X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    nie pytałam jeszcze jak na porodówce, ale jak leżałam na ginekologii to wolą, jak ma sie sztucce czy kubek swój. mają kilka takich "szpitalnych" zapasowych jak ktos nie wziął swoich ale szczesliwi wtedy nie są i prosza by ktos doniósł. Papier raz jest raz nie, chyba jaki humor ma salowa :) kapcie czy koszula to tez wolą, bys miała swoją, ale jak ktos nie ma to jakąś straszną za duzą ci dadzą, ale taką, że zaraz ktos ci Twoją dowozi :D
    jedzenie to wiadomo, masełko w kosteczkach, dwie kromki chceba kawalątek tego masła ze ciężko by na jedną starczyło i wędlina taka, że zazwyczaj wolisz zjeść jednak tylko z masłem :)

Ale serio wyglada na to ze wiezniowie w pierdlu sa lepiej traktowani niz ludzie w szpitalach :P
    I powiedzcie mi jak ktos jest sam i ni ma mu kto codziennie dowiezc jakiegos jedzenia :P to z glodu pada :) hahhaa
    W takim razie dobrze do szpitala trafic jak ktos sie chce odchudzac :P
    Pol biedy jak ktos trafia raz na iles i to na 2-3 dni a jak ludzie leza po kilka tyg?? Looo matko. Z moim apetytem to bym padla zanim bym ze szpitala wyszla hahaha :)

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Akuszerka tylko ja mając 18 lat zmieniłam miejsce zamieszkania i w tym mieście nie dokonywałam zadnego wyboru ani lekarza ani położnej...
    u mnie jest tak, że szpital wysyła zaświadczenie do przychodni w której jestem zapisana, że urodziłam i wtedy ta przychodnia z automatu jakąś położną mi daje. Bo ja też po 18rż się przeprowadziłam więc moja wybrana jest nieaktualna..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale serio wyglada na to ze wiezniowie w pierdlu sa lepiej traktowani niz ludzie w szpitalach :P
    I powiedzcie mi jak ktos jest sam i ni ma mu kto codziennie dowiezc jakiegos jedzenia :P to z glodu pada :) hahhaa
    W takim razie dobrze do szpitala trafic jak ktos sie chce odchudzac :P
    Pol biedy jak ktos trafia raz na iles i to na 2-3 dni a jak ludzie leza po kilka tyg?? Looo matko. Z moim apetytem to bym padla zanim bym ze szpitala wyszla hahaha :)

oj tak, z głodu pasc mozna. ja pojechałam kompletnie bez rzeczy bo nie spodziewałam sie, że zostane. mąż mi dowiózł wieczorem, ale o jedzeniu nic mu nie mówiłam bo juz było po kolacji nie wiedziałam ze jest aż tak źle. to całe szczescie ze mama na drugi dzien podjechała odwiedzic to jak pytała co przywieźć to właśnie prowiant do przezycia :D przywiozła bułki i kabanosy i byłam cała szczesliwa :)jak mało potrzeba wtedy do uszczesliwienia człowieka :)

aaa i drobne na telewizor, bo oczywiście jest na monety :)

Paula55 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Tylko teraz pytanie skąd wiedzieć kiedy dziecko jest głodne, a kiedy chce posiedzieć przy cycku? Czarna magia :P
    podobno czuć czy pije czy tylko sobie dziamga :P

karolcia:)))), K_A_M_A lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ja urodziłam sie w marcu i jak miałam 2 tygodnie, pod koniec miesiąca było tak gorąco, że mama mnie wystawiała w wózku w samych bodach na krótki rękaw, ewentualnie pieluszka tetrowa bo upały nie do wytrzymania były, więc nigdy nie wiadomo jak z pogodą w Polsce :)
    O widzisz! Ale u mnie w tym roku marzec/kwiecien byl naprawde chłodne. Nie mieszkam w Polsce:-)

• Io Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, rozmawiałam z koleżanką, która urodziła w czerwcu i zapytałam czy dalej karmi piersią. Powiedziała, że już nie bo z dnia na dzień straciła pokarm. Podobno piła herbatki laktacyjne, odciągała laktatorem i nic. Położna powiedziała, że to kryzys laktacyjny i pokarm wróci, ale nie wrócił. Trochę mnie to zmartwiło. Nastawiam się na karmienie, ale co zrobię jeśli pokarm mi zniknie i nie wróci? Są na to jakieś sposoby? Zastanawiam się czy u niej nie zniknął bo nie karmiła dziecka bezpośrednio z piersi tylko odciągała mleczko i karmiła butelką.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechala część zamowionych dla Fasoli rzeczy :)
    s1urgw.jpg
    vh99xu.jpg

Io, K_A_M_A, Kaarolina, anulka81, verynice, Paula55, nenka, Ewi25, stardust87 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn czesc mamuśki, witam sie w 32 tyg.
    Dzis w nieco lepszym nastroju ale z wyrzutami sumienia bo nie dość, ze zjadlam wyjatkowo "zdrowe" nudle Knorr a później rozpakowyjac przesyłki tak sie zamachnelam, że piesynek dostal w pyszczek :(

justyna14 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jenyyy jak opowiadacie o tych szpitalach to jestem w szoku :/ jak w krajach trzeciego swiata normalnie :/
    Ja jak lezalam u nas w miescie w Pl to kurde wydaje mi sie ze tak nie bylo :/

Za to tu jak bede lezec to jak w hotelu haha. Menu przy lozku, wszystko szpital podobno zapewnia lacznie z podkladami, koszula i recznikami :)
    Paula powiem ci ze tez sie ciesze, bo u mnie tutaj w szpitalu ponoc tez jest bardzo dobrze i tez menu do wyboru hehe:). Pokoje jak w domu, kazdy rodzaca ma swoj i rodzi sie w sali w ktorej sie lezy:)W sali lodowka a w niej red bull, lucozade zeby rodzaca miala powera hehe:) jak kolezaka rodzila to jej mezowi polozne robily tosty bo mowily ze pewnie biedaczek glodny:) a jak przyszlo do samego rodzenia(parcia) to polozna zapytala meza kolezanki czy chce pomoc odebrac dziecko, on sie zgodzil i trzymal je razem z polozna jak wychodzilo:) moj biedak by nie wyrzymal takiego widoku , ale podoba mi sie tutaj to ich luzackie podejscie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:08

Paula55 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też burza :/ nie lubię burzy od 3 lat, czyli od kiedy moje dziecię się strasznie jej boi. Do tego źle się czuję :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Tzn czesc mamuśki, witam sie w 32 tyg.
    Dzis w nieco lepszym nastroju ale z wyrzutami sumienia bo nie dość, ze zjadlam wyjatkowo "zdrowe" nudle Knorr a później rozpakowyjac przesyłki tak sie zamachnelam, że piesynek dostal w pyszczek :(

Nie smutaj, piesynek przeżyje ;) Powiem Ci szczerze, że zupka chińska też za mną chodzi ale najbardziej sam makaron-póki co się powstrzymuję :D A ta mata jest świetna! :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Akuszerka tylko ja mając 18 lat zmieniłam miejsce zamieszkania i w tym mieście nie dokonywałam zadnego wyboru ani lekarza ani położnej...

I w nowym miejscu zamieszkania nie wybieralas lekarza POZ? Bo przewaznie to jest tak ze jak wybierasz lekarza rodzinnego to od razu z tej samej przychodni i polozna i pielegniarke srodowiskowa. Jesli tego nie zrobilas bo np nie chorowalas i nie bylas u lekarza, to swoj wybor nadal masz w starym miejscu zamieszkania. Czyli teraz musisz pojsc do przychodni kolo siebie ( najlepiej tam gdzie jest pediatra) i tam podpisac oswiadczenie o wyborze lekarza rodzinnego, poloznej i pielegniarki srodowiskowej. Troche zamotalam, ale mam nadzieje ze zrozumialas:-)

kark, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, ja przy córce zaczęłam tracić pokarm w 5tym miesiącu. Wcześniej nigdy nie miałam kryzysu, mimo, że podobno jest w 3tyg i 3 mies. Po prostu córka zaczęła częściej się domagać i tak z 3h zrobiły się 2,5h, potem 2h, potem 1,5h. Przy 1h po dwóch tygodniach stwierdziłam, że to nie ma sensu, bo mam duże dziecko, a karmię jak noworodka. Zresztą zaczęła wtedy tracić na wadze, więc przestawiłam ją na butlę (soczki i słoiczki raz za czas już dostawała) i jestem szczęśliwa, bo nie wiem ile taki kryzys by trwał...

Jagoodka, pal licho zdrowie, ja mam dziś taką ochotę na chinole, że jakbym nie musiała leżeć to już bym miała zapas ze sklepu w szafce przed mężem schowany :D

Zastanawiam się czy coś jeszcze dokupić. Bo u nas ostatnie dwa wrześnie i październiki były ciepłe i ładne, potem się gwałtownie załamywało. Chyba zaczekam co dostaniemy od ludzi, jak będzie mało to dokupię :)

Oglądam Porodówkę na TLC :)

JagoodkaK, Io lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu Nasze elblaskie szpitale juhu goruja :D nie ma to jak full wypas profesjonalna opieka...
    Ale slyszalam ze na porodowce na Zeromskiego sa mega warunki i tylko modlic sie zeby tam rodzic :)

Patu lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie! Witamy się w 34. tygodniu :)

Znów tu późno dotarłam i nawet nie próbuję teraz nadrabiać, zaraz pędzę na wizytę u endokrynologa, więc będzie lektura na później!

verynice, Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:22

JagoodkaK, verynice, kark, Paula55, justyna14, Kaarolina, karolcia:)))), Majeczka2014, Karolaaa91, anulka81, nenka, Ewi25 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    położna podlega rejonizacji, pediatrę możemy wybrać którego chcemy.

Polozna tez nie podlega rejonizacji i mozesz wybierac jaka chcesz, pod warunkiem ze ma skonczony kurs na srodowisko

madiiiii lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark mam jeszcze 2 w szafce, lecą łap ;)
    Kama wiem, ze przeżyje ale tak ki jakos sie zrobilo, ogon podkulil i zaczął się przytulać.

kark lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Kark, ja np mam 27 par bodów na krótki rękaw i 21 na długi w rozmiarze 56-62 więc to raczej w proporcji 1:1 :P Ale w dość rozbudowanej ilści :)
    matko i córko a ty armie od razu ubierasz? z rozmiaru 56 dziecko wyrośnie Ci w ciągu 3 tygodni jeśli w ogóle 56 będzie potrzebny. Ale mega ilości tych śpiochów, jestem w szoku!

7w3d 💔
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze ani u poloznej ani u pediatry jie bylam, nic nie wiem jacy w moim mieście sa polecani, bo ja nie z Bydgoszczy, wiec Fipsik, Verynice pomocy.

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ