X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Witajcie kochane. Jak samopoczucie?

Ja w tym wszystkim staram się widzieć pozytywy bo nic innego mi nie pozostało. Odkąd biorę ten zestaw leków :
    - zniknął mi trądzik z którym użeram się od prawie 32 lat hahaha i mam cerę jak pupcia niemowlaka,
    - po sterydach nic mnie nie boli, brzucha nie czuję, nie jestem senna i mam więcej energii,
    - spadł mi apetyt do minimum,
    - przeszła wrażliwość na zapachy

Nie wiem czy to dobrze ale tak sobie to tłumaczę. Minusem jest siny brzuch od zastrzyków, powoli brakuje mi miejsca na wkucia...

żeby nie było sińców to musisz wziąć nie zły zamach , żeby zrobić ten zastrzyk wręcz igłe wbić jak lotkę :P jak mi emek robił , że powoli wbijał to też miałam sińce.... a teraz po miesiącu ich brania mam guły , że ja pierdziu ... leżę na plecach to te gułki wydać hehehe , albo też można w ramię zrobić , albo w udo jak brzuch już masz tak pokiereszowany - tak mi pielęgniarka w klinice mówiła :)

madeinloove podeślij mi tą pyszność tutaj :P :D ale mi smaka narobiłas hehe

Nelus też taki mam :P i wiesz co ja się zastanawiałam czy to nie nazbierał mi się tłuszczyk heheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 11:23

jovi81 lubi tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja dziś czuję się trochę lepiej, mdłości się zmniejszyły, ale wrażliwość na zapachy dalej utrudnia mi życie ;)

Do lekarza chodzę prywatnie, chociaż chciałabym na NFZ, bo wiadomo - człowiek płaci te składki, więc dobrze byłoby z tego korzystać, ale u nas w mieście jeśli chodzi o ginekologów na NFZ to nie jest ciekawie. Nie znalazłam żadnego, któremu mogłabym zaufać, który miałby dobre opinie, jeśli jakiegoś znalazłam dobrego, to tylko prywatnie :( Szkoda, ale co poradzić.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust, mam to samo ;) Chociaż ostatnio mąż kupił taką dziwną szyneczkę z piersi z kurczaka i to jedyne mięso, które od jakiś 3 tygodni akceptuję ;)
    W sumie to myślałam, że przeszły mi mdłości, bo dziś nic mi nie było, ale potem zobaczyłam obiad madeinlove i stwierdzam, że jednak nie przeszły...

Ja mam złe wspomnienia z nfz... Gin stwierdził, że mam ciążę pozamaciczną i musze mieć zabieg, a mam 5 letnią córkę. Endokrynolog nie zauważył początków choroby, którą można było zablokować, a tak muszę do końca życia codziennie brać tabletki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 11:29

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a co do wit b6. W poprzedniej ciąży nie brałam i wymiotowałam kilka razy dziennie, teraz biorę odkąd się staramy i na razie tylko mdłości, więc może pomaga :) Ale z drugiej strony każda ciąża jest inna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana ja też chciałam chodzić na NFZ , ale zrezygnowałam bo lekarz nic sobie nie zrobił z mojego progesteronu a ten prywatny zaczął od razu działać ;)

też chciałam bo taniej itp ale doszliśmy z emkiem do wniosku , że przez 3 lata w leczenie lekką ręką daliśmy ok 10 tyś to już te 8 miesięcy nas nie zbawi :)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

• le'nutka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A co myslicie na temat detektorow tetna?? hmm mysle sobie kupic, ale mam watpliwosci czy dobrze robie :/
    Kto sie zna na tym??

Zawsze mozna wylapac, to serducho dosc szybko? Czy moze byc tak ,ze caly dien bede szukac??

Moge pomylic, bicie serducha z czyms moim? ;) Ze bede moje cos slyszec,a bede myslec ze to dziecko? :)

Kusi mnie to strasznie ;) Taki :

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-c-nowy-kurier-0zl-i3895127902.html

Nie piszcie mi, ze strata kasy, bo jak by dla mnie byla to strata kasy to bym nie kupowala :P Albo ze jeszcze max 10 tygdoni i bede ruchy czula , bo to wiem ;)

ja chyba też będę kupować detektor ale mniej profesjonalny, bardziej dla przyjemności, bo na tętnie tak małego bobaska się nie znam i niepotrzebnie (na pewno!) będę się stresować jak w którymś momencie będzie niższe bo np. śpi.
    Więc myślałam o takim http://allegro.pl/angelsounds-detektor-tetna-plodu-wysylka-w-24h-i3880032940.html

a w ogóle to dzień dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 11:34

relg2n0a1g998ci6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    wygląda pysznie. Ale ja na samą myśl o mięsie mam odruch wymiotny niestety :( Od 2 tygodni jem tylko sucharki, jogurty i owoce. Nic innego nie wchodzi niestety :| A jak miałabym coś przygotować do jedzenia to chyba bym umarła.. Oj zazdroszczę :)

Też nie mogłam patrzeć na jedzenie, żołądek tak się skurczył że ledwo co zjadłam jedną kanapkę, potem jak już chciałam zjeść drugą to niestety odruch wymiotny... Teraz już jak jem często i mało, to doszłam do siebie, i wczoraj wieczorem na spokojnie mogłam zjeść 4 kanapki :)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka : dzięki kochana za rady <3 rzeczywiście wbijam igłę dość powoli - dzisiaj zmienię taktykę :) dobrze wiedzieć że można tez gdzie indziej a nie tylko w brzuch :)

staraczka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki :)

Ja dziś pospałam jak dziecko! i nie poszłam na badania bo zapomniałam o siku porannym hehe więc pójdę w poniedziałek :)
    Oprócz ciągłej chęci spania, bólu cycuchów rano i wieczorem, które są już o rozmiar większe (boże niech sie juz nie powiększaja!) migren i bólu pleców to nic mi nie jest :) mogę jeść wszystko, ale staram się jeść owoce i warzywka :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 - to znaczy ze leki dzialaja :) na pewno bedzie wszystko dobrze! i fajnie ze widzisz w tym pozytywne rzeczy :) na pewno ci lepiej, tylko fakt brzuszek musisz miec niezle siny... ale siniaki zejda :)

jovi81 lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    staraczka : dzięki kochana za rady <3 rzeczywiście wbijam igłę dość powoli - dzisiaj zmienię taktykę :) dobrze wiedzieć że można tez gdzie indziej a nie tylko w brzuch :)
    w ramię tam od kości co masz przykładasz dwa palce i zaraz pod palcami możesz się kłuć :) ja się nie odważyłam w ramię bo by mi ta igła do kości doszła hahah no i tak kuję mnie emek w ten brzuch :P NO MI JAK emek wolniej też wbijał to aż krew mi leciała ...a teraz biorę skóry trochę ten bierze zamach i wbija i nawet tak nie boli :) jeszcze troche tak mi te zastrzyki porobi to będzie chyba najlepszy w grę w lotki bo tam gdzie mu mówię ma wbić to tam bija hehehe
    a w ogóle nie rób koło pępka bo tam też boli .... a robię niżej niż pępek i gdzieś tak z 2-3 cm z boku pępka :P no chyba zrozumiałaś bo namieszałam hehe

jovi81 lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe - ja z checia też bym kupiła taki detektor, fajna sprawa, oczywiście jak się człowiek nie wczuwa i nie panikuje :) jak kupisz to koniecznie napisz relacje z jego działania :)
    Moje wizyty do najtańszych nie należą ale niestety ten lekarz jest ordynatorem szpitala w którym chcę rodzić, i przyjmuje tylko prywatnie, więc za dużego wyboru nie mam :) zresztą i tak chciałabym badania 3d/4d a na nfz niestety takich nie mają więc i tak musiałabym płacić :) mój mąż podliczył i do końca ciąży bez badań coś ok 2 tyś (biorąc pod uwagę te droższe wizyty z dłuższymi badaniami usg) więc aż takiej tragedii nie ma :) mojemu maleństwu nie będę odmawiać :)

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Zrobiłam obiad o godz 7.00, i teraz tak zgłodniałam że muszę natychmiast coś zjeść
    Dzisiejszy obiadek: pierś z kurczaka z brokułami serem zółtym zapiekane w cieście francuskim no i surówka na bazie warzywek :)

1e35b7ecc06ab07amed.jpg

PYCHOTA!!!!! :D

MOI lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    nescafe - ja z checia też bym kupiła taki detektor, fajna sprawa, oczywiście jak się człowiek nie wczuwa i nie panikuje :) jak kupisz to koniecznie napisz relacje z jego działania :)
    Moje wizyty do najtańszych nie należą ale niestety ten lekarz jest ordynatorem szpitala w którym chcę rodzić, i przyjmuje tylko prywatnie, więc za dużego wyboru nie mam :) zresztą i tak chciałabym badania 3d/4d a na nfz niestety takich nie mają więc i tak musiałabym płacić :) mój mąż podliczył i do końca ciąży bez badań coś ok 2 tyś (biorąc pod uwagę te droższe wizyty z dłuższymi badaniami usg) więc aż takiej tragedii nie ma :) mojemu maleństwu nie będę odmawiać :)

Nas też tak coś koło tego wyniesie jak sobie policzyliśmy :)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka: wszystko jasne :) a w udo w które miejsce można ?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Nas też tak coś koło tego wyniesie jak sobie policzyliśmy :)

Później to dopiero będą wieksze wydatki hehe ;)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    staraczka: wszystko jasne :) a w udo w które miejsce można ?

http://www.youtube.com/watch?v=hhl8qC8wf3M proszę :)

hela , ale później jakie przyjemne te wydatki będą :D

jovi81 lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A co myslicie na temat detektorow tetna?? hmm mysle sobie kupic, ale mam watpliwosci czy dobrze robie :/
    Kto sie zna na tym??

Zawsze mozna wylapac, to serducho dosc szybko? Czy moze byc tak ,ze caly dien bede szukac??

Moge pomylic, bicie serducha z czyms moim? ;) Ze bede moje cos slyszec,a bede myslec ze to dziecko? :)

Kusi mnie to strasznie ;) Taki :

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-c-nowy-kurier-0zl-i3895127902.html

Nie piszcie mi, ze strata kasy, bo jak by dla mnie byla to strata kasy to bym nie kupowala :P Albo ze jeszcze max 10 tygdoni i bede ruchy czula , bo to wiem ;)

mnie tez kusi, tylko cena jednak swoje robi...

mnie bardzo wystraszyła ciąża kuzynki. Pierwsza dziewczynka w rodzinie, zdrowa, wszystko świetnie, ciąża bez problemów, 9 miesiąc, szykują remont domu by miała osobny pokój, niedziela, mama czuje się super, ale cos od kilku godzin nie czuła ruchów dziecka. Ktoś nawet by zbagatelizował, ale jedno dziecko jej zmarło w wieku 3 lat i sie martwiła, pojechała szybko do szpitala, zrobili usg i na oddział. Ale było za późno, udusiła się o pępowine i musiała urodzić martwe dziecko. Bardzo to przezyła, musiała pochowac 2 maleństwo.
    Od tego momentu wole dmuchac na zimne i wiedziec w kazdym momencie, czy z dzieckiem wszystko ok niz sie martwic.

JagoodkaK wrote:
    Czesc dziewczyny,
    Czytam Was i mam coraz wiedej obaw. Wcziraj sie bardzo zle xzulam, ze spedzilam pol dnia lezac w lozku. Zastanawiam sie, czy Was tez jeszcze pobolewa podbrzusze?

oj tak, głównie jak więcej sie ruszam, chodze. Jak leze jest ok. Jak w dzien cały czas byłam na nogach to nawet w nocy ból mnie obudził

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane .
    Dzis na 13,45 mam wizyte u gina dzwonilam do niego 2 dni temu i kazal mi przyjechac dzis.
    Strasznie sie boje

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu to straszne co napisałaś :(

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ