X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zdecydowałam się na sernik krakowski, bo znalazłam fajny przepis na wiaderku twarogu Presidenta. Tylko muszę się przejść po śmietankę. Mniammmm, nie mogę się doczekać. Dam wieczorem lub jutro znać, jak wyszedł :D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja za paczkę białych 78szt płaciłam 38zł w Carrefourze:)

Ja do Carrefoura mam 40 km więc z paliwem było by sporo więcej :)

kark lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Z tymi pieluchami w marketach to jest tak, że są specjalnie produkowane na kontrakt z danym marketem np. Carrfurem, więc mogą sie różnic jakościa niż w innym sklepie. Z wszystkimi produktami tak jest. Jezeli dana firma podpisje kontrakt z siecią marketów i zobowiązuje się do dostarczania im towaru do kazdego sklepu to produkując spełnia ich normy które czesto sa niższe niż własne produkcyjne danego produktu.

To prawda, pamiętam jak w zeszłym roku i w tym rzucili pampersy do Lidla, cena taka, że nigdzie nie było konkurencyjnej. Potem jak czytałam opinie ludzi to pisale w necie, ze właśnie są dużżżżo gorsze niż kupione normalnie.

relg4z17djzzyjqt.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak z innej beczki między jednym smażonym naleśnikiem a drugim napiszę Wam jak mnie dzisiaj mąż pięknie rano przywitał po przebudzeniu.
    On wstał wcześniej a ja sobie jeszcze spałam, jak sie obudziłam wchodzę do kuchni a ten do mnie cały uśmiechnięty: kochanie wszystkiego najlepszego i mnie całuje :D pytam z jakiej okazji a on no jak to z okazji imienin, ja zdziwienie i mówię mu przecież to dopiero jutro ;) no i zrobił sie czerwony ;P

A to wszystko przez zeszłoroczne imieniny o których mąż zapomniał, dzwonił do mnie jego brat wieczorem z życzeniami i jak już skończył to mąż pyta po co Michał dzwonił a ja mu mówię życzenia mi składał z okazji imienin :D
    No i nie mógł przeboleć że on zapomniał a najlepsze jest to że cały dzień ktoś do mnie dzwonił z życzeniami a to jedna siostra druga trzecia, rodzice a on się nie zorientował o co chodzi no i w tym roku chciał być pierwszy całkiem dobrze mu wyszło trochę falstart ale liczą sie dobre chęci :D ;)

Io, Karolaaa91, madiiiii, Majeczka2014, kark, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce krokiety. Ale mi narobiłaś apetytu.

karolcia:)))), verynice lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka , liczy się gest :) ja jestem ciekawa czy mój będzie pamiętał o moich urodzinach, bo mam 11 sierpnia czyli niedlugo :) a on ostatnio jest mało ogarnięty :P i jemu trzeba przypominać o niektórych sprawach kilka dni :) od 3 dni pierze się u niego torba dla mnie do szpitala :) coś długo w tej pralce :P

anulka81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stripsy zrobione ;)

Karolaaa91, betinka lubią tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a ja chyba idę zaraz przygotować ciasto naleśnikowe bo zachciało mi się stripsów jak z KFC :P pierwszy raz je robię i w sumie będę jeść :)

Jesli jeszcze ich nie zrobiłaś to taka moja rada, żeby nie za dużo tego ciasta naleśnikowego na nie dać, tzn jak je umoczysz to trzeba je troszkę potrząsnąć, zeby nadmiar spłynął. Jak jest za dużo tego ciasta to jest potem strasznie gruba ta paniera, niesmaczna :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka81 mąż po prostu chciał być pierwszy:-)
    Jak kulinarne tematy to ja mam dziś leczo od teściowej:-) wczoraj były gołąbki od teściowej.ogolnie dała Michalowi obiady na cały tydzień, dobra kobieta:-) na deserek zrobiłam wczoraj ciasto 3bit.pyszota.

Quatriona, anulka81, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też chcę krokiety!
    Teraz się Wam pochwalę bo właśnie skończyłam sukienkę dla mojej córeczki. Ale żeby nie było wątpliwości bo różne są monitory to nie jest różowa a morelowa, taka trochę pomarańczowa
    24wt05s.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:54

Kaarolina, Io, karolcia:)))), anulka81, kark, justyna14, verynice, Karolaaa91, madiiiii, stardust87, Fipsik, Paula55, betinka, AniaDS, Ewi25, rabarbarka, afrykanka, Patu, betina89, pralinka, nenka lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Jesli jeszcze ich nie zrobiłaś to taka moja rada, żeby nie za dużo tego ciasta naleśnikowego na nie dać, tzn jak je umoczysz to trzeba je troszkę potrząsnąć, zeby nadmiar spłynął. Jak jest za dużo tego ciasta to jest potem strasznie gruba ta paniera, niesmaczna :)

dzięki za radę :) ale właśnie wyszło mi tak jak napisałaś :) jak na pierwszy raz nie jest źle. Jeść będę później :)

• Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    anulka , liczy się gest :) ja jestem ciekawa czy mój będzie pamiętał o moich urodzinach, bo mam 11 sierpnia czyli niedlugo :) a on ostatnio jest mało ogarnięty :P i jemu trzeba przypominać o niektórych sprawach kilka dni :) od 3 dni pierze się u niego torba dla mnie do szpitala :) coś długo w tej pralce :P
    Majeczka coś dlugie macie pranie wstępne;-) ja mówię do Michała, że coś potrzebuje,żeby zrobił albo przyniósł to mówi, że tylko herbatę wypije:-D chyba go w tej ciąży terroryzuje trochę.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    O ja też chcę krokiety!
    Teraz się Wam pochwalę bo właśnie skończyłam sukienkę dla mojej córeczki. Ale żeby nie było wątpliwości bo różne są monitory to nie jest różowa a morelowa, taka trochę pomarańczowa
    24wt05s.jpg

ja widzę morelową :) śliczna

Quatriona, Kaarolina, Io lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Majeczka coś dlugie macie pranie wstępne;-) ja mówię do Michała, że coś potrzebuje,żeby zrobił albo przyniósł to mówi, że tylko herbatę wypije:-D chyba go w tej ciąży terroryzuje trochę.

wkońcu i oni-faceci są sprawcami naszego stanu :) niech się udzielają i pomagaą...niech nie marudzą :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj zupke z pulpetami taaaak mi smaka wczoraj Kama jak dobrze pamietam zrobila :)
    Stardust ja Ci oddam slonce a Ty mi daj deszcz! Zamienie sie z mila checia :)

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stripsy tez bym zjadła. A ja na jogurtach, serkach i ciemnym pieczywie, żeby troche zahamowac przyrost wagi. :(

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dzięki za radę :) ale właśnie wyszło mi tak jak napisałaś :) jak na pierwszy raz nie jest źle. Jeść będę później :)

Mi najlepiej smakują na świeżo, potem już nie bardzo. Ale to kwestia gustu :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Stripsy tez bym zjadła. A ja na jogurtach, serkach i ciemnym pieczywie, żeby troche zahamowac przyrost wagi. :(

Kochana nie martw się i w żadnym wypadku nie dietkuj sobie! Jak masz na coś ochotę-zjedz.
    Będziemy miały juz niedługo motywacje.

Io lubi tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    O ja też chcę krokiety!
    24wt05s.jpg

Boże co za cudeńko, sama zrobiłaś????????????? Jestem zachwycona :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Mi najlepiej smakują na świeżo, potem już nie bardzo. Ale to kwestia gustu :)

ja pierwszy raz dziś robiłam. Pewnie i odrazu smaczniejsze ,wiadomo:) ale nie wiem czemu tak wcześnie się za nie zabrałam. Chcialam chyba na raty rozłożyć obiad :) chłodniejsza pogoda to i odrazu mam wene do robienia co kolwiek

‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ