X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba też naleśniki zrobię:) dla męża z żółtym serem bo uwielbia a dla mnie z konfiturą wiśniową i serkiem białym :) mniam:)
    widzę, że same dobre gospodynie mamy, co najmniej 2 ciasta dziś się upieką :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    A ja pierogi ze szpinakiem i fetą <mniam> Udało mi się zamrozić 10 szt z 54, które zrobiłam ostatnio :)
    reszta rozumiem poszła od razu? tzn muszą być pyszniaste!

7w3d 💔
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    moja już pod koniec maja na usg połówkowym była ułożona do porodu, mam nadzieje, że tak została moja kochana dziecina, bo jakoś o porodzie sn myślę i się oswajam, a cc to dla mnie osobiście abstrakcja. Nawet nie brałam pod uwagę, że mogę mieć cc. W sumie nie wiem czemu, przecież to każdą może spotkać.
    Moje dziecię co wizytę u ginekologa w innej pozycji jest, parę razy była głową w dół to jest szansa ze jeszcze wróci do tej pozycji bo wierci się okrutnie, najczęściej wieczorem i spać nie daje bo skurcze łapią :-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tylko wstałam na siku i od razu brzuch twardy i boli :/ luteina i nospa forte gowno daja :/ oby wytrzymac do wtorkowej wizyty. tylko w sobote tesciowa ma imieniny i trzeba bedzie sie usmiechac i sluchac jak to sie dobrze czuje, jaki mam wielki brzuch i w ogole. :/ i oczywiscie mi zyczen nikt nie zlozy, bo ja na imieniny juz nie zasluguje. wkurzaja mnie juz rodzinne imprezy :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    A ja pierogi ze szpinakiem i fetą <mniam> Udało mi się zamrozić 10 szt z 54, które zrobiłam ostatnio :)

to coś dla mnie :)

• anulka81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka podrzucę Ci kawałek jak upiekę :D ;)

W ogóle to ja mało piekę jakoś mnie to nie pociąga ale to jedno ciasto uwielbiam i jakimś cudem mi wychodzi :D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    reszta rozumiem poszła od razu? tzn muszą być pyszniaste!
    Oczywiście :) A najlepsze jest to, że mój mąż zrobił sobie 55 szt z serem i jemu udało się zamrozić 40 szt a mi tylko 10 :P

justyna14 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam smaka na tartę chyba betinka wstawiala zdjęcie wczoraj :-)

betinka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)aż weszlam na sierpniowki i taki mnie głupi śmiech ogarnął.wyzywaja się,wyliczają sobie tygodnie,ogólnie chyba swoje frustrację tam wyladowywują.jakoś inaczej niż u Nas

Fipsik, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie gotuje, zreszta wczoraj i przedwczoraj tez nie gotowałam :-) a co moge się poobijac troche, choc jak czytam co u was to juz głodna jestem! :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Ja dzisiaj nie gotuje, zreszta wczoraj i przedwczoraj tez nie gotowałam :-) a co moge się poobijac troche, choc jak czytam co u was to juz głodna jestem! :-)

- co dziś na obiad?
    - nic
    - wczoraj też nic nie było!
    - ugotowałam na dwa dni...

justyna14, Karolaaa91, Io, kark, Majeczka2014, stardust87, Paula55, Patu lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    za to u nas odwrotnie - najczestsze tematy to jedzenie, ciuszki i problemy z tesciami. a jak napisalam ze nerki mnie napieprzaja i nie wiem czy na ip nie pojade to zadna nie odpisala :P
    Haha, ja jak widzę taki wpis to nie komentuję i lubię go, tylko czekam aż napiszecie, że już jest ok i, że się uspokoiło :) Bo taki wpis można polubić i skomentować :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fipsik dobre :) hahaha

diabla ty łakomczuszku, to może teraz te mężowe podjadaj :) co by się wyrównało ;)

7w3d 💔
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha no idealnie pasuje! :-) hahah

chciałam wczoraj ugotowac to sam zaproponował, że pojdziemy do restauracji, żeby nie bylo ja dobrze gotuje! :-) a dzisiaj musze siedziec przy komputerze wiec nie mam czasu ugotowac przeciez :-P

Fipsik wrote:
    - co dziś na obiad?
    - nic
    - wczoraj też nic nie było!
    - ugotowałam na dwa dni...

atdci09kamv7205a.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Mąż urlopuje więc średnio mam czas wejść i coś napisać, poza tym nic się u nas nie dzieje szczególnego...

Ja dziś na obiad robię krokiety z kapustą i pieczarkami :) Mniam!

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą, ciekawe czy nas "młodsze" mamusie też czytają tzn pażdziernikowe i listopadowe? jak tak, to trzeba dziewczyny fason do końca trzymać, żeby on nas nie plotkowały :) hahaha

jak to brzmi "młodsze mamusie", niedawno byłyśmy najmłodsze i powstawał ten wątek a teraz? jakie pieluszki, jakie pampersy i co do szpitala! serio jak ten czas mi z Wami zleciał! oby tak do końca szczęśliwie!

verynice, kark, Majeczka2014, stardust87, Patu lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i was to moze spotkac! chyba ze tylko moja jest taka wredna, ze kopie po narzadach najbardziej wyczulonych na bol :/

edit: na pewno nas podczytuja i najglosniej bedzie o pierwszych ktore urodza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:16

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry ;)

Ja dziś na obiad robię krokiety z kapustą i pieczarkami :) Mniam!

o jejkuuuuuu! Błagam o chociaż jednego! :-) chodzą za mna juz od dawna!

verynice lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, wczorajszej tarty betinki nawet nie wspominam, bo od razu ślinianki mi na pełnych obrotach pracują :P

Ach, fasolka z bułeczką! Chyba dobry rok nie jadłam, ale mam smaka :D

Ja lubię serniki takie pół na pół - lekko wilgotne w środku i suche z zewnątrz :D Najlepiej coś a'la po krakowsku z białą czekoladą i masą wanilii, a na wierzch gorzka czekolada :P Ale przepisu nie podam, bo jak robię ciasta to zazwyczaj coś zawsze modyfikuję i z jednego przepisu nigdy takiego samego ciasta nie jestem w stanie zrobić :)

Kurcze, same kulinarne tematy dzisiaj, a ja leżę i tylko lody z zamrażarki mogę wyciągnąć, bo dziś coś brzuch boli i szyjka :( Ale za to lody dobre, arbuzowe i truskawkowe :D Mam nadzieję, że za niedługo będę się już super czuła, bo muszę dorobić nowe :P

Kurcze, tak piszecie o tych sierpniówkach, że chyba też sobie poczytam, pewnie się okaże, że lepsze forum niż ta saga o której wczoraj ktoś pisał :P

stardust87 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dzięki za słowa pocieszenia. Mąż najwyraźniej nie jest obrażony. Wyszło na to, że mamy tylko kiełbasę na grilla kupić i zrobić sałatkę, no i jakieś napoje kupić więc nie jest źle. W ich rodzinne sprawy już się wtrącać nie będę bo potem wyjdzie, że ja jestem ta zła. Nerwy mi niepotrzebne. A jak my robimy imprezy to tesciowa też jakieś tam mięsa piecze więc przymknę oko na koszty. Najwyżej pójdę do nieba za to, że jestem taką dobrą synową dla niekoniecznie najcudowniejszej teściowej :P

Co do pampersów z Lidla to ja je wtedy kupiłam. Jak przetestuje to Wam powiem czy szajs. Na początek mam Dadę.

Co do sernika to ja mam zarąbisty przepis:
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_dekadencki/przepis.html
    Jakby któraś miała piec to niech da znać to powiem co warto zmienić. Sernik jest taki kremowy. Piekę go już od 2 lat. Wszyscy, poza teściową, są zachwyceni.

Co do sierpniówek to nie one pierwsze się żrą. Jakis czas temu była straszna afera u listopadówek chyba. Nawet się podzieliły o ile dobrze pamiętam. Moim zdaniem to kwestia trolli. Skąd wiemy, że ta mamuśka nie jest tu tylko po to, żeby siać zamęt. O ile dobrze kojarze to tu też się jakaś fałszywa mamusia wpychała. Dobrze pamiętam?

A no i przylączam się do grona zachwyconego deszczem. Oby tak do wrzesnia :P

madiiiii, stardust87 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ