X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z krótkim rękawkiem to mam dosłownie może 3 rzeczy, bo nie oszukujmy się, jak ja urodzę w połowie września, to na krótki rękawek będzie za chłodno, a nawet jak będzie ładnie, to w samych śpiochach bawełnianych też będzie dziecku dobrze. Te z krótkim to jak ktoś w sierpniu rodzi, albo początek września. Później już chyba bez sensu. Ale zawsze można dokupić ;)

u mnie dziś na obiad pomidorowa :) jakoś mnie naszło :) a u Was?

dziś równo 2 miesiące do terminu porodu. Jeszcze szmat czasu!

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położną mam wybraną w przychodni przyjaznej, tam gdzie należę względem miejsca zamieszkania. Niestety nie znam żadnego pediatry, więc zacznę chodzić do mojej przychodni. Jak tylko mi się nie spodoba to zmienię.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Położną mam wybraną w przychodni przyjaznej, tam gdzie należę względem miejsca zamieszkania. Niestety nie znam żadnego pediatry, więc zacznę chodzić do mojej przychodni. Jak tylko mi się nie spodoba to zmienię.

Ja też nie znam ani położnej, ani lekarza, pewnie jak dziecko mi zachoruje to i tak bede szukać jakiegoś prywatnego pediatry...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm karolcia ja u nas pokoju dokladnie nie widzialam bo ostatnio babKa rodzila i nas nie wpuscili na oddzial ale podobno tez tosta mozna walnac hahaha. Tak mi kolezanka mowila co miala tam cc w marcu :)
    I u nas tez mowia zeby jakis slodki gazowany izotoniczny napoj wziac przynajmniej jeden :)
    Wiec chyba tez zapopatrze sie w lucozade :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a z krótkim rękawkiem to mam dosłownie może 3 rzeczy, bo nie oszukujmy się, jak ja urodzę w połowie września, to na krótki rękawek będzie za chłodno, a nawet jak będzie ładnie, to w samych śpiochach bawełnianych też będzie dziecku dobrze. Te z krótkim to jak ktoś w sierpniu rodzi, albo początek września. Później już chyba bez sensu. Ale zawsze można dokupić ;)

u mnie dziś na obiad pomidorowa :) jakoś mnie naszło :) a u Was?

dziś równo 2 miesiące do terminu porodu. Jeszcze szmat czasu!
    U Nas też termin na połowę września i też myślę że z ciuszkami na krótki rękaw to nie poszalejemy:) Bo o ile słonko będzie świecić tak dla takiego noworodzia wyjście na spacer z krótkim rękawkiem w bodach raczej nie przejdzie...

Na obiad bigos teściowej:-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    matko i córko a ty armie od razu ubierasz? z rozmiaru 56 dziecko wyrośnie Ci w ciągu 3 tygodni jeśli w ogóle 56 będzie potrzebny. Ale mega ilości tych śpiochów, jestem w szoku!

Rozmiaru 56 mam malutko, większość to 62. Kupiłam kilka sztuk, większość dostałam od dwóch osób a jeszcze mam od trzeciej obiecane :P
    Wiem, ze sporo ale przecież nie wyrzucę :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Rozmiaru 56 mam malutko, większość to 62. Kupiłam kilka sztuk, większość dostałam od dwóch osób a jeszcze mam od trzeciej obiecane :P
    Też 56 mam bardzo malutko, tak mi doradziło kilka mam. Najwięcej mam na 62, 68 a potem śmigamy na wspólne zakupy :-)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle, że ubranka z krotkim rękawkiem się przydadzą. Można założyć takie body na noc np pod pajcac albo na dzień pod kaftanik czy sweterek :)
    Wiadomo, ze nie za dużo ale kilka sztuk na pewno :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    mam pytanie bo wczoraj siostra mi powiedziała że powinnam kupić do łóżeczka pod materac jakąś podkładkę żeby dziecko miało ciut wyżej głowę nie wiem o co chodzi, może któraś z was się orientuje?, i jeszcze jedno jakie macie rożki z wkładka kokosową czy z gąbką, podobno z tą gąbką jest fajniejszy przy karmieniu juz sama nie wiem co mam kupić.... :|

Ja podkładałam pod nogi łóżeczka gdzie była główka książki, żeby był spadek. Chodzi o to, zeby dziecko się nie udławiło przez sen. Teraz są podkładki i poduszeczki klin ;)

anulka81 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Nelus Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duzooo wiecej body na krótki niz na dlugi, ale to w niczym nie przeszkadza bo one i tak sa pod spod wiec jak bedzie chłodniej to na body na krótki założę bluzeczke, sweterek czy pajacyk a jak cieplej to sukieneczka na ramiaczkach ;) no stress

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kOCHANA FOTUNIA MUSI BYC! :-)

betinka wrote:
    Hej Mamusie! Witamy się w 34. tygodniu :)

Znów tu późno dotarłam i nawet nie próbuję teraz nadrabiać, zaraz pędzę na wizytę u endokrynologa, więc będzie lektura na później!

atdci09kamv7205a.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:

jak masz coś fioletowego to z chęcią przyjmę :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przegarne moje i beda fioletowe to masz jak w banku.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejtpmt.jpg
    280o5xu.jpg

6z28f8.jpg

35cj285.jpg
    dziewczyny zobaczcie moją wyprawkę:-) śmiać mi się samej chce.zadzwonilam do siostry, która mnie wkur.... bardzo, bo mówi mi, żebym się nie wyglupiala i spakowala w mała torebkę, więc jej mówię, że biorę tylko najpotrzebniejsze rzeczy.i zaczęło się, że ona 5 lat temu to się zmieścila w malutką torbę itd itp.tak, było tak, z tym, że 2 razy dziennie dzwonila do mnie i do mamy,że a to tegk nie ma a to tamtego.

Kaarolina, kark, Patu, Nelus, anulka81, Io, K_A_M_A, le'nutka, verynice, afrykanka, Ewi25, ofcooo, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e7l5wm.jpgle i tak mam jakieś dziwne przeczucie, że czegoś nie wzięłam:-)
    A I jeszcze moja torebunia.malutka torebuńcia nawet:-):-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 14:40

• Nelus Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uważam ze lepiej wiecej niz za mało ;)

Widzę ze juz większość spakowala torby do szpitala, ja nawet nie wiem jaka wziąć i co włożyć bo mi moja pani doktor jeszcze nic nie mówiła. Jutro wyjeżdżam na 4 dni 5h od domu, myslicie ze juz powinnam byc przygotowan a na szpital? Hmm <boi sie>

201703012752.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dużo tych rzeczy do szpitala, w tym co ja będę rodziła ubranka zapewnia szpital, ja mam mieć tylko na wyjście a i mam mieć swoje pampersy. Wiec moja torba nie będzie aż tak duża :-)

Doti odezwij się!!!

justyna14 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się spakowałam już, bo mnie mama urodziła miesiąc wcześniej. Wiem, że to nie wyznacznik, że i ja tak urodzę, bo wręcz przeciwnie, wydaję mi się, że mojemu synkowi dobrze w brzuchu sie siedzi.Ale teraz mam dużo werwy i energii, a nie wiem co będzie za miesiąc:-)

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RATUNKU, NIECH TO SIĘ SKOŃCZY!!!!!!!!!!! Po prostu nie wierzę :(:(:(
    Wyszliśmy z mężem z domu do endokrynologa, samochód mieliśmy zaparkowany na parkingu wzdłuż krawężnika, na samym początku. Przychodzimy, a on rozpieprzony!!!!!!!!
    5 minut przed naszym przyjściem koleś nam wjechał w lewą tylną część samochodu :( Rozpieprzył lampę, zderzak (aż się bagażnik otworzył), nadkole, koło, mega drogą felgę i nie wiadomo, co z zawieszeniem! Najgorsze jest to, że mamy Peugeota cabrio, więc skoro uderzył tak, że się bagażnik naruszył, to nie wiadomo, czy mechanizm od otwierania dachu nie jest uszkodzony!
    No i teraz jesteśmy w mega dupie, bo koło zapasowe mamy u teściów pod Warszawą, więc nawet z miejsca nie możemy go ruszyć, samochód cały czas potrzebny, bo mąż wozi sprzęt na imprezy nim, a do tego za tydzień mamy wesele 100km od Wawy. Zabiję się chyba :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak wy bez skurczy spakowane, a ja ze skurczami i nawet torby nie mam żadnej w domu :D oj byłabym biedna jakby cos sie stało... ale nie mam jak poprac rzeczy do szpitala bo przez kucie wszystko znów byłoby w kurzu, więc mam nadzieje mała nie wywinie psikusa i 2 tygodnie spokojnie mi da jeszcze.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ