X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a moze Ty po prostu odsypiasz wczesniejsze dni i pobyt w szpitalu? Bo organizm swoje musi odespac i tyle.

U mnie stan zapalny zaczyna sie poglebiac. Juz stosuje Pimafucort w masci, mystatyne w globulkach, oklady z rumianku i nagietka, wiegrze sie, leze caly czas bez majtow a jest coraz gorzej:-/ dobrze ze w poniedzialek mam wizyte to zobacze co moj gin na to powie.

Na obiad malz zrobil pieczone ziemniaczki, kielbaske w talarkach i ogoreczki, pyyychotka:-)

Verynicr- tak mi sie przypomnialas o tej swojej puchnacej nodze i wiesz co mi pomoglo na opuchlizne wodna? Przed spaniem zjadlam chyba z pol arbuza, cala noc chodzilam siku a na nastepny dzien i juz dalej tez po opuchliznie ani sladu. Moze tez sprobuj tego arbuza?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Dzisiaj przyjechali do nas moi rodzice więc raczej nie będzie mnie na forum.
    Miłego weekendu Wam życzę :)

verynice lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z obietnica wrzucam zdjęcia zakupów pierwsze zdjęcie to wczorajsze zakupy i pierwszy wybrany przez męża kaftanik dla małego ten żółty zestaw (bo ma fajne autka) reszta zdjęć z dzisiejszych zakupów w Tesco :D

t7iujb.jpg
    2z9a0yr.jpg
    x2l8pt.jpg
    2dkwk89.jpg
    2nar0hw.jpg

Kaarolina, Majeczka2014, Paula55, nenka, kark, justyna14, K_A_M_A, verynice, Tysia87, stardust87, doti77, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka, super zakupki!! Oczarowałam się :) a te buciki widziałam w f&f w dziale chłopięcym i zastanawiam się czy aby nie kupić mojej Mai :) podobają mi się i w sumie szary to kolor uniwersalny,więc czemu by nie :)

ps. na jakie miesiące kupiłaś buciki? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 15:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja skusiłam się i zamówiłam właśnie jedną pościel :) i o dziwo zdecydowałam na sówki :) różowa, a drugą będę chciała pewnie w grochy szare :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    anulka, super zakupki!! Oczarowałam się :) a te buciki widziałam w f&f w dziale chłopięcym i zastanawiam się czy aby nie kupić mojej Mai :) podobają mi się i w sumie szary to kolor uniwersalny,więc czemu by nie :)

ps. na jakie miesiące kupiłaś buciki? ;)

Buciki są na rozmiar 0-3 miesiące, a co do koloru to mi sie wydaje że dla dziewczynki też by pasowały bo różowy fajnie sie łączy z szarym :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a ja skusiłam się i zamówiłam właśnie jedną pościel :) i o dziwo zdecydowałam na sówki :) różowa, a drugą będę chciała pewnie w grochy szare :)

a ja właśnie też oglądam pościel bo musze druga dokupić i sie zastanawiam nad tą: http://www.ankras.com.pl/userfiles/20/Image/RABBIT/RABBIT%206EL.JPG

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    a ja właśnie też oglądam pościel bo musze druga dokupić i sie zastanawiam nad tą: http://www.ankras.com.pl/userfiles/20/Image/RABBIT/RABBIT%206EL.JPG

bardzo ładna :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Matkooooo :( Wlasnie dostalam telefon, ze rodzice musieli uspic mojego psiaka :((( Faficzek mial 15 lat i od kilku tygodni strasznie podupadal na zdrowiu, od kilku dni z dnia na dzien bylo gorzej i gorzej, wpadal na wszystko, przewracal sie, zawsze jak u shih-tzu sterczacy ogonek mu opadl, coraz czestsze padaczki i dzis poszli mu ulzyc w cierpieniach. Nawet sie z nim nie pozegnalam :(((((((((( 15 lat, to jak czlonek rodziny :(

Bardzo mi przkro sama mam zwierzaki więc mocno współczuję

• nenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Zgodnie z obietnica wrzucam zdjęcia zakupów pierwsze zdjęcie to wczorajsze zakupy i pierwszy wybrany przez męża kaftanik dla małego ten żółty zestaw (bo ma fajne autka) reszta zdjęć z dzisiejszych zakupów w Tesco :D

t7iujb.jpg
    2z9a0yr.jpg
    x2l8pt.jpg
    2dkwk89.jpg
    2nar0hw.jpg

Najlepsze są te skarpetki drugie od lewej

anulka81 lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie
    Umieram posprzątać dom to już mordęga leże jak zwłoki
    Miłego popołudnia

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) nadrobiłam
    betinka przykro mi powodu pieska, też niedawno pożegnałam się ze swoim miała 18 lat i raka i też trzeba było ją uśpić;/

ja kolejne nie udane podejście do zakupu butów na wesele zaliczyłam:/ pójde na bosaka jak tak dalej pójdzie. jak coś ładnego to szpilka 9cm , jak coś znośnego na małym obcasku lub płasko to brak rozmiaru, zastrzelcie mnie!!! wrrr nieznosze zakupów w ciąży, tylko się napoce i g...no kupie! wrr

nenka ja posprzątałam łazienke i padałam, co mowa reszta domu, chyba zostawie to dla męża :)

wczoraj sobie na mojego T ponarzekałam, to od razu dziś bardziej czuły i kochany :) nawet buty mi w sklepie zakładał, żebym się nie schylała hihihihi

verynice a jak humorek u Ciebie dziś?lepiej?

karola jak skurcze i opuchlizna na nogach? lepiej już? bo ja obstawiam, że Ty pierwsza u nas urodzisz:)

anulka super zakupy:)

diabla to miłego popołudnia:)

7w3d 💔
  • nenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porody na polsat cafe oglądam i ryczę jakie to wzruszające

• Patu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego spania Karolina to chyba taki dzien dzis u nas. bo i ja i szwagierka co chwile sie pokładamy i zasypiamy. upał tez daje sie we znaki.

we wtorek malowanie kuchni, a ja nie moge meza zmusic by znalazł czas powinosic rzeczy wszystkie. a jak nie rozłozy sobie na raty tego to całkiem nie da rady. wraca do domu późno i tylko je kolacje i idzie spac. ale jak sie nie zmusi dzis zaczac, to potem na raz bedzie miał pół nocy pracy... do tego ząb go boli a nie chce isc do dentysty tylko przeciwbólowe bierze. ech, faceci są czasem jak dzieci :) schowałam dzis przed nim tabletki, bo za duzo brał, cos czuje wieczorem będzie foch i przewracanie rzeczy w poszukiwaniu :D a serio to jest mi go az szkoda, bo ostatnie dni to od 5 do 22 na nogach i wiem, że naprawde nie ma siły na wynoszenie tych rzeczy. ale jesli nie rozłozy sobie tego, to bedzie jeszcze ciezej a przeciez jak przyjdzie do malowania to mebli nie będzie wynosił jeszcze sam facet.

ale ujeło mnie jak mówił do małej, że teraz tak ciezko pracuje i robi remonty wszystkie na raz by miec dla niej więcej czasu jak sie urodzi :) i wymyslił sobie, że on będzie z nią spac i koniec. ze ja mam ją 9 miesięcy w brzuszku, to on chce miec ją w nocy przy sobie a nie w jakims łóżeczku. nie chce sie zgodzic, bo jak pozwoli sie raz to czesto koniec. chce zeby od poczatku była nauczona zaraz po karmieniu isc do swojego łóżeczka. a mąż sie uparł ze nie odda małej i koniec. ciekawe co powie jak mu sie zachce czegos :P

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    karola jak skurcze i opuchlizna na nogach? lepiej już? bo ja obstawiam, że Ty pierwsza u nas urodzisz:)
    Ty mi tak juz nie kracz :D ja grzecznie leze skurcze sa codziennie mam czasami po 1.5-2h regularne ale sie nie rozkrecaja narazie..a opuchlizna stala sie moja przyjaciolka nie znika.. ;) ale to pewnie przez te upaly ktore nie chca ustapic ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja też bym chciała, żeby moje dzieciąteczko spało w łóżeczku od początku... A z drugiej strony jak pomyślę, że już nie będzie w brzuszku tylko gdzieś dalej to mi się smutno robi :( Tak mam go cały czas przy sobie... Ehh to takie dołujące 2placz.gif

A właśnie oglądam surowych rodziców-a jak ja źle wychowam syna i będzie rozpuszczony jak dziadowski bicz?? 0dash2.gif

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście coś takiego zus wypłaca mi kasę co miesiąc tyle samo a teraz dostałam przelew mniejszy o prawie 400 zł

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ty mi tak juz nie kracz :D ja grzecznie leze skurcze sa codziennie mam czasami po 1.5-2h regularne ale sie nie rozkrecaja narazie..a opuchlizna stala sie moja przyjaciolka nie znika.. ;) ale to pewnie przez te upaly ktore nie chca ustapic ;)
    nie kracze, po prostu tak czuję, że Twój Krzyś to tylko czeka aż będzie ten 37/38 tydzień i hop wyskoczy do mamusi na rączki :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Dziewczyny miałyście coś takiego zus wypłaca mi kasę co miesiąc tyle samo a teraz dostałam przelew mniejszy o prawie 400 zł
    kochana zus wypłaca za dni na zwolnieniu, może masz częściej wizyty i krótszy czas na zwolnieniu co za tym idzie więcej zwolenien i więcej mniejszych przelewów? sprawdz pod tym kątem czy się zgadza

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna oby On doczekal tego minimum 37 :) a moze zrobi wszystkich w konia i wyskoczy po terminie :D to by byl niespodzianka dopiero ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ