X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko kochana, umarłam ze śmiechu :D :D :D PATRZCIE!!!! https://www.youtube.com/watch?v=l2td5s0euGc

justyna14, stardust87, karolcia:)))), anulka81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wyscie oszalaly??? Chwile mnie nie bylo a czytam i czytam i konca ńie widac. :P

Betinka ja tam sie ńie znam ale w gazecie tak pisalo hehe :) ale moja przyjaciolka urodzila jakos po 36 tyg i maly mial napisane ze wczesniak :P wiec ja tam nie wiem :)

Ja na obiadek dzis zupka ogorkowa :)
    I chyba racuchy z jablkami i borowkami :)

Jenyyy wiedzialam ze tak bedzie. :/ zaczne pisac i zapomnie co komu :P

Ale powiem wam ze bylismy ten domek ogladac. Ja jestem zachwycona :) w srodku za duzo do roboty nie ma, pomieszczenia spore ( jak na warunki w uk), piekny ogrod (!!!!) podjazd pod domek bezposredńio ahhh.... O malo sie nie zesikalam.
    Nasz agent ma tylko home raport przejrzec i negocjujemy cene jak wszystko bedzie ok.
    Mam nadzieje ze zejda z ceny bo ogloszenie ponad rok juz wisi...
    Jeny napalilam sie jak lysy nagrzebien :P
    Az soe boje cieszyc bo moze jeszcze nic nie wysc ale mimo wszystko humor mam dzis boski.

Aaaa i pogodzie sie u nas pos powalilo hahaha. Chyba zabladzila. Wczoraj bylo ponad 30 stopńi w sloncu!!!! Dzis tez gdzieje na maxa. Wogole czuje sie jak ńie na wypach hahaha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 13:13

Majeczka2014, betinka, stardust87, karolcia:)))), Io, madiiiii, Patu, betina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    matko kochana, umarłam ze śmiechu :D :D :D PATRZCIE!!!! https://www.youtube.com/watch?v=l2td5s0euGc

hahaha :P

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ale może Ci dzidziol uciskać i może przez to być wodonercze (cofanie się płynu z moczowodu i zaleganie w nerce) - u mnie własnie tak jest - wyniki moczu ok, ale to zaleganie daje potworny ból. Trzeba duuuuużo pić, żeby nie doszło do zakażenia.

ja mam sztuczne moczowody. probuje sie doczytac czy sa tak elastyczne jak prawdziwe, ze moze byc ucisk, czy sa tak sztywne ze sie tylko przesuna. ale nie moge znalesc informacji zadnych :/ moj urolog mowil, ze w ciazy mam obciazone nerki, ale z moczowodami nic nie ma prawa sie stac. mam nadzieje ze nie myslal tylko o urwaniu sie tych sztucznych, ale tez o np wodonerczu o ktorym piszesz.

3 dni nawalaly, teraz bola tylko na wieczor. jak znowu strasznie beda bolaly to juz sie przemoge, spakuje i pojade do tego nieszczesnego szpitala.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zacytuję Wam coś. Bo właśnie dobrze mi się kojarzyło, że gdzieś czytałam o dzieciaczkach, które wcześniej urodziły. Znalazłam w gazecie "M jak mama" o tym artykuł "By nie urodzić za wcześnie" i tam jest dział "Kiedy rodzi się wcześniak" :
    "wcześniak to dziecko, które urodziło się po 22, ale przed 37 tygodniem ciąży"

kark, Paula55 lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 mamy ten sam termin a mój klocek 2084!na przedostatniej wizycie mial 1390 i lekarz mówi, że malutki będzie, to chyba posłuchał i teraz wyszla malutka klucha:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 13:21

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bjbj4n.jpg

z boku wisi jeszcze organizer w pieski identyczne jak ochraniacz na szczebelki

Kaarolina, betinka, Diabla85, stardust87, kark, Karolaaa91, Paula55, karolcia:)))), anulka81, Io, verynice, Tysia87, Ewi25, rabarbarka, akuszerka89, Patu, afrykanka, betina89, nenka, doti77 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to trzymamy kciukasy aby udalo sie z tym domem za rozsadna cene ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    ja mam sztuczne moczowody. probuje sie doczytac czy sa tak elastyczne jak prawdziwe, ze moze byc ucisk, czy sa tak sztywne ze sie tylko przesuna. ale nie moge znalesc informacji zadnych :/ moj urolog mowil, ze w ciazy mam obciazone nerki, ale z moczowodami nic nie ma prawa sie stac. mam nadzieje ze nie myslal tylko o urwaniu sie tych sztucznych, ale tez o np wodonerczu o ktorym piszesz.

3 dni nawalaly, teraz bola tylko na wieczor. jak znowu strasznie beda bolaly to juz sie przemoge, spakuje i pojade do tego nieszczesnego szpitala.

O kurak, to jak Ty masz kochana takie przygody nerkowe, to może na wszelki wypadek pojedź do lekarza... Nie mam pojęcia jak jest z elastycznością sztucznych, choć wydaje mi się, że elastyczność powinna być zbliżona do naturalnych, ale to tylko moje domysły. Spróbuj trochę na czworaka i biodrami pobujać, ogrzej plecy, może się zrobił ten zastój...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Fipsik przepraszam, że tak w prost zapytam, ale ty po jakimś wypadku jesteś czy co się działo, że masz takie problemy z zdrowiem?

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    to jednak nie kolka. mocz zbadalam, wyszedl dobry wiec zapalenie tez nie. pozostaje jedynie uraz - mala wredota musiala mi skopac nerki :/ kurcze jakby nie mogla sie uwziac na watrobe (mam zdrowa jak pijak po przeszczepie).

przyszly naklejki, zaraz wstawie fotke :D
    a widzisz, bo te nasze dzieciuchy to chyba szczyt złośliwości - ja od zawsze miałam problemy z wątrobą, głownie od leków, bardzo często mnie bolała przed ciążą. I co? I mój mały groszek swoje wielkie dupsko od kilku tygodni z pełną premedytacją pcha mi w wątrobę! Moja najczęstsza pozycja teraz jak siedzę lub leżę to prawy bark i ręka do góry, żeby trochę miejsca tam na tą wątrobę zrobić. Krzywy kręgosłup jak nic będę miała po porodzie :P

Fipsik lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula! No to super wieści! Oby udało Wam się z tym domem! :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOŻEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, ZROBIŁY MI SIĘ ROZSTĘPY NA TYŁKU!!!! :(:(:(:(:(:(:( W miejscach, gdzie mnie kiedyś mocno pogryzł pies :(:(:(:(:(

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka to teraz trzeba rozmasowywac :D wykorzystaj swojego Ukochanego :D

• betinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmasowywać? A to nie wiedziałam nawet! Mój mąż jest masażystą akurat, to mu żyć nie dam!
    Ale kurde noooooo :( W najgorszych możliwych miejscach są. Gacie do samby ich nie przykryją :/ Będę musiała sobie makijaż, za przeproszeniem, dupy robić :/

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade :D pewnie ich nawet nie widac ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Majeczka ja to chyba tez w m jak mama czytalam :P

Dziekuje dziewczyny za dobre fluidki :*

Mi sie zrobily wredoty na boczkach takie male ale paskudnie fioletowe :( buuuu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 13:53

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Fipsik przepraszam, że tak w prost zapytam, ale ty po jakimś wypadku jesteś czy co się działo, że masz takie problemy z zdrowiem?

ja nie mialam zadnego wypadku , oprocz tego ze sie urodzilam :D i to w 40 tygodniu.

urodzilam sie z refluksem pecherzowo-moczowodowym. teraz sie operuje niemowleta z tym i jest wszystko ok. ale 30 lat temu nikt nawet mi tego nie wykryl. majac 2,5 roku zachorowalam na grype , jako powiklanie dostalam zapalenie miesnia sercowego. przy okazji badan w szpitalu wyszlo ze mam tez epilepsje i ten refluks pecherzowo-moczowodowy. wiele dlugich lat leczyli mnie tylko proszkami. co chwile zapalenie nerek, co chwile szpital. polowa urodzin, swiat, komunia - w szpitalu. nikt nie chcial mi zoperowac pecherza ze wzgledu na chore serce. dopiero jak serce mi calkiem wysiadlo i znalazlam sie w centrum zdrowia dziecka cos zaczeli dzialac. dostalam lezenie i sterydy na poltora roku. nauczanie w domu, na wyjscia - wózek inwalidzki (mialam 13 lat). gdy podreperowali mi serducho wzieli sie za nerki. przeszczepili mi moczowody gdy mialam 17 lat. przez te wszystkie zapalenia wysiadla mi prawa nerka (zyje w 15%). potem na 18 urodziny dostalam astme :D i przy okazji depresje. 7 lat bylam na antydepresyjnych. wcale ich odstawiac nie chcialam, ale musialam zeby zajsc w ciaze. od 18 roku zycia bylam na rencie. zus mi jednak ja zabral gdy obronilam mgr. uslyszalam, ze skoro moge dziennie studiowac to i moge zapierdalac 8h w pracy. i ze powinnam pomyslec o dzieciach bo mam do tego predyspozycje (tutaj bylo spojrzenie na biust).

to z takich ciezszych rzeczy, nie bede sie wywodzic nad niedoczynnoscia tarczycy, niedomykalnoscia zastawki trojdzielnej i wadzie wzroku. to tam pikuś.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, kochana, zajebiście, że przy tym wszystkim odnosisz takie sukcesy! Edukacja, rodzina i nawet całkiem pozytywne nastawienie do życia (a przynajmniej tutaj tak to wygląda :P). Tylko Ci pogratulować charakteru :)

verynice lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Fipsik, kochana, zajebiście, że przy tym wszystkim odnosisz takie sukcesy! Edukacja, rodzina i nawet całkiem pozytywne nastawienie do życia (a przynajmniej tutaj tak to wygląda :P). Tylko Ci pogratulować charakteru :)

szpital psychiatryczny potrafi zmienic czlowieka :P haha

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ