X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG jovi to jest real foto???
    Ale stylowa lazienka!!! Gratuluje gustu i pomyslu :)

Lazienka kompletnie ńie w moim stylu ale strasznie lubie ludzi ktorzy maja poczucie smaku :)

jovi81 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja z mila checia bym zjadla pulpeciki mniam :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Lazienka kompletnie ńie w moim stylu ale strasznie lubie ludzi ktorzy maja poczucie smaku :)
    real oczywiście i wszystko z M sami robiliśmy ale dla dobra dziecka lepiej żeby korzystał z łazienki Tatusia ( nowoczesny, prosty styl dla odmiany - taka typowo męska :) ) Jak kiedyś doczekam się córeczki to będę z nią urzędować w mojej :)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Rannnnnnnny, wyrzucą nam wątek z Belly bo za dużo miejsca na serwerze zajmujemy hahaha

Ja chyba jakaś dziwna jestem ale właśnie zaopatrzyłam się w pieluchy wielorazowe, ciekawa jestem co przyjdzie... oczywiście do szpitala i na start w domu mam jednorazówki ale chcę zawalczyć z tymi wielorazowymi. Ale chyba tylko ja się na to porywam z forum...?

U mnie dokończyłam w końcu z detalami moją łazienkę (mąż ma swoją :) i doszłam do wniosku że dziecko w tej łazience to kiepski pomysł - wariatka ze mnie :) wrzucę foto to same ocenicie :)
    17c4a499355967f8med.jpg

d76a6f2835032ae8med.jpg

a15752b05d833538med.jpg

woooow, łązienka genialna!! ale nie wyobrazam sobie maluszka w niej :D pewnie będzie z tatusiowej korzystac :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczególnie taka wanna mi sie marzy... mmmm... niestety teraz nie ma szans, ale kiedys w nowym domu za te x lat nie odpuszcze :D

tylko jak taka podłoga sie bedzie sprawdzała przy wilgoci? nic nie będzie sie działo?

jovi81 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Nie w moim stylu.ja mam na nowocześnie:-) ale bardzo mi się też podoba, bo jest inna niż wszystkie! Na początku myslalam że to przedpokój, ale wanna mi się w przedpokoju nie zgadzała haha . Także jovi szacun za pomysłowość i za pójście pod prąd:-)

jovi81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta opaska na cycki to da radę wcisnąć w nią F? I żeby nie wypadły? Bo ramiączek nie ma, a modelka ma pryszcze to nie wiadomo co z większymi rozmiarami..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole wlasnie taki prosty i nowoczesny styl :) ale twoja laznie ( bo lazienke to mam ja 2x2 m haha) podziwiam :)
    Jak z katalogu!!!
    Kurde to musicie miec duuzy dom skoro macie dwie lazienki i to takie :)
    Mi sie marzy jedynie miec wanne poki co haha :) wiec moje wyobrazenia sa na innym poziomie wogole :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    szczególnie taka wanna mi sie marzy... mmmm... niestety teraz nie ma szans, ale kiedys w nowym domu za te x lat nie odpuszcze :D

tylko jak taka podłoga sie bedzie sprawdzała przy wilgoci? nic nie będzie sie działo?
    do deski dębowe specjalnie impregnowane ale wiadomo, drewno to drewno dlatego mój M nie ma do niej wstępu bo on jak się kapie to woda jest wszędzie dlatego będą mieli używanie z Frankiem w "swojej" łazience :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    do deski dębowe specjalnie impregnowane ale wiadomo, drewno to drewno dlatego mój M nie ma do niej wstępu bo on jak się kapie to woda jest wszędzie dlatego będą mieli używanie z Frankiem w "swojej" łazience :)

mój tak samo, jak po nim sie wejdzie to pływac idzie :D podłoga calutka mokra, ja nie wiem jak on to robi :) wiec by długo to nie wytrzymało :)

ja odliczam dni do skorzystania z wanny. jeszcze tylko niecałe 2 tygodnie! i wreszcie widze pozytyw tego, ze jestem niska- mimo ze nasza wanna malutka, to moge do niej wejść i wyprostowac nogi :D
    ale mała ma silną czkawke, wow! wiem, że niby jej to nie męczy, że ćwiczy płucka ale zawsze jest mi jej i tak szkoda podświadomie :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) Ale mi Mati daje dzisiaj popalić, wierzga jak wściekły koń! Nie wiem o co mu chodzi, ale non stop naparza, chwila przerwy jak wywoła skurcz, a potem jeszcze bardziej wkurzony i jak tylko skurcz odpuszcza, to on jeszcze mocniej brrrrr. Teraz utknął pod żebrem :/

Doti, ufff, dobrze, że Ci się polepszyło w końcu. Masakra takie męki!

KAMA, całkowicie rozumiem Twój żal i że Ci przykro, że tak się mąż zachowuje. Dobrze, że to z siebie wyrzuciłaś!

Karolina, bidulko, olej czekanie na położną w pozycji półsiedzącej, tylko leż plackiem! Jak te skurcze takie silne i czujesz Krzysia tak nisko, to każdy dzień się liczy, a jednak pozycja plackowata tylko coś daje! Oj, Krzyś to od ciotki B. dostanie klapsa porządnego, że aż tak mu się chce na ten paskudny świat, zamiast u mamuni w brzuchu sobie bezpiecznie siedzieć!

A co do 'zapylenia'... My w październiku zrobiliśmy spontanicznie strzała, aż się wtedy popłakałam ze wzruszenia na myśl, co się własnie mogło wydarzyć. No i pod koniec miesiąca trafiłam do szpitala z Salmonellą, robili mi 2 razy betę, bo się bali antybiotyk podać i wyszła negatywna. Oczywiście od razu spanikowałam, że jak tooooo, strzał w połowie cyklu i nic?! W listopadzie uważaliśmy, bo po tej chorobie ciężkiej musiałam się zregenerować. W grudniu na luzaku wszystko, w Wigilię sobie pomisiowaliśmy. Pod koniec grudnia miałam kontrolne USG - lekarka mi nagadała, że to miesiąc bezowulacyjny. Więc ja znów załamka, że owulacji nie mam. W sylwestra impra na maksa, piłam z facetami równo wszystko, co było. O północy życzenia, żebyśmy się rozmnożyli i takie tam ;) 2.01 i 3.01 jakoś mnie dziwnie pobolewał brzuch, takie ciągnięcie czułam i piersi mnie bolały jakoś za szybko, do tego 3.01 zrobiłam mężowi DZIKĄ jazdę z wielkim płaczem, że on chce dziecko dopiero za kilka miesięcy i że na pewno nie chce wcale i mnie nie kocha :D 4.01 byłam na zakupach, przy okazji wzięłam test, poszłam do fryzjera, o 18 w domu siknęłam, odstawiłam test na bok nie zwracając na niego uwagi, myłam sobie wesoło ręce, rzuciłam okiem na test i.... :O Umarłam :D Tydzień wczesniej to usg, do tego test 3 dni przed spodziewaną @ i to wieczorem, a tu 2 kreski! Wygląda na to, że nasz syneczek jest wigilijny :)

anulka81, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula 2x2 to fajna lazienka. my mamy 4x1m. doslownie 1m. jak maz stoi przy zlewie, a ja chce sie przecisnac do kibla to sie slizgalam po scianie, a teraz z brzuchem nie daje rady :(

ale dzisiaj z jagodami zrobilysmy oblawe na lump :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:01

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde na stronie rossmana nie moge znaleźć tych pampersów, ile one kosztują. Normalnie nie lubie ich strony

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ale mała ma silną czkawke, wow! wiem, że niby jej to nie męczy, że ćwiczy płucka ale zawsze jest mi jej i tak szkoda podświadomie :)

Wiesz co, ja się tak zawsze zastanawiam ile w tym prawdy, że dla płodu czkawka nie jest nieprzyjemna. Mati zawsze mocno kopie jak ma czkawkę i wydaje mi się, że wcale mu to nie jest obojętne.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Wiesz co, ja się tak zawsze zastanawiam ile w tym prawdy, że dla płodu czkawka nie jest nieprzyjemna. Mati zawsze mocno kopie jak ma czkawkę i wydaje mi się, że wcale mu to nie jest obojętne.

hmmm... teraz bede jej współczuła jeszcze bardziej. sama nie wiem, czasem kopie mocno a czasem jest spokojna ze tylko czkawke czuc. mam nadzieje ze jednak jest jej dobrze w brzuszku ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16iw7bd.jpg
    2ywe4bl.jpg

Paula55, aswalda, K_A_M_A, Kaarolina, stardust87, CZARNULKA77, Patu, betinka, afrykanka, Io, anulka81, nenka, kark, betina89 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik a tak przeżywałaś że nie masz fioletu a tu proszę! :)

Iwona a ja co będę jadła jak nic nie ugotuję?? ;) No i dziecko? :D Ale Twój obiadek bym chętnie wsunęła, bo uwielbiam na słodko :) W ogóle to zjadłabym kopytka ze śmietaną i cukrem-może w przyszłym tyg sobie zrobię.
    Karolciu Ty biedaku leżący wpadaj do mnie podzielę się, tylko musiałabyś jeść na leżąco :D

Jovi fakt faktem-łazienka jak z katalogu :) Mnie bardziej urzekają nowoczesne, ale fajnie jest nacieszyć oko jak jest super urządzona i już tutaj dla mnie nie jest ważne w jakim stylu :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Kurde na stronie rossmana nie moge znaleźć tych pampersów, ile one kosztują. Normalnie nie lubie ich strony
    ja w promocji za paczkę 78szt białych 1 płaciłam 45zł

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo... to znowu my... Właśnie wróciłam z wizyty i znowu krwawie... Ten lekarz jest taki niedelikatny... Boli mnie podbrzusze, no i krew leci :/ To już się staje powoli standardem. Na dodatek stwierdził, że szyjka krótka i miękka, czop powoli "będzie chciał chyba odchodzić", także nie wiadomo czy urodzę dziś czy za miesiąc... super po prostu. Wg niego na tym etapie ciąży, nie ma co już jej tam siłę trzymać, jak chce to niech wychodzi, nic jej nie będzie. Zawsze po wyjściu od niego mam takie mieszane uczucia.

relgdf9h54y1o8s7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi jeszcze, czy tymi skurczami przepowiadającymi to w 34 tygodniu powinnam się martwić? Nie za szybko na nie? Dodam, że w poniedziałek szyjka była długa i zamknięta, ale te skurcze pojawiły się dopiero po wizycie i mam je codziennie. Przed chwilą były tak mocne, że aż pod prysznic musiałam iść. Nie wiem teraz czy to norma, czy się oszczędzać?.. Brać nospę? Od kiedy te skurcze powinny się zacząć tak "książkowo"?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ