg na kase w ciazy ;) z tym ze mozna sobie isc dodatkowo na 3d 4 d czy co tam czlowiek chce ;) Nom chyba ze cos sie dzieje to wiadomo ze robi sie usg ;) Ale tak jest wszedzie.

w polsce na nfz tez chyba tyko 3 usg?

• nescafe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    U mnie też dzisiaj 10 mm pęcherzyk bez widocznego zarodka :) Musimy jeszcze poczekać, będzie dobrze :)

Na nastepnej wizycie juz bedzie zarodek ;)

• nescafe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekrz zaklada ta ksiazeczke matki i dziecka jak bije serducho ;);)

• nescafe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myslicie na temat detektorow tetna?? hmm mysle sobie kupic, ale mam watpliwosci czy dobrze robie :/
    Kto sie zna na tym??

Zawsze mozna wylapac, to serducho dosc szybko? Czy moze byc tak ,ze caly dien bede szukac??

Moge pomylic, bicie serducha z czyms moim? ;) Ze bede moje cos slyszec,a bede myslec ze to dziecko? :)

Kusi mnie to strasznie ;) Taki :

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-c-nowy-kurier-0zl-i3895127902.html

Nie piszcie mi, ze strata kasy, bo jak by dla mnie byla to strata kasy to bym nie kupowala :P Albo ze jeszcze max 10 tygdoni i bede ruchy czula , bo to wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 09:02

• nescafe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Ewelina 23 smiga na wizyte ;) Powodzenia !! ;)

madeinloove, AnkaK lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Czesc dziewczyny,

Mnie nic nie boli. Ale moj lekarz gadal, ze jak mnie boli albo cos . To niby normalne na tym etapie. I jak nie ma plamien krwawien to sie nie przejmowac.

A bierzesz jakas nospe albo cos?

• nescafe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Ja z wynikami idę do gina w poniedziałek i zakłada mi kartę ciąży.
    Okti89- tak mi przykro,doskonale Cię rozumiem,jeszcze przytulisz maluszka
    Ja też się stresuje,ze pusty pecherzyk będzie.

Justysia nie bedzie pusty! Trzeba myslec optymistycznie ;) Bedzie serducho!

• nescafe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ide , bo widze ze sama ze soba pisze :D

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ